COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Monday, November 16, 2009

Quotes of The Day_Cowards


Ok... mulai dari hari ni mari kite belajar peribahasa dlm bahasa inggeris!


Aku suke buat collection2 quotes taww.. tapi tak pernah abadikan dlm blog aku nie... pada aku quotes2 dlm bahasa inggeris nie menarik! ianyer ringkas tetapi penuh makna yg tersirat & tersurat!

Aku buat nie supaya kite semua dpt belajar & memperolehi ilmu daripadanyer! Tu pun kalau nak belajar lah!! kalau tak nak pun tak perr.... tak marah pun... cumanyer saja lar aku nak buat variety sikit blog aku nie kan... ade segment info.... ade segmen bergediks... ade segmen holiday... ade segmen makanan.. ade segment kasih sayang... ade segmen emo... ade segmen panaasssssssssss... so haruslah ditambahkan jugak ngan segmen ilmu pengetahuan kannnnnnn??

So, untuk hari nie... topic kite berkenaan cowards!!


Cowards are cruel, but the brave Love mercy, and delight to save.
[Author: John Gay]


The coward only threatens when he is safe.
[Author: Johann Wolfgang von Goethe]



To wish for death is a coward's part.
[Author: Ovid]



A coward boasting of his courage may deceive strangers, but he is a laughing-stock to those who know him.
[Author: Phaedrus (Thrace of Macedonia)]



A coward, a most devout coward; religious in it.
[Author: William Shakespeare]



Every recreant who proved his timidity in the hour of danger, was afterwards boldest in words and tongue.
[Author: Tacitus (Caius Cornelius Tacitus)]



Cowards can never be moral.
[Author: Mahatma Gandhi]



There are at least two kinds of cowards. One kind always lives with himself, afraid to face the world. The other kind lives with the world, afraid to face himself.
[Author: Roscoe Snowden]



A timid person is frightened before a danger, a coward during the time, and a courageous person afterward.
[Author: Jean Paul Friedrich Richter]



Cowards do not count in battle; they are there, but not in it.
[Author: Euripides]



A coward gets scared and quits. A hero gets scared, but still goes on.
[Author: Bishop Westcott]




Sesungguhnyer org yg berani kerana benar.. takot kerana salahhh... Kalau berani haruslah berhadapan ngan sesuatu situasi itu tanpa meminta bantuan dari mana2 pihak... dan jugak tidak perlu berkelakuan seolah-olah sudah membaling batu kemudian sembunyi tangan! ~Adios~

3 comments:

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

yeahhhh btoi tue..sangat2 setuju...
orang kata..kalu kita berilmu..tapi kita kedekut tuk kongsi ilmu kita tue..maknanya kita adalah orang yang cetek ilmu sebenarnya..klu kita sama2 kongsi ilmu kita..insya-allah ilmu kita semakin bertambah... :)

Deqna said...

cam best jer quotes ni sumer..

NeenaAnuar said...

Purplelicious:
yup.. agreed with you sis!

Deqna:
hehehe.. best kan...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails