COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, November 26, 2009

Pilu Di Ambang AidilAdha...


Huh!! Petang tadi.. aku call semua adik beradik arwah mak aku... since esok hari raya... sajalah aku call makcik2 & pakcik2 aku sambil2 tue buat ucapan selamat hari rayaa & ia memang dah menjadik satu kebiasaan pun buat aku....


Tiba2 aku tersentuh hati biler berckp ngan Mak Long aku!! Mana tak nyer... biler berckp ngan dia di talifon... suara dia saling tak tumpah macam suara arwah mak aku!! Ya allah... tersentapnyer aku time tuu... aku tiba2 jadi sayuuu sgt... rasa seolah-olah aku berbicara ngan arwah mak aku sendiri!!!

Terngiang-ngiang kat telinga aku... rasa macam tak percaya... betol ker apa yg aku dengar kan nie.. "Eh.. Mak aku ker??" buat beberapa saat.. aku seperti hilang tumpuann... terasa seperti di awang awangan! tapi diwaktu yg sama juga... aku turut merasa sgt bahagia tat kala mendengar suara Mak Long ketika itu... seperti hilang segala rindu yg tersemat didlm hati ini... :(

Sebenarnyer... ini bukanlah kali pertama aku dpt merasakan kelibat arwah mak dlm diri Mak Long... dah banyak kali dah pun aku notice semenjak arwah mak pergi meninggalkan aku... setiap kali aku berjumpa ngan Mak Long... tat kala melihat gaya nyer berjalan.. bercakap.. ketawa... & gerak tubuh... pasti aku akan terkedu & tersentap buat seketika! Aku terasa seolah2 arwah mak yg ade dihadapan aku! Bukan lar 100% gerak geri Mak Long seperti arwah mak... tapi ade satu2 ketika yg tingkah laku nyer memang saling tak tumpah seperti arwah mak!

Adekalanyer... aku terasa seperti nakkkkkk sgtttttt pergi memeluk MakLong aku tuu... aku nak dakap dia macam mana aku selalu dakap arwah mak dulu.... tapiii.... cam ade sesuatu yg menghalang aku tuk lakukan sebegitu... entah!! aku pun tak tau apakah penghalangnyer... aku pun tak pasti.... tapi yg pasti... aku berasa risau... takot... dan jugak memikirkan macam mana pulak penerimaan org nanti.... So, yg aku mampu lakukan hanyalah tersenyum gembira kerana sekurang2nyer masih ade sisa2 kelibat arwah mak pada adik beradiknyer! Setidak-tidaknyer.. dptlah aku melepaskan rindu aku pada arwah! :((

"Ya allah... terima kasih ya allah.. kerana engkau memberikan aku peluang sebegitu... sesungguhnyer aku amat2 merindui arwah ibu!!"

~Al-Fatihah~

Di kesempatan ini juga aku ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA buat kalian semua.... semoga segala pengorbanan kite selama ini diredhai olehNYA... Aminnnnn...

9 comments:

Liea said...

Selamat Hari Raya dear... Jangan sedih2 nanti mesti arwah mak tak suka... :)

Cik Yayang said...

Salam aidiladha buat Neena & Nuar..:-)

a.j. said...

Rindu die juga! salam aidiladha

Afiqueku said...

Aduhai... sedihnya... tp nasib ko still ada tempat tuk melepaskan rindu gak kan... Nway, Smat Hr Raya...

Suki Cida said...

al-fatiha...

ada sbb mak long macam mak... at least boleh ilang rindu... walaupun mak tak mungkin ada gantinya...

Superstar said...

salam aidiladha neena.. jgn sedih2 yer, nanti arwah mak neena pun sedih jugak.. doakan yg terbaik utk mereka yg dah takde..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

selamat hari raya sis..dun be sad ok..xsalah klu sis nak peluk ur mak long..luahkan perasan rindu sis tue..sekurang2nya terlepas jugak rindu sis..dun sad2 ok..

Deqna said...

sedihlah pulak.. terharu gak bila baca nie.....

takpelah at least ko ada seseorang yg boleh ditatap bila ko rindu ngan arwah mak ko.

NeenaAnuar said...

TO ALL:-

Thanks for your supports.. HUGS!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails