COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Monday, July 4, 2011

*Melbourne In Memoirs* Kalau Boleh NeenaAnuar Mahu Kembali Ke Sana Seperti Classic Couple Yang Kami Bantu Ini!


Enjoy... happy... worth it... and such a splendid holiday we both had @ Melbourne!

DSC_0450 copy
Groovy!!!
Kalau ikutkan banyak lagi tempat2 menarik disekitar Melbourne yg tak sempat kami terjah.. antaranya.. Philips Island... Mornington Peninsula Tours... Healsville Sanctuary... Eureka Skydeck 88... Old Melbourne Gaol.. Ashcombe Maze & Lavender Gardens... Sunny Ridge Strawberry Farm... and many more lah! Memang kalau nak cover tempat2 nie semua perlukan duit yg lebih lagi dan jugak masa yg lebih panjangg.... insyallah mana lah tahu kann.... kot2 ade lagi rejeki aku nak ke Melbourne lagi ker lepas nie.. for sure aku akan grab the opportunity utk visit tempat2 yg tak sempat aku nak lawat hari tu... :D

Anyway.. I'm still feel blessed coz dpt gak peluang utk menjejakkan kaki di bumi Melbourne.. dpt gak peluang menikmati keindahan alam semulajadi ciptaan Illahi... especially di.... 

DSC_0331 copy
Great Oceon Tours niee...
Then dpt gak peluang merasa naik keretapi yg sangattt traditional di Belgrave....

DSC_0665 copy
Puffing Billy!
Dan jugak dapat menikmati alam semulajadi di garden-garden sekitar bandar Melbourne ini...

DSC_0432 copy
salah satunyer di Fitrzoy Garden ini...
Actually kat sana memang banyak giler garden2 yg indah.. and yeet aku tak sempat nak terjah... yg famous satu lagi adelah Royal Botanical Garden.. besar gak garden tuu... takpe.. next time kalau pergi.. harus aku ke garden tu plak! :D

But serioussly... sepanjang we both berada kat sana.. memang relaxx & chillin' giler laa.. tak rasa tergugatt walaupun dinegara org! kalau ikutkan kite akan rasa tak confident and takot kat negara org lah kann.. nie terbalik la plak.. bawak handbeg pun tak worry.. relaxx jerk kelek ke hulu ke hilir tanpa pikirkan org nak meragut.. ye lah kat sana mana ade org pakai motor! susahhh gilerrr arr nak nampak kelibat org naik motor.. kalau ade pun motor yg jenis Harley Davidson ade lerr! Dah sah2 motor dia besauu tak leh nak main cilok2... ehehe...

Btw satu lagi yg paling aku tak leh lupa.... aku wat aksi nie setiap kali balik ke bilik hotel!

DSC_0610 copy
ahahaha... nie bukan aktiviti paranormal ataupun bertapa yer.. itu adelah Heater!  sedapp wooo dok kat situ.. ye lah aku nie kan ker ade penyakit sinus... cuaca sejukk menggila memang aku alah lah.. cepat jerk idung nak berair.. biler dah berair kang.. cepat jerk nak achumm achummm!!! so tu yg kalau dah tak tahan.. pegi kat heater.. wat lah aktiviti ini... jari jemari pun aku tekopp.. walhal dah guna glove.. but yet still tak bleyy tahan! huhuhu.. camne lah nak gie negara yg bersalji gaya gini.. en. teman kata kalau nak gie.. aku kene pakai sarung muke yg jenis fullface which siap cover hidung dan seluruh muka.. yg terbukak part mata jerk! ish! mechik taw!
And also this is another memoirs we had there.. dpt bantuu org tua2... ehehehe.. kebetulan ade satu hari tu... we both just about nak kuar dari bilik.. naik lift.. kebetulan terjumpa plak ngan sorang org tuaa yg memang sangatt lah tua... dia tanyer... bilik kiteorg heater berfungsi ngan baik tak? we both said memang okk.. no problem at all.. then dia ckp dia nak carik org tolong dia checkkan heater dlm bilik dia.. pastu aku ckp.. maybe dia leh mintak tolong dari org reception lah kot.. tapi dia cam kata.. takpe lah.. you both jerk lah tolong dia... dia kata.. laki dia dah tua.. tak tahu nak buat apa pun! ahahahha.. siannn.. so en. teman ngan aku pun naik lah ke bilik dia... lagipun kiteorg nie hati memang lembutt.. kalau org mintak bantuann cam cepatt jerk say yes! nak2 plak kalau org tua.. tanpa memikirkan ade bende yg tak baik ke apa ke.. hurmmm.. that's our weakness maybe! tapi biler dah buat baru terpikir.. ishh.. kalau lah jadik camgini.. ishh kalau lah jadik camgituu... but alhamdulillahh... takde apa yg tak baik terjadik to both of us after helping both old couple tuuu... 

Jauhh woooo import technician hensemm niee! ehehehe..

nenek nie tak bukak meter heater dia.. so pasal tu lah tak panass... :D

The "Classic" Couple! cute jerk diaorg nie..  yg nenek nie selalu kata atok tu dah tak nampak.. mata dia dah makin rabunn.. yg atok tu cool jerk.. eheheh.. comeyy lahh.. masih lagi bergurau senda diwaktu2 camgini kan.. good2.. gitulah yg sepatotnyer kann...
Sepanjang berada dibilik old couple nie.. sempat lah jugak kiteorg berkenalan... rupenye Atok tu dolu2 penah bekerja di bandar Melbourne sebagai pemandu tram di zaman hitam putih dahulu... wahh.. teruja aku mendengarnyer! tak sangka bukan jerk dpt naik old tram.. tapi dpt jumpa pemandu nya jugak!  then diaorg dah pindah & menetap di Brisbane.. and now they come back for a vacation.. best kan.. mesti banyak sejarah dan kenangan buat diaorg.. and atok tu ckp memang ternyata begitu banyak perubahan yg dilihat dulu & sekarang!  

So kalau boleh NeenaAnuar pun nak kekal camgini.. dah tua2 ganyuttt pun masih lovingg.. masih caring.. masih boleh bergurau senda seperti sekarang nie.. insyallah mudah mudahan.. mana tahu kami akan kembali ke Melbourne diusia sebegini? ehehehhee... :D


6 comments:

Just Call Me Bitt said...

tu yg buat kamu makin gorgess tauuu :)

Mimy Hamid said...

semua cerita ko best terbaek...gambar adalah superb...thumbs up

PinKy MoMMa said...

sgt comel..sweet je gambar2 tu..
eh nenek pun sgt comel hahaha tergelak membacanya lalala ;D

PinKy MoMMa said...

eh lupa..i masukkan kamu yg gonjeng..oopsss tak sesuai!
yg gorjes ni dlm my bloglist wooot wooot.. ;)

eppy blogging neena!

joijoi80 said...

Insyaallah..suatu hari nanti sis neena and husband akan jadi loving couple hingga akhir hayat... aminn..

NeenaAnuar said...

TQ SOO MUCH ALL! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails