COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, July 28, 2011

Corat Coret Disebalik Tabir CHELSEA vs MALAYSIA...


Best!!! Meriah!! Enjoy!!! itu lah yg boleh aku katakan dlm menonton perlawanan Chelsea VS Malaysia kat Stadium Bukit Jalil last week!  Lebih syioookkk biler dpt tiket sponsor by Maybank! ehehehe...

DSC_1040 copy
walaupun tiket free dari maybank tu takat dpt duduk di belakang tiang gol....

DSC_1046 copy
kami tetappp eksiteddd nak tengok game chelsea VS malaysia!

DSC_1049 copy
stadium mula dibanjiri penyokong bolasepak.. awal2 nie meman nampak cam kosong.. by the time game nak mula.. penuhhhh hampir keseluruhan seats dlm stadium tuu... sampai ade yg berdiri di anak2 tangga lagi pun ade....

DSC_1051 copy
of coz kami menyokong pasukan malaysia!

DSC_1057 copy
tapi at the same time... teruja gak nak sokong pasukan chelsea! ahaha.. tamak tamakkk... :p

DSC_1061 copy
bendera Chelsea nie memang diletakkan disetiap seat dlm stadium... so boleh bawak balik sebagai kenang kenangan!

DSC_1068 copy
Sebelum game bermula.. gonjeng dah tahu dah yg game bakal besttttt!!! ehehehe.. :p

DSC_1071 copy
Bee my luv!

DSC_1072 copy
Dia pun nak posing ngan bendera Chelsea.. walauuuuuuuuuupunnn.. dia penyokong Manchaster United! ekekekee...

DSC_1075 copy
Selagi ade waktu utk berphotogedikss.. so layannnn!

DSC_1088 copy
Kelab penyokong Malaysia! memang aku tabik kat diaorg nie...

DSC_1124 copy
begitu gigih bermain gendang dan bersorak!! enjoyyssss sangattt!!!

DSC_1106 copy
biler nampak pemain Chelsea keluar ke padangg utk sessi pemanas badan...

DSC_1157 copy
semuaa org dlm stadium bersorakkkk macam nak rakkk.. itu baru keluar atas padang.. belum pun main lagi.. uhuhu.. hebatt.. hebattt.. ini adelah salah satu gaya penyokong di stadium! macam2 ragamm... syiokk tengok! hehehee... btw bendelaah yg macam honnnkk tu kuatt giler bunyikk nyeer!! sakittt telingaaaa woooooo biler diaorg bunyikkan honnkk tuu.. tapi itu lah yg meriah sebenarnyer!

DSC_1146 copy
bukan sekadar sorakkan yg bergemaa tanpa henti... tapi giant banner yg sebegini turut dikibarkan didlm stadium... aku merasa gak wat bende nie.. selalu tengok kat dlm TV jerk.. ehehe... and satu lagi buat Mexican Wave... kindda cool! :D

DSC_1265 copy
penyokong si cilik! gigih bapak nie bawak anak kecik dia tengok bola!  memang aku salute..

DSC_1114 copy
carik bende yg tersembunyik.. di manakah gorjes diantara mereka2 yg gonjeng disitu!! ahahahaha... :p

DSC_1111 copy
tengah tengok apa tuu?

DSC_1173 copy
tengah tengok sessi warming up!

DSC_1113 copy
Bilerr my photographer panggill.. I pun melambai2 ke arah nyer! *cam beauty queen plak kekdahyer! :p*

DSC_1133 copy
terujaaa tengok pemain Chelsea di depan bijik mata....

DSC_1175 copy
Tuuu diaa... penyokong2 tegar!

DSC_1294 copy
semakin ramaii membanjiri stadium... penuhhh!!!

DSC_1185 copy
Perlawanan hampir bermula!

DSC_1187 copy
semakin kuat gendang berbunyik.. semakin hebat sorakan kedengaran! memang bergemaaaa sampai lah meremang bulu roma!!

DSC_1188 copy
Senarai pemain Harimau Melaya!

DSC_1189 copy
senarai skuad Chelsea!

DSC_1192 copy
Ini tandanya permainan bakal bermula...

DSC_1195 copy
barisan permain!

DSC_1201 copy
Ade def-def terhormat!

DSC_1211 copy
Chelsea Team!

DSC_1214 copy
Harimau Malaya @ Malaysian Team!

DSC_1206 copy
pemain mengambil posisi masing2...

DSC_1217 copy
sebaik wisel dibunyikkan.. game pun bermula!  So lets enjoy some moment pictures yg berjaya di captured by en. teman!

DSC_1222 copy


DSC_1225 copy


DSC_1226 copy


DSC_1229 copy
hihhi... mesraaaaa tawww! :D

DSC_1234 copy


DSC_1238 copy
hahahaha.. sehati sejiwa betoi 2 players nie...

DSC_1239 copy
seeee... I told u rite... ahahahaha....

DSC_1240 copy


DSC_1244 copy
Free kick by Chelsea!

DSC_1245 copy
tapi gagal mendapat sebarang gol!

DSC_1246 copy
pasukan  Malaysia cuba melakukan serangan... tapi malangnya finishing hampehh!

DSC_1249 copy
lagi gawang malaysia di asak!

DSC_1252 copy


DSC_1255 copy
sabaqq bang itamm... relaxx.. ehehee...

DSC_1268 copy


DSC_1269 copy


DSC_1278 copy
Lu paling cemerlang malam tu Brooo... wa akak gonjeng tabik springg sama luuu wooo... banyak cubaan2 Chelsea yg berjaya di tampan dan diselamatkan oleh penjaga Gol Malaysia nie!

DSC_1282 copy
Free kick for Malaysia...

DSC_1283 copy
tetapi tetappp gagal dlm mendapatkan sebarang mata!

DSC_1287 copy
Drogba!

DSC_1288 copy
Ashley Cole!

DSC_1290 copy
beberapa minit sebelum permainan tamat. Chelsea mendapat tendangan percuma... Drogba mengambil sepakan percuma tersebut...

DSC_1291 copy
dan tendangan ini lah yg telah pun memberikan kemenangan kepada Chelsea!  walaupun jaringan itu atas line kotak gol!

BL
Thanks to my photographer!  sib baik lah ade lense panjangg menjalarr nie... duduk dari jauh pun dpt merakamm kan shoot2 pemain di atas padang!  walaupun tak dpt nak amik gambo wajah2 pemain Chelsea secara detail.. but yet aku puas hatii.. (:

DSC_1292 copy
Keputusan penuh... Malaysia 0 ~ Chelsea 1

DSC_1295 copy
Overall.. gonjeng sangat berpuas hati menonton games Malaysia VS Chelsea nie... walaupun kalah.. tapi kalah Malaysia ade stylo!  team harimau malaya bermain dengan standard.. bukan main asal boleh jerr... itu yg kite nak.. menang itu satu bonos.. tapi memberi saingan itu yg paling penting!  :)
Malam nie Malaysia VS Singapore pulak bagi pusingan kelayakkan Piala Dunia 2014!  Makin bersemangat nak tengok bola lately nie.. sbb team Harimau Malaya makin ade stylo di atas padang!

HITAM KUNING........... HITAM KUNING........... GO TIGERRSSS!! GO TIGERRRSSSS!!!!  Yeaahhhh.... jom tengok bola ramai2 malam nieee....  :D

4 comments:

Shu Shinju said...

harimau malaya dah mula menunjukkan belangnya.... go MALAYSIA... go...

shu pon dah terjebak tgk bola sekali lately ni...hihihi...

Mimy Hamid said...

seronok nya tgk match kat stadium terasa awesome...aku masa teman megat tgk kat restoran mamak pun dah rasa naik bulu roma bergema sorakan..semangat msia ...yg chelsea ni beb...adik aku staff astro pun dpt tiket..sekali dia tak bgtau abg ipar dia...bebel je la megat terlepas peluang

-oP_ida- said...

ehehhehe...
wah dl masa preggy kat sofia...tgk bola jangan mimipilaa tak lalo...
tp preggy kali ni...leh ngadap game bola dr mula sampai habiss....siap besorak bagai...

alangkah bagusnyaa kalo dapat join akak untuk malam tuh...suree SEMANgat

makdara TERdiva said...

akhirnya dpt jugak tengok abg torres atas padang..muahaha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails