COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, September 15, 2009

Shopping Baju Raya


Aku kalau raya... bende yg paling aku suka shopping harus lah baju raya! tapi aku akan buat shopping yg berhemah lar.. taknak membazirrr... dlm pada kata tak nak membazirr pun... diam tak diam dah 6 pasang baju raya dah aku ade... hihihi... tapi jgn risauu... naper sampai 6 helai baju raya aku ade tahun nie?? sbbnyer... aku dah kegersangan baju kurung tuk bawak pegi kerja niee.. mana tak nyer... most of the time aku beli baju keje yg dah ready made jerr... sampai lupa nak tempah baju kurung tuk buat gie kerja...

So sempena kesempatan hari raya nie... aku memang buat as baju raya dulu... then after that aku leh buat gie keje.. so tak lar membazir mana pun kannn... out of 6 baju raya aku tuu... 4 of it aku leh guna tuk gie keje... yg lagi 2 tu bukan lah tak leh.. tapi agak vogueeee lar kalau nak wat gie keje.. tapi aku nie bukan betol... ade masa mood giler + sengal aku dtg kang.. yg agak vogue tu jugak lah aku bawak gie keje! but yet still aku tak rasa vogue mana pun aku nyer baju yg 2 helai tuuu... so cam ade harapan tuk guna gie office... maybe on occasionally sajerr...

Aku tempah awal baju raya tahun nie.. paham2 jer lar tailor melayu nie kengkadang memang sengal... hantar bertahun pun tak siap2.. but alhamdullilah.. siap gak larr... yg aku tempah 2 pasang... satu warna pinky-blue and satu lagi warna hitam-merah.... then yg beli ready made lak ade 4 pasang... takat nie lar 4 pasang... aku harap2 cukup2 lar buat takat nie jerr.. .. nie semua akibat rambang mata & kegilaaan aku biler tengok baju yg cantik2... ishhh... tapi tak per.. as I said.. aku tak membazir punn.. memang aku tengah dlm process nak re-new aku nyer collection baju kurungg... So, yg ready madenyer berwarna.. hijau pucuk pisang, purple, putih pink & cokelat!

Ok.. now aku nak citer about this baju larr... aku memang dah tertarik sgt2 dah ngan baju nie taww.... first time aku tengok kat Parkson Pavillion... waktu nie baru seminggu raya rasanyer...


Baju itu berharga RM499.00...
Perggh.... Idok ler aku membazir duit sebegitu rupe!
Walaupun aku dah berkenan ngan baju itu!


Tup2 weekend hari tu aku gie KLCC... saja lar jalan2 kat dlm Parkson KLCC lak... nampak baju yg sama gak dijual disitu... memang semua rangkaian Parkson jual baju yg sama for hari raya niee...


OMG!! 50% off sehhhh!!


Aku time tu terpikir2 gak tu.. nak beli ker tak nak beli... baju dah ade banyak gak dah niee.. tapi pikir2 balik... errmm.. kalau tak beli cam rugi lak... coz dah discount kann... 50% lak tuu.. saiz tuk aku pun ade lagi.. tu pun tinggal satu jerr... sib baik still in good condition.. pikir punyer pikir.. udah nyer aku rembatttt gak lar... sbb apa taww... kalau di hitung tuk beli kain and upah jahit pun.. total nyer will reach RM250 gak... nie kalau kain elok and ade manik lar.. which is more a less cam yg aku nak beli niee.... and peluang tu sometimes dtg sekali jerr.. esok2 kalau nak carik yg ready made cantik camtu mungkin susah kannnn... tu lar ayat2 power aku setiap kali nak buat hubby aku kata "OK" tuk beli! ahaksss!!!

Aku sempat lar bertanyer kat org Parkson tu.. naper now nie ade discount till 50%.. diaorg kata sbb nak abiskan stock jerr.. bukan lah aku tak suka dpt discount.. but aku like felikss gak lar why leh drop till 50% off kan.. tapi mungkin gak lar .. dari baju tu tak berjual.. coz seminggu jer lagi nak raya.. so better diaorg abiskan stock jer kann...

Tu lar.. ade gak untung nyer kalau shopping last minute nie yek... leh dpt discount! Fuh!! Sib baik... kalau lar aku beli awal2 hari tuu.. if just let say aku ikutkan hatii which is boleh mati... harus aku frust menonggeng2 cam nak rakkk depan hubby aku! harus hubby pun menonggeng sama2 ngan aku gaks!! Ooooppsss... tonggeng tension OK!!

Oh yaaa... Nuar pun shopping baju raya gak tahun niee... ade lar a few and all @ discounted price!! Yg paling berbaloii dia pun dpt beli sepasang baju melayu @ 50% off!! hihihi.. memang rezeki tahun nie agak murah.. leh dpt beli baju2 raya @ good price... Baju melayu tu we ollz beli kat Jusco Wangsa Maju... kain elok.. cutting pun elok... everything still in good condition and brand new... cumanye why we got it @ 50% is b'coz ianyer keluaran baju melayu tahun lepas...

We ollzz nie sempoi jek.. tak der lar nak pilih yg latest2 design gak.. janji ade yg berkenan udahh.. lagi pun kebetulan pulak baju yg 50% off tu warna nyer memang we ollzzz dok carik cam nak rak merata2 susah sgt nak dpt... coz ianyer ade 2 tones of colours! Tak sangka lak leh dpt exactly cam yg we olllz dok carik2 tuu... tup2 at 50% discount lagi.. alhamdullilahh...


Nak tengok baju raya aku kahh?? Tunggu raya lah nanti yek... hihihihi....

8 comments:

lidasyah said...

wahh rezeki kan.. sapa sangka.. bestnya 6 pasang.. raya sakan la no...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

heheheh beraya sakan la nampaknyer nie sis..kta pun sedar xsedar(ayat cam xleh nak dipercayai jerk kan) baju tempah jerk dah 4pasang..yang dah siap 2pasang tapi still lum pakai so bleh la buat baju raya..ehheheh giler beraya taw taun nie..wah suka la sis ada baju kaler purple gak ke???suke suke...:P

Liea said...

untung untung, mmg betul pun kalau tempah mcm tu gak harga dia... hahah baru aku nak comment nak tgk pix ko pakai! hehehe

Suki Cida said...

wahhh nasib tak rembat yang 499 tukan... harus ko bakar parkson tu... hehehe. Tapi neena cida pun kalau berkenan, dah giler sales separuh harge...harus ku ambik...

Deqna said...

nasib ko tak beli time belum diskaun tuh.. kalau tidak memang wajib ko meroyan.. 50% off tuh...

NeenaAnuar said...

lidasyah:
tak der lar raya sakan pun Ida... kebetulan jugak baju tuk gie office dah kurang.. so alang2 pakai lar tuk beraya dulu kannnn... ;)

Purplelicious:
hihihi.. sis pun sama gak ngan kite yerr.. dah 6 pasang dah jugak tuu... ha'ah.. I loike purple toooo... :D

Liea:
hahahaah.. tunggu raya leh tak Liea? aku reveal semua baju raya aku yek! :D

Cida:
kalau ku rembat gak yg 499 tuu.. memang fenggsaann tertunggeng lar! bukan ku bakar parkson jer.. ngan diri2 neena sendiri yg terbakar jawabnyer... hihihi...

Deqna:
tu aaaarr... memang meroyan tak tau lar tuk berapa lama... huhuhu...

Liea said...

tak pa lagi 2 hari raya... herm.. kalau ko berblogging di pagi raya babe dah terbukti memang kaki blog!!! Just wait and see !LOL (aku takut aku yg berblogging di pagi raya!)

NeenaAnuar said...

Liea:
hahaha.. ternyata aku tak lar tegar mana dlm berblogging... hihihi.. raya tak der masa babe nak sentuh lappy... hah! ko bloggin kaa??

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails