COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, April 22, 2010

BABY AIRISY!


Selepas abis sessi menge-TEH.... memang dari awal kami dah ade plan nak gie visit new born... ZA wifey kepada Lee & ibu pada baby Darwisy telah pun selamat melahirkan seorang lagi baby girl di hospital naluri pada hari Jumaat - 16th April 2010...


Kalau tak ZA pun mungkin akan joint aku punyer teh tarik hari tu.. tapi apa boleh buat.. baby dia dah tak sabar2 nak kuar... hehehe... itu pun kalau ikutkan jangkaan.. diaorg nak baby diaorg kuar on 20th April so that sama exactly ngan birthday daddy dia.... malangnyer tak sempat gak nak tunggu.. baby dah cepat sgt nak lihat dunia... kalau lambat mungkin jatuh sama date ngan Untie Nin dia nie pun okkkkkkkk gak kannn... tapi tak kose dia nak tunggu Untie dia yg senggal nie! hahaha....


_DSC0694 copy
Inilah dia puteri kesayangan Lee & Za....
Mereka namakan as Airisy kalau tak salah!

Airisy tu sebutan dia lebih kurang cam Irish lah.. tapi disebabkan daddy ngan mummy dia nak samakan ejaan nama tu ngan abg Darwisy tu... tu yg jadik Airisy tuuu... pastu kami semua dok pakat ckp kat ZA... "haa... esok ade tambah lagi sorang... letak yg sama gak bunyik nyer ade Ish Ish.. pastu panggiil anak.. Ishh.. Ishhh.. Ishhh.. confirm semua pakat dok dtg & pandang sekali! hahahaaha..."

Ikutkan plan awal memang kami nak melawat ZA kat hospital.. tapi ZA petang tu dah sms bagi tau yg dia dah pun discharge! wahh.. bagus cepat tol! sehari semalam jerk duduk sepital.. alhamdulillah.. baby & moommy doing very good kann.. harus lah leh kuar cepat! So, kami pun terus ke rumah mak ZA jerk di Keramat!

Waktu kat sana kami dihidangkan ngan mee hoon sup & kuih muih.. susah2 jerk mak ZA sediakan tuk kami2 nie.. walaupun kami dah minum & makan di rasa sayang... tapi kami masih lagi makan di rumah ZA... nampak sgt semuanyer kaki makan kannn.. hahaha... gambar en. teman tak berapa nak amik.. coz ramai sedara mara ZA dtg melawat dia gak malam tu...


_DSC0751 copy
Waktu nie baby dah berteriakkkkkkkk nak chuchu.. laaparr lar moommy....


_DSC0763 copy
Haaaaaaa.... sumbat nennen.. teruih senyap! hehehe.. cute jerk!

Tapi yg pasti gen ZA sgt kuat! dua2 anak dia ikut muke ZA! Airisy kecik2 dah leh nampak sama cam muke abg darwisy jerk!

Sebut pasal abg darwisy... wahh.. cam terlalu awalll jerk dia dpt pangkat abg tu.. tak per.. dah rezeki mommy & daddy kannn... so disebabkan dia baru mencapai usia 1 tahun bulan lepas... maka dia agak ke-sentap-pan sikit sepanjang melihat adik dia berada di dunia niee....

giler punyer sentapppp okkkk.. ZA ade tunjukkan gambar2 darwisy kat hospital melalui hp dia... memang sgt2 jelass kejelesaann yg melanda si darwisy.. kiteorg ingatkan tak dpt tengok lagi kejelesann dia tu on that day.. rupe2 tidak.. memang leh nampak sgttt dia monchongg semacam jerk on that day.. darwisy tak seceria selalu... as I know him.. dia sgt2 lively orgnyer! suke gelak.. suke ketawa kalau org main agah2 ngan dia...


_DSC0719
tengok dia cebekkkkk jerrr...
org sua adik dia kat dia.. dia buat tak endah jerk.. dia tetap nak berpaut pada mommy dia...


_DSC0723
tengok camner dia punyer berpaling... memang jelasss nampak dia sgt moody on that day.... ala tak per darwisy.. nanti lama2 pasti darwisy akan biasa ngan adik.. nanti dah besar sikit adelah kawan nak main... walaupun sorang main tembak2... and sorang dok main masak2... hahaha..


_DSC0754 copy
Gambar beramai-ramai harus lah ade kannn...
Oh ya.. Yus & Iena jerk yg tak dpt joint kiteorg malam tu... Yanie follow kiteorg...


_DSC0759 copy
tengok laki2 kite nie... bukan main lagi.. yg bini2 org semua dok pakat tengok baby.. diaorg dok pakat main tembak2... ishh.. ishh.. ishh.. laki sapa lah tu! :p


Nak tengok sejauh manaa baby darwisy mengamok biler dpt adik baru??? haaaa.. gambar nie bakal menceritakan segala-galanyerrrrr....




_DSC0764 copy
Huuuuuuuuuuwwwwwwwwwwaaaaaaaaaaaaa..............

12 comments:

suezensuzanna said...

hehhehe...kesian darwish...jeles sesgt:)

Siti Shuhadah Zainol said...

kak neena.. anak sedara t nama farish..ntah camner kami semua terpanggil dia ISHH jugak..hehe..

sian darwisy..nangis..xpe.. darwisy dpt adik yg sgt comel..geram tgk darwisy..hehehe...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

lorr siannya budak cinonet tue sentap dapat adik...budak2 biasa la tue..lum dapat terima kenyataan lagi dia terpaksa berkongsi kasih dengan orang lain..heheheh sweet jerk kan...comey la adik darwisy nie...geram la tengok..xsabar nak tengok baby deqna lak pas nie...yeyeyeyeyey

Azmiezas said...

Sukernya akak tengok baby..pasal akak ni memang suka sangat cium baby baru lahir,..wangi sangat..kata orang 'bau dari syurga'..

Deqna said...

isy isy isy.... cute lah..

alololo sian tgk gambar darwish yg last tuh... hiba sgt dia tuh..

mrs.ecam said...

alaa ciannyer si darwisy 2...ermm ZA n lee kne pndai amik ati darwisy 2 klu x kang die mkin jauh ati....ank aku dl yg 2nd lahir yg 1st br nk msk 2 taun...2 pong jnuh nk lyn karenah die yg nk perhatian...skang nie dh jd geng la ngan adk die...lg2 due2 laki kn....ngeh3

POSH76 said...

darwish jeles2 manja tu...anak2 ur fren ni comei sgt like the parents...chinese look...

Nama anak dia pun canggihla...tak pernah dgr...so special..hehe

ratusiput said...

budak kalau dpt adik mmg dia akan meragam sbulan dua...utk amik perhatian...normal tu...kena sabarla melayan...pastu dia ok bila dh serasi ngan keadaan...cian darwisy..tak puas manje tu.. :)

Cik Yayang said...

Cute nya muka Darwisy kat gmbar yang last sekali tu...:-)

mrs.hanibunny said...

apa lagi??? kasi kebas la si darwish... heheheh... muke anak dia mmg ikut mak la... ikut bapak dia pun alrite jugakkan? si faizal tahir tu... wakakak...

sepasang anak dia... ko tanya dia apa rahsia?? hehehe

Yaniez said...

huhu terperasan lak ada org amik gambar time kita semua tgk baby.. huhu..dah tu lak.. semua hubby dok tgk cermin tu... adeh

Mohd Rosli said...

huh.. marah tul datang time aku tak der ni..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails