COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, July 7, 2011

Nantikan Kemunculan En. Teman Di TV3 Dlm Rancangan NONA Pada….


Insyallahh…. Pada 17 Julai nie nanti iaitu pada hari Ahad.. jam 2 petang.. kalau ade rezeki en. Teman.. kuar lah muke dia yg tak berapa nak glamour tu kat dlm rancangan Nona di TV3! Kot2 dapat terselit sipiiii sippiii dan sikit2 punn jadikk laaaa~~ aku tak masuk TB.. dia masuk tb pun dah rasa cam tompang glamour sama! Ahakss!! Tapi I bukan giler glamour yeaa! :p

Ok.. camne en. Teman leh masuk TB?? Actually en. Teman & Co. ade buat satu job wedding yg agak special last month! Sbb apa dia special?? Sbb pasangan pengantin nie adelah pasangan yg bekerja di awan nan biru! Mereka adelahh…

DSC_0219 copy copy
Hans & Ela!  Mereka berdua merupakan seorang pramugara & pramugari!
Camne leh dpt liputan dari TV3? Sbbnya Ela dulu penah menjadik salah seorang finalis Pengacara Jemputan Nona! Season biler aku tak berapa nak pasti… so since wedding nie dpt liputan rancangan NONA.. sapa2 yg terlibat dengan menjayakan wedding Ela & Hans nie perlu berada bersama-sama during session interview by wartawan NONA! Waimaa.. dah tentu2 en. Teman dan rakan2 seperjuangan nya dlm bidang photography perlu ade disana sekali! Coz One Channel Photography bergabung dengan beberapa team members yg lain yg dikenali sebagai RedOneCak Photography merupakan Hans & Ela’s official Videographers & Photographers! Btw, Aku tak ikuttt time NONA wat liputan tu.. sbb tetibaa lak akak gonjeng leh jadik segan.. walhal en. Teman ajak dahh ikut dia.. tapi aku rasa camm segann bebenorr lak time tu… ehehe.. ye laa waktu tu tak kenal Ela lagii.. so rasa cam gonjenggg giler plakk kalau gie ikut serta.. uhuhu…

DSC_0008 copy
Waktu mereka2 di interview oleh wartawan NONA!
Memang special wedding dia.. tak caya jom layan gambo2 yg sempat dirakam oleh en. Teman sepanjang majlis reception yg berlangsung!

DSC_0210 copy
Sweet giler the candy section! 

DSC_0213 copy
guess book yg ala2 poster! and on the wall full of their sweet photos!

DSC_0201 copy
eh... cam kenal jerk org yg nak sign guess book tu.. nampak cam si gonjeng ngan si ngokngekk jerk! kata tadi segan.. camne skg leh timbul as a guess lak? ngeeeeeeeeeee~~~ nanti gonjeng citer di next entry yea! :p

DSC_0217 copy
pelamin yg sangatt gorjes!  Sukerr aku tengok! lain dari yg lain.. tak penah lagi nampak org bubuh gambar pengantin as a backdrop! oh yaa.. gambar2 kat pelamin tu adelah gambar during their pre-wed! gambar2 tu pun di ambil oleh team RedOneCak!

DSC_0236 copy
Dewan Komuniti Damansara yg dihias indah! sweett giler colour2 pastel yg digunakan.. combination of light blue, light pink and light purple.. memang terkesimaa gak lah aku tengok dewan nie! level bawah utk kenalan rapat pengantin dan kaum keluarga serta saudara mara.. dan diruangan atas bagi kenalan dan sahabat handai pengantin!

DSC_0552 copy
Meja khas bagi staff2 MAS!

DSC_0328 copy
Ok.. pengantin dah tiba!  Seee.. siap Kapten Kapal @ Pilot mengiringi pengantinn okkk!! lagi sekali aku terkasimaa.. siap meremanggg bulu romaa bagaii! sumpah tak tipu! bukan apa.. memang nie lah first time aku tengok wedding unit beruniform camgini!

Untitled-1 copy
waktu pengantin melaluui red carpet.. mereka bukan sahaja diirigi oleh Pilot di bahagian hadapan.. malah diirigi oleh rakan2 seperjuangan mereka sekalu anak2 kapal i.e. 5 org pramugara yg berdiri dibelakang pengantin lelaki.. dan jugak 5 org pramugari di belakang Ela! againnn.. during diaorg berarakk kat red kapett.. aku terkesimaaa lagi dan lagii.. tak tahu napa.. tegakk berdiri bulu romaa akuuu.. memang sangatt awesome aku rasa.. lainnn dari yg lain! lagi pun aku memang minattt dunia pramugari.. tapiiii.. ermm.. tapiiii.. why aku tak jadik pramugari? nanti2 lah aku story di lain entry yea! ^_^

DSC_0373 copy
sewaktu di atas pelamin.. pengapit mereka pun terdiri dari pasangan steward & stewardess!

DSC_0370 copy
All the steward & stewardess yg mengirigi pasangan pengantin di red carpet tadi.. kekal berdiri di bahagian atas pelamin di sisi kiri....

DSC_0374 copy
dan jugak kanann...

Tapi sayangg.. en. teman time nie cover shooting dengan Tele-Lense.. so gambar2 dari tele-lense nie dia tak wide angle.. so nan ado gambar secara wide diatas pelamin.. team member en.teman yg lain ade amik gambar secara wide which can see all of them on pelamin.. tapi gambo2 tu nan adoo ngan aku.. so tak dpt lah nak share kat sini.. tapi yg pasti korang bayangkan jek lah.. pengantin kat tengah2.. then kiri kanan stage pelamin mereka di apit oleh pramugara yg hensemmm dan pramugari yg cantikk cantikkk seperti diatas nie... memang sangatt sweeettt tengok time nie.. lain dari yg lain... memang naikk betol aura seorang pramugara dan seorang pramugari!

DSC_0376 copy
time nie video pre-wed mereka di tayangkan.. video menceritakan bagaimana mereka bertemu.. sooo sweett jugak! aku summarized kan sedikit.. both of them sama2 pergi interview kat MAS.. on that interview day both of them memang dah jatoh cinta to each other... then diaorg berkawan selama 3 tahun.. and then Ela being proposed by Hans kat Cape Town Afrika.. againnn yer aku ckp nie.. CAPE TOWN AFRIKAAAAAAAAAA kooo!! whooohohohoho.. kelassssssssssss!! biler lah aku nak ke cape town.. ya allah mintak2 rezeki makin murah.. leh lah aku ke sana pulok! *berangann jgn tak berangan.. mana tahu silap hari bulan leh jadik kenyataan.. :p*

DSC_0379 copy
pengacara majlis pada malam itu.. yg lelaki aku tak berapa nak kenal.. sorry young boy! ngee... tapi yg pompuan nie perlukah aku perkenalkan pada koranggg??? rasanyer takyah lah kot.. :p

DSC_0630 copy
kek pun sweett okk! siap ade sebijikk kapal terbang kat atas tuu! :D

DSC_0952 copy
candid shoot yg sempat di ambil.. tapi gambar nie semuanya raw yer.. belum di edit lagi punn... kalau di edit nanti harus lah di cropkan sana sini sikit... buangkan part mana2 yg tak perlu tuu...

DSC_0955 copy
I loveee this pic! sweett giler!!

Untitled-2 copy
Both of you are really gorjes!  Sangatt matching! sama2 tinggi lampai..  profession yg sama.. what a lovely couple!  NeenaAnuar mendoakan kebahagian buat korang berdua.. semoga dikurniakan baby yg comey2 just like you both!  Btw, kalau korang nak tahu.. baju diaorg nie adelah milik diaorg sendiri taw.. Ela punyer idea.. dia cuba merealisasikan tema seorang pramugara & pramugari dlm baju pengantin mereka! Memang stunning giler you all punyer baju.. me like it sooo much!! well done and such a good job Ela! you such a creative person! (:

16 comments:

AIN NAZRI said...

memang chantek dan terbaiks laa pengantin nie... huhuhu.. tak mampu eden nak kawen gah mcm nie... jadi tukang tengok pon jadi laaa

Cute MuM said...

wow.. terkesima jugak.
memang cantik!

InaAchik said...

yes, sumpah meremang bulu roma time pengantin masuk!
teng gonjeng sebab bwk ngek ikut serta nyaksikan majlis grand vesgedevas ni...

Wahidah said...

wah glamerla en teman yea....nape la kak neena tk interfrem jugak..hehehe

cantek sgt majlis both of them..

Nana said...

wow seriius lain dari yg lain ni
menarik gile

ratusiput said...

mmg gila cantik.and 1st time gak aku tgk pantin pompuan pakai jam.ehehe..

aeinio said...

wuiyooo uniknyerrr lain dari yg lain..

wAnNy said...

wowwwww......
mmg luar biasa! ;D

Lee-Yan-Naa said...

owhh..apsal saya tak etop2 lagi ni rasa meremang gak..cun yg amat wedding

Softtouch [Hanim] said...

sy pun terkesima jgk neena..semuanya gojes..i likeeeee......

Shu Shinju said...

waaaa....mmg lain dr yg lain... 17jul erk..mesti tgk ni...:)

Just Call Me Bitt said...

semua cantikk2 dan gorges2 hensem2 cun2...dewan yg sama i pergi akhir bulan jun haritu..hehe

mekchu said...

oo.. ni masa noks ina kena tnggal ngan en.teman dia tu erk.. yang bawak balik munge2 banyak tu kan.. yang munge penuh 1 rumah tu laa..

apsal tak follow jeng? x sabar nak tggu nona mggu depan..

btw, pengacara lelaki tu adalah rezza (my cousin) dan bukan young.. sebaya ngan mekchu.. awww...

Chenta Eyfa Najibrz said...

wuhuuuu best nyew..

fifi said...

erk..nak tanya kat mana leh dapatkan kain uniform stewardess ni..teramat la minat dari dulu kini dan selama nye...bleh tolong tak...anything sms me 019 5709093

MY LACEY COOKIE JAR said...

Dear Neena Sayanggggggggg TQ again for your kind words about us. I HAVE TO GIVE U CREDIT on all the details that u've got were quite accurate. I may say that you are such an accurate person and perfectionist like myself too :P That's why I think we can ngam with each other. Just to clarify few things.

Ain, Cutemum, Ina, Wahidah, Shu Shinju, Nana, Aieno, Wanny, Lee Yan Naa, Soft Touch (Hanim), Just Call Me Bitt, Chenta Eyfa. (TQ so much Love <3 sbb setia jadi follower Neena, she is an interesting person and TQ guys for your wonderful thoughts of our wedding)

Ratusiput: I pun lupa I pakai jam tu but it is special to me actually ( I xpernah pakai watch my whole life sbb my skin is very sensitive dgn metal..I slalu dpt rashes. Jam tu hadiah hantaran Hubby beli for me and that's THE ONLY watches that I can wear until today) :) Itu la ceritanya ;) Btw, thnx to u too.

Mekchu: Itu bukan Rezza. I rasa u salah orang ni. He is Shah Shamsiri (My bro-in law's cousin) :) He wrote FAIZAL TAHIR's first song "Mahakarya Cinta" Dia host Astro and dia penulis lirik as well. :)

Fifi: Sorry. MAS Kebaya is very exclusive. I don't think so Neena can provide u such info. Even I nak buat my wedding ni pun THERE's soooooo much hassle. Kebaya MAS has its own standard of sensitivity yg sgt tinggi pd MAS :) We treasure it so much until nak pegi kedai pun Stewardess kena balik Hotel dulu tukar baju! Hahaha :D Anyway, I love our Kebaya too <3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails