COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, July 20, 2011

Our Weekend Escape with 3 other 'Crazy & Wild' Couple!


Setelah hampir genap sebulan dari tarikh kejadian.. baru lah hari nie aku sempat nak bercerita tentang percutian bersama mereka2 yg senggalll sambil2 membuat aktiviti menambahkan beratt badan dengan jayanya!

Last month… aku bersama 3 lagi pasangan yg kalau disatukan memang boleh pecah kapal titatic dibuatnyer… kami telah pun pi short vacation over the weekend yg sebenarnye dirancang agak last minit! Idea nak pi weekend getaway nie tercetus during Matta Fair bulan 3 hari tu.. as for me this is the second getaway with my buddy AwienRudy & ZaaLee… last year kan kiteorg dah pegi Kuantan.. so since there memang dah bercita-cita nak pegi lagi vacation together2.. tapi malangnya.. paham2 ajek lah kesibukkan org yg buat wedding photoshoot nie.. Lee & Rudy dah sah2 la sibuk during weekend.. and yg aku ngan en. teman nie pulak dah sah2 free during over the weekend jerk… so tu yg asyik terbantottt jerk nak wat getaway yg seterusnya…

End up sampai lah satu hari tu.. we ollzz together with my ngokngekk IenaAchik gie tengok wayang... pastu ingat tak yg kiteorg ade lepaking kat Mc’D sampai subuh tuu.. haa.. time tu lah yg kiteorg kan dok berbincang macam2 isu time tu.. so secara tak langsung telah pun terbincang secara serious about nak pegi holiday together2… kebetulan pulak time tu aku baru jek balik dari Philea Resort & Spa Melaka.. so tak pasal2 terusss kami memilih utk pergi ke Melaka jerk.. since dekat2 pun dekat.. perjalanan pun tak jauh mana.. pergi sabtu and balik ahad.. kautim! So plan nak pegi bulan 6.. 3 bulan kiteorg kasik kat Rudy & Lee utk freekan jadual diaorg during that particular weekend! Ehehe.. kalau tak memang susahh lerrr nak get them on with uss.. uhuhu….

So during Matta Fair bulan 3 hari tu.. kami semuaaa telah pun mem-purchased penginapan selama 2 hari 1 malam di sebuah hotel di Melaka… hotel mana kang aku reveal.. aku nak citer pasal makan dulu.. ehehe.. :p

Ok… since aku & en. Teman berdua.. and IenaAchik pun berdua.. kami hanya melakukan car pool sahaja! Tong Tong minyak & Tol! Naik kereta kami laki bini yg gonjeng nie… Dah janji ngan ZaaLee utk bertemu di Mc’Donald Tol Sungai Besi.. kengkonon aku yg gorjes gonjeng nie nak makan Mc’D Breakfast set.. sekaliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.. harammmmmmmmmmm kot menjadik rejeki… uhuhu.. ye lah. Nie semua en. Teman punyer pasal! Sentappp akuuu sentappp!! Ahahaha.. dia boleh plakkk terlepassssssss persimpangan nak masuk ke Mc’D tuu.. ye lah.. dah berborak kan.. yg dia sibuk berborak ngan achik.. yg aku dok berborak ngan Iena.. gamaknya.. memang confirm lah terlepassss… so dah terlepas persimpangan.. waimaaa diterusskan jerk lah putaran roda kereta ke Tol Sungai Besi.. kalau sekali dah terlepas tu.. memang dah tak leh nak masuk balik dah la kan.. Yg si ZaaLee dah pun menunggu we ollzz kat Mc’D tuu.. uhuhu.. then terus call diaorg bagi tahu yg kiteorg dah terlepas… Tapi sempat gak pesan.. kalau nak makan Mc’D.. just proceed nanti kite jumpa kat next pit stop.. tapi diaorg tak makan.. they follow us yg gonjeng dan ngekk nie! Uhuhu…

Tengah dlm perjalanan… tengok jam dah almost 11:30 pagi… plan sama ade nak proceed terus ke Melaka or nak singgah lagi kat mana2 tempat lain… then aku teringat yg en. Teman memang sukerr sangat ngan masak lemak cili api kat perhentian Seremban! Memang masakan kat situ sedap2.. in fact bukan en. Teman sorang jek yg suke… aku pun sukerrr gak! Heeeeee~~~~~

Since dah terlepas tu.. pikir2 kalau lunch jerk lah terus kat perhentian seremban tu pun ok gak.. en. Teman dia laju jerk kata ok.. IenaAchik tak penah lagi ke situ.. so diaorg follow jerk! Roger ZaaLee soh stop kat perhentian seremban jerk utk breakfast + lunch!

DSC_0126 copy
our favorite stall... Anika Selera di Perhentian R&R Seremban!

DSC_0120 copy
lauk kat sini memang sedap.. ini pada citerasa aku ngan en. teman lah yer.. tapi utk IenaAchik & ZaaLee yg baru first time makan.. diaorg pun sukerrr ngan lauk pauk kat kat sini.. especially the masak lemak cili api! memang taste org negori 9.. tapi still aku rasa tak lah se-pure org2 negori masak yg pekatt lekat tuu.. but yet if were to compare with masak lomak cili api kat KL (melainkan masak lemak cili api aku sendiri.. :p) yg coroii... aku rasa taste kat sini 100 timess much better!  ade lauk pejeri nenas gak kat sini.. aku punyer favorite tuu... pun sedapp!

DSC_0122 copy
semua tersenyumm gumbira dpt mamamm lauk sedap... gonjeng pun leh terseyumm walaupun terlepas nak breakfast Mc'D.. ehehe.. tapi yg tersenyum leborrr tu yg para2 isteri gorjes nie jerk laa.. yg lelaki nak2 si achik.. tengahh dok hangatt mengayuh! lantak korang lahh.. I don't care about the camera anymore! ahaha...

DSC_0125 copy
tak cukup ngan masak lemak cili api.. sambal belacan ditambahnya lagi.. uhuhu...
Ok.. biler perot dah kenyangg.. kami meneruskan perjalanannn ke Melaka secara non-stop!  Btw.. pada korang2 yg singgah di Perhentian R&R Seremban.. jgn lupa singgah kat kedai No. 7 tu eeekk! kalau nak makan masakan ala2 kampungg... that's the place... can try it out yea! :)

DSC_0130 copy7
Para suami dok depan.. jadik pilot & co-pilot...  tapi mereka berdua nie tak boleh disatukan dlm kereta.. memang naik pecahhhhh urat saraff.. urat kentot.. tali sepusat sepusingg... memang tak boleh blahh! diaorg berdua nie ibarat kembar tak seirass... yg mana perangai sengggall tu lebih kurang sama jekk.. otak merenggg pun lebih kurang sama... buat lawakk memang tak hagakkk... ibarat gigi geraham dan gigi bongsu nak gugur dari gusi kekdahnya! aku biler dok berdua ngan en. teman pun aku dah rasa cam nak terputuss tali perott biler dia melawak.. biler dicampur ngan si Achik.. langsunggg.. mana lah aku tak hilang suara dan hampir menangis! ahahahaha...

DSC_0135 copy
Yeaaaa.. dan yg pasti... kami para binik yg gorjess lagi ngokngekk.. menjadik MEM bessauu dok kat belakang!  Kerja kami tidak lain dan tidak bukan... ketawaa.. ketawa.. dan ketawaa biler para suami kami berlawak jenaka.... pastu kami jugak tak henti dok pot pet pot pet hal dan isu2 semasa terkini & sensasi... yg mana sesekali para suami yg berada dihadapan cuba mencurik-curik dengar perbualan kami.. sbb adekalanya tone kami jadik sloww.. kengkonon takmo kasik diaorg dengar.. saja pedajal and nak test.. rupenye teringinn jugak depa nak tahu akan hal2 si isteri mereka nie hah! hihihi... 

DSC_0138 copy
dan jugak melakukan aktiviti berphotogedikss yg kengkadangg HamPir2 melanggar syarat-syarat & terma-terma yg dibenarkan! :p

DSC_0131 copy
Kami convoy dua kereta!  Lee ade walkie talkie.. so dia kasik kami sebijik... sepanjang perjalanan.. memang tak sunyi lah... berborakk jerk keje nyer.. main teka teki lah.. kereta kami kutuk kereta depa lahh..  ahahaha.. ibarat cam kami duduk satu kereta kekdahnya... leh borak2 sambil bawak kereta.... dulu waktu kiteorg gie Kuantan pun camgitu gak.. best.. senang jek nak roger apa2 hal biler convoy camgini..

DSC_0132 copy
Ok... hampir 2 jam dok huuuhaahuuuhaaaa dlm kereta... we ollzz dah nak hampir sampai ke destinasi yg ingin dituju...
Biasalah.. gonjeng kalau bercerita hal percutian mana penah settle ngan satu entry jerk kann?? so will continue our journey in next entry yea... :)

Btw Awien & Rudy mana?? ehehe.. diaorg ade.. tapi diaorg tak dpt nak convoy together with us coz Awien kene keje half day.. so diaorg sampai Melaka in the evening... ;) 


10 comments:

Anum said...

huhuhuhu
suka sangat ngan blog nie
sebab suka tgk gambar awk yg ceria

SURIA AMANDA said...

Kalau nak makan best lagi leh dtg umah along..i relaaaa...masakkan untuk u olls.....tp kena plan la..x leh main terjah..mana tau nak tgok si kembar kan?

InaAchik said...

jom marathon sama2 wak entry Melaka dan kite lihat sape yg siap dulu! ahhahahaaa...

O'gosh said...

kemain lagi dia ye...

mekchu said...

bila sampai kat rnr seremban tu ada teringat mekchu tak? saje la tu..

ingat lomak cili api.. ingat mekchu..

NeenaAnuar said...

Anum:
*shy shy*
ehehe.. TQ so much dear! :)

NeenaAnuar said...

SURIA:
waaahh! dah ade tawwaran hebat nie! ehehe. insyallah.. biler2 kebetulan nanti nak ke selatan.. leh roger2 along yer! thanks long! :)

NeenaAnuar said...

InaAchik:
ko citer pendek2.. confirm ko settle dulu.. aku kan detailllllll!! ahaha.. :p

NeenaAnuar said...

O'gosh:
ehehehee... :D

NeenaAnuar said...

mekchu:
harusss laaaaaaa~~ tiap kali sebut seremban jerk akan teringat kat mekchu! inikan pulak laluu dan singgah di seremban kann.. :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails