COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, November 3, 2009

Walls Ice Cream @ Gold Coast


Kat Gold Coast.... perrrghhhhh... walls aiskrim dia memang keeelllasssssssss..... nasib baik lah before aku pegi sana... makcik aku dah bagi tau yg kalau ke gold coast.. jgn lupa makan aiskrim kat sana...


So, aku pun taknak lah melepaskan peluang itu... first time aku makan kat....


Warner Bros Movie World...


Memang sgt2 menusuk qalbu hoke rasanyer!! patot lar ramai gilerrrzzzz org beratur nak beli aiskrim nie... en. teman sibuk tengok org beli aiskrim.. sampai lupa nak amik gambo org yg tengah dok ramai2 beratur tu...


Oooowhh.. tak tercapai tanganku!


Mula2 before aku cuba nak makan tu.. aku cam pikir2... sedap sgtt ker aiskrim ni kan.. sbb aku memang fobia makan aiskrim walls kat m'sia nie... rasaa nyer ya allahhh.... manisssssssssssssssssssssssssss nakkk mammmpoosssssssss... aku benchik taww.... I alergik makan manis2 nie hoke! sbbnyer aku dah terlebeyy manis dahhh... hahaha..

Tapi... biler aku beli for the first time kat movie world tu.... memang ternyata... lain sungguh aiskrim walls nie....


Errrmm... sedap ke nih?


Kat situ boleh pilih cone! nak cone kosong ker.. nak yg berkacang ker.. nak yg bercokelat saja ker.. semua ade.. pilih jer... so for the first time.. kiteorg beli 2 scoop jer dulu... dia ade 1 scoop, 2 scoop... 3 scoop... or dlm cup terus kalau korang nak banyakk... tapi biler makin tinggi askrim ko.. maka makin tinggilah harga yg ko kene bayoo... hihihi...



Kiteorg amik cone berkacang...
Plus 2 flavor of ice cream.. choclate & papermint choclatechip!
Rasanyer camnerr????
Perrrghhhhhhhh... mabeeelessss sehhh!!


Disebabkan kesedapan yg amat sangattt... maka pada keesokkan harinyer... sewaktu kami berada di....


Sea World.....



Kami telah membelasah lagi sekali aiskrim nie!
Perrrrghh.. memang yummyy yummmy lah!
Nampak tak aiskrim kiteorg dah naik lagi setingkat?
Heheheehe.. tu namanyer dah kemaruk aiskrim!
We ollzz masih memilih flavor yg sama cumanyer..
tambah satu lagi new flavor yg berwarna pelangi tu...
tak ingat apa nama dia... but the taste wass danmmmnn goood!!!
Nak amik cone yg berkacang tapi malangnyer dah abis larl pulak!


Ishhh.. memang layaann abis lah makan aiskrim niee... ngan dia punyer texture yg gebuszzz... ngan dia punyer rasa yg begitu lazattt... sesungguhnyer membuatkan kiteorg sampai ke hari nie teringat2 aiskrim walls kat gold coast nie... tapi namun kata nak suruh aku makan aiskrim walls kat m'sia nie... hurmmm.. haram kot aku nak sentuh! aku rela tak makan hoke!

Oh ya.. kalu nak tau harga nyer berapa... kalau duit diaorg memang murah lah.. for 2 scope baru AUS$6++.. tapi cuba kali 3 tengok tuk dpt kan dlm ringgit malaysia.. memang cam agak mahal lar kan.. dah macam makan aiskrim baskin robin jer... but ok lah.. puas hati sgt2... kirenyer berbaloi-baloi lar bayar harga semahal itu and rasanyer pun setimpal ngan hargenyer!

Ok lah.. kalau korang tak leh nak bayangkan betapa sedapnyer aiskrim nie.. nie aku recordkan khas buat korang semua... so layan yek!!






Jgn mareee yerrr... aku memang saja nak buat korang jelessss! ahakss!! :P

9 comments:

lidasyah said...

sedapnyaaaaaaaaa... nak!!!!!!!

Cik Yayang said...

Mmg Neena berjaya mbuatkan CIk Yayang jeles..:-))

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa nangis siut..tengok aiskrim nie..sis memang kejam..uwaaaaaaaaa....

Deqna said...

woih tak baik tau buat org meleleh tgk aiskrim tu...

balik kang aku bukak gak peti ais aku makan ais krim yg aku beli minggu lps.. yg tak dimakan lagi.. tapi haru lah tak sama walls malaysia ngan aussie kan..

ina said...

Akak suka ice cream yg bahagian bawah kacang. terliur rasanya.yum yum yum

nasaoji said...

menggemari ais krim gak..

tp, lama dah tak makan...

skang, duk ngidam le pulok...

Afiqueku said...

ye mmg... mmg lembut n sedap.. yg penting lambat cair... bkn aiskrim mcm kat sini.. cepat je nak mencairkan...

Suki Cida said...

dosa dosa!!!! tak baik!!! dosa!!! masuk neraka korang... hahaha...

NeenaAnuar said...

lidasyah:
soweeee Ida.. dah abis dah.. heheeh.

Cik Yayang:
ahaks!! berjaya kah? soweeee.. jgn maraahh yek! :D

Purplelicious:
alalalalaala.. ciaann nyer... jgn nangis keh.. nanti gie carik kat kedai taww.. walaupun tak sama.. tapi dpt lar sis lepaskan gian nak makan aiskrim kann.. :))

Deqna:
hehehee.. i'm soweeee.. hah.. bagus2... gie makan nanti yerr... nanti kalau simpan lama2 kang takot expired lar pulak kann..

Ina:
Hehehee.. memang sedap kak... sorry yek kalau buat akak terliur sama.. :D

nasaoji:
laarr... ibu yg mengidam.. harus gie carik hoke!

Afiqueku:
yup.. exactly! mungkin faktor cuaca membuatkan aiskrim diaorg lambat cair.. tapi dari segi texture.. memang tak leh challenge Aussie lar kan..

Cida:
wakakkakakaka... itu berbau unsur2 jelesss tuu.. :P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails