COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Monday, November 2, 2009

Makan @ Gold Coast

Makan kat Gold Coast tak susah.. takat nak carik makanan halal memang melambak2... makanan malaysia ker makanan arab ker.. even chinese food yg halal pun ade gak.. so memang tak menjadik satu masalah kalau nak carik halal food kat Gold Coast...

CUmaaaaa... yg menjadik masalahnyer adelah DUIT!! hehehe.. serius... makan lah yg paling banyak korang akan spent kat sana... yerr.. sila tahu yg kat sana kalau nak makan.. sgt2 lah mahallll!!!

Nak tau semahal mana.. ok aku bagi tau.. paling komannn kalau amik satu nasi + lauk tanpa sayur = AUS$10 per person.. tu belum masuk air... kalau 2 org dah = AUS$20 sekali makan.. abih kalau sehari nak makan 2 kali.. lunch & dinner.. tak ker sehari makan tuk 2 org dah bersamaan... AUS$40 sehari which bersamaan RM120.. so bayangggggkannn... sehari cost korang makan RM120 tuk lunch ngan dinner jer tu.. b/fast tak masuk tuu... mahal tak mahal larr...

Soooo... oon part makan nie kalau org yg pemakan memang payah lar nak control..but like us laki bini nie alhamdullilah lar.. kiteorg nie tak der lar giler makan sgt.. just make do jer ngan apa yg ade... ikat2 perot sikit lar.. sbb mahal sgt kann.. so apa we ollzz buat.. sehari makan sekali jer nasi... yg lain tu di selang seli ngan biskut.. roti or choclate...


Kiteorg shopping roti jer sepajang kat sana...


Roti diaorg kat sana besssttttttt wooooo!!!
Kire leh kenyang & tahan lar...
kalau makan roti whole meal diaorg nie!



Our Breakfast menu!
Rapsberry Jam & Pure Orange Juice!



Kat sana... kalau choclate.. memang best!!
Macam2 perasa ade.. but for us..
just make sure tengok tanda logo halal!



Model Cadbury! :P
Tu lar makanan t/hari kiteorg... huhuhuhuhu...


Tapi kalau korang banyak duit.. leh jer enjoy makanan2 kat sana... coz lots of variety!

p/s: lepas nie kiteorg kalau nak makan makanan yg ala2 mahal gitu... tak heran dah.. sbb kat sana sekali makan jer RM30 per person tuk 1 dish.. so, kalau dulu rasa cam mahal jer kan.. but now after balik dari Aussie nie rasa cam ... alaaa.. murah jerr RM15 tuu.. ceaaa... Velaagaakkkk! hahahaa...

4 comments:

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

air oren tue nampak sangatttttttttttt sedapppppp

lidasyah said...

kalau ida yg kat sana kurus la jawabnya.. sebab ida pantang .. pantang takde nasi.. camner.. huhuuhu

Suki Cida said...

perhhh just dia nampak dah original jus tu... eee masam masam...

tapi kalau cida tak makan pun tak apa yer dak... seronok tak hengat...

NeenaAnuar said...

Purplelicious:
wooooooooo..... memang sgtttt sedaaappp pun sis.. hehee..

lidasyah:
haaa.. memang kene ade banyak duit lar kalau camtu Ida.. hehee..

Cida:
oh yes! memang sgt2 original.. tak sama cam kat m'sia.. hanya harapkan perisa.. yg Aussie punyer betol2 pure buah oren.. and of course masam.. :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails