COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, December 3, 2010

Alhamdulillah.. Allah Memberikan Aku Peluang Yang Sangat Berharga & Tiada Nilainya!


Kalau 3 tahun dulu aku menjaga seseorang yang melahirkan ku yg mana syurga itu terletak ditelapak kakinya... kini sekali lagi aku diberikan peluang berharga itu apabila perlu menjaga suami ku sendiri pula...
 
Bermula dari hari hari isnin 22 Nov 2010.. bermula lah episod aku bermalam di hospital.. secara tak langsung ia mengingatkan aku saat aku menjaga arwah mak hampir 3 tahun yg lalu di HUKM!  almost 3 weeks jugak aku berumah di HUKM.. makan tak menentu.. tido apatah lagi..  and time tu tuhan jek yg tahu keadaan aku macam mana... nasib baik lah Allah kurniakan aku seorang suami yg sangattt memahami... beri aku peluang tuk berbakti kepada org tua ku yg sedang uzurrr dan berada di dalam keadaan yg kritikal di saat itu... walaupun dikala itu makan pakai suami ku terabai buat seketika.. tapi suamiku tak pernah menyentuh akan perihal tersebut walaupun sekali pun!  Semua dia lakukannyer sendiri... Itu lah antara pengorbanan suami ku yg tidak boleh aku lupakan sampai biler2 sepanjang hampir 5 tahun kami melayari bahtera rumahtangga!


Memang betol.. kalau kite buat utk org yg kite sayang.. bebanan yg berat terasa ringan!  seriously now biler aku flashed back all my memories with arwah mak.. sumpah aku cam tak percaya yg aku sekuat itu tuk menjaga dia secara sendirian di hospital dengan keadaan dia yg agak kritikal!  tak ku nafikan.. ianyer bukan semudah yg disangka!  terlalu peritt utk aku lalui saat itu... tapi disitu lah Allah menguji kesabaran kite sebagai hambanya... Alhamdulillah.. now biler ingat kembali saat segala perit jerih perih tuu.. seriously itu adalah satu kenangan yg terindah buat aku setelah kehilangan arwah mak..

Menjaga en. teman tidak lah seteruk menjaga arwah mak dulu... sebab mak penyakit kritikal... but yet menjaga org sakit di hospital bukan lah semudah mana... macam mana pun makan kite tetap ke laut sebab terlalu risau.. selagi tak keluar dari hospital.. selagi tu lah hati nie dok dup dap dup dap memikirkan penyakit tu.. then tido pun camgitu gak.. bukan leh tido lena mana pun.. coz kite keep on terjaga tengah malam dok memerhati si pesakit.. dia ok ker tak.. dia nak apa2 ker.. nak ke toilet ke dia...

Cam yg aku ckpkan tadi la... kalau kite buat utk org yg kite sayang.. penat2 pun tak rasa apa.. yg tak kuat menjadik  kuat.... yg tak boleh menjadik boleh... alhamdulillahh... sepanjang 4 hari 3 malam bermalam di hospital hari tuu... aku tak lah rasa teruk sangat... bersyukur gak coz aku tak kene apa2 jangkitan.. actually doktor risaukan aku.. coz aku adelah org yg paling dekat ngan en. teman kann.. sebelum tahu dia ade influenza B tu.. bukan main lagi aku dok berpeluk cium ngan dia.. ooppss... huhuhuu.. :p  tapi syukur sesangat lah.. coz antibodi aku kuat.. dapatlah aku jaga en. teman ngan sebaik mungkin... 

Aku kalau stay kat hospital... perkara yg paling penting adelah tempat tido aku!  aku cukup tak berkenan nak tido atas kerusi malas!  tak selesa & sakit badan!! so apa yg aku buat biler tiap kali jaga org kat hospital adelah camgini....

bawak toto.. bantal 2 bijik.. selimut + lappy! confirm aku bahagiaaa! ngeeeeeeeee... :D
Dulu waktu jaga arwah mak kat HUKM.. camgini gak lah aku buat walaupun ward tu open ward yg ade 7-8 katil dlm satu kawasan... bukan single beded camgini tau.. tapi ward camgitukan ade langsir.. so aku tutup ngan langsir lah tiap kali nak tido malam.. hehehe.. but lappy time tu aku lom ade lagi.. so bayangkan lah betapa sanggapp nyer aku waktu tuu.. blog pun takde.. nak luah kat mana pun tak tahu.. paling kokak.. call en. teman.. nangis & nangis.. setiap kali tengok perkembangan arwah mak yg makin hari makin merosott time tu....

Inilah 'honeymoon suite' bagi our 5th anniversary tahun nie... hehehe...
Kite hanya mampu merancang....Allah yg menentukan segalanya... tak sangka our wedding anniversary celebration tahun nie agak lain dari yg lain.. secara tak langsung we celebrate it ngan suasana yg jauh berbeza dari kebiasaan.. disini lah kami lebih menghargai antara satu sama lain.. di sini jugak lah kami mencurahkan kasih sayang antara satu sama lain.. and show our loves together... yea... sesungguhnya sesuatu yg terjadi itu pasti ade hikmahnya... 

Our loves gets deeper & deeper! :)

7 comments:

Shu Shinju said...

alhamdulillah..bukan senang kan nak dapat peluang camgitu...

kak Neena mmg seorang anak & isteri yg baik...

alhamdulillah..amin...

♥ Juliana Violet ♥ said...

Yes sayang... apa yang jadi tue semuanya ada hikmah di sebaliknya...
:)
Semoga both of you happy together always tau...
:)
Happy tgk both of you.
One of the sweet couple...

Softtouch [Hanim] said...

Pernah bc kalu kita nak tambah pahala jagalah mak kita masa tgh sakit or tua, InsyaALlah kita akn dpt kebaikannya...Neena beruntung sbb berpeluang jg mak dulu, n skrg jaga suami. Adalah ganjarannya nnti..Neena ngan e teman sht loving n sweet...Mintak jd idola yer...:)

NeenaAnuar said...

Shu:
alhamdulillah.... akak bersyukur sebab diberikan peluang sebegini.. bukan apa.. ade org yg diberikan peluang tuk berbakti pada org yg disayangi.. tapi malangnye tak menggunakan peluang itu sebaik mungkin bagi mendapatkan gajaran dariNYA....

NeenaAnuar said...

Juliana:
thank you so much sweetie! luv ya! ;)

NeenaAnuar said...

Softtouch [Hanim]:
insyallah dear.. and TQ so much! apa yg elok boleh lah dijadikan sebagai contoh... tapi apa yg tidak tu.. silalah tegur & jgn diikuti yeah! :)

Iryani Noor said...

banyk pahala u dpt bile jaga arwah mak & husband...
mungkin nie time derang, nnt time kite sakit insya-allah pasti akan ada org jaga kite sebaik mana u jaga derang =p..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails