COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, July 29, 2011

Musim Durian.. Sapa Tak Enjoy The Moment Memang Rugi... Nak2 Si Peminat Tegar Durian!


Ok.. sebelum masuk bulan puasa.. baik aku settlekan entry nie dulu... sbb aku sendiri takot nanti tak leh nak kawal emosi ketika berpuasa in case blog it out during fasting month.. takot menjejeehhh jerk air liur nanti.. lagi parahh! :p

Aku tahu dah ramai yg makan durian dlm bulan nie.. ramai kengkawan blogger pun dah bercerita tentang keseronokkan makan durian lately nie kan.. ye lah musim lah katakan.. sana sini jual durian.. so aku pun tak lah terkecuali nak beli & makan durian... dah sememangnya peminat tegarr kann.. kalau tak makan durian dikala musimnya adelah satu kerugiann!

Tahun lepas ingat tak aku berfiesta durian sakan.... kalau tak ingat sila refer SINI dan SINI... Then siap ade segment Mari Mengenal Durian Anda lagi... ehehehe...  Seriously tahun lepas memang gilerrrr vavis punyer mewah dok makan durian.... tahun nie masih berfiesta durian jugak.... tapi tak beli sekali harung.. aku beli sikit sikit.. biler rasa nak makan baru beli...

Tahun nie dpt merasa beberapa jenis durian selain dari jenis2 durian tahun lepas yg aku dah makan.. antaranye adelah jenis D101!  sedapp gak durian jenis nie.. isi dia teballl bukan main.. pastu bijikk dia cipuutttttttt sangat.. memang puas lah makan.. seulas dua pun dah rasa kenyang bukan main dah!

DSC_0519 copy
Ni jenis durian D101!

DSC_0520 copy
Isi dia memang teball!!

DSC_0521 copy
banyak pun banyak dlm sebijik!

DSC_0518 copy
Ko nampak tak ade hantoo durian kat belakang tu! :p

DSC_0539 copy
Uuuuummmmmmpppphhhhh!!!!!!!!!!

DSC_0540 copy
Sedappppppppppppppppppppp nyaaaaaaaaaaa!!!!

DSC_0542 copy
Jemputt makannn yerr! :p
Kalau ade org kata durian semuanye rasanyer sama... itu mungkin bergantung pada citarasa masing2 lah kann.. pada aku yg sememangnya pencinta durian nie.. memang boleh rasa dan differentiate kan rasa antara durian2 yg berlainan species... but seriously memang puas hati sangat ngan durian jenis D101 nie!

Kalau tahun lepas aku tak dpt nak merasa durian species Udang Merah... Alhamdulillah.. tahun nie dpt gak merasa... memang sedappp aarrr rasanyer.. mabelessssssss!! tapi harga pun mabeless gak.. so tak leh nak beli banyak2 kali...

DR1
Spesis Udang Merah!

DR2
Isi dia memangggg lahhh tersangatttttttttttt mabelessssssss!! kuningggg nya bukan main!!  rasa apatah lagi!!

DR4
Jgn ingat kiteorg nie memilih nak makan durian yg mahal2 jer... we still hunt durian yg jenis spesis kampung... nie adelah jenis durian spesis hutannn... ade org asli dari area Ulu Langat jual durian nie dari bonet kereta dia jek.. memang murah lahhh...

DR3
Durian jenis hutan nie memang power gilerrr.. walaupun isi dia tak lah tebal mana.. ulas bijik durian dia memang agak besar.. tapi rasa diaa.. fuhh.. leh tahan mengchongkam!  bauu dia memang menusukk qalbu.. gasss diaaa memang power!! Murah tak murah lah aku beli direct dari org asli niee.. kesemua 7 bijik nie berharga RM20 jerk! pada aku cam murah la.. sbb kesemua buah dia elokkk & sangat puas hati biler makan!
Biler dah puasa nanti tak leh nak makan durian sangat.. sangat merbahaya utk aku yg sememang nya ade gastrik dan banyak angin dlm badan.. so kalau nak makan takat tempoyak ngan nasik tu boleh lagi laa.. owh.. rinduunya nak makan tempoyak MIL! uhuhuuuuu....

22 comments:

sisdee said...

i minat durian..wah...geram tgk gambar2 u amik ni tau...

klu makan durian confirm minum air dari bekas dia tu kan..hilang le panas badan nnt..insyaallah...

btw selamat menunaikan ibadat puasa dear...maaf jika ada salah silap i yg tak sngaja :)

-oP_ida- said...

ya allahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh KAKNINN..... sedapnyaa..

telior chek hat tgh posa nieh.ekekek

Lia said...

walaaa.... bikin terliur aja pic durian2 tu...

green apple said...

adesss....sangatttttttttttttttttttttt tak suka durian!!

hahahhaa.

sbb dlm kepala dah tune - buah harus juicy. Durian tak juicy, so tak aci.

hehe.

Shu Shinju said...

sedapnyeeee...balik satni nak pi cari durian..nak makan before puasa..:)

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

Alamak saya tak boleh geng la doyan² nih tapi tengok gmbr sangat cam terliur hehehe

Etong said...

uhuhuu sedapnyaa. musim ka sekarang! confirm mesti cari!!

Deqna said...

citer pasal tempoyak... fuh aku ni hari2 lauk mesti ada berunsurkan tempoyak.. memang mencongkam jiwa....

Biqque said...

i suka gile durian!

Mimy Hamid said...

neen gamabo ko buat aku menangis meroyan..buah yang tak dapat ku nikmati buat masa ini sob sob...hhuuhuh takpe pasni aku makan sampai tahap melampau ..nak lepas geram

mrs.ecam said...

weh aku bce arini ni...1 ramadhan...camne nih weh....huhuhuhuhu

NeenaAnuar said...

sisdee:
yea.. memang kene minum banyakk air sesangat.. if not memang tak leh tido malam and silap haribulan leh demam..

same goes for you too sis! salam ramadhan yea! ;)

NeenaAnuar said...

oP_ida:
aiyok! amponnnn yokk! uhuhu...

NeenaAnuar said...

Lia:
huhuhuuuuuu~~ :p

NeenaAnuar said...

green apple:
alaaa.. Kak D tak suker durian ker? uhuhu...

haaaaaaaa.. now I know why you like green apple so much! coz it's juicyy kan? ahahaa....

NeenaAnuar said...

Shu:
kat penang senang dpt durian kan dear..

NeenaAnuar said...

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ:
aramak.. tak makan yer.. uhuhu.. memang tak leh lah kite nak geng makang dorian camgini... :p

NeenaAnuar said...

Etong:
oh yea! memang tengah musim lagi nie.. bulan puasa nie pun masih nampak org dok jual tepi2 jalan..

NeenaAnuar said...

Deqna:
waa.. ko pun minat ngan tempoyak yer fren! sedap kannn! :D

NeenaAnuar said...

Biqque:
yeay! kite leh geng! :D

NeenaAnuar said...

Mimy:
alolo.. takpe mummyy to be.. nanti dah abis segala pantang.. ko bedal cukup2 yer! :D

NeenaAnuar said...

mrs.ecam:
ahahaha.. ok lah tu! mesti ko terliur kan! :p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails