COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, December 28, 2010

Christmas Dinner With My Dad's Family... Kajol Bertemu Shah Rukh Khan!


On 25th December 2010... aku sekeluarga mendapat jemputan makan malam sempena sambutan hari krismas dirumah my Untie kat Putra Heights! Chop! Kot ade yg tak tahu... meh sini akak gorjes gonjeng nak bagi tahu.... sebelum berkahwin with my late mom... my dad adelah seorang Indian Christian before converted to Muslim... so akak gorjes gonjeng nie adelah berdarah campuran Malay + Indian... so skg tahu dari mana wajah Kajol tu datang?? ngagagagaga... :p

Walaupun berlainan ugama.. itu tak menghalang aku sekeluarga tuk terus berhubungan with my other family members on my dad's side... So, biler jemputan dah diberi... harus lah kami menghadirkan diri bagi meraikan perayaan mereka jugak....

DSC_0196 copy
Me with my Untie Jessie & my cousin sister Mitchele!

DSC_0198 copy
Sampai jerk terus terjah makanan.. hehe.. memasing laporr....

DSC_0200 copy
Semua lauk pauk adelah catering... ade yg non-vege...

DSC_0201 copy
dan jugak vegetarian... ;)

DSC_0203 copy
My dad with his younger sister.. my untie Jessie! yg boy tu my cousin brother.. Joshua!

DSC_0206 copy
Ok.. this is my Patty! Patty means Grandmother tau!
Aku dah tak de datok... tinggal nenek nie jerk la.. tapi dia bukan lah nenek betol.. dia adelah nenek tiri aku... my dad's mother dah lama passed away when she gave birth to my untie Jessie... so aku sendiri tak penah jumpa my original nenek... but my Tatta (means grandfather) aku penah lah jumpa... dia meninggal pun aku dah besar dah... errmm.. rasanyer nanti2 aku akan blog out lah about my dad's family nie.. sekurang kurangnya ade kenanngan about my dad's side jugak nanti... camner rupa datok ngan nenek aku... kot lah blog nie masih bernyawa... esok2 dpt lah anak cucu cicit aku tengok keturunan diaorg camner kannn... insyallah.. nanti lah.. nak kene pi godek2 gambar lama2 yg dah bersawang bawang tu... huhuhu....

DSC_0207 copy
yumm.... yummmm.... cedappp! :D

DSC_0211 copy
Waaaahhhhhhh... Qaseh dpt Christmas gift laaa... jeles Untie Nin taw!!

DSC_0224 copy
Camwhore time! ;)

DSC_0230 copy
Waaahh! muke Qaseh penuh berlagakk biler dah dpt hadiah!

DSC_0235 copy
takpe.. jaman dolu2 Untie Nin dah dpt dah.. Untie Nin kumpul duittt taww bukan hadiah... paling kurang RM50... so bayanggkann berapa $$$$ Untie Nin dapat biler tiap kali krismas.... hahaha.. nakkk jugakkk... :p

DSC_0239 copy
Just for Fun! :D

DSC_0240 copy
Eh.... dia pun nak jugakkkkkkkk!

DSC_0244 copy
Alololo.. tomey nyer my charming gonjeng nie... :D

DSC_0252 copy
Tema pokok krismas Untie Jessie tahun nie adelah merah! Cantikkssss...

DSC_0255 copy
Dah puas camwhore ngan pokok krismas... sambung makan lagi... time nie my dad's cousin.. Ravi baru sampai.. ade rupe Hrithik Roshan tak? hahaha...

DSC_0260 copy
Us with Ravi's Daughter.. dah pangkat 3 pupu ngan we ollzz kott...

DSC_0263 copy
Biler sekali sekala berjumpa.. macam2 citer yg nak dishare kan...

DSC_0268 copy
Sebelum pulang... sempat bergambar bersama sebahagian family members yg ade on that day... kalau ikutkan ramai lagi my dad's family members nie.. tapi ade yg outstation.. ade yg gie visit umah sedara mara yg lain dulu.. so tak sempat lah kiteorg nak jumpa yg lelain tuu..

DSC_0269 copy
just about we're leaving.. my cousins brother & sister pulak sampai... so sempat camwhore sat! :)

DSC_0272 copy
Last but not least.... Kajol & Shah Rukh Khan in da house yo! :p
Biler tiap kali berkumpul camgini.. mesti teringat nostalgia waktu aku kecik2 dulu... lagi meriah sebab datok aku masih ade... pakcik & makcik aku pun masih ade... now dari 5 adik beradik my dad.. tinggal my dad jerk yg 'sulung' lepas dia punyer elder brother & elder sister passed away... my dad anak ke-3 dlm family.. so bawah dia ade sorang adik lelaki i.e. Uncle Peter & sorang lagi tu lah adik bongsu dia Untie Jessie.... Errmm.. really missed my those days...

12 comments:

lady XOXO said...

owh ok skang dah tau mana mai MUKA KAMO YANG CANTEK tu sis... mmg KAJOL.. ehehhehhe.. tak ar KAJOL muka cam kamo la ... ahahahha

ala comei nyer QASEH.. sis wina tngok pic pic makan terus lapar LAKSA.. erh tak da kena mengena plak.. ahahhaha

Softtouch [Hanim] said...

untung neena sbb dpt beraya selain dr hari raya tu...unik tau mcm tu..mmg muka neena mcm kajol...

Jiejah @ Iza said...

seronok ada family mix ni , akak pun time CNY la baru leh kumpul ngan IL but not this kaming CNY. pantang time hehehehe

Shu Shinju said...

ooo...ayah akak indian christian sebelum converted to muslim...baru now tau..hihihi...patut la akak sgt gorjes...:)

best kan..dapat sambut 2 perayaan sekali...:)

Queen said...

tak selalu melawat auntie2 yang Chinese tu dah..sebab dalam rumah die bela anjing besor..ahahaa...so kalau nak meet up die bawak makan kepsi ke..gitula.. =)

Lia said...

meriah2.. bestkan klu sambut byk perayaan..

MiYOKO TACHIBANA said...

bestnye akak ada mix ngan christian gak ek...

nk cari lain bangsa gak laa...

brla bole 1 Malaysia..

joijoi80 said...

seronooknya keluarga bercampur...

campor jawa pun kira bercampor ghak kan..hehehhee

sLEEping BEauty said...

so kajol ..
hehee

Are'Ja_(",) said...

sis, patut lar comel, upenye memang berdarah campur.. hehe memang kajol ;)

xi da ya said...

oh,baru tau mane dtg kajol nye.hehe~

Mimy Hamid said...

mere nam heyyy kajol hey...sebijikkkkkk..jeles kajol weh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails