COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, April 15, 2010

Western Fusion Food Yg Sangatttttttttttt.....


Sabarrrrrrrrrr... sabarrrrrrrrrrrrrrrrr.... aku tau korang semua dah tak sabar & tak senang duduk nak tengok wajahhh ketampanan abg nuar
eh laki aku ker? boleh lar tu.. kire hensem lah jugak.. :p


Aku pahammm.. kalau korang tak sabar nak tengok... aku lagi tak sabar nak share ngan korang! sabar2... bawak bertendang... Jangan lah anti klimaks!! cepatt benorr korang nak puas yek? muahahahaha....

Ok.. kite ikut proceduree... sebelum anuar zain kuar on stage.. aku makan dulu.. so korang kene ikut citer aku pasal makan dulu keh! *saja mau bikin korang tension nie! :p*


P1060318_copy
Tengah get ready for the food to be served! ;)

Ok... kat marriot diaorg buat ala carte style! Last year aku pegi kat Sime Darby buffet style! tapi pada aku lebih baik style ala carte nie sbb tak membazir... kalau buffet tu memang lah meriah coz banyak pilihan kan... tapi ianyer lebih menjurus ke arah pembaziran lah!

So, semalam kami dihidangkan ngan Western Fusion Food yg sangatttttttt delicious!!!

P1060335_copy
The Menu!

Ok to tell you all the truth.. aku nie bukan lah jenis manusia yg reti makan makanan western sgt.. tekak aku nie tekak melayu lah... kalau western nie takat fish & chip.. chicken chop.. and also spaghheti aku leh layan lagi lar... tapi yg lain2 tu memang susah sikit tekak aku nak terima! TAPPIIiii.. semalam sgt2 berlainan! for the first time in my life aku sgt2 enjoy makan makanan western! Ade 5 course of menu.. and sumpah ke lima lima dishes tu sgttt marvellous okkkkkk!!!


P1060329_copy
~appetiser~
sgt sedap!


P1060337_copy
~soup~
ermm.. yg nie agak so soo jerk rasa dia.. not bad lah!


P1060343_copy
~sorbet~
perrghh... memang unik lah.. dia cam ice blended asam jawa + syrup nenas... rasa sgt yummy!


P1060344_copy
~main course~
mula2 rasa camner lah nak kenyang kalau takat makan ala carte nie kan... tapi sesungguhnyer tidak biler ko diberi makan seketoll ikan solmon! giler punyer kekenyangan makan main course nie! the whole set of this main course sgtttttt deliciousss ok!!


P1060364_copy
~dessert~
carremel tu sedap rasa coffee.. tapi yg pulut mangga tu kurengg sikit sbb pulut dia agak keras!


Overall... aku memang sgt2 berpuas hati ngan food yg disediakan oleh JW Marriot semalam.. Tabik springg sikit kat Chef dia! Tooooiiinnnnngggggg!!! :D

Ok.. to be continued again... hahaha.. jgn marah aku nooooooooo.... aku kan suke buat entry section ke section! Tapi lepas nie punyer entry confirm korang akan segarr sikit bijik mata... :p

18 comments:

ina mail said...

cepatlah neena jangan bagi suspen. nak gambar lagikkk.

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah nangis ok tengok makanan2 tue semua..uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

mrs.ecam said...

hah cpt la...next...next....suke ko ek wat org suspen....uhuhuhuhuhu

Ms AiReEn MoHd said...

babe menjejes air liur aku tgk makanan ko tu ...chantek nyer awak...so sweet la...i loike

Mimy Hamid said...

neena ko buat kau nanges tau dak...huwaaa.menangis aku nengok makanan...terliur...ala carte mmg sku sokak la...

Siti Shuhadah Zainol said...

kenyang ke neena.. cam sikit jer..hehehe...
shu ni nmpk sgt kuat mkn..hahahaha...

nadzirah said...

waaa...sedapnyerr...xpenah mkn mknn like this.tp nmpak menarik...yummy...sy nie suke tgk mknn cantek nie...huu

ratusiput said...

perghh.....suspen sungguh...pakkal je nk tgk abg nuar jen...ehehe..

POSH76 said...

aduiii cantik nyer presentation makanan tu....belum rasa kesedapan dia lagila hehe

NeenaAnuar said...

Purplelicious:
hihihi... jgn lah nangis sis... tapi memang tak dinafikan lah.. makanan tu semuanyer mabelllesssssssssssssss gilerrrr! hehehehe...

NeenaAnuar said...

Kak Ina:
kekekeke... memang suke buat org suspen! jgn lar marah kak! sayangg akak! muuaahhhh!!

NeenaAnuar said...

ecam:
wakakkaka.. memang suke betoii aku tengok korang dah tak sabar2 nak tengok & baca citer seterus nye yerr! hahaha..

NeenaAnuar said...

Aireen:
memang gilorzz punyer delicious food tu babe! sumpah tak tipu! hehehe..

thanks dear! kembang kempuss dah vuntuit aku ko puji okkkkk! :D

NeenaAnuar said...

Mimy:
hahahahahaha... jgn lah nangis babe! tapi memang tak dinafikan yg food tu giler nyer sodap!! :D

NeenaAnuar said...

nadzirah:
memang sodap giler food2 nie Nad! itupun sib baik chef dia pandai masak.. kalu tak pandai mungkin takkan sesedap ini kottt...

NeenaAnuar said...

Shu:
kenyanggg tahap gaban Shu! memang org sekali tengok cam tak kenyang... tapi kenyang gilerrr taw! :D

NeenaAnuar said...

Ratusiput:
kikikikiki.. berkesan gak yer neena pun yer citer suspen nie! ahaksss! :p

NeenaAnuar said...

POSH:
to tell you da truth! the presentation is equivalent with da taste! it was awesome! ;D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails