COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, December 9, 2010

5th W.A. > 1st Trip to Penang Island @ Kapitian Restaurant!


Lepas dah jejalan kat area Padang Kota... perot pun mulalah menyanyi-nyanyi... So bebudak blogger penang nie pun bawaklah aku ngan en. teman makan di..........

DSC_0111 copy
Restaurant Kapitan yg terletak ditengah2 bandar Georgetown.... tempat makan nie jugak dekat ngan kawasan Little India Penang... so akibatnyer tu yg semua tangan cenggitu tuu! huhuhu....

DSC_0080 copy
As usual.. Neena & Air Kelapa... tak boleh dipisahkannn... :D

DSC_0081 copy
Tuuu diaaa.... mamak dah bawak mangkuk tingkat dahh....  Shu berkata... "eh.. comel lah mamak nie..." hehehe...

DSC_0083 copy
Semua org makan nasik clay port & jugak minum air kelapa!

DSC_0085 copy
En. teman punyer Nasi Bryani Ayam Claypot!

DSC_0086 copy
Aku punyer Nasi Briyani Kambing Claypot!
Owhhhhh.... silalah tahu yg nasi briyani clayport nie sangatttttttt marvelouss ok!! first time aku makan yg style claypot nie.. selalu makan yg biasa2 tu jerk... fuhh.. memang 2 thumbs up aku nak kasik!  kalau nak lagi kick make sure makan ngan tairu @ susu masam yg warna putih tu.. itu lah pelengkap rasa...

DSC_0089 copy
Sempat lagi shu posing ngan pinggan bertingkat mamak kapitan nie! hehehe....

DSC_0090 copy
Ko nampak tak?  licinnn pinggan aku kann??? itu tandanyer SEDAPPPPpppppppppppppppppppp... :D

DSC_0091 copy
Pandai sungguh en. tonangan Titin wat kerja2 kretip camgini kannn.... uisshh..... tengok gambar nie... dan dannnn teringin nak minum air kelapa skg jugak! huhuhu....

So sapa2 yg mai Penang... silalah ke Restaurant Kapitan nie yer.. memang insyallah rasa berbaloi-baloiii... :)

Perot dah kenyang... sib baik mata tak ngantok.... kalau ngantok confirm terus pi check in hotel.. hehehe.. so lepas tu perjalanan kami diteruskan ke Little India plak...  nantikan kemunculannyer! :D

 

13 comments:

fiq said...

sedap nyer ns beriani tu. kt mna ek kapitiam tu?

Shu Shinju said...

hahaha...boleh plak shu terbekenan kat mamak tu erk...dalam mr.fairuz dok depan mata tu....hahahaha....

rindu la ngan kamu kak neena...huhu..:(

nairaariaa said...

sedapnye isi kelapa...melelh ayaq liur den...haha...tak penah mkn nasi claypot sbb tkt xsedap...tp look so yummy...miawww...

Iena said...

ya ampon...
sumpah lemak2 wa tercabar der...
menggeletek dia nk gi Penang pekena nasik claypot ni...

MiYOKO TACHIBANA said...

ayooo..rasa lapo lak tgk gambo beriyani claypot tuuuu...

air nyior...sedapnyeeee.....

sis neena, nnti maila sini lagi..bole kite mkn kt sini lg... :)

-aNida OtHmaN- said...

wooooo saya yang tak pg pn tetiba tIngin nanak nasik calypot tuh ha.....sedapNya.....nyumm..nyumm.....

bestnyaa dapat makan sesama =D

NeenaAnuar said...

fiq:
kat penang my dear! :)

NeenaAnuar said...

Shu:
hihi.. takpe.. fairuz tahu shu tetap pilih dia dari mamak tu... akak pun rinduu sama kamoooo2 semua disana dear! missed this moment! huhu...

NeenaAnuar said...

nairaariaa:
owhh! serius this claypot is nice! so kalau; dpt chance nak rasa.. try it out ok! :)

NeenaAnuar said...

Iena:
hahaha... apa lagi beb... sila lah ke sana secepat mungkin yeah! ;)

NeenaAnuar said...

MiYOKO:
hehehe.. insyallah dear.. ade rezeki nanti akak turun penang lagi yer.. leh kite semua dating lagi camgini.. :)

NeenaAnuar said...

aNida:
huhu... tu lah.. akak ingat jak kat nida & wina taw sepanjang2 korang takde... takpe next time kite berjimba lagi sesama kalau akak turun sana naa... :)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

aduh dan2 terasa lapar lagi....ko tunggu neena hujung bulan nie aku balik penang aku g makan kat sana..aku mms ko..awas ko.. :P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails