COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, September 29, 2009

Dari Besout Ke Ipoh & Gopeng


Since MIL with SIL dah gie berjalan raya di kejiranan Felda Besout dipagi raya tuuu... kami laki bini pun get ready gak lar nak beraya....



Since dah tak der org nak amik kan gambar kami...
We ollzz amik sendirian berhad jerrr laaa...
Frust gak tak dpt bergambar secara penuh!


Jadi lar aku sorang jer bergambar in full coz laki aku malas nak pasang tripod!


Kalu ikutkan sebenarnyer aku patot ikut MIL aku gie rombongan pagi raya tuu... kat sana diaorg ikut kaum.. kaum pompuan ikut rombongan kaum pompuan.. and kaum lelaki ikut rombongan kaum lelaki... last year aku merasa lar buat rombongan tuu... giler ko! almost 10 rumah dlm satu masa gie visit... pastu wajib jamah makanan... giler kentang perut aku kedepan membuncit OK!


But why tahun nie aku tak joint MIL aku gie rombogan tu? tak suka ka?? tak lar.. bukan tak suka... ok jerr... aku tak kisah punn... cumanyer aku harus ke Ipoh sbb nak jumpa akak sepupu Nuar (cousin Nuar punyer wifey) kire birasss aku jugak lar kann lebih kurang... aku sgt rapat ngan dia.... Aku panggil dia Kak Ina... Ina jugakk.... aku kat belah family nuar pun org panggil aku Ina... biler we ollzz berdua ade.. kalau org panggil Ina... dua2 sekalli toleh.... hihihihi...

Actually MIL aku nak ikut balik Ipoh gak.. tapi kat Besout ade sedara lain yg katanyer nak dtg beraya on that day... so MIL tak jadi lar ikut we ollzz ke Ipoh... Aku kejarkan nak beraya ke Ipoh on that day tu jugak coz Kak Ina tu ade kat Ipoh only on 1st hari Raya jer... raya kedua pagi2 dia akan bertolak pulang ke umah mak dia pulak kat Setiawan... So, takot tak sempat jumpa.. tu yg aku pegi gak on 1st day raya tuu...



Me with Kak Ina...
Khusyuk tol dia dengar citer aku..
apa yg aku citerkan pun aku tak ingat dah...


Me and Kak Ina mempunyai byk persamaan... antara nyer... very open minded... bersifat terus terang dlm percakapan.. tak main ckp2 belakang nie.... mulut yg ala2 laserr.. hihihi... we both very the talkative... kalau dua2 berjumpa.. sure kecoh giler dlm umah tuuu biler berborak... kepala hangin aku pun leh tahan sama ngan kepala hangin dia gak.. that's why be both can get together very well.. coz understand each other...



From Right: Abg Joy (cousin Nuar @ Hubby Kak Ina);
Wak Yah (makcik Nuar @ Mak Abg Joy);
Kak Ina & Aku...


Dlm pada we ollzz duduk berborak2 tue... tetiba dengar org bagi salam.... ada tetamu dtg beraya.....



Sapa lagi kalau bukan budak2 yg mencari duit raya...


Sib baik 3 ekor jer... tu pun paksa gak minum air.. kalau tak diaorg duduk tunggu duit raya jerr.. hihii.. ok lar.. but they are cute!

Lepas lepak2 & makan2 kat umah Wak Yah... Abg Joy ajak gie beraya ke rumah Kakak dia pulak yg tak jauh pun dari situ...


Kami beraya umah Kak Linda...


Wahh.. tart kat umah Kak Linda sgtttt sedappppp!!!
Sampai muncung2 mulut aku makan kuih tart tuuee...


Hubby aku raya pertama tu cam malas jer nak pegang camera dia...
Tak tau lar napa... nie pun aku nampak cermin besoorr kat umah Kak Linda,
terus aku ajak dia bergambo!
Memang sah aku tak pandai lagi settingnyer... Gelap semacam jek!


Makan Time...


Perrgghhhh... waktu nie dah tak der ruang dlm perot dah.. tapi makan lar jugak.. sbb Kak Linda dah susah2 sediakan makanan tuk we ollzz kannnn...

Hari pun dah makin lewat petang.. we ollzz pun beransur pulang... tapi on the way balik Besout tuu... we ollzz singgah satu lagi umah.... sempat lagi tu.. walhal perottt memang dah buncit giler dah... memang kalau singggah pun sure tak makan nyerr... tapi hubby dah call siap2 ckp tak yah buat apa2 pada tuan rumah... sbb kami hanya dtg nak ziarah since kebetulan dah lalu kat kawasan situ biler nak balik ke Besout... kalau tak singgah memang saja jer lar kannn...


We ollzz singgah Gopeng umah parents my SIL...


Cik Mek Molek nie baru lepas mandi...
Tak sempat nak amik dia berbaju kurung!


Memang kat umah SIL tak makan apa dah.. jamah air & kuih raya jer... but happy lar dpt gak aku beraya ngan diaorg on 1 day raya kan... rindu ngan si kecik Nabilah tu pun yer gak... We ollzz sampai Besout kol 9 malam... memang giler beraya aku hari tuu....

4 comments:

lidasyah said...

wah bestnya.. jalan sana sini kan..
mutu gambar mmg cantik la kamera ni.. terang betul..

joijoi80 said...

salam..pergi gopeng kat ner tu

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

kita taun nie xda langsung gambar raya..xsempat langsung nak bergambar..rugi btoi la..nak kena repeat nanti raya haji..bestnyer sis berjalan sakan di hari raya..

NeenaAnuar said...

lidasyah:
ha'ah.. memang jalan sakan we ollzz that day... penat but enjoy!
hihihi.. Thanks Ida.. gambar ok lar.. but stilln byk lagi nak kene belajar tu supaya ianyer lebih cantik.. :D

joijoi80:
Salam sis... thanks for dropping your comment here!
Gopeng kat mana yer... errm... camner nak ckp... I pun tak berapa sure coz umah SIL.... but it's just on the main road KL-Ipoh... dekat2 ngan exit Highway Gopeng...

Purplelicious:
lorrrr... cian nyerr.. tak per sis... nanti raya haji pulun habis2 kehh... :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails