COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, September 1, 2009

Balik KL Balik_Part 2


Ok now aku nak story dulu about trip balik kg MIL hari sabtu hari tuu... Kronologi dia korang dah tau pun kannn... So, moh lerr aku cerita apa yg terjadik!



@ My House....


Seawal 7 pagi BIL dah antar MIL & anak2 buah aku kat umah aku.... BIL patotnyer balik Besout jugak ngan we ollzzz tapi dia pepagi tu nak gie car service centre dulu... so we ollz gerak lar balik kg dulu..




Pilot of the day! Serius tol muka!


2 kenit tu tak duduk diam taww kat belakang... bergurau senda jerr kerja nyer...




Dlm pada dok bergurau2 tu tetiba jer aku dengar dah senyap... aku toleh2 dah berbungkang dah kedua-duanyer! Ye lar.. letih tu pepagi subuh depa dah bangun coz terlalu excited nak balik kg. nenek!


Berhenti kat Pekan Slim River tuk beli brg2 dapur sikit tuk masak for buka puasa kat Kg... Tapi sekecik nie amik kesempatan beli gula2 favourite aku & jugak dia.. bagus2 leh mak ngah tompang sekaki... ahaks!!


Ok.. setibanyer kami kat kg... umah MIL masih lagi dlm process of renovation..... memang dah tau dah umah tu under renovation... so yg balik nie pun sbb nak kemas kan lar apa yg patot since katanyer renovation tu tinggal dibahagian luar rumah jer yg tak settle lagi...




Suasana rumah MIL yg masih under renovation!


Tapi... as we ollzz masuk je ke dlm rumah.... tengok2 elektrik tak der... rupe2nyer kerja2 penyambungan wayar elektrik tak siap lagii... perrghhh.. umah MIL aku kalau siang memang lar panasss... tapi kalau malam sejuk lar sesangat.... so camner.. takkan lar nak duduk dlm kepanasan kannn... umah pun dlm keadaan tonggang langgaang sekali!


MIL still kemas kan apa yg patot....


Hubby Bay-Bee pun turut sama membantu...


Can u see me there... hehehehe....
Yer.. aku pun sama sekali bergotong royong mengemas kan rumah yerrr....


Si Cenonit ni pun tak ketinggalan... Nak gak tolong....


Maka.. dlm pada we ollzz bersih2 kan sikit2 apa2 yg patot tuu... MIL & hubby pun decide tuk balik KL balik... terus Nuar call BIL kata tak yah lar balik kg....

On the way balik KL tu, kejadian yg agak biasa tuk di lihat kalau di musim2 cuti....




Accident!


Tak berapa jauh dari kejadian bus terbabas tuuu.... 2 buah kereta pun berlanggar gak sini.. gambar nie jer yg sempat aku snap.... nampak org jer.. gambar kereta tak nampak....


Maka.. biler dah berlaku nyer kejadian sebegitu... apa lagi?? Jam lar sepanjang beberapa kilometer!


Setibanyer di KL... we ollzz terus jek gie umah BIL kat Subang.... berbuka disana sajalah kami gamak2nyer.... segala brg2 dapur yg telah di shopping kat Slim River tuu... we olllzz bawak lar balik ke kL baliik....


Ayam nie kesiannnn... jauh tuk perjalanan dia... dari Sungkai - KL



Menu berbuka puasa pada hari itu adelah Sup Ayam....
Yum... Yum... our whole family favourite dish!
Yg penting harus ade Sambal Kicap yg power itu!! huhuhuu



Dessert..
Sila tahu aku buat Pandan Jelly Special...
Wahh... dah lama aku tak buat... and this is my favourite Jelly tooo...


So begitu lah citernyer... tak sangka lak umah tu tak siap lagi bahagian wiring kat dlm tuu... Now nie pun tak tau lah boleh siap sepenuhnyer atau tak umah tu tuk Hari Raya nanti... rasa2 cam tak sempat jer nak siap kot... Tapi tak per lah.. kalau tak siap pun.. we ollzz still balik kg jugak.. but tak ke Besaout tapi akan terus ke Ipoh, umah makcik Nuar.... Tapi sian lak MIL aku.. kalau umah dia tak siap by raya nie... adoiii.. gituh lak gamak2nyer kalau contractor Melayu.. kerje mereka agak kelembapan sedikit.... uuuh!


7 comments:

lidasyah said...

oo gitu rupanya.. adoi nasib la agak dekat la kan.. kata la nun jauh di penang.. jenuh ar...

nmpk sedap la jelly tu.. bak resepi boleh?? heheh....

Suki Cida said...

oh padan ar balik cepat... buat renovation org tak ada??/tak hilang ke barang kat umah tu? insya Allah sempat... tapi bulan puasakan kalau kontraktor melayu faham2 je lakan?

Deqna said...

kalau camni tak sempatlah siap sebelum raya nie.. sempat tu sempat kot.. tapi ko kena kerja keras sikit lah nak mengemas.. yelah kata renovation kan...

sian ayam tu... travel jauh2 ..hehehe

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

memang kan musim cuti jerk harus la highway tue dah jadi macam tempat pemaren kemalangan..takut kan..kta rasa kta dh berhati2 dah tapi sebabkan kecuaian orang lain pun kta leh jadi mangsa..ish minta simpang la kan...

nasaoji said...

nnti raya, msuk umh baru lar, kan..

hurrmm...menarik tertarik la itu pandan jeli!..

NeenaAnuar said...

lidasyah:
itu arr.. sib baik lar kg tu tak jauh.. dlm 1 1/2 jam pun dah leh sampai...

ohhh.. boleh jer.. nanti neena bagi resipinye yerrr...

Suki Cida:
yeahhh... kat sana MIL tinggalkan kunci umah kat org yg buat renovation tuuu... brg2 berharga memang tak der lar dlm umah tuuu.. kalau pencuri nak curik pun tak tau nak curik apa.. hahaha...

yeahh.. contractor melayu memang lah begituh!!

NeenaAnuar said...

Deqna:
itu lah pasal! tengok lar camner... kalau tak.. raya di Ipoh jer lar jawabnyer... hehehe...

hahahaa.. memang sgt kasihan pada ayam itu!

Purplelicious:
betoi tu sis... org lain nyer pasal silap2 kite yg jadik mangsa...

nasaoji:
harap2 sempat lar kannnn..

hehehe.. menarik yek.. TQ! :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails