COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, November 4, 2009

Nak Share Something!



Pagi tadikan aku adelah terbaca satu majalah hiburan nie.. uuiishhh.. lama tol rasanyer tak baca majalah hiburan nie... tap hari nie leh lak terbelek satu majalah lar.. aku tak tau lar kot2 korang dah baca ker kan.. tak per lah.. aku just nak share jer kat sini... sbg ingatan tuk diri sendiri jugak!


Satu kisah artis tu... dia pelakon yg tak berapa nak popular lar aku ingat.. nama dia Balqis.. dia baru jer deliver baby... dia terkejut biler baby yg keluar tu bukan seperti apa yg diperkatakan.. maksudnyer waktu dia preggy.. dia pergi check doktor lar kan as usual.. buat scan di 3 klinik yg berlainan (aku pun tak paham naper dia buat scan kat banyak2 tempat.. mungkin dia nak dptkan opinion lain2 doktor kot) so biler check with 3 doctors tu... semua doktor2 tu ckp baby boy! so, pelakon nie pun buat lar preparation cam nak rak ngan belikan brg2 yg semuanyer berunsurkan ala2 baby boy...

Tup2 biler dia terann... keluar jer baby... nurse & doktor yg menyambut baby dia tu terkujat! sekali kuar baby gurl daaaaaaaaaa... boleh?? kuasa allah kann... sistem berteknologi belum boleh melawan kehendakNYA... so, dia kata biler dah doktor & nurse terkujattt.. takkan lar dia tak terkujat sama.. dia lebih2 lah terkujat nyer... sian dia.. but apa pun dia redha lar ngan kehadiran baby gurl tu... aku tengok gambar anak dia pakai baju yg semuanyer berwarna biru... hihihi.. alah.. tak per.. takat warna jer...

So moral of the story... dlm preparation nak bersalin... nak percaya 100% tak boleh.. 90% tu Insyallah... coz jarang lar jadik kes2 camgini kann.. biasanyer kalau doktor scan tu memang majority nyer kuar seperti yg discan lah kan... but it just that for us to be prepared in metal & fizikal.. just berserah jer apa pun jantina anak kite tu nanti... nie peringatan tuk aku gak nie.. sok2 kalau aku preggy aku nak baca balik entry aku nie... huhuhu...

Then.. si Datuk K (husband sapa lagi kalau bukan si Mak Iti kite tue) nie pulak dah.. share kisah awet muda dia.. ishh.. menyampah la aku yg benor nyer... getikkkkkkk sungguuh larrrrr ngan jantan nie tawww.. tapi apa yg menarik minat aku on 1 point which dia bagi taww... apakah rahsia awet muda dia...

Datuk K bagi taww yg salah satu dari rahsia awet muda dia adelah.. "sekerap yg boleh saya akan adekan hubungan intim (seks lar) ngan isteri saya" wah.. wah.. binik baru ko nak lar yer.. binik lama?? mau ka??? busannn sehhh! Ok ok.. tak per lah on that part.. maka.. apa yg aku nak ckpkan kat sini.. buat en. teman.. kalau you nak lagi bertambah muda... tak paham2 apa lagi nak buat? wakakkakaaka.... tapi jgn plak biler dah terlebih muda... U buat perangai cam si Datuk K nie... siap you!! silap2 akan gelap masa depan u hooke!! wahh.. dah warning ganas niee... :P

So tu jer lar yg aku terbaca pagi tadi.. but ade lagi satu nie.. baru jer aku terdengar berita ringkas kat radio... buat ibu2 yg mengandung.. jgnl ah mengambil asid folic yg berlebihan kerana ianyer boleh mengakibatkan anak dlm kandungan menghidap penyakit asma! wallahualam..

Errmmm.. tu jer topik sharing is caring tuk hari nie... semoga berjumpa lagi dilain entry! Adios!!


p/s: tetiba banyak lak cerita pasal baby & hubungan suami isteri kuar hari nie yerr... *wink*

7 comments:

Deqna said...

wah hubungan intim sekerap mungkin.... larat ker????? hahahahahaha...

cayalah Datuk K... dah kertu pun masih bertenaga.... hehehehe...

tapi kan memang ada tau, pasangan yg suami dia memang kuat 'tuutttt'.. ini kisah benar tau... aku kesian org tu sampai mintak cuti dengan laki sendiri tau.. yelah mana nak larat kan.. kita ni pompuan kena ada mood baru boleh nak roger2.. lelaki ni memanglah anytime sajer pun boleh kan...

tapi kalau dah memang laki bini sama kuat.. takpelah kan... memang baguslah..memang awet muda lah jawabnya....

lagi satu info.. yg menarik.. wah dah mcm entry pulak komen aku nie... ada org kata.. kalau pasangan tu sama2 maintain, body cun, tu bermakna mereka mendapat kepuasan maksimum..

eh hari ni hari pendidikan seks kah?

p/s: beb, body ko maintain kan.... hahahahaha

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ahahahahahahhahahaha info deqna yang last tue sangat sesuatu taw..wakakakak...body kta maintain x nyek??hahahahahahahaha..

gelik haku baca bab datuk K tue..pleeeaaseeee la.......mana larat beb nak sekerap mungkin 'bersama'..xkose i taw...

yang kes pertama tue..e2 semua terserah kepada kekuasaan ALLAH s.w.t..dgn kehendakNYA apa2 pun bleh berlaku..
wallahualam.. AMIN..AMIN..semoga yang terbaik untuk kita2 semua..

mama-syira said...

mengapakah entry berunsur keibubapaan dan kekeluargaan ni? bab acid folic tu baru tahu ni, tq for sharing..aku pun makan ubat ikut rajin je.
tapi bab datuk k tu, kalo aku jadi ct artis tersohor, malu nye laki buat statement gitu..eii

ina said...

The moral of the story

neena kena gigih dari sekarang, supaya tahun 2010 mendapat cahaya mata. Aminnnn

Suki Cida said...

wahhhh tips ni... dah 4 org cakap benda yang sama... heppp bukan pasal sex!!! pasal scan tengok lain kuar lain... cheh! risau ni... tu la org kata tak leh nak harap sangatkan... ok ok... pengajaran...yang lain tu??? erkkk i segan nak komen... wkakakak aksen baik... yang dah kawin tu... pandai2 lakan... nasib laki ai ok... kih kih kih...

NeenaAnuar said...

Deqna:
tu lar pasal.. persoalannyer Larat Kerr?? hehehee..
kerttuu yg tak sodar diri.. jahat aku kan.. geram lak!
memang tak kose nak dilayan kan.. kalau dah kut menge'tut' jer jawab nyer... hahaha...
tak per.. comment lah nak comment panjang mana pun ok.. i loikee.. uuhh.. yer ker camgitu? errrmm..
hahaha.. lebeyy kurang lah.. sekali sekala bukak topik camgini apa salahnyer kan.. hehehe..
p/s: eh ye ker? errrrrmmm.. no comment!!!! tetttttttttttt... hahahaha.....

Purpelicious:
hehehe.. cuba sis tengok balik gambo2 lama sis.. maintain tak... kalau still maintain ok lar tu! hehee..
memang tak kose ngan si tue tu taww.. getikkss sungguh larr..
yup! semuanyer diatas kehendakNYA...

mama-syira:
no worries.. sharing is caring!
tu lar pasal.. memang aku pun meluattsss arrr ngan dia nie..

Ina:
alamak.. ade the moral of the story gak ker kak? hahaha. ok ok.. insyallah.. amiinnnnnnnnnnnnn..... :D

NeenaAnuar said...

Cida:
yea.. takyah berharap.. but terima saja seadanyer kann.. :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails