COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, July 26, 2011

Jejalan @ Jonker Walk Melaka Pulak!


Lepas naik cruise... kiteorg decide nak gie jejelan kat Jonker Walk pulak!  Jgn gelakkan aku kalau aku katakan yg nie lah first time aku ngan en. teman ke Jonker Walk nie..

DSC_0450 copy
On the way nak ke Jonker Walk.. mesti nampak the red building nie.. salah satu mercu tanda Bandar Hilir Melaka!

DSC_0457 copy
Inilah dia Jonker Walk.. ala2 Petaling Street gitu!

DSC_0454 copy
Sempatttt lagii kaannn... Owh.. ZaaLee tak turun ikut kiteorg.. diaorg lepaking dlm kereta jerk coz babiess tido.. AwienRudy entah kemana dah lepasnya time nie.... rasanye dah meluluu maju ke hadapan.. coz Awien really lovess this Jonker Street! :)

DSC_0461 copy
Shopping Fridge Magnet! Sukerrr sangat dpt shopping FM LOVE! :p

Kiteorg tak larat nak jalan sampai penghujungg Jonker Walk.. but AwienRudy did it!  So sementara menunggu mereka.. we ollzz berpatah balik ke main entrance Jonker Walk.. sambil2 tu apa lagi.. photogedikss lah kekdah nye! :p

DSC_0463 copy
Beca-Beca gorjes yg sedang menunggu penumpang mahu pulang dari Jonker Walk!

DSC_0467 copy


DSC_0474 copy
suker ngan bangunan lama yg berwarna merah ini!

DSC_0477 copy


DSC_0479 copy


DSC_0481 copy
memang meriahh Jonker Walk nie..

DSC_0482 copy
Jonker Walk tutup around 12 midnite kalau tak salah.. so kalau nak shopping banyak.. pegi awal2 yer!

DSC_0483 copy
Dah! masa utk pulang ke bilik hotel dan titon!! =)

4 comments:

aTy _faRed~ said...

aku pon suker giler gi jonker walk nih..fes ime gi tahun 2008 kot.. terus jatuh centa..!!! dolu2 lagi besh tau.. sebab sekarang dah macam more to uptown... tapi siyes..aku sanggup pergi lagi berkali2 pon tak per..!! ;) paling besh kalau dapat makan asam pedas kat celah2 building dalam jonker walk tu...:)

NeenaAnuar said...

aTy _faRed:
hehee.. memang lekaaa dok jejalan kat sini kann.. kat situ memang banyak kedai yg jual asam pedas kan..

Gieyana said...

bestnyer..meriah jer tgk & pic sume nice..:)

NeenaAnuar said...

Gieyana:
TQ so much sis! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails