COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Monday, November 16, 2009

Outdoor Shooting Part 1

Pada hari sabtu bersamaan 30 October 2009, Teman mendapat invitation dari seseorang yang memang Teman tunggu-tunggu invitation nye...

Tahukah siapa yang menginvite Teman tu? tak lain dan tak bukan pakar videografi kita En Rosli dari CST Production...

Teman pada hari tu bukan pergi berdua je, tapi ditemani oleh 2-3 orang lagi photographer yang lagi terer dan berpengalaman dari Teman nie...yelah diorang nie memang business full time dalam bidang nie...Teman je baru nak berkecimpung, rasa macam dah terlambat kan...dah tua baru nak ceburi bidang nie...

Alah tapi takpalah, tua pun tualah...janji minat kan apa salahnye...Teman secara tak langsung ingin mengucapkan berbanyak-banyak terima kasih kepada En Rosli kite nie kerana memberi peluang kepada Teman untuk buat photo shoot nie dan disulami dengan tunjuk ajar dari photographer yang lain..

So, hari tu Teman dah berjanji nak publishkan gambar yang Teman ambil pada pembaca blog semua..jadi layanlah sedikit gambar yang Teman ambil (sebenarnye banyak lagi gambar lain yang teman ambil, tapi teman tak bolehlah nak publish semua...banyak tuuu)




Inilah En Rosli kite, Principal/Founder kepada CST Production yang sedang berkerja keras untuk mendapatkan angle yang menarik...



Ini salah satu lokasi pengambaran di Highway Guthrie...lokasi nie sebenarnye tak dijangka, sebenarnye kami sepatutnye melakukan pengambaran di Kuala Selangor... tapi disebabkan terdapat beberapa masalah teknikal, kami terpaksa menukar lokasi...

Tengoklah betapa bahayanye kerja nie, demi untuk mendapatkan hasil yang baik....sorang sana sorang sini....fuhhhhh..



Haa...yang nie lagi best, siap lekat kamera kat kereta.. nie korang mesti heran kan. Napa nak lekat kat kereta pulak, napa tak takap je gambar tu mengunakan tangan, kan senang... Tulah nie yang Teman nak bagi tau nie, En Rosli kite adalah antara orang yang pertama mengunakan vDSLR nie, kira dalam bahasa senangnye mengunakan kamera untuk mengambil video..
Korang mesti kata gambar tak bestkan.....tapi kalau korang tengok hasilnye pasti puas hati punya...kalau tak caya korang pegilah ke web site CST Production tu. Di situ banyak contoh video yang diambil mengunakan vDSLR nie..



Setelah dilekatkan kamera tu kat belakang kereta tu, kiteorang pun bergeraklah sambil camera tu merakamkan aksi mereka berdua...seolah-olah macam dalam filem tu...


Selepas letak kat belakang, kiaorang letak pulak kat depan kereta nie untuk mendapatkan angle dah aksi yang berlainan pulak...fuhhh macam bikin filem pulak rasanye...ohh ye sebelum tu mesti korang bertanya, sapalah pulak punya keta nie? meh Teman bagi tau... keta nie sebenarnye En Rosli kita sewa semata-mata nak buat shooting...tapi keta mini nie memang menarik untuk bikin filem atau untuk photo...best tuuuuu..

Oklah, dibawah nie diantara gambar2 yang teman shoot dan publish dalam blog nie serta diedit mengunakan Adobe Photoshop CS2....., so layanjelah ye... Ohh ye model2 kat bawah nie adalah client En Rosli untuk shooting kali nie..



aksi sepasang kekasih (dah jadi laki bini pun), si jejaka sedang mengisi minyak...



Lepak....



Gambar lebih kurang sama, cuma beza editing nye...



Aksi manja....



Photo dalam B & W


ok nie gambar dalam teknik IR (infra Red) gambar nie adalah ehsan En Azril (yang duduk) dia nie siap convert lagi camera dia jadi Camera IR nie...

So nielah team masa shooting pada siang hari Sabtu tu... selepas nie adakah Teman balik? nak tau cerita sila tunggu di entry yang lain tak lama lagi...

ok by....

5 comments:

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah cam uat drama la kan...
bery dangerous ok..kat heway tue..ish2..

Deqna said...

fuh memang kelllass sekali photoshoot nie.....

Lee memang berbakat besar.. pastu tak lokek nak berkongsi illmu ngan kawan2..

tak lama lagi en. teman pun boleh lah mengikut jejak langkah lee tuh...

Cik Yayang said...

wohh...advance nmpak en.teman ek...errmmm bila pulak Mr.Cactusjack nk join da club yer?? Hehehe...

♥ladykiki♥ said...

sYOKknyee.. bila joinss..~ hihi

NeenaAnuar said...

Good Job & Well Done Bay Bee!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails