COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Monday, September 14, 2009

Duit Raya!

Paket Raya Oh Paket Raya!


Itulah paket2 duit raya yg aku nak kene isi ngan duit raya... huhuhu.. banyakkan??? Yerr.. sgt2 banyakk... So, pada sapa2 yg nakkan sampul2 raya diatas... dtg lar umah aku yek... harus aku bagi kat korang!!

Tapi aku bagi korang sampul kosong jer larr.... hahaha.. sbb yg benornyer lebih sampul dari duit! ahaks!! kalau isi duit monopoly tu boleh terima tak? hihihihi....

Every year... collection paket raya aku bertambah2... ye lar, almaklum laaa suamiku keje bank.. aku rasa sapa2 yg keje bank memang melambak2 lar paket raya nie... aku dah sedekah kat org pun masih lagi melambak2 paket raya nie...

But it's ok... I loike!! Sila tahu yg aku adelah penggemar sarung angpow! Aku suka buat collection.... hari tu waktu kemas2 umah, dlm drawer aku terjumpa berpeket2 sarung duit raya niee... huhuhu...


AMBank!
Yg nie aku tak ingat sapa bagi aku entah.. aku simpan almost 3 years I guess...


HSBC!
Yg nie last 2 years punyer.. got it from my BIL coz he's working at HSBC...


Cold Storage pun ade OK!
Yg nie tak ingat dah berapa lama... but lama gak lar...



Maybank!
Aku rasa nie sampul Maybank yg paling lama aku simpan... kalau tak salah since 2005..


Maybank jugak!
Kalau tak salah this in year 2006... tak cantik.. kementot jerr sampul nyer...


Maybank lagik!
Yg nie in 2007... tapi sampul nie lar yg paling aku menyampah.. cam tak cukup warna... tak cantik langsung!



Maybank lagi laaa...
Yg nie aku suka... cantik & creative walaupun kedekut!
Why aku ckp kedekut? Cozz... Dia boleh guna tuk 4 perayaan...
Hari Raya, Chine New Year, Deepavali & Christmas...
Camner leh tukar2? aku lupa lar nak amik gambar dia camner...
Tapi, dia punyer sampul yg kat bahagian dlm tu dah siap2 printed tuk 4 perayaan...
So, tukar2 jer lar dia punyer sampul kat dlm tu....
Hakikatnyer Maybank kedereeeekk (kedekut)!!!



Latest from Maybank... 2009!
Biasa2 sajer.. tak lar cantik mana pun..
*suka kutuk maybank* ahaks!!


Takat nie tu jer lar aku nyer collecion2 sampul duit raya! Harus lah sarung Maybank yg paling banyak dlm simpanan aku... sbb dah sah2 lakiku staff Maybank....

So, kalau ade sapa2 yg tak der sampul duit raya nie... bagi tau lar kat aku... aku leh jer sedekahkan kat korang.... tapi sedekah sarung kosong jer lar yerr... hihihi....

12 comments:

Suki Cida said...

bila dah banyak2 macam tu mcm seronok lak yet

MahaSayang said...

jangan lupa asingkan utk kyra ye...tapi jgn sampul kosong lak..ahakss!

lidasyah said...

agak2 kan berapa nk isi tu.. mmm i want yang paling banyak.. heheh ..

but cantik2 ar.. minta sikit boleh???

Hasra_Razali said...

Nak sampul raya tu...hehe...tahun ni tak dak langsung ni..:-(

Deqna said...

aku ngan shah pun pengumpul sampul gak. Suka tgk pelbagai jenis dan kaler.

ko kira ok lah maybank kasi free je kan.. kiterang kat sini kalau nak paket angpau BNM kena beli tau, walaupun staff.. tapi so far aku berpuas hati lah dgn sampul2 yg dikeluarkan. Tahun ni punya unik sekali.

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

hehehehhe sama la sis..kita pun suka kumpul sampul raya tue..sampul jerk la..klu tgk sampul tue cam ya allah byknyer duit raya nak kena kasi nie..heheheehe..taun nie dari maybank lum dapat la..heheh nak kenen2 skit nan sis nie..heheh...yang cantik taun nie kan..cimb bank (kaler gold) dengan deutsche bank..(kaler turqoise)

POSH76 said...

bestnyer ni yg untung keje bank..sampai terlebih sampul rayer...

Selamat Hari Raya
Maaf zahir batin

BHMB said...

nak angpau peket..hehe..0 pun xpe..sini kena beli la..huhu

NeenaAnuar said...

Cida:
ha'ah.. memang seronok.. seronok tengok sampul kosong jer lar.. kalau berisi lagi lah seronokkk kannn.. hihih..

MahaSayang:
Oooohhh.. sure.. kalau kite jumpa Kyra... harus dia dpt satu angpau.. and of coz yg berisi lar kannn.. ;)

lidasyah:
So far tak pikir pun nak letak berapa dlm sampul2 tuu... but kalau neena jumpa family ida.. sure akan dpt lar sampul yg berisi lar kann.. hihihi..
Ooohhh... boleh jer kalau nak sampul yg kosong tuuu... nanti biler jumpa neena bagi yerrr...

Hasra:
Boleh jerrrr... camner nak pass kan kat Has?

NeenaAnuar said...

Deqna:
oohh.. ko pun suka gak yer.. bagus2...
uuiihh.. kene beli kaa?? siann.. tahun nie punyer cantik? leh aku dpt satu sampul tak? kalau berisi lagi baguih.. hihihihi...

Purplelicious:
Sis pun suka gak yek.. bagus lah! boleh jer kalau nak Maybank punyer.. camner nak bagi nie? nak pos ker?

POSH76:
tu lar tu.. sampai terlebih sampul dari duit kann.. hihi..
Thanks sis.. Salam Aidilfitri to you too...

BHMB:
ye la kannn.. BNM kene beli lar pulak yerr.. sian.. boleh jer kalau ko nak.. camner aku nak pass kan kat ko nie?

BHMB said...

neena..ko pos la..hehe..nnt aku bg 1 sampul bnm yg cntik tu..hehe

NeenaAnuar said...

BHMB:
Ita... bagi address so that aku leh pos kat ko... nanti ko reply pos aku tu yek! hihihi..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails