COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, December 29, 2010

Alahai Anak Bujang Aku!


Sabtu lepas... anak buah aku mamat accident! aduiii... berderauu darah biler dpt tahu... tapi sib baik lah dia tak teruk mana... dia terima jahitan jerk and then leh balik rest kat umah...

Dia bawak motor... dlm pada nak overtake kereta kat depan dia... dia press minyak.. kereta depan pulak tekan break! mauu dia tak sondol kereta depan dia tuu.... tapi apa pun dia tetap salah lah kann.. sebab sondol belakang.. pendek kata belum cukup pengalaman dlm pemanduan... so salah budget.. inilah akibatnyer....

lepas kene jahit!

kaki pun kene gak!

Siku pun kene....

Bibir dia pecah... fuhh.. sib baik muke dia tak apa2... kalau tak abis lah ke-hensem-man anak bujang aku yg the one and only niee...

Ini lah rupe kereta yg dilanggar oleh Mamat... kalau tengok pada keadaan kereta nie... memang teruk giler la....
Gambar2 tu semua aku amik dari FB akak aku... since Mamat tak teruk mana.. aku pie tengok dia kat umah jerk... Mamat kata dia melambung atas cermin belakang kereta tu... and then terus terduduk kat seat belakang.... fuhhh.. sib baik lah dia pakai helmet.. kalau tak.. tak tahu lah camne keadaan dia... sebab kepala kalau dah kene... abis la... and also.. sib baik takde org kat seat belakang kereta tu... kereta tu dipandu oleh seorang wanita... sib baik lagi... senang sikit nak kawtim...

Mamat... oh mamat.. jgn naik motor lagi yer.... tengok org bukak sekolah semua org naik sekolah.. mamat plak kene pi hospital utk buat check up... takpe.. jadikkan nie satu pengajaran... so lepas nie ingat pesan Untie Nin... jgn bawak motor buat masa nie.. biar dah besar sikit lagi.. dah pandai nak handle motor.. skg nie you are tooo young for all this! Lucky you're safe boy! I love you... so take care!

11 comments:

sisdee said...

ish mmg ngeri kalau bawa motor nie..tu yg selalu risau klu mr hubby bawa motor g keje tapi dia lagi suka sebab cepat kan...

kdg2 kita hati2 tapi org lain lak yg melanggar :(

moga cepat2 baik ek mamat heheheheh

lady XOXO said...

syukur dia ok tak der aper2.. teruk gak keadaan keta tue

Dee said...

nasib baik gak jatuh dlm kereta tu..kalo tercampak ke jalan..nauzubillah..takut nak pikir..moga dia lebih berhati-hatilah next time..

Queen said...

ish...baik auntie nin ni..kalau auntie nik dah bebel dah..ahhaha

hati2...malangtak berbau.. haih..risau dgn anak2 sekarang..adik pun gitu..bawak motor macam pelesit..

bumper wira memang senang jatuh...kemek tu pun standrd..kadnag langgar sikit je pun dah kemek.. tapi bab meayang masuk terus seat belakangtu..terkejut....mesti kuat berdentum tu..huhu...pastu ada ter giggle sikit.. bukan nak ketawakan musibah tu..tapi sebab cam kelakar la kalau masuk terus terduduk..haih..

bagus..pakai helmet...harap2 die nampak kebaikan helmet tu...

semoga cepat sembuh.. dan jadikan pengajaran k!.. =)

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

dasyat nya mamat eksiden...

terok gk keadaan kereta tu

tak ada lesen lg la ni...bahaya betol..

Shu Shinju said...

alahai...sian mamat...sib baik sikit jer..tp, sakit tetap sakit kan...adoiiii....

betul ckp untie nin..pas ni jgn naik moto lagi k... get well soon..:)

kak neena.. ambik tag kat blog shu k...:)

cikbedahlaser said...

ADE lesen x ni? no lesen... no driving...

heheheheh tetibe ter emo lak...

utk mamat.. hati2 bile memandu.. malang tak berbau.. klu x nanti jd mcm cik dah... i'm bionic woman.. sbb xcdent motor... tak de yg best pon.. susah d kemudian hari ada la..
take care mamat

makdara TERdiva said...

alhamdulilah nasib baek tak ape2..minggu lepas kat kampung ade eksiden moto dgn bas..sorang meninggal, sorang kena kerat kaki..salah sendiri..main cucuh2 angin..haish!

~♥ iella ♥~ said...

nasib baik tak teruk kan..?tngk pd keadaan keta nie rasa cm teruk sgt kan..??

aLhamdulilah...

http://fadthnwan.blogspot.com

yatt said...

salam neena... nasib baik la mammat jatuh dalam kete tu, kalau kat luar... sian dia...alhamdullilah tak de pape..

http://lovelyfreesia.blogspot.com

Mimy Hamid said...

nasib tak de apa beb...yg penting nyawa selamat...jadikan pengajaran yer dik

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails