COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Monday, November 9, 2009

Tag Yg Dah Sebulan Tak Disiapkan Oleh KU!


Aiyok!! kene tag bulan 8 hari tu... nie baru terkedek2 nak buat! lewat 3!! sorry hot mama cida! lambat buat tag mung sbb aku bzz dok citer pasal diriku! ahakss!!


Nie pun ade lagi satu tag yg aku nak kene buat... dari Purplelicious! nak kene refer balik blog dia nie... hehehe.. dah berkurun lamanyer... akan ku cuba tuk selesaikanyer!

Anyway.. here are the tag from Cida!


So these are the rules..
1) Write five (5) interesting facts about the person who gave you this award.
2) Jot down ten (10) interesting facts about yourself or your hobbies.
3) Pick your ten (10) most deserving recipients and describe them.
4) Leave a comment on the recipients' blog to tell them they've been tagged
5) Paste the award badge in your sidebar ..



****************************************************************************


#1) Cida.... DengarkannLahhh!!! muahahahaha..
  • Kawan yg aku kenal melalui dunia blogging.. penah bersua muka sekali sahaja...
  • First time aku jumpa dia... nampak dia sgt2 lah pemalu... tapi bile di blog.... dia sgt2 "ganazzz".... hihihi... takper ku mengerti sbb "first date" memang ala2 malu kucin gitu... ahaks!
  • Hot mama gonna be!
  • Seorang yg sgt sensitip.. kengkadang tercepattt sentap pun ade gak! (nie aku tak hipokrit nie cida.. aku bersikap jujur niee... hehehe.. and I know U'll agreed with me! :D)
  • Seorang yg boleh menerima teguran walaupun pada awalannyer agak susah tuk menerimanyer! (bagus sbb tak semua org leh terima teguran secara positip & terbuka!)


#2) Hmmm.. 10 things about me & my hobbies.... keh jom layan!

  • Aku seorang yg sgt2 peramah.... kengkadang ade masa tu leh jadik terover peramah pun yer gak!
  • Aku very2 talkative.. sometimes org penat nak berckp ngan aku! But for sure not my hubby! Dia lak risau kalau aku senyap... :D
  • Aku seorang yg giler2, happening & adventerous!
  • Aku kengkadang tu terlebeyyy berani!!
  • I'm such an open minded person!
  • Aku boleh menerima teguran... provided teguran tu teguran yg membina...
  • I'm not a gossiper! Kalau ade apa2 perkara yg aku tak berkenan di hati atau apa2 saje.. tanpa ragu2 aku akan cakap @ bertanyer @ berdiskusi ngan org yg aku sentap atau tak puas hati tu... senang camgitu kan.. dari nak ckp2 belakang apa barang??? org penakott jer yg akan ckp2 belakang nie! tapi malangnyer confirm biler aku dah ckp secara jujur & ikhlas ngan org tu... confirm akan ade yg tak suke terus ngan kite kan... ye lah kite dah tegur secara berdepan.. mungkin org tak suke.. tapi aku lain! aku suke kalau org ckp ngan aku sendiri .. dari nak create2 havoc kat belakang aku nak wat bende kan?? Camner aku nak tau kat part mana yg aku dah buat salah tu... Maka masalah pun takkan boleh diselesaikan ngan ckp2 belakang nie.. malah menambahkan fitnah ade lah! So sapa berani.. mari confront aku kalau ade tersentap dimana-mana yer!! Bukan nak gaduh tapi berbincang ok!! :D
  • Aku ade hobby yg agak gilerrr...... giler tak giler lah.. dlm setahun boleh jadik 4-5 kali gak lar aku menggila nie... hihi.. apa lagi kalau bukan gilerrrrrr berholiday!!!! tak kire masa & ketika.. asal ade peluang.. harus ku berholiday! Byk pengalaman yg leh dikutip biler berholiday nie...
  • Aku tak nafikan aku seorang yg sensitip.. baran & emotional!! tapi since dah kawin nie, baran2.. sensitip2 nie dah semakin kurang... thanks to en. teman kerana mengurangkannyer... lap u lah!
  • Aku suke memasak... cumanyer biiler time pemalas lipas aku dah tiba... memang berbulan2 lah aku tak masak.. tapi tak per.. yg penting suami ku tak bising.. so no hal! :D
  • Hah... nie memang satu penyakit! nak kata hobby pun payah nie.. tapi memang leh dikatogorikan sebagai hobby yg berpenyakit lah.. hehehe.. apa lagi kalau bukan ShoppinG!! heheehe... satu hobby yg tak begitu sihat!
  • Biler dah suke bershopping... harus aku suke buat collection paperbag! dah menimbun2 dlm kotak.. tak tau lar nak wat apa.. tapi suke simpan punyer pasal... aku biar kan jugak lah...
  • Ehh.. aku rasa dah terlebey dari 10 dah nie.. tak per.. laju jer idea ku tengah mencurah2 nie.. so this is last but not least about me... sgt2 bahagia kerana memiliki seorang suami yg sgt2 memahami diri ini dan jugak dikelilingi oleh segelintirrrr kawan2 yg betol2 sincere dlm menjalinkan persahabatan ngan aku!


#3 & 4) Giloo!!! nak sepuloh??? adoiii.. laa.... ok aku cuba!!

  • Juliana - seorang ibu kepada baby Nur Irfan Hakim.. nama anak dia lebih kurang cam nama anak buah aku jugak.. Irfan! :D
  • Kak Ina - aku suke bukak blog dia... sgt2 tenang.. mata jadik segar bugar sbb warna blog dia begitu hijau which is sgt2 tenang & mendamaikan...
  • Mama-Syira - kawan satu kelas aku waktu belajar kat UiTM dulu.. and now tengah preggy for da second baby! congratss!! (aku just tag ko farah.. tak tau lah ko rajin nak buat ker tak sbb ko tengah mood swing skg ni kan.. hahaha.. tak per.. kalau ade masa & rasa2 agak rajin nak menulis... just do it keh.. if not.. let it go sajer... hehehe...)
  • Liea - kawan satu sekolah menengah aku dulu... baru2 nie dia kurang sihat and now I guess dia dah sihat dah... take care beb! kalau ko ade masa.. ko buat lah yer.. if not.. its ok.. no worries! :D
  • Purplelicious - kawan yg aku kenal melalui blog jugak.. dia sgt2 lah efficent dlm mengomen.. asal aku publish jer.. dia lah org pertama yg komen.. most of the entries lar... thanks sis!! maka anda telah di tag yer.. sila siapkan! ahakss!! tag mu akan ku siapkan jua nanti... :P
  • Ok.. aku dah kehabisan idea nak tag sapa.. majority kawan2 yg selalu dok comment kat blog aku nie dah pun di tag oleh Cida before.. so aku tak leh nak tag korang2 lagi lar kan.. pada follower2 lain tu.. mungkin saya tak berapa mengenali anda2.. tapi kalau anda2 rasa nak buat tag nie.. amat lah di alu-alukan yer.. ;)

#5) OK.. dah pun ku tempekkan kat blog aku nie hah! TQQQ for the award yer Cida! ;)

9 comments:

POSH76 said...

good to know more about yourself...hehe

Suki Cida said...

oh berani sungguh ko kata aku cepat tersentap??? sensitip???? di blog mu??? secara terbuka??? ko sedar tak apa ko tulis ni neena??? *sambil goncang2 bahu*

Bukan cepat tersentap la... hahaha... aku peka pada niat org wakaka... bak kata org sedar diri... tapikan tersentap2 aku pun, kalau aku luahkan kat blog, at least ppl know siapa akukan? gambar aku pun bersepah dan each entry aku pun ku terima jugak pendapan dan komen kawan2 dan org2 luar ni... idok ler teman bukak blog tapi tutup komen tapi buat entry kaw2 pasal org yang teman tak suke... iyo dak? at least ku berani kutuk, ku berani jua menerima kritikan...macam hang cakap la, aku ni susah terima teguran, tapi tuhan tu bagi akal, so mcmmana pun ku akan terima dan nilai balik apa org nak kata... kan? tapi yang penting niat tu baik bila berkawan, jangan ambik kesempatan dan jangan tikam kawan dr belakang sudah ok... hope we be friend 4ever...hang tegur salah silap aku, aku tegur salah silap hang, barulah persahabatan tu kekalkan? ok no heart feeling ok... komen ku general... khas tuk hang... mana tau ada lak org lain terasa, ku minta maaf ya... hugzzzz...

Liea said...

wah kena tag lagi... seronoks! LOL nak mulakan yang terkial-kial kang!

NeenaAnuar said...

POSH76:
thanks sis! :D

Cida:
*terasa bahu ku digoncang2* hehehehee.... tapi sikit pun tak bergegar.. wakakkakaa..

yer.. yer.. aku memahami mu! betoi.. kalu berani mengkritik maka harus lah berani jua menerima kritikan kan!! thats why me sokong cara you! ha'ah kann.. yg penting niat @ nawaitu tu sgt2 lah penting yer dak.. sbb pokok pangkal nyer adelah HATI...
no prob cida! selagi aku masih lagi neena yg waras, aku akan tetap bersikap straight forward.. aku tak tau jalan bengkang bengkok nie.. hehehe... muahhhh!

Liea:
hehehee.. takper LIea.. just take ur time keh! :D

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

hahahha namaku telah di shortlistedkan...nie kes dera nie..heheheheheheh..

Deqna said...

bagus.. bagus.. tak lupa hutang tag..

aku rasa aku takde hutang tag sesapa kan??? hehehehehee (aku wat2 lupa nie, boleh??)

Nanthini said...

get to know you better kak neena

mama-syira said...

neena, ko memang memahami mood ku yg swing. nanti aku dah back to normal, aku try buat ye. thanks sudi tag aku ;)

NeenaAnuar said...

Purplelicious:
wakakaka.. sila buat yer! :D

Deqna:
yer... hutan haruslah dilangsaikan kann? hehehee

Nanthini:
thanks nanthini..

mama-syira:
yea.. of course aku kene paham kannn... takper.. biler2 jer nanti buat lar yer.. :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails