COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, November 25, 2009

Sambutan Berlanjutan DiHari Ke-2


Keesokkan harinyer... kami diraikan lagi... kali nie ngan kawan2 yg agak rapat ngan kami.. we ollzz gie makan2 kat satay station....


Sampai2 malam tue... ingatkan dah awal sgt lar kunun2nyer.. kol 8 malam aku sampai sana.. ngan semangat ingat leh lar dpt book bilik yg kat dlm umah tuan tanah tu.. rupe2 hampeh belaka... punyer lar ramai yg dok lepaking kat dlm umah tu.. semua pakat nak lepak2 dlm umah... seawal kol berapa depa2 tu dah ade kat situ pun aku tak pasti lar..

Walhal kat luar banyak lagi tempat kosong yg benarnyer.. tapi haramm kot laku! Hehehe.. termasuk lar aku sendiri.. memang tak nak duduk kat luar... aku lebih prefer dpt lepak2 kat dlm bilik tu sbb ianyer lebih privacy! Nak2 pulak kiteorg nie kan ker kaki hua hua.. mau tak gegak gempita tempat tue?? So harus lah pilih tempat yg sesuai supaya tidak menganggu kententeraman awam! Ceaaaa...

Sapa lah agak2nyer kawan2 yg meraikan kami tu yer...


Sapa lagi kalau bukan teman2 rapat kami...
Pasangan suami isteri... Rudy & Awien; Shah & Deqna...
Dan juga Pasangan anak beranak Za & Darwisy!


Lee (hubby Za) tak dpt nak joint kiteorg malam tu coz dia ade function kat Johor... then sepatotnyer Cik Yayang & buah hati pun ade sekali malam tu.. tapi atas urusan2 yg tak dpt dielakkan... mereka berdua pun tak dpt joint... Aku nak sgt we ollzz semua ade sekali.. so far tak penah dpt chan lagi to get together with everybody! Hope one day all of us can meet together gether yerr.. ;)

Menu wajib kalau dah ke satay station apa lagi kalau bukan SATAY!! Yum.. yummm.. Yummmyy! Memang sgt2 sodaaapp lar ini satay.. makan begitu sahaja tanpa kuah pun boleh! Rasa perap dia tu masuk hingga ke dalam isi satay tu!



SATAY YG MELAZAT KAN!!


Disebabkan bilik yg kami nakkan tu dah full house... so, we ollzz have no choice melainkan lepak2 dulu kat bahagian luar bilik niee.. kebetulan plak ade tempat kosong!



Masih di dlm rumah...
tapi tidak di dlm bilik.. tetapi dibahagian ruang tamu!



Kat ruang tamu tu bukan lah tak best... ok lar jugak.. leh lepak2 santai... tapi as I said just now... confirm kang biler masing2 dah lupe diri (nak2 aku lar kan.. :P) mau semua org2 lain kat situ pandang semacam jer kearah kiteorg kang! lagi pun tuk tetamu dlm 7-8 org cam agak sempit lar nak lepak2 kat area ruang tamu tu...

So, memang nak dijadikkan rezeki kami mlm tu.. elok jer duduk kat kawasan ruang tamu tu beberapa ketika.. ade lah 1 family nie yg keluar dari bilik... so apa lagi.. berdesup lar kiteorg kite terjah bilik tuuuu... angkut lar segala air2 & jugak satay2 yg dah hidang diluar bilik tadi! Leh lak main pindah2 kannnnn.. tapi aku suke arrr ngan abg ker pakcik ker entah... baik arrr dia tu... dia yg bagi green light kata boleh jer nak tukar tempat nanti kalau bilik2 tu dah kosong! Ok lar kan.. camtu lah caranyer tuk layan customer.. baru lar kite pun rasa bervungga2 jer hati nie.. esok2 confirm dtg lagi.. sbb puas hati ngan service nyer kan?


Proses permindahan!


Biler dah pindah masuk dlm bilik.. so, kiteorg pun tutup pintu! Supaya tak terkeluar segala hingar bingar ke luar which boleh menganggu kententeraman awam org kat luar lak kan... ceaa.. punyer lah prihatin nie! Memang dasar kaki memekak kan (aku lar ketuanyer pun!).. so reti bahasa sendiri ler kan... at least kite prihatin yer dak? Ade yg agak kurang prihatin dah lar satu hal.. kurang ajar lak tu.. ishh.. ishh.. ishh...


See... lebih selesakan kat dlm nie?
Kiteorg jer.. tak der gangguan...
and more privacy kalau ade special occasion!
I loiikkee this concept!
Bilik nie jugak merupakan bilik yg sama
sewaktu aku meraikan my buddy dibulan 7 hari tu...



Ok.. berbalik pada citer occasion kami malam tue.. dimulakan ngan ucapan dari kami berdua yg diraikan nie.... ucapan lah sgttt kan... entahapaapaentah ucapannyer pun! Main belasah jerk! Yg aku boleh ingat sikit lebih kurang camgini lar. thanks to all of you kerana sudi menghadirkan diri & raikan kami berdua.. rasa terharu sgt2... so hope you oll will enjoy tonite’s dinner...” ceaaaaaaa... tak hengat ucapan cam kat majlis makan malam yg formal tuee! Ahakss!!


Bagi ucapan cam bagi statement dlm meeting gayenye!


Atteee selepas majlis ucapan... majlis santapan pun bermula pula...


Mengaminnkan bacaan doa makan oleh En. Shah!


Waktu semua org nak start menyantap tu.. (santap ok bukan sentap!) then, atas permintaan kawan2.. kami di minta utk melakukan aksi makan beradap! Waahh.. teringat 4 tahun yg lalu... and now walaupun hanya disuapkan ngan secucuk satay.. tapi perasaan eksited tetap terasa! Waahhh.. giler gedikss kann... huhuhu... eh elok lar kan... makin berusia kene lebih sayang.. bukan makin kurang yer dak?



Muke gediksss di samping suami terchinta!


Meh sini I suap meh!
Awatt mata terbeliakkk en. teman??
Ganazzz sgt kah??



Haaa.. camnie lar baru lomantik!!



Tengok.. punye lah kekok tangan en. teman nak menyuap aku!
Lepas nie kat umah.. everyday you suapkan I makan lah yer Bee...
Supaya tangan you tak pengkau! ahakss!!


Lepas masing2 dah makan... borak2 sat... tetiba ade satu occossion lak yg going on.. adoiiiaii.. memang tak ku sangka! sgt2 menghiburkan that moment! So, nak tau apakah nice moment itu???


Sila tunggu Yo!
Next entry coming up soon!

7 comments:

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

sedapnyer...

Nur Irfan Juezrie said...

erm.. sedapnya satay.. terliur ju tgk ..huhu

Suki Cida said...

ahak! curik sate kat blog deqna ka??? ermmm terlepas lagi... next time may be... take k... apy anniversaryyyyy prennnnn

brodin said...

eeemmmm x sabar nak tuggu entry yg ke dua..... terutama nyer bhgian "BUKAK MEMBUKAK" heheheheeee

Cik Yayang said...

Im waiting for next entry..
Ermm...little bit frust tak dpt join malam tu...next saturday pn Cik Yayang sorang lak takde ...:-(

Deqna said...

apa pun fren.. malam tu memang gamat sekali.... nway tq 4 inviting us for the dinner... giler byk sate korang order... bkn takat makan kat situ.. siap korang tapaukan lagi tuk kiterang sumer...

tq so much:)
semoga murah rezeki korang....

NeenaAnuar said...

Suki Cida:
hahahaha... gituh lar gamaknyer... dah ado 2 camera.. so, ku copy jerr..
Tu lar.. terlepas lagi kann.. tak per2.. nanti later2 kite hang out lagi yerrr... thanks frenn!

Purplelicious:
hehehe.. memang bestt taww satay nie sis.. nanti cuba yek!

Nur Irfan:
memang sedap pun dik.. sorry yek kalau buat adik terliur.. hehehe..

brodin:
suke yer ko rudy part bukak membukak niee... wakakakakkaa...

Deqna:
yeahh.. sgt2 gamattt kan... thanks to all of you jugak sbb sudi menghadirkan diri sambil bawak sesuatu lagi kannn..
THanks!!

Cik Yayang:
Tu lar.. jgn sedih yer cik yayang.. nanti later2 kite plan lagi outting2 camgini yer.. in fact both of us memang sedih & agak ralat coz cik yayang & buah hati tak dpt nak joint sekali malam tue... :(

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails