COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, July 15, 2011

Thanks Ela & Hans.. Pasangan Pengantin Di Awan Biru!


Actually wedding Ela & Hans nie.. aku berkira-kira gak nak pegi ke tak.. nak pegi ke tak… ye lah.. bukan apa… aku tak kenal pun Ela secara in person… aku kenal dia pun sbb en. Teman & geng adelah official photographer utk wedding dia… memang biasanyer aku kalau free.. aku memang akan membontoti en. Teman gie wat photoshoot.. tapi entah naper tetiba kat wedding Ela nie aku leh jadik TerrrSegan lak! Ehehehe… maybe dia buat wedding yg berprotokol I mean more pada majlis makan malam yg tempat duduk for sure dah diset up kan ngam2 jek….

Tapi camne dlm pada segan2 tu aku boleh sampai gak kat wedding dia? Ahaha… actually waktu en. Teman gie wat photoshoot nikah Ela.. en. Teman tengok gaya Ela nie sejibikkk cam binik dia yg gonjeng nie… sama dari segi mulut yg pot pet pot pet… sangatt perfectionist orgnya.. seorang yg very straingt to the point.. sangat peramahhh… very ceriaaa… very huuuuhaa huuuuhaaa gituu… so en. Teman pun ckp lah kat Ela yg binik gorjes gonjeng dia nie lebih kurang jerk cam perangai dia gak… then dari situ terus Ela ckp kat en. Teman suruh jerk aku dtg wedding dia… sbb dia memang nak sangat berjumpa dengan aku pun! Biler en. Teman citer kat aku camgitu… aku pun cam rasa confident lah sikit nak pegi.. at least berjemput lah jugak kannn…

Tapi dlm pada dah dpt jemputan tu pun.. dok berkira lagi tu.. nak gie ke tak nak gie ke tak.. hahaha.. senggal gak gonjeng nie kengkadang.. ye lah.. bukan apa.. aku terpikirr… kalau bukan majlis protocol.. aku tak kisah sangat.. sbb aku leh jadik part of en. Teman punyer geng photographer.. leh jadik assistant dia.. nak kehulu ke hilir or duduk jerk kat mana2 meja… kire lebih sempoii kan.. tapi kalau berprotokol nie.. aku cam fikir.. kalau aku gie sensorang.. takkan lah aku nak duduk sengsorang kat meja yg dah sah2 aku tak kenal ngan org2 lain kat situ.. en. Teman dah sah2 sibuk ke sana sini wat kerja dia.. aku sepanjang majlis takkan lah nak dudukkk jerk pulak sengsorangg…. Sbb majlis protocol nie selagi pengantin tak tiba.. tak leh lah makan kannn.. so tu yg wat aku lagi sekali berkira-kira.. nak gie tak.. nak gie takk… kalau en. Teman ade dok sebelah aku.. or at least ade kawan2 dari side pengantin yg aku kenal.. ok lah jugak.. tak lah aku sanggaappp sengsorang kat majlis tu… Memula tu rasa cam takyah lah pergi.. sbb aku takmo lah menyusahkan org pulak.. tapi at the same time rasa takot pulak org ingat kite tak sudi /sombong sbb dah bagi undangan tapi cam tak sudi nak datang…

So aku ckp ngan en. Teman gini lah.. aku tak kisah kalau nak gie wedding Ela.. Cuma aku perlukan Teman.. so takde lah saya rasa out of place and TERlaluuu gonjengg sepanjang majlis tu berlangsung.. ibarat saya sekor ikan duyung yg terdampar di tepi lautan dan dikelilingi oleh manusia2 yg sedang bermandi manda! Ahaha… So aku pun ckp ngan en. Teman.. Just tanyer pengantin.. kalau aku boleh bawak teman soranggg jerk… aku pergi.. if not its ok.. maybe next time aku leh Ela.. seriously I don’t mind.. coz aku sangattt pahammm majlis org.. suke hati sokak sukii ko jerrrkk nak mintak ijinnn bawak org eh? Ahahahaa… so En. Teman pun bagi tahu kat Ela.. apa yg aku rasa.. bukan aku takmo pegi.. since dia dah pun jemput… tapi tu lah.. aku langsung tak kenal sapa2 kat wedding tu melainkan en. Teman and geng jerk which kesemua nya akan sibuk dilantai dewan utama… So, tak sangka lak si perantinnn tinggi lampai tu kata OK jerk.. aku leh jerk datang wedding dia with seorang peneman… So dari situ aku pun dah bertambah confident nak pegi…. Dok tanyer en. Teman berpuluh kalii over the phone.. betol ker pengatin ok nie.. betool ke nie???? :p

End up aku pun roger si Iena NgokNgek.. dia pulak kebetulan sengsorang pada minggu itu… sbb si rumet dia minggu tu outstation… so dia adelah sorang bini yg tengah gersang! Ahaha.. so dia adelah calon peneman yg paling tepat diketika itu! Sekurang-kurangnya dia pun tak lah sanggappp dok kat umah sengsorang… itupun aku relakan dah en.teman aku sebagai penganti achik utk dia menompang kasih sayang.. tapi jgn risau… segalanya masih under my observation yer.. setakat nak berlawak jenaka dan mengadu nasib aku boleh kasik lagi.. kalau lelebihh… aku kasik jerk cap kakiii kat si cik kaki tu! Ahahaa…… jgn marah ngekk.. kite gurauu kan kasarrr! :p Apa pun TQ so much ngek sbb sudi ikut jeng pegi majlis yg membuatkan bulu roma kite semua tegak berdiri kannn… :D

Disebabkan wedding Ela berlangsung pada belah malam.. so aku ngan Iena gerak lewat petang.. tak leh ikut en. Teman.. sbb dia dah berkampung seawall pagi kat umah pengantin… so aku gie berdua ngan si Iena naik kereta dia gak! Terima kasih lagi sekali ngek.. sbb sudi bawak aku naik kereta ko.. siap GPS nya sekali! Owh iyanya sangat2 membantu kite hari tu kan.. sampai dah terlajakkkkk.. sib baik dpt patah balik dengan kekdahh yg mudahhh melalui jalan pintass! Ehehee…

Soo jom layan gambo2 gonjeng ngan ngokngekk disekitar majlis Ela & Hans…

DSC_0203 copy
Hai adik tu berpeluhh tengok si gorjes gonjeng menurunkan autograph? ahahaa.. :p

DSC_0225 copy
kami duduk ditingkat atas.. coz yg atas nie memang dikhaskan utk rakan2 & kenalan pengatin.. yg kat bawah nunn.. utk tetamu2 VIP.. kenalan rapat kaum keluarga.. dan jugak keluarga & saudara mara pasangan pengantin sendiri...

DSC_0227 copy
Mereka berdua nie merupakan tetamu yg paling awal sampai.. walaupun merekalah yg mendapat jemputan paling lewat! ahaha.. :p

DSC_0228 copy
biler si Na & Na dah bertemu.. ko layan kan jek lah aksi gedikss mereka berdua!

DSC_0300 copy
yer.. maap kerana saya kidnap official photographer yg hensemm tu kejap utk rakamkan aksi gedikss binik dia & temannya!

DSC_0753 copy
dah selesai majlis.. kami turun ke lantai dewan utama.. utk bertemu & beramas mesra dgn pengantin!

DSC_0750 copy
Biler ramai sangat org nak jumpa pengantin.. maka inilah jadiknya!

DSC_0682 copy
sementara menunggu giliran kami utk bersua dengan pengantinnn diawan biru.. huhu.. ramai betol yg nak meet them sebelum diaorg pulang...

DSC_0676 copy
majlis org boleh rosak kalau budak berdua nie ade! so watchout! especially kalau ade bunga segar! hahaha.. :p

DSC_0773 copy
Yes.. akhirnya! dpt gak naik keatas pelamin yg gorjes nie utk bertemu dgn perantin!!

DSC_0776 copy
Seee.. sempatttt lagikkK! ahaha.. ye lahh.. pengatin tengah dok bergambauuu ngan kenalan mereka.. so kami yg beratur nie pun bergambar lah dulu!! :p

DSC_0793 copy
Yezzaa!! akhirnya dpt gak bertentang mata dgn pengantin! aduhh! memang sungguh terserlahhhhhh ke-rendahan kamiii sebagai pengapit mereka! uhuhu....

DSC_0786 copy
Ela sangat happy sbb gonjeng sudi menghadirkan diri!

DSC_0913 copy
yes kami memang jenis yg TerLebih ceria!!

DSC_0796 copy
and rockkin' tooo!

DSC_0886 copy
Apapun.. sekali lagi gonjeng mengucapkan ribuan terima kasih kepada Ela & Hans kerana sudi menjemput me (yg stranger) nie on your wedding day!

DSC_0307 copy
Bertambah terima kasih sbb memberi keizinan utk saya membawa seorang teman bersama saya… (:
So jgn lupa ahad nie.. korang usha2 aku kat dlm NONA taw! Ahahha.. bukan suruh tengok pengantin.. tapi tengok si gonjeng! Melampauu ek? :p Aallaaaa. Ye la.. yg pengantin dah sah2 ko akan Nampak secara meluas.. aku yg terselit-terselitt tuu.. mesti korang kalau tengok betol2 slot wedding hari ahad nie kat NONA korang leh jumpa.. ibarat kene carik bende yg tersembunyik! Aku & ngekk ade berdiri di bahagian atas hall.. focuskan mata korang waktu pengantin berarak masukk taww.. ahaha.. lelebeyy lak gonjeng nie! Yelahh.. bukan senang nak masukk TB! Dpt secara tersembunyikk pun jadikk laaaaaaaa…… so tu yg dia jakunnn jakii sikit tuuu... Eh.. by the lagi satuu… usha2 gak en. Teman aku yg macho lagi hensemmm tuu.. jgn lupa taw!!! :p

DSC_0899 copy
kami adelah org yg paling akhir keluar dan pulang dari majlis kawin nie.. ye lah.. all the photographers & videographers tak makan dari awal.. diaorg nie memang kalau dah bekerja tak ingat nak makan! teruss kenyanggg!! tapi yg untung nya.. walaupun makan dah dekat pukul 12 tengah malam.. dpt lah jugak makannnn.. siap dpt bersantap di meja pengantin bersama2 pengantin lagi.. pengantin makan for second round bagi menemani krew2 yg bekerja.. tapi jgn ingat si gonjeng & ngek tak joint.. sesungguhnya kami pun memenuhkan perot for da second round! ahakss!! 

23 comments:

Cik Tqah said...

so sweet.. cntek pelamin.. first time komen.. kemarin first time jengah blog ni..besh.... da follow n komen here..

MiYOKO SuKi said...

bj pengantin sgt2 cntik...n adore her pelamin jugakk....

tak sabar nk tgk hasil keja encik teman..sure mantap...

bolela booking nnti... :)

Mimy Hamid said...

oo yg hr tu achik gi kazakhstan kan..nasib ada iena beb..tak la sengan sgt...sengal gambar je la....kan kan kan

Wahidah said...

sweet sgt ela ne...


wah kak neena pun msuk tv..nak signnnnnnnnnnnnnnnnn..:p

InaAchik said...

sungguh aku kelihatan gemok dlm gambar2 di atas. xmo dah pakai baju ni! hahahahahaa... sila x sedar diri dan salahkan baju! :p

thanks jeng ceriakan hari2 gersangku... x lupa juga krn sudi pinjamkan laki buat ku mengadu domba manja lite2 jer... mmg lebey mkn tapak kaki aku! hahahahhaaa...

mekchu said...

thumbs up!! suka sgt mekchu tgk semua gmbr2 kat sini.. korang mmg ceria..

Shu Shinju said...

pengantin sgt2 gorjes...pelamin pon cantik...

x sabar nak tgk nona ahad ni..

Dee said...

pengantin adalah stunning..bajunya sgt cantik..the colour..the design..tp pelik sket..first time tgk pengantin pakai jam..hehehe..

sW33tdARLiNG said...

duk atas pun syiokkk leh nampak semuaaaaa

Ann Ishak said...

perantin tu sangat cantik, suka tengok

NeenaAnuar said...

Cik Tqah:
thanks coz sudi singgah and follow my blog.. and thanks sbb sudi tinggalkan komen kat sini jugak my dear! :D

NeenaAnuar said...

MiYOKO:
hihhi... memang cantikk semuanya kann.. no prob! insyallahhhh... :)

NeenaAnuar said...

Mimy:
ha'ahh.. tu lah tu... kalu tak memang aku pun berkira-kira gak nak pegi! hhihi..

NeenaAnuar said...

Wahidah:
ahahahahahaa... alaaa. masuk takat cipuuttttttt and blurrr jerk! :D

NeenaAnuar said...

InaAchik:
u're most welcome ngekk! and thanks to you tooo! :D

sib baik ko tak makan tapak kaki aku kannn.. bagus2 ahahaha.. :p

NeenaAnuar said...

mekchu:
ehehe.. tQ mekchu! ;D

NeenaAnuar said...

Shu:
memang comey2 kan... thanks dear! :D

NeenaAnuar said...

Dee:
yeaa.. memang jarang tengok perantin pakai jam kann.. unik! ehehee.. :D

NeenaAnuar said...

sW33tdARLiNG:
ha'ah.. betoi2.. memang bestt view dari atas! :D

NeenaAnuar said...

Ann:
yeaa.. she's really sweet! :D

LynN LoLa~~ said...

hihi macam ade iras2 kajol sikit lah... shantiek:)

NeenaAnuar said...

LynN LoLa:
heeeee~~ TQ dear! :D

MY LACEY COOKIE JAR said...

Neenaaaaaaaaa Gorgeous TQ so much for this small lil corner for us two :) Next month dah dekat setahun Ela dgn Han kawen baru noticed this corner dlm blog Neena. To all commenters and Neena's follower..TQ so much Sayanggggsssss for all kind words and thoughts towards our Wedding Arrangements. Despite all the obstacles, syukur pd Allah it went well Alhamdulillah. ^_^ Take care Neena. Salam to all.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails