COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, November 5, 2009

En. Teman Pergi Menimba Ilmu...


Last saturday... En. Teman mendapat jemputan dari boss CST Production... ala.. sapa lagi kalau bukan En. Rosli yg membuat videoshoot yg sgtt da bomb about our loves chronology tu lar kann...


Seawal 8 pagi kene berkumpul di area office Lee.. so, en. teman malas nak bawak kereta.. dia suruh aku hantar kan dia jer... so aku pun ngan muka terpisat nyer kene bangun seawal kol 7 pagi tuk antar en. teman ke Ukay Perdana...


Tiba kat Ukay kol 8 pagi... call2 en. rosli tak jawab... paham sgtt.. sure Lee tengah enak di buai mimpi lagi.. hihi... ye lah penat bekerja pada hari jumaat malam tu kan.. balik pun dah lewat... so, aku tanyer en. teman nak breakfast dulu tak? then en. teman kata ok.. boleh jugak.. so we both lepak2 dulu kat sini....


Restaurant Ali Maju @ Ukay Perdana...



En. Teman yg dah tak sabar nak beroutdoor shooting!


Kalau kot yer pun tak sabar..
Takkan sampai terbeliak bijik mata kot Bee?


Ok.. dlm pada we ollzz lepak sambil menikmati juadah mamak tue... tup2.. terserempak lar ngan sorang mamat nie....



En. Mukhriz @ Moqh!
First time jumpa Moqh kat umah Lee & Za waktu gi makan Laksa Penang..
Alamak!!! Aku owe this story!!! :P


Rupe2nyer Moqh pun joint sekali gie wat outdoor shooting nie.. Moqh nie sifu gak lar dlm bidang photography nie... so en. teman blajor ngan Moqh jugak lar pada hari tu....



1 picture taken!
Licin aku makan ko...
Sedap lak mamak nie punyer capati!


2nd Picture taken!
Sedap nyer pasal.. aku order lagi satu!
Giler lahapp kan?


Nak tengok tak muke esklusif aku????
Jarang sgttt taww aku amik gambo2 pepagi nie...
Nak tengok? Aku gerenti korang nak tengok kan???
Moh lerr tengok muke sengal aku di waktu pagi!!



Sucii jer kann??? Kann??
Muke ku tanpa secalit makeup!!
Takper... memang muka aku kurang berseri tanpa make-up...
Coz yg penting muka aku harus lah Suci dari berseri!!! ahaks!!!
Btw... sedapppppppp nyer milo kotak tu!
Milo is my favorite.. lol!!!


Tak lama dlm pada we ollzz lepak2 tu...


En. Rosli pun tiba and joint kiteorg sekali b/fast kat situ...


Lepas b/fast... mereka pun bersiap2 lah tuk berjuang ngan gadget masing2...



Suke En. Teman!!



Sessi upload barang masing2....



Hah! Amik ko!
Penuh satu bonet ngan gadget!!


Maka mereka pun berlalu pergi dari Ukay Perdana nak kemana pun aku tak tau.. dengar2 kata nak ke Putrajaya lah... ke Tanjong Karang lah.. hah.. lantak kan.. suke hati demeee lerr... janji aku leh rehat kat umah udah ler kan.. hehehe.. mula2 tu ingat nak lepak umah Za (wife Lee) jer.. tapi pikir2 balik pepagi buta dah nak berjaangokkk umah org.. tak sesuwayyy hoke! so, better aku balik jer lar umah dulu kan..

Aku pun lepas diaorg dah pegi tu.. aku pun drive lar balik umah sorang2... jadik bujang aku sekejapan! hihhihi... then, sesampai jer dirumah.. kemas umah sikit2.. lepak2 tengok movie kat HBO.. sampai lar tertido kat sofa... tup2 kol kol 3 lebey camtu.. en. teman call ckp yg dia malam nie dia nak gie kenduri lagi.... So.. dia pun ckp... tolong bawakkan baju melayu sepasang... songkok.. sampin.. kasut & stoking.. lengkap lar semuanyer suruh dibawaknyer.... Sesuatu ok!! But don't worry... dia bukan nak pegi bernikah.. tapi nak pegi menonton org yg mau bernikah! Hehehe..

Actually belah malam tu pulak Lee ade another wedding videography shooting pada belah malam nyer.. so dia ajak en. teman joint sekaki... so apa lagi.. en. teman ibarat org mengantuk disorangkan bantal lar kan.. memang dia nak pun carik peluang2 camgitu.. sbb dia kan sedang bertatih2 dlm dunia photography nie.. so memerlukan tunjuk ajar dari sifu2 cam Lee tu lar kannn... (wah dah banyak compliments tuk Lee nie.. cepat Lee belanja aku! hehehe)


So, aku pun ngan kelam kelibutnyer bangun... siap2kan brg2 dia semua... terus lar bergegas ke umah Lee & Za... jalan lak jam!! arrrghhh.. tension.. diaorg kene ade kat damansara kol 6 ptg.. tapi aku kol 4:45 masih lagi trap kat Ampang! Haisshh.. tensionn ok.. maka aksi stunt driver aku pun bermula lar... selaju yg mungkin aku memecut lajuu.. jadik lar minah rempit sekejapan! ahaks.. rider tak rider lar.. kire cepat lar.. dlm beberapa minit jer aku dah sampai umah Lee... :P

Di sebabkan malam nanti aku nak kene gie amik lagi sekali en. teman dari Ukay Perdana.. maka aku malas lar nak ulang alik lagi.. so aku just lepak2 kat umah Za jer.. Lepas maghrib... aku, Za & baby Darwisy pegi makan malam kat JJ AU Keramat... Za suggest makan kat sini...


Madam Lim's Kitchen!



Tempat makan nie ok lar.. Kindda cool!
Penuh gak lar waktu kiteorg sampai tu..
But nasib masih dpt tempat...



Za & Baby Darwisy..
Sgt2 chomel itu budak!
Of course... tengok lar sapa mummy dia kann??
Pn. Za yg chomell ituu! (Lee.. sila vanggga!!!)



Sebelum Mummy & Untie Nin makan..
Baby kene kasik kenyang dulu....
Biler dia dah kenyang... baru darwish boleh beraksi! hehee...



Aksi Darwisy biler dah kenyang!



Biler dia dah kenyang..
Kasik mummy dia lak kenyang...
Senang.. kene take turn jaga baby...
hehehe.. I loike.. pratice practice... :P



My Food... Nasi Goreng Siam!
Taste... Not bad! Boleh tahan sedap!
Tapi waktu aku mintak dia buat pedas..
Budak tu ckp.. dah pedas dah tu kak..
aku pun yo yo orr jer lar percaya kan..
biler aku makna.. harammm..
Kot pedas pada citeraasa aku lar..
Aku nie kan superrr power addictted to chili!!
Takat dia punyer tahap kepedasan tu tak lut lar kat aku..
Ceaa.. velagakk lar sgt kan.. tapi OK lar.. still aku leh makan...



Lepas makan... kiteorg gerak balik umah Za balik.... lepak2 sambil borak ngan Za.. sambil2 tu jugak dok layan Baby Darwisy yg dok asyik tergelaakk jerr... geramm sgt untie nin ngan dia taww... gedebak gedebukk jam waktu tu dah menunjukkan dekat kol 11 mlm nie... haiishhh.. en. teman ngan en. rosli tak balik lagi.. sib baik lah hari sabtu kan.. aku hoke jer.. tak kisah pun... pahammm.. dah nama pun berkerja kan.. bukan suka suki punn (wooopsss.. terguna lak nama cida.. wakakkakaka) so... aku pun tak kisah... kalau en. teman bahagia.. aku pun turut bahagiaa.. ceeeaaa... ayat tak hengattt!! tapi memang betol punn.. kami berdua sgt2 memahami minat masing2..

Sib baik lah malam tu aku teringat nak bawak lappy... saje lar kan.. sambil borak2 ngan Za.. sambil2 tu leh layan tenet gak.. dlm pada on tenet tu.. sempat lar kami berdua berwebcam ngan seseorang...



Atas faktor2 keselamatan....
Aku terpaksa censored wajah & nama awek
Yg tengah berwebcam ngan kiteorg nie... hehehe....
Tapi aku rasa korang leh cam kot kann??


Borak punyer borak.. webcam punyer webcam ngan awek tu... tup2 dah kol 12 lebey... maka.. en. teman & en. rosli pun muncul lar dihadapan pintu umahh... then tak abis kat situ.. leh lak lagi en. rosli kuar gie lepak2 kat kedai makan... uuuhh.. aku ok jerr.. layannnn... then, keluar lar kiteorg nie semua.. ngan si baby darwisy pun follow gak... udah nyer membawa ke pukul 2 pagi.... then kiteorg pun mintak diri lar kan... takkan nak tido umah Lee lak kot.. hehehe..

Gitu lah kisah hari sabtu ku yg lepas!! Fun.. and i'm sure en. teman pun had fun when he did his first outdoor shooting! so, korang nak tengok tak en. teman nyer hasil kerja.. ala.. tak der lar pro sgt kan.. gitu2 jer.. org tengah merangkak & bertatih nie.. but ok lar... Nak tengok ker?? errrmm.. jom kite ramai2 mintak En. Teman create dia punyer new entry.. dia dah lama benoor diam taww kat blog aku nie.. geram lak akuu... asyik dok baca entry bini dia jerr....

Kepada En. Teman... "Sila citer sikit about your photoshoot hari tuu.. I teringinnn benoorr nie nak tau how was it!"

Ceaa.... cam lar aku tak tau kan.. aku ckp on behalf of korang nie.. coz aku memang saja nak suruh dia tulis sendiri about dia punyer outdoor shooting tuu.. so, kite tunggu dan lihat jer lar yer.. dia nak wat ker idak.. kalau buat pun mungkin lambat lar sikit kot... apa2 kite tunggu dan lihat ajer lerr... :D

7 comments:

Cik Yayang said...

Apa lagi En.Teman..
Upload la gmbr..nk gak tgk hasil nya kan..:-))

TemanAnuar said...

kepda anje, dah lama teman tak tulis komen since dah kena tag nie, barulah teman nak gelabah nak buat....eeeeeee

itupun pasal gambar teman nie, klu tak susah gak nak buat tau..takde idea..so kepada semua tunggu kemunculan gambar yg telah teman ambil masa buat shooting haritu...

anje kena bagi masa skit tau, nanti teman post ye entry nie nanti...byeee

Suki Cida said...

cheh!!! takat darwish akak pun nak jaga... bayi yang tak banyak ragam!!!!! tention aku masih tak dpt tips sr za... hahah bawak lepak kedai mamak sampai kul 2 dia ok lagi?? anak org lain dah rasa baring atas jalan... kui kui kui...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

best2 xsabar nak tengok hasil en teman nie...

sis..madam lim tue best nyek.???leh try nanti nie.. heheheheh

ayub said...

fuyo ... gajet .... =DDDD kak nina ngan abg nuar dah up !

Deqna said...

wah dari pagi sampai ke malam en. teman pergi menuntut ilmu.. cayalah.. tak lama lagi boleh lah wat part time...

NeenaAnuar said...

Cik Yayang:
marilah kite sama2 menantikan nyer yerr.. hihihi..

TemanAnuar:
Hah!! Bee memang tawwww!!! majokk.. majokkk... benchik.. anje tunggu lama giler hoke! till now no entry from you about my TAG! geramm.. gerammm nie taww!!
So, cepat2 publish yg gambar nie dulu ok! nie tak perlukan byk idea kan.. so cepat! :D

Cida:
tu arr.. memang nak kene menuntut dari ZA nie tuk dptkan baby cam Darwisy! hehehe..

Purplelicious:
haa.. ok lar sis.. not bad lar rasa dia.. go and try it keh! ;)

Ayub:
ahahahhaa.. bukan semunyer gadget abg nuar yub! campur2 tu.. hehehe..

Deqna:
hihihi... gitu lah gamaknyer kot.. tapi buat masa nie biarlah dia menuntut ilmu selagi termampu kann.. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails