COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, July 22, 2011

KLEBANG COCONUT SHAKE... Tempat Wajib Singgah Ketika Berada Di Melaka!

.

DSC_0204 copy
Yeaahh!! Ini lah dia tempat perkembangan lemak2 dlm badan yg ingin kami tuju!  First time kami ke sini... nak tahu jugak best ke tak best.. or just propaaa jerk masuk segment Jalan2 Cari Makan!

DSC_0200 copy
Location sebenar.. carik Caltex di jalan Pantai Klebang! confirm takkan missed gerai yg sentiasa ramai org nie!  Yg org ramai2 beratur nie nak tapauu tau!  kalau nak makan terus jerk duduk kat meja2 yg disediakan.. nanti diaorg dtg amik order...

DSC_0205 copy
Apa yg special nya Coconut Shake Klebang nie?  Ianya merupakan campuran air kelapa yg diblendkan bersama2 ais.. then di top up kan pulak dengan Ice Cream Walls berperisa Vanilla!   

DSC_0215 copy
Ibarat float kekdahnya.. sekali pandang memang sumpah aku terujaa.. sbb aku kann peminat tegarrr air kelapa.. so haruss lah mencubanya!

DSC_0219 copy
Sllllllllluuuuuuuuuuuuuuurrrrrrrrrrrrrpppppppppppppp!!!! sedapppppppppp nyaaaaaaaaa!!!  memangggg rugi sapa tak cuba coconut shake kat sini!! sooo deliciouss!! lagi best biler layanan yg diberikan sangat puas hati.. cam hari tu aku dah minum sikit.. kacau2 aiskrim cam dah kurang.. rasa aiskrim dah takde.. so aku pun just mintak nak tambah 1 more scope of aiskrim... and aku memang tak kisah pun kalau pihak kedai nak extra charge aku for the 1 scope of ice cream as long as at reasonable price.. coz to me as long as aku puas hati in enjoying my foodstuff...  and all the budak-budakss yg keje kat situ semua nya baik2 dlm melayani kerenah pelanggan cam gonjeng! heeeeeeeeeeeee~~~

DSC_0206 copy
Ok.. ingat tak pada kuih mabelesss yg we ollzz shopping waktu on the way nak ke Coconut Shake nie?  Haaa.. kami tapau dan menikmatinya disini... sambil minum shake.. sambil makan kuih muihh yg sangatttttttttt sedapppppppppppp!!!!

DSC_0212 copy
Ok.. nie lagi satu rezeki yg sangatt sedaappp utk dijamahh!! nasik lemak bungkus kecik-kecik yg masih lagi suam.. ade dijual di warung Coconut Shake nie!

DSC_0213 copy
aku malass nak citer lelebih akan kesedapann berganda kat sini... adelah lebih afdal kalau korang yg pegi sendiri dan rasai kenikmatannya yg tersendiri! ehehe.. dan yg paling pasti.. aku tak dpt nak elaborate-kan si ngokngek tu punyer aksi.. biar dia jugak yg men-explain-kan nya disini! :p

DSC_0209 copy
Seee.. mamat nie makan sampai 3 bungkus! eeehh.. betol ke? ke lebih lagi? ahahaha.. :p

DSC_0210 copy
diaorg nie pun sama jugakk!!  tapi budgett cute cam tak makan banyak! ahahahahaa.. :p

DSC_0211 copy
kami lagi dasatttt.. non stop eating kuih keriaaaaaaaa!!! :p

DSC_0221 copy
Sesssi khusyukk mengadapp Coconut Shake!

DSC_0208 copy
See.. ramai jerk org senantiasa kann... pendek kata.. memang tempat nie fofularrr!!

DSC_0223 copy
Besttttttttttt!! memang Bestttttttt!! kami semua puas hati yg amat sangatt!! moga murah rezeki tokey kedai nie.. dan jugak moga diaorg maintain kan quality dan quantity hidangan yg disediakan! :)
Cumaa satu lah aku nak habaqq maii... kalau korang nak pegi sini.. pegi lah before 6 petang.. coz cam kiteorg hari tu on the second day.. before balik KL.. kengkonon nak singgah lah lagi sekali kat sini utk pekena coconut shake wat terakhir kalinya.. tapi rejeki nan hadooo.. elok jerk kiteorg laalu.. diaorg dah siap2 nak tutup kedai!  Tapi terubat lah jugak biler kuih keria kegilaan aku tu ade lagi time kiteorg lalu petang tuu.. so dpt lah borong bawak balik KL! :D

20 comments:

Nana said...

SERIUS LA..
MMG NAMPAK MENGUJAKAN COCONUT SHAKE TU

Puan tia said...

cam sedap je..huhuhu bilala aku nak ke sana gamaknya..

GoJeS said...

sabtu ni blk melaka, mau ade yg singgah klebang plak nnti;)

InaAchik said...

oooo... aksi ngokngek x dpt aku nak terjemahkan. ala2 budak terencat gayanya. ah, budak tu mmg lain mcm sket bila tgk makanan! x fhm aku!

Shu Shinju said...

sib baik penang pon ade coconut shake.. agak2 teringin leh lagi nak pekena.. kalau xde jenuh nak tala pi pantai klebang..hihihi...

Wahidah said...

kak neena cuba try kuih epok2 pulak kt area2 klebang gk la tp ke arah pntai kundur sana..best tu mkn panas2 n femes gk laaa

Mimy Hamid said...

aku tau coconut shake klebang ni..depan umah cousin aku je beb..tapi tak terjejak...punya la ramai org beratur..cancelll

O'gosh said...

aduhai..dah lama x pekene coconut shake..sedapnya...

mummysyafie said...

mak ai..sedap nya nampak air tu. dah la lapar ni

-oP_ida- said...

NYOK SHAKE memang sedap...minggu lepas br jaa pekena kat padang kota lama.....memang mabeleZzz.....

sib bek sini ada NYOK SHAKE kaknin...
cuma cok keria tuh jaa non ada camtuh....
sok-sok ni kalo ada rezeki leh p pantai klebang...=)carik cok keria yg kaknin dok tayang nie....ehehhehe

NeenaAnuar said...

Nana:
hehe.. tu baru nampakk.. belum rasa lagi! :D

NeenaAnuar said...

Puan tia:
bukan macamm.. tapi memangg sedapp sis! you shud go and try this out! :D

NeenaAnuar said...

GoJeS:
owhh!! haruuss singgahh my dear! and jgn lupa makan minum utk I sekali yer! :D

NeenaAnuar said...

InaAchik:
ahahhaa.. ko tak paham.. aku lagi lah berkali ganda tak paham kekdahnya!! =))

NeenaAnuar said...

Shu:
waaa.. kat sana pun ade yer! ok ok lepas nie kaalu ke sana.. haruss akak pi pekena yg penang mali pulak! :D

NeenaAnuar said...

Wahidah:
is it? ok ok.. nanti lepas nie kalau pegi melaka lagi.. akan akak survey yg Wai suggest nie pulak! thanks yea! :)

NeenaAnuar said...

Mimy:
lorr.. rugi kekdahnya beb ko tak try... cerr try lepas nie yer.. tak yah beratur laa utk tapau.. just lepak and makan & minum jerk kat situ terusss! :D

NeenaAnuar said...

O'gosh:
then you should go and have it again! awesome!! :D

NeenaAnuar said...

mummysyafie:
memang seriouss sedapp giloz sis! :D

NeenaAnuar said...

oP_ida:
ok.. nanti akak turun penang.. kite harus pekena yg kat penang pulak naaaaa... :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails