COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Monday, September 28, 2009

20 09 2009... Hari Raya Pertama


Tarikh sgt cantik pada hari raya pertama tahun ini... 20.09.2009 = 20092009...

As usual... semua org bangun awal pagi... bersiap2 tuk aktiviti di pagi raya... dimulakan ngan sembahyang sunat aidilfitri... then sebelum makan bersama-sama... sessi maaf bermaafan pun bermula...


Hubby memulakannyer dahulu...



Seorang anak memohon ampun dan maaf dari ibunda terchinta...



Diikuti oleh menantunyer pula... Aku laaaa....
Tu jer lar tangan mak yg aku ade skg nie... sob.... sob... :(


Sayang mak...


Then diikuti oleh SIL... Norzie...


Then my second SIL... Dayah...


BIL aku tak der... this year turn dia beraya umah PIL dia kat Gopeng... tapi adik beradik hubby yg lain semua ade.. kire hampir complete lar pada pagi raya tuu....

Then, diikuti maaf bermaafan bersama pakcik makcik lak....







Cik Merah... adik perempuan MIL..




Pakcik Mail... adik lelaki MIL..


Cik Nah... Wifey Pakcik Mail...


Now turn adik beradik laks....




Norzie bermaafan with abg & akak ipar!




Dayah pulak....
Lama giler tak beraya ngan adik ipar aku yg sorang nih!



Kami laki bini????


Adee... mana leh tak der.....



Ampunkan Anje yer Bee.....




Kami saling bermaafan di pagi Syawal...


Standard.... pagi raya sure adegan air mata bercucuran punyer lah! mana nak larikann.... tapi tak per.. makeup aku still maintain.. hikk.. hikk...

Cuma yg aku agak tension... tak dpt nak amik gambar 1 whole family ngan baju raya reramai sbbnyer MIL aku nak ikut rombongan beraya kat kawasan Felda tu... memang tradisi kat Felda.. diaorg jiran tetangga akan berjalan dari umah ke rumah tuk jalan beraya dari satu umah ke satu umah yg lain... So, MIL memang terus chow tak sempat pun nak bergambar... then Pakcik Mail lak gie jalan raya umah sedara dia kat Bagan Datoh... dah kurang lagi korum... jawabnyer berkubur lar impian aku nak amik gambar raya reramai pagi raya tu...

Aku laks pegi mana? tunggu next entry yek!


6 comments:

Deqna said...

tentu meriah kan beraya kat sana.. sedara mara pun ramai tuh...tapi bab pagi raya memang syahdu syahdan lan... aku kan siap mintak ampun maaf ngan laki aku dalam bilik, sbb leh nangis2 takyah cover, pastu mintak maaf kat luar tu ala2 jer.. buat syarat...aku ni kan cpt betul nak keluar air mata..

NeenaAnuar said...

Deqna:
tu lar tuu.. aku pun sama gakk.. yg kat luar tu drama jer lebeyy... biler malam nak tido mintak maaf lagi... coz dah menjadik kebiasaan every day aku mintak maaf ngan dia sebelum tido.. hihihi..

mama-syira said...

korang nangis time bersalam, aku nangis time nak berpisah. kaw kaw lah..! hehe

tapi neena, baju ko santeknya kaler dia. i loikee!

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

memang kan..nak bersalaman pagi raya tue cam touching sangat...harus ada drama airmata...hehehehe..

NeenaAnuar said...

mama-syira:
hihihi... ye lar.. al-maklum larr.. korang kan berjauhann kann.. harus lah menangis biler nak berpisahh....

TQ Farah... aku sendiri suka sgt ngan baju aku tu sbb warna dia.. :D

Purplelicious:
yeahh sis.. Drama perlu adee.. hihi.. but tu drama betol2 lar.. bukan drama cobaaan @ main2.. huhuhu...

ini blog wirdah said...

itu perkara wajib, menitiskan air mata di pagi raya.huhuu..dulu,mada belasan thun, tak phm sgt, tak menghayati sgt suasana pgi raya. tp bile dah besar ni, bru la turut serta dlm pesta air mata tuh.huhuu..

suke baca entri kak neena yg lepas-lepas. nak sambung baca lagi niyh :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails