COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Monday, July 25, 2011

Melaka River Cruise... Aktiviti Yang Boleh Dilakukan Di Malam Hari!


Lepas makan Asam Pedas Power yg ternyata powernya hanya pada tahap kepedasannyer... we ollzz semua decide nak naik cruise! memang kami saja memilih nak pegi naik cruise yg menyusuri sungai melaka di kala malam hari sbbnya kalau lah disiang hari sungai melaka itu kelihatan seperti Sungai Venice di Italy... rasanyer mau jugak menikmati permandangan disiang hari.. tapi apakan daya.. air sungai melaka yg sesungguhnya berwarna begitu keruh yg mana sudah hampir menyamai warna air teh tarik di kedai mamak... maka adelah lebih baik membuangkan duit bagi permandangan yg indah di waktu malam hari yg mana cahaya berwarna warni yg menyelubungi sekitar kawasan river cruise tersebut....

Dengan harga RM10 bagi org dewasa dan RM5 bagi kanak2...     

DSC_0423 copy
maka anda boleh menikmati permandangan yg indah di waktu malam sepanjang berada di dlm boat cruise yg menyusuri sungai melaka ini...

DSC_0322 copy
sempat gedikss2 santai dulu sebelum naik boat!

DSC_0437 copy
belakang kiteorg tu hotel rasanyer hotel yg paling mahal di sekitar bandar melaka kot! Hotel Casa Del Rio!

DSC_0331 copy
ok dah jom kite naik cruise!

DSC_0332 copy
sapa yg paling eksited?

DSC_0334 copy
AwienRudy...

DSC_0373 copy
LeeZaaAirisyDarwisy...

DSC_0335 copy
my photographer pun kene ade gambo kenangan!

DSC_0337 copy
ok lah.. boat dah nak mulakan perjalanan nie...

DSC_0341 copy
korang layann kan jerk lah gambar2 yg sempat di captured sepanjang kami berCruise dibawah ini yer!

DSC_0329 copy
Kincir Air!

DSC_0343 copy


DSC_0350 copy


DSC_0352 copy


DSC_0347 copy


DSC_0354 copy


DSC_0356 copy


DSC_0357 copy
Dalam banyak2 jambatan yg aku jumpa.. jambatan nie yg paling lawa sekali dekorasi nya!

DSC_0359 copy
Jambatan Hang Tuah!

DSC_0360 copy
suker pada lampu yg berwarna warni itu..

DSC_0361 copy


DSC_0363 copy
another jambatan yg agak cantik!

DSC_0365 copy
Peringatan: sapa2 yg duduk di bahagian tepi boat.. memang boleh menjadik mangsa kebasahan air sungai yg berwarna kopi susu nie.. nak2 biler air berkocak sebegini! Yess! saya nak mengaku yg saya dah pun terkena simbahan air yg boleh dikatakan tercemar ini!  sbb memang bauuu nya tak yah ckp lah.. memang naikk jugak kadangkala bauu 'wangi' air sungai nie... then nampak jugak ngan mata kepala sendiri yg mana ade kedai2 yg membuang sisa kumbahan direct ke dalam sungai nie.. eerrrmmm.. malas lah nak kondem lagi.. cuma nak ckp satu jerk... kalau nak buat tarikan pelancongan.. buat lah bersungguh-sungguh.. jgn sekadar melepaskan batok ditangga! maluu betoi rasanyer ngan pelancong luar negara!

DSC_0367 copy


DSC_0369 copy
tak aku nafikan yg cruise nie menarik diwaktu malam! lampu2 yg menyinari disepanjang laluan cruise nie sangat cantik!

DSC_0371 copy
dah sampai ke penghujung cruise.. disini boat akan berpatah balik!

DSC_0374 copy
suker gak melihat pada kawasan perkampungan org melaka yg original nie..

DSC_0379 copy
katanyer rumah2 kampung disini di ubahsuai bagi merealisasikan project cruise nie!

DSC_0383 copy
seriously memang meriah giler kawasan kampung nie.. rumah2 diaorg semuanyer bercahaya dan terang benderang...

DSC_0386 copy
masjid di kawasan perkampungan..

DSC_0390 copy
memang cantik rumah2 yg dah diubah suai nie.. suker aku tengok! nampak sangatt klasik dan traditional!

DSC_0395 copy


DSC_0405 copy
lebih kurang kat area sini lah aku ternampak satu pencemaran sungai berlaku.. uhuhu...

DSC_0416 copy
ok.. dah abis dah cruise kami...

DSC_0427 copy
seronott walaupun 'bermandian' air sungai melaka! *ngek baik ko ngaku yg ko pun terkena sama! :p*

DSC_0428 copy
Ternampak beca yg cantik pulak kat jetty cruise nie!

DSC_0440 copy
en. teman bermain dengan teknik!

DSC_0431 copy
Bergambar kenangan secara berjemaah... Owhh! memang en. teman sabotaj aku kekdahnya! takpe lah sekali sekala gonjeng nyorok.. yg pasti gonjeng ade jerk kat dlm gambo nie! :p

22 comments:

wAnNy said...

mmg sedappppppp bau2an air sungai tuu...haha

PinKy MoMMa said...

gambar gambar kamu buat ku tak sabar nak pulang ke melaka raya ni yang huhu..cantik!

ellynadyra said...

percikan air tu mmg kacau daun kan.....hahahhaha enjoy baca blog gonjeng nih.....

InaAchik said...

yer2... ngek ngaku la ter'mandi' sama tapi x ler lencun cam gonjeng... hahhahahaaa...

Lee-Yan-Naa said...

Cunnye..ni yang buat rasa nak g jugak..tiket da la murah plak tu

syAzAnA said...

wahh, cantik kot gambar2 ni semuaaa.

wweeee~~



Harry Potter best kannn?

dayah aziz said...

oh...ini adalah di blakg nye umah sewa saya...hahaha tp sy tak pnah naik..;)

Mimy Hamid said...

gi melaka tak pernah nak cruise sebab aku takut jalan melaka malam takut sesat

Mia-Ina said...

PERNAH NAIK RIVER CRUISE MELAKA MLM CAMNI..AMAT BEST ..ROMANTIC ..+ BR KAWIN

-oP_ida- said...

beshnyaa akak......

mama tisya said...

cantik gmbr view mlm naik cruise

NeenaAnuar said...

wAnNy:
muahahahaaha.. fengsannnnnnnnnnn okkk!!!

NeenaAnuar said...

PinKy MoMMa:
ehehee.. Thanks dear! btw kamoooo org melaka ker pinky mommy?

NeenaAnuar said...

ellynadyr:
tu lah tuu.. memang spoil mood betoi! ehehe.. Thanks dear! :)

NeenaAnuar said...

InaAchik:
woiii!!! ko jgn nak gorengg ek! takdenya sampai aku lencun!!! :p

NeenaAnuar said...

Lee-Yan-Naa:
hehee.. pegi2.. cuma perlu tahan bau bauan 'wangi' air sungai tu jek sikit! :D

NeenaAnuar said...

syAzAnA:
heeeeee~~ thanks dear! :D

NeenaAnuar said...

dayah:
is it? ehehe.. than u shud go and experience it! ;D

NeenaAnuar said...

Mimy:
ahahaa.. guna lah GPS beb! :D

NeenaAnuar said...

Mia-Ina:
cewah! mengimbau kenangan lah nie kirenya! hehehee..

NeenaAnuar said...

oP_ida:
ok laa utk menikmati keindahan malam hari di Melaka... next time u shud go here ok! :D

NeenaAnuar said...

mama tisya:
memang nice views at nite kat sini.. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails