COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, September 9, 2009

Laman Istirehat...


Lepas berbuka.. perot dah kenyangg... mula2 tu ingat dah nak balik jer lar.. tup2 anak kepada untie tu ajak we ollzz gie belakang umah bungalow yg agak mewah tuu... mungkin dia nampak we ollzz dok berposing sikit2 kat tempat makan tu before we ollzz nak chow... so terus jer dia kata... "jom kite pegi bahagian belakang... ade more secret!"


Wahhh... secret? apa lah yg secret sgt tu yerr... sesungguhnyer we olllzzz tak sabar nak tau gak apa yg secret sgt tuuu... rupe2nyer kat bahagian belakang umah untie tu ade kawasan lebih kurang 2 ekar which includes of swimming pool, taman beristirehat & dusun buah-buahan... besarrrr giler seehhh kawasan rumah untie nie...

So, we ollzz pun tak melepaskan peluang nak tengok kawasan belakang umah untie tuuu... disebabkan suasana malam yg agak kegelapan... dusun dah sah2 lar tak nampak sbb gulap gulita... yg we ollzz nampak hanya taman istirehat yg berkonsepkan ala-ala Bali yg dibina indah di belakang bungalow mewah tuuu... memang cantikkkss tempat istirehat umah untie nie... terasa seperti berada di kawasan resort gituu.... so, we olllz pun lepak2 seketika disitu.. dah buat cam umah sendiri pun ade gak... hihihi... yg best tu tak der sapa pun kat area belakang tu melainkan we ollzz berempat yg buat aktiviti apa lagi kalau bukan aktiviti menggediksss sana sini....

Jom layan aksi2 amature photographer yg dok belajor nak amik gambar... yg menjadik mangsa adelah model2 yg nak kata pro tak lar pro... tapi boleh laaaaaaaaaaaa..... huhuhuhu....


MEEE......

Like flowers like my baju... huhuu..


With pool background..


Muka poyo persis model! ahaks!!


Aku suka teknik pengcahayaan kat sini....


Yg nie pun I loike! Well Done Bay-Bee!!


uuuhh... yg nie pun cam best jek gambarnyer...



Keh.. cukup2 lah meroyan sesorang tadi.... now tengok 2 sahabat nie lak yg meroyan!


Oohhh.. sgt cantikkss teknie nie Bee! tapi tak cukup sharp... sila kasi sharp lagi yerrr! :D


kawan aku nie duduk pun dia tetap tinggi!


Lagi satu teknik pengcahyaan yg aku suka!


Haaa.... yg nie bagi chan aku lak tinggi dari dia... huhuhu...


undernith pokok kelapak!


OK... now photographer's turn plak... depa pun nak gak bergambar kannnn... ciannn asyik amik gambar model jerr... depa pun teringin gak nak tengok camner rupe they all biler aku yg langsung tak tau nak guna DSLR tuuuu amik gambo! hehehehe... nak tengok hasil tangkapan aku....


Haaa... cantik takk??


2 org sahabat yg mempunyai minat & gadget yg sama skg nie...


Punyer lar lama we ollzz dok spent time kat taman istirehat untie tuu... tak reti2 nak balik ker? huhuhu... ala.. yg lama pun sbb para2 photographer tu kann ker sedang menimba ilmu.. so sesungguhnyer memakan banyak masa dan jugak banyak kesabaran! aku yg jadik model nie memang dah nak surendder jer rasanyer... sbb kite dah ready.. senyum yg mekar dah sumbing.... but dia masih tak ready2 lagi.. tapi ye lar kan.. aku pun kene lar lebih bersabar yg benorr nyer sbb nama pun org tengah belajar.. and kalau nak pandai kene guna manual mode... so laki ku sesungguhnyer seorang yg penyabar... biler ku pikirkan dia nak pandai nyer pasal... maka aku pun harus turut serta tuk bersabarrr... huhuhuhu...

So, sapa2 nak tengok more pictures on that day.. of course aku tak larat lar nak share semuanyer kat sini... sila2 lar jenggah aku nyer Facebook yer! as usual more picture will be upload there!


Ok... dah... Jom balik!


On the way nak balik tu, terserempak ngan Untie pemilik Laman Santai...


Ohhh.. untie tu memang veryyy the happening and sporting habis! she's sooo humble and down to earth! memang syok gak lar berborak ngan dia... so pada korang2 yg nak makan & relax2 kat tempat yg jauh dari hiruk piruk kota... memang lah aku suggest korang pergi ke....


Laman Santai!


We ollzz chow from Laman Santai dlm kol 9 lebih camtuu... aku terus balik kahh?


p/s: org buat solat terawih, aku dok posing cam nak rak.. dlm kepala hotak aku ingat gak solat terawih time tuu.... bukan lah tak ingat... tapi nak wat camnooo... once in the while kann.. bukan tiap2 hari punn..... huhuhuhu....

6 comments:

Hasra_Razali said...

Kuat tul penangan dr besday Has dulu ek...smpai kan skrg ni Nuar dan Shah dah addict cm ni sekali dah..tapi bagus la...dr duk buang masa ke bnda lain, mana tau pas ni leh wat part time lak kan..ermm...nmpak gaya cm "ramai aje photographer" has nnti...cewaahhh...perasan!

Deqna said...

betul neena kita yg dari semangat2 nak bergambar.. elok dah nak senyum2 tgk derang tak ready2 lagi setting camera.. lawak tul..

tapi takpelah namapun baru belajar kan.. pasrah jelah.. hehehe

p/s: ramai tu ramailah has.. tapi photographer yg kurang bertauliah lah..hehe

Suki Cida said...

neena dengan deqna tak ada seni la ambikgamba shah dengan nuar... hahaha... korg layak jadi model je... hehehe

Liea said...

neena dear ko memang leh jadi model! cun!

lidasyah said...

mmg cun la.. pandai posing sana sini.. canteek.........

NeenaAnuar said...

Hasra:
wohh.. memang mereka nanti rasa2nyer jadik photographer yg "tak diundang"! ahaks!!

Deqna:
haa.. kann.. aku sampai dah nak meroyan dah malam tuu.. hihi..

memang pun.. harus lah kite pasrah.. sbb muka kite gak yg kite nak diaorg amik kann... huhuhu...

Suki Cida:
tu lar.. biar lah kami menjadik model2 nyer sahaja... :D

Liea:
hehehe.. Thanks Liea! ;)

lidasyah:
TQ Ida... :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails