COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, September 8, 2009

Berbuka di Laman Santai



Last Saturday... tak der apa2 plan pun at first nak berbuka di mana... lepak2 kat umah... tengah dok pikir2 nak masak apa... tup2 my fren tuuu YM ajak kuar berbuka bersama2... so since aku pun memang free.. apa lagiiii.. ON jer lar kannn... lagi sekali aku tak masak kat umah... huhuhuhu....


Janji berjumpa my buddy pukul 6PM @ Petronas Bandar Rahman Putra...
(Mr. Bunny tetap adoooo...)



Since my fren belum lagi sampai... apa lagi.. aktivity snap sana2 sini lar dilakukan...




Tak lama lepas tuu.. my fren pun sampai.... so, we ollzz terus sajork ke destinasi yg ingin di tujui....

Kami berbuka di Laman Santai....


Me first time pegi sini... actually Deyna yg propose tempat nie kat aku... dia kata dia selalu lalu ulang alik umah dia kat kawasan Laman Santai nie... tapi dia sendiri pun tak penah pegi... so dia teringin nak cuba lar coz nampak cam meriah jer tempat nie... on food taste dia pun tak tau sedap ker tidak.. sbb dia pun tak penah cuba.. but as usual.. aku tak kisah... since tak penah cuba, so apa kata just give a try.... kalau sedap boleh lar pegi lagi.. kalau tak sedap tak yah lah lar pegi lagi kannnn....

Laman Santai nie terletak di kawasan Kuang... area Rawang / Sg. Buluh lar... dan jugak dekat2 gak ngan area Bandar Rahman Putra... kalau dari KL/Ampang tak der lar jauh sgt... nak2 since dah ade lebuhraya DUKE nie.. lagi lar copatt!

Ok.. actually Laman Santai nie merupakan sebuah rumah tau! Owner dia seorang wanita melayu yg dah bersara... since nakkan ketenangan.. dia beli tanah kat area Kuang niee.. then built dia punyer own kampung.. wahh.. kalau lah aku ade opportunity cam untie nie... harus aku lakukan begitu jugak!

Bungalow @ Laman Santai!


Oowwhhh... bungalow itu sgt cantikkss & besar OK! memang terasa ketenangan ketika berada disitu... mungkin concept ala-ala Bali yg diketengahkan... so ianyer memberi rasa yg nyaman & tenteram lah sepanjang berada disitu..... Untie tu duduk ngan anak beranak dia tau kat umah bungalow nie... since katanyer dia takder kampung... so, biler time raya jer.. semua anak beranak dia akan balik situ tuk beraya bersama-sama...

Kawasan laman santai tu bukan saja terdiri dari sebuah bunglow mewah tau.. tapi ia juga di kelilingi oleh dusun buah-buahan... waktu we ollzz pegi tu semua buah2 masih lagi tengah berputik... so tak dpt lar merasa buah-buahan kat situ.. hehehe.. antara buah-buahan yg ade kat dusun untie tu adelah, durian, rambutan, nangka, mempelam, errmm... apa lagi yek... manggis kot... entah lar aku pun dah lupa sbb banyak sangat...



Dusun @ Laman Santai



Pokok Durian...


Eh.. mesti korang tertanyer2 lar kot kan... camner kiteorg makan? kat dlm umah untie tu ker... Ohhh.. tidak... kawasan umah untie nie sgt besar tau!

Kawasan Laman Santai!


Di situ lah kawasan kami berbuka puasa.... Untie tu merasakan since dia tak der buat apa2, so dia pun saja2 lar buat business kecil kecilan kat kawasan umah dia tuu... and dia buat business tu pun just like suka2 jer.... Lagi pun kawasan umah dia tu memang lah besar kannn... so such a good idea lar untie tu buat camgini....


Tempat Makan @ Laman Santai


Since untie tu pun buat secara kecil-kecilan saja.. maka tempat makan nyer adelah terhad lar... so kalau korang nak pegi.. make sure call dulu before pegi keh! No. phone ade tetera kat gambar yg we ollzz amik kat banner Laman Santai diatas tadi...

Oh yaa.. menu berbuka pada hari tu adelah Nasi Tomoto Ayam Masak Merah @ Nasi Tomato Daging Masak Kicap.. Menu kat Laman Santai nie bermula dari RM8.90++ sahaja!! Murah kann.. memang murah sehhh.. it comes in SET! dpt Air Sirap @ Oren... so pilih lar nak set yg mana... dlm set tu jugak ade beberapa ulas buah tembikai... So, kire lengkap lar.. ade nasi, air & pencuci mulut...


Nuar amik set Nasi Tomato Daging Kicap..



Aku amik Nasi Tomato Ayam Masak Merah


Kat situ diaorg ade buat BBQ jugak... so we ollzz order 1 set of BBQ...



Soooo... nak tau sedap ker tak menu2 yg we ollzz order tuk berbuka puasa tuu... to me... it was GOOD!! Puas hati gak lar we ollzz makan.. siap tambah set nasi lagi tuu... huhuhu... sila tahu yg menu2 tu semuanyer "home cooked" ok... so memang best lar...

Selain dari menu2 tu... after berbuka tu kite leh lar kalau nak lepak2 minum2 coffee cappucino or have some dessert... sbb Laman Santai tu memang open till 12 tengah malam.. bulan tak pose pun sama gak... Cumanye disebabkan we ollzz dah kenkenyangan makan nasi tomato.. so tak der lar makan apa pun malam tu.... tapi lepas pada berbuka tuu.. ade aktiviti lain lar yg we ollzz lakukan kat situ... nak tau apa dia.. tunggu yek!

6 comments:

lidasyah said...

mm nampak sedap la.. harus cuba ni..

murah pun murah.. thanks for the info neena...

Suki Cida said...

apa lagi??? gathering kat sini la lepas raya... leh yang lelaki panjat pokok.... hahahah... celupar mulut akukan... ampunnn semua, ku gurau je... harge pun ok... sekali buat gath tempat yang dekat denagan ku bole??? hahaha... kasihani la daku ya

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah memang cantik la kan..tempat nie...

Deqna said...

cida nak wat gathering kat mana? jom kita turun klang reramai.. jom..

Suki Cida said...

deqna (sori neena ku tumpnag komen sini) klang nak dtg mmg sakit jiwa plus sakit jantung sbb jam tak hengat... kalau area shah alam, sungai buluh, PJ oklah... nak tak??? HASRA sila ambik perasan sbgai pengerusi majlis.. hahahah...

NeenaAnuar said...

lidasyah:
yeahh.. sila la cuba yerr.. memang best! u're most welcome Ida...

Suki Cida:
ohhh.. kite ok jer... kat mana2 pun... kalau ade idea mana2 tempat yg senang tuk cida pegi.. utara2 kan lar yerr... :)

Purplelicious:
yup! nanti sis pegi lar yer.. best taw tuk relax2..

Deqna:
jom.. jom.. tapi cida kata jam terukss..

Suki Cida:
yerr.. tumpang sajork.. no problemo! ohhh... kalau area2 itu.. pun ok gaks!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails