COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, July 28, 2011

Pertama Kali Kami 'Berpisah'.... Sudah Ade Tragedi Yang Berlaku! Sesungguhnya Tragedi @ Kuala Pilah Such A BitterSweet Memories!

.



Baru pertama kali 'berpisah'... macam2 hal yg terjadik.. yg lagi best bukan aku binik yg gorjes gonjeng nie kene tinggal buat hal... tapi sang suami yg pergi ke Kuala Pilah sehari semalam utk buat wedding photoshoot yg bertragedi di sana!

Tragedii apa kahhhh???  Memang sungguh surpriseee buat si isteri yg gorjes lagi gonjeng yg ditinggal kan selama sehari semalam nie! OK.. aku ni kalau nak bercerita memang tak reti nak ringkas2 and simple2.. bukan aku sengaja.. tapi seriously aku memang tak reti nak wat cerita ringkas sbb that's not me.. aku kalau bercerita confirm detail from A to Z... so now aku akan cerita kan kejadian sebenar yg berlaku pada hari Sabtu baru-baru nie...

Breakfast kat Old Town!
Sabtu pagi tu... aku gie breakfast with my dad.. then saja ajak dia pi jejalan kat KLCC sbb aku nak gie beli bedak MAC.... sambil2 tu aku ingat leh lah bawak my dad gi jejalan.. if not dia pun asyik lepak kat umah jerk tak kemana-mana kalau hari bekerja.... pastu aku teringat pulak kat Qaseh.. dah lama tak bawak dia pi jejalan.. so call adik aku... ajak dia ngan Qaseh tuk ke KLCC sekali with me and my dad.. ok citer jejalan kat KLCC tu nanti aku story di entry yg lain yer... nie aku nak settlekan kezzzutttannn yg en. teman buat utk aku nie dulu...

budak kechik nie pantang nampak ride camgini kat KLCC! puluh kali mintak naik!
By the time kiteorg abis jejalan kat KLCC... almost 7PM camgitu.... by then memang aku tak terima sebarang panggilan dari en. teman pun lagi.. and aku pun memang tak kisah.. sbb aku tahu mesti dia balik and akan sampai ke umah pada belah malam or maybe lewat malam.. ye lah.. kalau dah buat outdoor photoshoot for sure abis pun dah almost maghrib... by then gedebak gedebuk... dia nak makan malam la apa la... then baru nak bertolak balik dari Kuala Pilah tu.. mesti makan masa punyer.. so aku memang tak hiraukan sangat... coz aku tahu before dia nak gerak dari sana mesti dia akan call and roger aku yg dia nak bertolak balik ke KL...

Memang betol... around 7:30 mlm camgitu.. en. teman call aku.. he sounds normal.. dia just tanyer aku kat mana.. so aku pun ckp yg aku baru keluar dari parking KLCC and on the way nak ke Sentul utk hantar adik aku balik umah dia... then aku pun tanyer dia ade kat mana time tu... en. teman kata dia masih kat Kuala Pilah lagi.. masih kat umah pengantin...

Then aku pun tanyer dia... dah nak balik ke? dia kata belum lagi... then tetiba en. teman kata gini kat aku.. "lepas antar adik ade nak ke mana-mana lagi ke?"  aku jawab... "takde kottt.. maybe terus balik umah jerrr"  then en. teman kata... "ok.. takpe.. nanti biler you dah balik umah... you call I balik"  then aku tanyer dia  balik... "naper you nak I call you balik?  you nak balik... balik jerk laa terus.. nanti I tunggu you kat umah yeaa..."  memang seriously time tu aku memang cammm dah felikssss gilerrr dahhh.... asal tetiba2 dia suruh aku call dia balik biler aku dah sampai umah? utk apa aku call dia balik...coz before2 this tak penah lah dia camgitu.. biasanyer kemana pun dia pegi... dia akan just call and bagi tahu yg dia dah abis shooting.. and dia nak pegi makan dulu ker.. or else dia akan tanyer aku nak makan apa2 ke utk dia tapau dan bawak balik umah... or else dia akan bagi tahu yg dia akan balik lambat sikit sbb nak lepak dulu ngan member photog dia... so biler hari tu dia ckp and suruh aku call dia balik biler dah sampai umah.. serious aku rasa camm lain macamm sangattt... I know something is not right somewhere!  But then aku malas nak tanyer lagi lelebih.. aku just say OK.. nanti aku akan call dia balik biler dah sampai umah...

On the way aku nak antar adik aku balik tu... sambil2 tu otak aku tak berhenti berpikirr... asal laaahh laki aku nie pelikk sangattt gayanyer malam nie... naper mesti nak tunggu aku balik umah dulu baru nak call dia balik sedangkan dia kalau dah abis shooting kat sana.. just balik jerk lah kalu nak balik kannn.. but at the same time... aku ade gak terpikir.. kot2 lah en. teman nak wat surprise kat aku kott.. entah2 dia dah sampai KL.. and mana lah tahu dia belikan aku durian kerr... then nak wat surprise lah kengkonon kat aku tuuu... but yet ianyer tiada kepastian... aku jerk yg verangan2 sebegitu... ok takpe... dlm waktu yg sama... waktu aku tengah driving an on the way nak antar my sister tuu... and at the same time aku masih dok pikir2 pasal hal en. teman.. my dad pulak ajak gie Jusco Wangsa Maju sat.. aku pun rasa cam ok jerk laa pada mulanyer sbb ingatkan nothing that really urgent with en. teman.. dia just dengan cool ckp... biler dah sampai umah... just call him... so aku pun ingat... takpe lah... mungkin en. teman ade keje lagi tuu.. so better aku gi jer jusco dulu then lepas tu kalau dah balik umah baru call..

Tapi ternyata hati seorang isteri memang tidak boleh ditipu.. waktu aku dah on the way nak ke Jusco.. aku tetiba terasa tergerak hati sesangatt nak call jugak en. teman... bagi tahu dia yg aku nak singgah JJ sat... so kalau dia nak balik.. balik jerk lah... sbb time tu jam pun dah around 8 malam.. kalau by the time aku nak gie JJ then baru nak sampai umah mesti dah kol 9 lebih... kalau kol 9 malam dia masih kat Kuala Pilah.. pukul berapa lah pulak dia nak sampai KL kan?  So terus aku call en. teman... bagi tahu dia yg aku nak singgah JJ.. and again aku tanyer dia and nak kan kepastian.. naper dia insist aku call dia balik biler dah sampai umah nanti..

So kat situ en. teman dah tak boleh hold back his secret!!  kengkonon dia takmo kasik binik gonjeng dia terkezuuttt laa... so itu yg dia bikinnn coolll jerk!! end up nak tak nak dia kene gak bagi tahu aku akan perkara sebenar....

EN. TEMAN:  takk... I nak suruh you balik umah tuu bukan apa... I nak suruh you amik kunci kereta Honda (another spare car keys)

AKU:  haaaahhh??? nak buat apa pulak ngan kunci kereta honda tu?

EN. TEMAN:  takkk... I nak suruh you picitkan alarm kereta honda tu via your Iphone..

AKU:  *bluuuuuuuuuuuuurrrrrrrrrrrrr nak mampossss* eeerrrr... I tak paham lah Bee!  naper lak nak kene wat camgitu? apa masalah yg sebenarnyer nie?

EN. TEMAN:  takkkk... I tak tahu kat mana I missed place my honda car keys!   Tapi rasa2 cam ade kat boot kereta...

AKU:  Whaaaaaaaaaaaaaaaatttttttttttttttttttttttttttttttt????????????????????????

EN. TEMAN:  itu lah... I pun tak tahu camne leh tercicir.. tu yg I nak cuba gunakan Iphone.. you just have to picit alarm kunci kereta tu and kite try tengok... if it can work out.. sbb pengantin ckp yg dulu diaorg penah lah try wat camgitu.. tapi bukan kereta honda la.. kereta diaorg toyota and it works!  So kalau guna remote kat rumah tu boleh bukak kan kunci kereta kat sini.. at least I boleh tengok kot2 ade kunci tu tercicir kat dlm kereta nie...

AKU  Yea.. I know that Iphone have lots of application.. but yet ianya tak menyakinkan... kalu tak jadik camne?  Udah.. udah... tak yah nak wat kerja gilerr.. buatnyer I buat camgitu kangg.. sekali kereta tu tak berhentii dok bunyik alarm nyer... pastu kunci kereta you tak jumpaa jugakk... tak ker satu hal lagi... nak tinggal kereta pun tak boleh... at least now kereta tu dah selamat berkunci.... but now yg I pelik nie.. camner you boleh rasa that your car key was inside car boot?  bukan ker kereta kite tu takkan berkunci kalau kite tak kunci dengan alarm... that's mean mesti you dah kunci kereta you.. and you tercicir kat luar nie...

EN. TEMAN:  itu lah yg I pun tak sure niee... *ngan nada serba salah*

AKU:  dahhh.. dahhh.. you tunggu situ... I datang lah sana... *ngan nada sedikit geram due to his carelessness*

EN. TEMAN:  alaa.. takpe lah... biar lah I balik KL.. then I datang sini balik... I taknak susah kan you...

AKU:  ha'ah.... ye lah tuu.. nak balik KL.. pastu kereta tu nak tinggal sana camgitu jerk.. entah kot ade sapa2 terjumpa kunci kereta tu kang.. pastu by the time you balik sana balik.. you tengok ngan kereta2 tu pun dah takde.. amacam?? dah2.. takyah nak wat kerje gilerr ni semua... daripada you nak berpatah balik Kuala Pilah-KL-Kuala Pilah-KL.. you tunggu jek lah I pegi sana... nak buat camne.. bende dah nak jadik!  Tapi tu ade bunyik kereta punyer alarm yg kuat sangat tu.. kereta sapa?? kereta kite ke?

EN. TEMAN:   takk.. takk.. tu kereta org lain.. ade satu lagi kereta kat sini pun problem jugak...

AKU:  dahh pulakkkk!!  ok ok.. jap lagi I terus shoot pi sana.. you tunggu...

EN. TEMAN:  Ok.. Ok.. you take ur time yea.. elok2.. I tunggu kat sini...

AKU:   Okkk... *dlm hati tension + membara*

Sib baik lah aku tergerak hati nak call dia kann.. buatnyer aku buatt deekkk jerkkk terus gie JJ.. pastu kul 9 malam baru nak call dia.. tak ke makin haruu biru dibuatnyer.... fuhh!! instinct aku memang kuat.. I know something is not right with my hubby... so waktu aku kat jalan setiawangsa... terus aku divert my journey ke Duke highway... and terus balik umah... amik kunci kereta Honda... then teruss gerak ke Kuala Pilah!

My dad memang takkan lepaskan aku pergi sengsorang... so dia lah yg temankan aku malam tu... naik kereta Saga dia yg legend tapi masih mantopp beraksi... aku umpama minah rempittt malam tuuu... ala2 KL Drift pun ade dah kekdahnyer... kat highway.. aku bedal 110-120 km/j... ye lah... dah lah first time dlm hidup aku nak ke Kuala Pilah... lagi pulak drive sendiri di waktu malam gelap gulita... umah pengantin pun aku tak tahu... so kene dptkan guide from family pengantin..  sib baik lah dari highway plusss tu exit jer di Senawang.. pastuu ikut jerk signboard Kuala Pilah... part tu memang ok lagi... tapi biler dah sampai kat area Bukti Putuss.. memang rasa cam nak terputusss napaaasss gak lahh.... owh suasana di malam hari agak scarrryyyyyyyyyyyyyyyyyy okkkkkkkkkkkk!!!!

Fuhhh.. jalannya bukan main sunyiiii... walaupun dah built up highway baru... memang sangat2 convenience laaa... tapi dia punyer remang2 ketakutan tu masih ade... ye lah... sapa saja dengar Bukit Putus.. mesti tahu jalan yg penuh dengan cerita misteri kan... banyak kejadian kemalangan ngeri disitu.. jalan lama dia tu memang bengkang bengkok dan bercurammm... aku tak penah lalu.. tapi aku tahu aku penah dengar org cerita about bukit putus punyer jalan... coz that's the only road utk sampai ke Kuala Pilah... but biler dah ade highway baru nie.. ianyer lebih relax laa... jalan pun luas..but yet biler malam still terasa sunyi.. and kat belah bawah tu still leh nampak cam gaung.. uhuhu.. now biler aku pikir2 balik.. camner aku dengan berjaya nya leh pergi balik drive sendiri... ok... I'm a superwoman!! :p

Ok.. Sepanjang perjalanan tuuu.. memang puas lah aku cuba mencarik jawapan sebenar.. camne lah dia leh tercicir kan kunci kereta tu.. sedangkan aku tahu en. teman nie jarang sangat bersifat cuai.. biasanyer kunci kereta adelah first thing yg akan dia bubuh dlm kocek seluar dia.. tapi aku perlu terima hakikat that manusia boleh saja melakukan kesilapan walaupun sebelum2 nie dia tak penah buat sebarang kesilapan sebegitu!

Around 10:30 malam camgitu.. aku pun sampai di rumah pengantin... ingatkan diaorg semua memang ade dirumah pengantin... ruperrrnyerr kereta honda aku tuu stranded bukan di rumah pengantin.. tapi di lokasi sawah padi yg berdekatan dengan umah pengantin!  Pengantin lelaki yg bawak aku dari umah pengantin ke tapak bendang!  Memanggg aku tepukkkkkkkkk dahiiiiiiiiiii time tuu!! gilozzz kooo.. gelappppp gelumaakkkkkkkkkkkk okkkk kat tengah sawah bendang tuuu... aku tengok.. en. teman dan beberapa org lain ade kat area kereta aku tuu.. gigih diaorg duduk kat situ dlm keadaan gelap camgitu... bayangkan dari senja sampai lah ke malam pukul 10 lebih diaorg dudukkk tak berganjak dari kereta aku... uhuhuhuuu... time nie aku sedihhhhh dan hiba pun ade.. dari perasaan cam nak amukkan... terussss cool down... tak sampai hati tengok laki sendiri dok duduk dlm keadaan gelap begitu.. lagi rasa bersalah biler ade sedara2 pengantin yg duduk dan tunggu sekali bersama en. teman and his co-photographer Najmi!

Tanpa berlenggah.. aku pun kasik kunci kereta kat en. teman... memang confirm lah boleh bukak kereta Honda tu ngan kunci spare aku tuu... the first thing yg diaorg bukak and cuba geledah mencarik kunci adelah dibahagian Boot kereta!  And yup.. as he opened the car boot.. memang teruss jumpa kunci kereta dia dok ade kat dlm tuu... waaa.. semua org yg berada disitu tepukk bersorakkk dengan gumbiranya... umpama satu kejayaan yg besar biler dah jumpa kunci tuuu...

Ok...then aku pun tanyer en. teman apa yg membuatkan dia kuat merasakan yg kunci tu tertinggal kat area boot kereta? then dia pun citer lah... Actually waktu dah abis buat photoshoot outdoor pengantin kat area bendang tuu... dia dah simpan dah segala peralatan camera dia kat Boot kereta... kire nye dah abis lah sessi photoshoot.. sekaliii dia teringat ade satu tempat yg menarik kat kawasan bendang tu yg dia tak buat photoshoot lagi.. so dia bukak balik kereta.. bukak boot kereta in order to take out his camera.. waktu dia nak pasang lense camera dia.. haa. time tu lah dia boleh letakkan kunci kereta tu kat dlm boot... so disebabkan nak rushingg.. takot matahari makin terbenamm.. so cepat2 dia pasang lense.. then terusss daaaaaaaaaappppppppppp tutup boot kereta... waimaaaaaaaaa.. manalah kunci kereta tu tertinggal dlm kereta kekdahnyer!!

Ini adelah gambar outdoor pengantin sebelum kejadian kunci tertinggal dlm kereta!

dan inilah antara gambar selepas kejadian.. lokasi ini lah yg en. teman nak snap sampaikan dia tercicir kunci dlm boot kereta!
Tapi aku masih heran.. "bukan ker kalau kunci tu tertinggal dlm kereta.. kalau kite tak kunci kereta dengan alarm.. bukan ker kereta kite tu masih dlm keadaan tak terkunci?" - ni lah persoalan aku pada en. teman... selepas di eksperimentasi...baru lah teringat & terpikir yg salah satu security option bagi kebanyakkan kereta sekarang nie adelah kalau kereta ko dah mati enjin.. then ko dah tutup semua pintu kereta termasuk lah boot and boonet... tapi ko tak picit alarm utk locking (ibarat tuan kereta terlupa nak kunci kereta)... then after a few minutes.. dia akan AUTOLOCK!  So memang betol dan logik lah yg en. teman memang dah tertinggal kunci kereta tu kat boot kereta... dlm keadaan dia nak cepat dan kelam kelibut... dia terus tutup boot kereta.. then tinggalkan kereta tu tak berkunci... after a few minutes.. kereta tu AutoLock dengan sendirinya.. dia pun tak perasan akan kereta tu berkunci secara sendirinya sbb dia pegi wat photoshoot tu pada jarak agak jauh sikit la dari kereta tu parking...

Then malam tu berborak lah pasal incident tu.... en. teman citer.. kesian jugak lah kat pengantin.. diaorg pun turut serta dlm siri pencarian kunci kereta kiteorg tuu.. then sampaikan ade beberapa ahli keluarga pengantin pun turun ke kawasan bendang utk carik kunci kereta tuu.. then ade pulak pesawah2 yg lalu kat area tu.. ternampak diaorg nie duduk dlm gelap.. punnn turut serta carik kunci kereta tuuu... then sampaikan mak pengantin bekalkan makanan dan air lah utk diaorg2 yg duduk kat kawasan kereta aku terdampar tuu...  then ingat tak aku cerita tadi waktu aku ckp over the phone dengan en. teman.. aku ade dengar alarm kereta berbunyik.. kan en. teman ade kata yg kereta org lain yg berbunyikkan.. rupe2 nyaa.. diaorg dah wat test siap2 dah dengan cara via Iphone tuu.. tapi tak test kat kereta aku.. diaorg test dulu kat kereta honda milik akak pengantin! So kalau jadik.. at least boleh lah try nak suruh aku buat dari KL jerk.. sekaliii amikk kauuuu... dengan kereta akak pengantin pun problemmmm! lepas diaorg test ngan alarm via phone.. teruss alarm kereta dia bunyik tak berhenti-hentii pulak dahhh... adoiiiyaaaiii.... kasihann sungguhlahh mereka2 semuaa... Seee!! berapa ramai org yg en. teman dah susah kann??? aiiiyyyooyyooooo... Beee.. Beee... hanya kerana seguguss kunci kereta.. ramai org yg tak berdosa menjadik mangsa... manalah saya seorang binik yg gorjes lagi gonjeng nie takmooo bebeeelllllllll kat laki saya yg dah bersalah tapi masih buat muke cute?? ce citer... ce citerrr???

But seriously diaorg semua i.e. keluarga pengantin.. org kampung.. dan jugak budak2 photog & video.. memang baikk giler lah..  diaorg semua sama2 & cuba sebaik mungkin dlm membuat process pencarian kunci kereta honda aku tuu... sampai gunakan torch light.. en. teman kata.. sampai ade yg dok carik sampai sepetak kotak bendang.. aduuuhhh... kasihan sungguh laa... hanya kerana kecuaian suami saya... ramai org dah susah sama.. uhuukk uhukkk.. 

But memang seriously aku terhutangggg budi sangat2 ngan diaorg semua yg terlibat... thanks to pengantin yg sanggup carik kunci ngan baju pengantin... thanks to family pengantin.. thanks to Najmi yg cool down kan my hubby walaupun sememangnye dia dah cool.. tapi I know he really cuakk that time.. and thanks to all people that involve that nite.. sanggup tunggu sampai aku datang dari KL.. serious aku terharuu biruu bangatt derrr... diaorg tak biarkan my hubby & najmi just like that kat tengah2 bendang tuu.. waktu aku sampai tu memang ramai lah jugak yg berada dikawasan bendang yg gulap gulita tuu.. uhuhu...

Then lepas dah on kereta... we all singgah jap kat umah pengantin.. Najmi nak amik barang.. then aku pun turun lah.. berjumpa & bersalam salaman ngan pengantin.. then mak pengantin & makcik dan pakcik pengantin pun keluar sampai kat pintu pagar.. dok jemput kiteorg masukk dulu ke rumah.. jemput kiteorg yg dari KL nie makan minum dulu.. berulang kali diaorg jemput.. tapi disebabkan aku bawak ayahanda.. so adelah susah sikit nak stay.. kalau aku sorang jek takpe.. my dad nie adelah sangatt pemalu kalau tak kenal org... dia bukan cam aku yg mukee slumberrrgerrr jek! Owh itu darah peramah tu aku follow arwah mak aku... :D  So end up kiteorg borak kejap kat depan pintu pagar umah pengantin... Mak pengantin veryy the peramah gituu... Itu pun mak dia siap dah pesann kat aku.. sambil genggam erat tangan aku.. "awk jgn marah2 suami awak yer.. kesian diaa... dia sangat penattt tuuu... lagipun dia bukan sengajaa nak buat begitu... jgn marah2 dia yerr.. kesian dia.." Errrkkkk!! Teruss aku bersuara kat situ jugak.. dengan nada2 gurauan laaa... "aiikkk Beee.. apa yg awak dah ngadu ngan diaorg nie semua? Awk ckp saya nak marah awak yerr.. amboi2.. bukan main pandai dah ngaduu kat sini dulu yer.. pandai protect diri nampakkk!! :p" *semua org tergelak besar disitu*  ahahaha.. ye aaarrrr.. dia tahu.. camne pun aku mesti akan bebell punyerr.. tak banyak sikit tu confirm ade.. well.. apa gunanyer binik kalau tak bebel secara manja.... mesti tak berseri lah rumah tangga ye dak? :p  

Dari kiri:  Kakak Pengantin, Pesalah of the day, Mak Pengantin Perempuan, Gonjeng, Dira (Pengantin Perempuan) and Pengantin Lelaki!  *thanks to Najmi for this memorable picture*
Huh!! Gitu lah cerita tragedi en. teman di Kuala Pilah!  Haii.. memang macam2 hal betol lah laki aku sorang nie...  sib baik lah binik gonjeng dia nie leh drive.. pastu ade sikit2 kaki racer gak!  ngagaga.. kalau tak.. mauu nyer dia kene gak balik KL amik kunci pendua kat umah.. But well.. whatever it is.. nie semua pengajaran for him and for me as well utk lebih berhati2 lepas nie.. kalau tak terjadinya sesuatu perkara yg buruk tuu.. pastinye kite pun takkan belajar dari kesilapan sendiri kan...  

Aku yg pada mula nya rasa cam courious, then bertukar kepada panic.. then geramm.. then rasa cam nak bebel tanpa henti... but end up bertukar kepada rasa tak sampai hati.. then geli hati.. and then TerKetawa biler mendengar semula cerita en. teman.. how all this things happen... nak marahkan dia pun tak boleh. bukannyer dia saja suke2 nak buat camgitu kann.. and then dia pun mintak maaf banyak kali kat aku.. sbb susahkan aku drive up sampai Kuala Pilah memalam camgitu.... alahai... apa gunanyer binikk gonjengg nie.. biler suami susah haruss lah dibantu kann.. so baru lah I boleh show my Bionic Power! ahaha.. and then biler lagi nak rasa adventurous gilerrr driverr ngan kereta oldskool secara non-stop KL-Kuala Pilah-KL...     

Anyway.. kejadian nie memang betol2 aku TerSurprise dibuatnyer... bukan nya aku dpt surpise nak makan durian ke apa.. tapi dia surprise kan aku dengan suruh aku drive up sampai ke Kuala Pilah utk menjemput dia pulang.. haii.. Bee.. Bee.. next time memang sah.. you tak leh berpisah ngan I.. coz you dah membuatkan I lebih fobiaa kalau gaya gini lorr... uhuhu...  well.. whatever it is.. It was such a BitterSweet Memories dow.. ye lah dlm pada geram2 memula tuu.. tetiba terasa kesian dan makin sayangg pulak kat dia... lagi pun kalau sentiasa perjalanan kehidupan nie lancar jerk.. pun tak best gak kann.. sekali sekala kene gak diuji camgini.. baru lah semakin sayanggg antara satu sama lain... walaupun hakikatnyer gerammm tetapp gerammm sbb dia careless! ahahaa... :p 

Ok.. Kat bawah nie ade 2 rakaman video yg sempat di rakamkan oleh Najmi sewaktu sessi mencariik kunci di sekitar kawasan sawah bendang... Kalau nak tengok rupe cuakk Pesalah WanTed of the day.. jom layan video2 nie... heheheehe...


42 comments:

InaAchik said...

fuhhhhhhhhhhhhhhh... semput aku baca! mmg bertragedi yg rasa cam nak tergolak pon ado eh eden ni! *tetiba kena sampuk ngan hantu kuala pilah, heheheee

Nieta Shairi said...

Long story! Mmg concentrate giler I baca smpi habis Kak Neen! Jln cerita dia baca sikit, terus rasa x sabar nak tau what's the ending. Hahaha. Kesian kat en teman. muka dlm video nmpk sgt cuak! kelakar pon ade. nasib baik ade bini yg gorges, wira wanita mcm kak neen. klu x, smpi kesudah tak jmp jln penyelesaian!

agreed with what you've said; "kalau tak terjadinya sesuatu perkara yg buruk tuu.. pastinye kite pun takkan belajar dari kesilapan sendiri kan..."

:)

Mimy Hamid said...

bila ko tulis kat fb ada emergency fikiran aku dah cuak beb...syukur semua selamat...tapi betul la beb benda nak jadi..careless ke tak kita tak tau...tapi ko mmg superwomen sangat berani..lau bukit putus malam lak tu..dah la ko drive...pehhh dulu ex bf aku org kuala pilah aku pun tak berani lalu situ...eh tp according to ann dia kan org sana...ada jalan lain...ikut LEKAS pun ok...takpe neena kengan buat ko dan encik teman...the sweet memories ever..gelak ada...sedih pun ada..selamat semuanya

wAnNy said...

pjg betul cerita ceriti nye...
gitu rupenye..hehe,,ape la en teman ni..ish3...;D

kak,,jln bukit putus tu la yg i lalu almost 3 years ni sbb bekerja kat jempol..dpd seremban 6.30 da kuar,,dpd jln bengkok2 tu smpai da lurus..x dpt tuka..sob2...mmg bahaya jln tu

Shu Shinju said...

fuyooo..panjang tol entry ni...

alolololo...mmg sgt cuak muka abg nuar...hihihi...sian dia...sib baik kuala pilah ngan KL x jauh sgt..kalau PNG-KL camner..hihihihi...

akak mmg superwoman la... cayalah...

btw, baju pengantin tu sgt cantik la.....

singbluesiliver said...

kesian kt bro Khairul,tp semua benda yang berlaku ada hikmah,sorry geng video terpaksa balik awal :)

Azrin

rATu kEBaYA said...

neena.. akak pun pernah jugak kunci kereta tertinggal dalam boot. pergh... masa tu dari rumah MIL nak balik ke klang.. mengagau mencari kunci tapi tak jumpa. suami akak dah yakin dalam boot. sekali kena panggil master keys baru boleh buka kete tu.

sekali buka boot mmg elok terletak kat dalam tu.

Dee said...

kalo k dee bebel kt dia..napa tak terus terang je kunci hilang masa mula2 call..xlah mlm2 gi drive smpi sana..huhu..

apapun..syukur jumpa jugak kunci tu ye..ur hubby tu mesti buat muka cute dia..tu yg u tak smpi hati nak marahkan? kan?

ratusiput said...

PERGHHHH!!!!!!!!!!memang haru beb...bukan dekat tu kan..tp tu la dh menda nk jd kan...ehehe..

PinKy MoMMa said...

neena walaupun giler panjang u tulis..i baca nok :)

aihhhh sabar je la..nasib baik ada dlm kete..kalau tercicir lagi haruuu!

Mak Izz said...

wakakakak! muka Pesalah of the Day sangatlah bersalah (refer to gambar) k'neena pulak amboi2.. mentang2 jd heroin mlm tu kemain lg sengih lebar ye. ape2 pun tragedi ni mmg betul2 bg pengajaran bkn saje kt abg nuar tp utk kita semua :) betul2 sweetbitter memories. hahahahaha...

NeenaAnuar said...

InaAchik:
ahahaha.. ko memangg! kalau part gelak kasik la kat ko kann! =))

NeenaAnuar said...

Nieta:
thanks coz sudi baca ngan penuh konsentrasi! ehehe..

dia memang cuakk.. akak plak maintain gorjes kann.. sbbb terasa diri begitu wirawati! ahakksss!!!

NeenaAnuar said...

Mimy:
yeaa.. betoi tu.. bende dah nak jadik kan.. maka tetap lah terjadik.. and memang pun jalan kalau ikut LEKAS lagi cepat.. tapi aku tak pandai pulak nak kuar KL ikut LEKAS tuu..

tu arrr... memang betoi2 rasa seperti seorang superwoman.. and it such a wonderful memories for both of us laa.. ehhehe.. :D

NeenaAnuar said...

wAnNy:
adoiiyaii.. kamooo sungguh berani dear.. akak yg baru sekali jalan pun dah tak sanggupp.. uhuhu.. but now dah ade highway tu rasanyer much much better kan.. so u take care yea setiap kali lalu jalan tu..

aTy _faRed~ said...

ppeerrrgghh.. aku bace tak tinggal satu patah pon...sesak lak napas aku nak tau ape ending nyer.. huhu..nasib baik hanye KL ker PILAH... kalau dari JOHOR ker PERLIS..huhu.. comel lak rasenyer...;p

NeenaAnuar said...

Shu:
haa.. tu lah pasal.. akak dok berckp gak ngan dia.. buatnyer kalau jauhh lagi dari N9 acaner? tak ke lagi haru... jawabnyer dia tunggu lah kat sana.. akak akan courier jerk kot kunci nya ke dia.. ehehe..

akak memang betoi2 terasa seperti seorang jaguh wanita on that day lah! mauaahahahha..

yea. memang cantik baju perantin tu... lagi cantik biler menolong en. teman carikkan kunci... wakakkakaka..

NeenaAnuar said...

singbluesiliver:
owhh.. anda geng video ker? TQ so much coz sudi tunggu my hubby for certain period.. sangat terhutang budi with you guyss!! :)

NeenaAnuar said...

rATu kEBaYA:
ok la kak sib baik kat Klang jerk kan.. haa.. kalau tak dak kunci spare pun haru gak kann.. tak pasai2 nak kene panggil org kunci pulak dah.. uhuhu...

Wahidah said...

pergh salute la kak neena..memalam buta drive sensorang ke pilah..

NeenaAnuar said...

Dee:
owhh kak dee tak yah ckp laa... sebelum sempat sampai ke kuala pilah lagi dia dah kene bebel biler dia dok diam tak ckp dari awal yg kunci dah tercicir... dlm phone dah kene dah.. tapi tu kene sikit lah.. biler dah jumpa lagi bestt ckp depan2! ahahaha...

tu lah syukur sangat sbb we both ade kunci pendua.. if not susah gak laa.. nak kene panggil org kunci pulak dah.. yeaa.. dia wat muke cute tu yg paling tak tahan tuu.. sebaakk jerk rasa hati ngegok nyer... uhuhu...

NeenaAnuar said...

ratusiput:
tu ar pasal beb.. sib baik lah boleh tahan dekat Kuala pilah ngan KL kan.. boleh lah jugak gagah dok pegi balik hari jer.. uhuhu..

NeenaAnuar said...

PinKy MoMMa:
owh TQ so much dear! ehehe.. memang panjang giler kan i bercerita.. ehehe.../

tu arr.. memang risau jugak kalau kot cicir kat luar kan.. dah nak kene pikir tukar kunci lah pulak! adoiii...

NeenaAnuar said...

Mak Izz:
hihihihi... of cozz laa kann.. seorang wirawati kene senyummm lelebarr!! ekekekekkee...

yeaa.. sangat memorable tragedi nie for us! :D

Deqna said...

oooooooo itu kisahnya....

adoi..sempuuttt... tgk klip tu, sian tgk nuar...ngan letih segala..ngan cuak ..

tapi hebatlah jugak ko nak drive jauh2 siap lalu bukit putus lagi... seb baik bapak ko teman..

mekchu said...

fuhhh.... lap peluh kat dahi... itu mmg mcm perangai papa-jit.. dia gi driving range, nak simpan set golf dia, kunci ada kat boot keta dan tutup sekali semua... bijak bijak.. tp nasib baik dia perasan kunci mmg ada dlm boot.. ini lah binik dia jugak yg selamatkan..

jeng mmg superwoman..

kalo selalu lalu hway pilah-sban tu tak de seseram mana... berbeza dgn jalan bengkak bengok dulu.. lagik 18x scary...

Bitt (double IS) said...

perghhhhhh kesah yg sangat detail dan terbaekkk.....mahal experience cenggini...wahkahakhakaha..gelak sebab ada scene perlu digelak...ampunnn yerr... alhamdulillah happy ending....cuak dok baca dari awal...

sW33tdARLiNG said...

gigih jugak keypochi membaca sampai abis... hehehehe

mana ada suami yg tak perlukan isteri.. sesak2 cari bini jugakk... haa inilah gunanya bini

Eri-chan said...

giler pjg..aku skip2 baca..tapi keta myvi aku pun autolock neena..aku pun takut2 terlock..selalu aku pastikan aku pegang kunci tu..

kalu dah on tapi buka bonet je lepas 10 sec je kot dah lock semua pintu2 lain...heyyyyy...

MiYOKO SuKi said...

huhu..sgt2 bertragedi...

dan,sis neena berjaya menyampaiakan cite ni ngan penuh perasaan dan ngan detailnye...hehehe...

suka baca cite sis nii..cam berceite f2f je...

terigt masa sis cite tragedi ragut masa kt penang dolu...

rindunyeeee kt sis.. :)

onechannel said...

hehehe best gile baca cerita ni.mcm dalam novel lak.video lain tgh upload lagi.yeeahh

Puan tia said...

fuhhhh! kita baca sampai habis tu..heheeh sebab hubby kita pon jadi cmni gak..dia suh tekan kunci kat fon, nasib baik ok..huhuhuh

Biqque said...

yup, my hubby nyer keta (honda 99) pun ada autolock...kadang2 naik menyampah sbb kena berjaga2...hahaha!

NeenaAnuar said...

Deqna:
yer frenn.. gitu lah kisah dan tragedi nya.. haha.. memang pun biler dah balik sini.. terus terasa cam superwoman giler walaupun ade daddy meneman kat sebelah.. tapi yg terasa terror tu sbb drive sengsorang di waktu malam! ehehehe..

NeenaAnuar said...

mekchu:
haa.. kalau perasan ok lagi mekchu.. kalau tak perasan cam en. teman nie yg parah nie.. and yup.. memang now dah banyak jauh berbeza jln baru tu.. more convincing biler nak lalu! :D

NeenaAnuar said...

Bitt:
ehehehe.. memang bittersweet memories for both of us betoi! :D

NeenaAnuar said...

sW33tdARLiNG:
yezzaa!!!! setujuuuuuuuuuu beb! ehehe.. :D

NeenaAnuar said...

Eri-chan:
haa.. ko pun kene jaga2 ngan kereta ko tu beb.. jgn terlepaa... bahaya.. uhuhhuhu..

NeenaAnuar said...

MiYOKO SuKi:
hihi.. thanks my dear! yeaa.. me missed you too! biler lah nak jumpa lagi kann.. uhuhuuu...

NeenaAnuar said...

onechannel:
ahahaha.. eh ade lagi ke video nyer najmi? nanti kalau dah upload roger taw!

NeenaAnuar said...

Puan tia :
owh you pun penah kene yer.. alhamdulilah it works on your car.. I pun nak cuba hari tu.. tapi takottt tak menjadik! uhuhuhu..

NeenaAnuar said...

Biqque:
hihi.. we must alert most of the time nowadays! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails