COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, November 5, 2009

Australia Number 1 Nougat


Nie lar lagi satu bende yg aku shopping kat Gold Coast hari tu...



GB Nougat!


It is Australia No. 1!!


Dulu2 aku tak suke makan nougat nie taww sbb aku ingatkan manis.... sampai lar ade org bagi aku suruh rasa... biler aku dah cuba.. makk aiii.. cedapp nyerrr.... tak manis sgt.. dia ade cam2 perisa gak... and it comes in hard & soft.. aku suke yg original flavor cam yg aku beli nie and jugak jenis yg soft! kalau ko beli yg hard pun.. kerasss sikit arr.... tak enjoy makan..

Nougat nie mahallll tawww.. packet paling besar ni bersamaan 1kg... harga dia aku dah survey a few place kat Aussie (baik di Perth & Gold Coast)... lebih kurang AUS$45... dulu kat Perth aku cam berkira nak beli.. sbb convert duit kite dah jadik RM120++ dah tuu.. tuk nougat jer RM100 lebey aku nak makan?? ishhh.. tak bleh blah lah! so, aku beli yg 1/2 kg jer waktu tu.. harga dlm RM60 lar camgitu.. but yet biler dah balik M'sia rasa cam... ishh.. sikit lar pulak.. tak puas makan...

So, this time aku memang dah target.. nak beli lar yg 1kg punyer nougat.. mahal pun mahal lar.. cea.. kunon2 lar kan.. semangat sewaktu berada di KL.. tapi biler dah sampai sana kalau dok kire2 dah beratus.. just for nougat.. aku rasa memang tak beli jugak lar kot... hehehe...

Tapinyer.... memang nak menjadik rezeki aku lar kot... tup2 biler aku kat Gold Coast hari tu.. aku terjumpa lar satu kedai nie dia jual for 1kg punye nougat with price of AUS$25 sajork!! mau aku tak melompat kat situ.. sbb murahhh nak mammmmm.... ye lar.. aku belek2 lar jugak kan kot2 dah expired ker... naper yg dia jual murah sgt kan.. dah more like 1/2 price... tapi memang baru sgt nougat nie... baru kuar dari kotak lagi.. so freshh.... expiry date pun lambat lagi...

So apa lagi... aku pun rembat lar yg 1kg punyer packet... ikut kan hati memang nak jerrr aku amik 2 packets of 1kg nie... tapi aku kuat kan semangat.. tolak segala godaan syaitoonnn... udahnyer aku beli satu sajork lew... hhihihihi... jadi lar kan... dari nak makan sampai beratus.. esok2 let say aku teringin nak makan lagi ker.. boleh jer aku beli kat KLCC.. ade jual.. tapi mahal nyer tak yah ckp lar kannn...

Ok lahhhh you olllzzz..... dengan ini aku nak buat satu pengumuman lahhhhh...... ceaaa.. jeng jeng jenggg.... sila baca betol2 yer pengumuman ini.... penat sgt dok simpan niee....


"Dengan ini, secara rasmi nyer...... tamat lah sudah pengambaraan kalian semua bersama2 aku about my 4th Wedding Anniversary @ Gold Coast.. sesungguhnyer aku sgt2 enjoy with this trip... walaupun tempatnyer tak lar seromantik di Maldives & Perth yg mana tak berapa sesuai lah kan tuk anniversary celebration... tapi we both really had fun there!!!

And also aku harap korang semua enjoy with my writes up... kalau ade kat mana2 yg terchachul bahase tu harap di maafin yerr... and thank you soooo much atas comment2 menarik dari korang semua @ my blog.. aku amat2 hargainyer... luvs & hugs!!"


p/s: hah.. korang ingat penguman apa tadi nie? :P

5 comments:

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

yup i really2 enjoy all that moment..*walaupun kta xpegi kan..*
sis i nak g ziarah kat umah u la..*dengan harapan dapat makan nougat*wakakakakakakakak

Nanthini said...

haaaahhhhhaa habis ke cerita gold cost ni.......but kak neena said (in your first entry bout the gold cost) will create another blog when u bought the ticket where n so on.....during promotion ke ???? ......i waiting for that.....sudah lupa kah?.....then how i can plan for my honeymoon.....he he he.......

Suki Cida said...

wahhhh dah habis dah journey... sob sob sob... berakhir dengan cuklat yang bapak mahal giler... hehehe... nak satu... *wink wink*

NeenaAnuar said...

Purplelicious:
ok jer kalau sis nak ziarah kite, anytime.. *dengan harapan yg nougat tu masih ade lagi lar kat umah kite yer* hihihihi...

Nanthini:
hahahaha.. I dah terlupa lar nanthini... ok ok.. will create another entry later! thanks for reminding me! :D

Cida:
hehehe.. boleyyy.. nanti dtg2 lar kerumah yer! ;)

my5xurra said...

hye sis... hello... link ur blog long time ago... nk tnya sket psl GC ni... how many days pegi... klu buleh, sgt appreciate if buleh put it in itineries format ker... hehehe.. simple one... for basic reference... sis pegi x pakai ajen2 pn kn? am i correct? tenkiu!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails