COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, April 8, 2010

Baju Berteknologi Tinggi!


Antara kata2 yg keluar dari mulut si suami.....


"Hai! Nape lah bini aku nampak baju nie kat kedai?"


"Yang kedai tu pun satu... diaorg pegi jual baju nie kat bini aku buat apa! lain kali jgn tunjuk kat bini aku baju2 yg pelik2 nie... sbb dia memang suke sgt ngan baju2 yg berteknologi tinggi nie!"


"Hmmm... kalau dia pakai baju berteknologi tinggi nie.. siap lah! memang kene bangun pagi lebih awal dari biasa!"


Ok.. Jom tengok si isteri menggayakan baju berteknologi tinggi itu!


V


V


V


V



_DSC0376 copy


_DSC0382 copy


_DSC0383 copy


_DSC0388 copy
Hasil ikatan reben oleh si suami!

Kecohhh tawww en. teman! dia memang cukup suke membebel biler tiap kali aku pakai baju2 yg felikss feliksss niee a.k.a baju berteknologi tinggi katanyer! nak tau naper dia kata berteknologi tinggi... sbb dia kene tolong lilit-lilit kan kain reben yg hampir semeter tu! hehehehe...


_DSC0395 copy
Panjang mengurai!
Kain Reben tu memang dah siap2 dijahit di bahagian kiri & kanan baju... tinggal nak dililitkan disekeliling badan jerk! :D


Penah gak lah dia tanyer "abih kalau I tak der... camner you nak pakai baju nie?" Aku jawab... "kene carik org lah tolong lilitkan jugak! :p"

Aku memang cukup suke beli baju yg felik2 nie.. suke sbb nampak cam lain dari yg lain jerk.. hehehe... tapi memang jenuh lah nak kene ade org yg tolong lilitkan baru chantekk... kalau kite buat sendiri memang boleh.. tapi rebennyer buat kat bahagian depan lah... but yet takkan nampak kemas.. sbb bahagian bengkung tu nak kene terletak baru nampak chantek! kalau buat sendiri confirm akan crumple up!

Waktu en. teman dok bebel2 pasai baju nie pagi semalam... aku ckplah.... "I frust lah kedai baju nie dah tak der kat KLCC.. I suke shopping kat situ!" terus ngan laju nye dia ckp... "fuH!! sib baik dah tutup... kalau tak lagi banyak lah yg pelik2 ade dlm almari nie!" aku ckp balik... "elooooooo... jgn risau yer... dia masih ade lagi outlet kat Mid Valley yer!" en. teman tepuk dahi! wakakakkakaka... Tapi kan aku frust sikit butik baju SPADE nie dah tutup lah kat KLCC... aku suke shopping kat SPADE sbb baju2 yg diaorg jual unik2... kalau kat KLCC.. hari2 aku survey apa baju baru yg ade! hehehe....

Apapun yg pasti setiap kali aku pakai baju nie tuk pegi keje... for sure aku akan buat camgini kat en. teman!


_DSC0396 copy
"Bee!! Tolong ikatkan reben nie tuk I! :p"

55 comments:

IdzaLia said...

cantik baju tu..
pandai ye husband ikatkan..

ina mail said...

Jangan ko terbang lepas ni sudahh. dah macam fairy pulak akak tengok baju ni. yg penting santek.

Mimy Hamid said...

ooh dari SPADE rhupanya...ehehe jenuh weh nak mengikat...lilit lilit..tapi lawa gak en teman ikat reben...pandai gitu

sisdee said...

tiba tingat lagu cat farish tu..

bawa ku terbang tu hahaahahahah...

rajin le ur hubby layan kan..klu my hubby buat smbil bebel tak sudah hahahaah..silap2 dia lak yg tolong kerat reben tu hahaahahahahh

mrs.hanibunny said...

first ingin ku katakan....

baju tu sesuai ko pakai bila birthday en teman... hahaha ikat reben kat tengah2... hahaha

second dlm otak aku baju teknology aku ingat ko pakai dah rupa starwar... wakakak ok la tu... tu fashion terkini ler!!! apa dah en teman... bini dia buat entry gempaQ!

Cik Yayang said...

Alahai...
Badan org ramping2 ni, masuk baju apa pn smua nya chantekk....Hihihi...
Kelakar pulak baca gelagat2 korang berdua ni..:-)

mrs.ecam said...

kah3 mmg amat berteknologi tnggi...kalah bengkung aku time berpantang dl...ngeeeehehehehehhe....tp mmg syantek pong bj nih....ala klu org syantek 2 pki bj pe pong lawo...x gitu....hekhek

CuppyCakeMommy said...

betul betul betul..mesti hubby i membebel panjang kalau i suruh..hahah..btw kan ke best kalau riben tu dah siap jahit kat belakang..takyah jenuh nak mengikat..wakakak

xkenalmakexchenta.blogspot.com said...

nice baju..
org laky mmg cam tue..
hehe..

POSH76 said...

i suker tau kalu baju2 cam gini yg ada ikat...yg ada ropol...tapi mmg tekno la tak pernah nampak pun pesen camni...kelasla...hehe

suezensuzanna said...

hahah!....my husband pun slalu jd mangsa tuk ikat reben n zip bj..kesian:P

Deqna said...

bagus baju nie siap ada bengkung lagi.. memang merampingkan badan..

tapi aku rasa kalau aku pakai sendiri pun confirm tak jadi punya.. memang perlukan bantuan..

so, tiap kali ko nak pakai baju berteknologi tinggi, korang berdua kena bangkit awal dari biasalah yer... hahahaha oklah tuh.. en. teman kan baik hati..

Lady of Leisure said...

hehe comel la neena ni.... baju ni sekali pandang kot belakang nampak cam kimono pun ada kan hehe

-niD's- said...

chantek...chantek laaa..nak plak NEEna yg pakai..fuh lagik chnatek la kan...Unik laaa baju tu, pandailaa en.teman ikatkan rebeN..kemas jaa...ehheheeh

Cik E said...

hahahah..ingatkan baju robot mana lah tadi...

ok la tu en teman...xde peliknye ah...biasa lah org pompuan..tahan je la ye

Ibu to AqiF n ImraN said...

bagus en teman ni.... :)mmg itukan tanggung jawab suami pd isteri...tak kan nak suruh org lain lilit pulak kan en teman ??? ....hahahaha

Nor Aishah said...

sian en teman ye... takper yg penting wife cantik ye.. hehehe..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

cantik sis..kita suka la...en shukri pun klu mintak tolong dia ikatkan..memang dia suka belit2 dulu kat badan kita...sampai kita jerit2 pastue baru dia buat betol2..dia bebel..cakap lain kali xyah beli baju peliks..hhehehehehehe

eqbalzack said...

lorrr...kat mana teknologi tinggi kat baju tu neena? hehehe...

dah lama tak shopping baju sejak jadi student ni....gi kuliah pakai ala kadar je skrg...

LiAnA said...

baju ni cam pesen kimono kan... u kurus ramping cun ler pakai.. hihi

ratusiput said...

eh cantekla baju cenggini.tp sure aku takleh pakai especially tang perut...huhuhu....

Iena said...

wak... cantik sgt baju ni. bg ilusi slim river gitu... i ader gak baju yg perlu nyusahkan hubby kalo nk pakai. hubby kite panggil tu baju kasih sayang... hehehhee

Siti Shuhadah Zainol said...

cantek la baju neena... cam kimono pon ade gak... neena pakai ape pun sure cantek..:)

cikbedahlaser said...

tgi btol teknologi nye.. hik hik hik..
tp cayalah encik suami... lawa tu reben nye...
best kan baju pelik2... tp baju akak ni mmg lawa.. i loikkeee

klu sy x berani nk pakai pelik2... tkut nmpk pelik.. uhuhuhhu

[z@ck] said...

alahaaaiii..suweettnyaa..
=P

NeenaAnuar said...

Idzalia:
hehehee.. THanks dear! ok laa.. boleh lah diharap en. teman tuu... :D

NeenaAnuar said...

Kak Ina:
wakakakakaka.. buat masa nie belum leh terbang lagi lah kak... thanks kak! :D

NeenaAnuar said...

Mimy:
hehehe.. ok lah.. leh lah diharap kan dia tuu.. :D

NeenaAnuar said...

SisDee:
wakakakakakkaa... mau meroyan kann kalau dia kerat reben tuu! :D

NeenaAnuar said...

Hanibunny:
hahahah.. macam2 lah hang nie! idea baikk punyer! ;p

en. teman punyer definasi as teknologi tinggi walaupun tidak bagiku.. kekekekeke...

NeenaAnuar said...

Cik Yayang:
ramping kaaa? hehehe...
Thanks cik yayang! :D

NeenaAnuar said...

ecam:
kekekekeke.. thanks babe! ;D

NeenaAnuar said...

CuppyCakeMommy:
tu lah.. kalau dah siap ade reben.. mesti tang bengkung nyer tak der kott.. :D

NeenaAnuar said...

xkenalmakexchenta:
hihihi.. thanks dear! :D

NeenaAnuar said...

POSH:
citarasa kite serupa kannnnn... hihihi.. :D

NeenaAnuar said...

Suezen:
hihihi.. ye lah ngan sapa lagi kite nak mintak tulunn kann.. :D

NeenaAnuar said...

Lady:
hehehe.. yea.. adelah lebih kurang gaya kimono gituu... ;)

NeenaAnuar said...

Deqna:
ramping yg tak berapa nak ramping laa gitu.. hehehe..

camgitu lah gaya nyer.. memang nak kene lah kiteorg bangun seawal yg boleh! :D

NeenaAnuar said...

Nid:
huhuhu.. kembang kempisss dah vuintot niee.. hehe.. thanks dear! :D

NeenaAnuar said...

Cik E:
tu lah.. org lelaki nie.. yg simple dia katanyer pelik2 kann! walhal pemalass lipas nak tuulunn tuu.. :D

NeenaAnuar said...

Ibu to Aqif n Imran:
hahahaha.. betol tu sis! ku sokong 200%! kang kite mintak org lain tulunn yg ikatkan.. confirm dia fengssaann kannn.. :D

NeenaAnuar said...

Aishah:
huhuhu.... kembang kempis kempuss dah nie! hahahah...

NeenaAnuar said...

Purplelicious:
hahahahaa.. lagi ganass en. shukri...

NeenaAnuar said...

Abg EQ:
hihihi.. itu kene tanyer en. teman.. dia yg klasifikasikan camgitu walhal idak mana pun.. hahaha...

NeenaAnuar said...

Kak Liana:
heheehe.. takder lar ramping mana pun kak.. kalau lepas makan buncitt gak! hehehe..

NeenaAnuar said...

Ratusiput:
hihihi... boleh kot.. tak try tak tau kann.. :D

NeenaAnuar said...

Iena:
wahh.. slim riverrr!

hahaha.. kretip hubby you.. baju kasih sayang! kelassss... I loike! :D

NeenaAnuar said...

Shu:
hihihi.. thanks dear! :D

NeenaAnuar said...

cikbedahlaser:
hihihi.. tinggi lah sgttt kann..
tangan en. teman leh diharap lah kirenyer nie yerr.. dah ade org puji lawo! hehehehe..

thanks dik!

NeenaAnuar said...

z@ck:
thanks dik! :D

eynda said...

Kemas en.teman ikat...berbakat :-)

nadzirah said...

waa...pandainye en.teman ikatkan...lg kemas dr sy yg ikatkan...haha...

SURIA AMANDA said...

Waa....baju baru lagi eh sis...hihihi..Lisa bertafakur sebentar selama beberapa hari ni coz bz ngan audit..by the way im coming back with a little story to share..by the way...nice baju and you look gojes dear sis...;)

NeenaAnuar said...

Kak Eynda & Nadzirah:
hahaha.. thanks! tersipu2 malu en.teman membaca komen kalian nie! :D

NeenaAnuar said...

Amanda:
tak la lisa.. baju lama nie.. tapi baru bubuh kat blog! :D

thanks dear! ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails