COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, October 14, 2010

Putus Sudaaaaaaaaa!!!!


Kasikkk aku meraungg duluuuuuuu....

Huuuuuuuuuuuuuuuuuuwwwwwwwwwwwwwwwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!

Semalam petang lepas balik keje... kat umah rantai leher white gold aku putussssss!!  Sedihnyerrr!!  Sib baik dah sampai kat umah... rantai tersangkut antara rambut & baju.... isk!!  salah sendiri.. so nak emooo meroyan semuanyer tak berguna...  sila tunjal kepala sendiri! uhukk.. uhukkkk...

DSC_1624 copy
Rantai yg dah terputus dua! :(

DSC_1625 copy
Sedih! sobb.. sobb....
Tak dinafikan yg rantai tu memang tak tebal mana.. pasal tu risiko dia nak putus tu lebih tinggi... aku tak berapa suke lah nak pakai rantai yg tebal2 kalau tuk waktu2 belasahan niee...  kalau time hari raya or occasion ok lah nak melaram tetebal... tapi kalau tuk yg digunakan belasahan hari hari... aku memang tak berapa gemor... takot sentiasa menyelubungi diri.. dlm kepala hotak dok pikir org nak meraguttt jerk!  Org skg bukan kire... emas kuning ker emas putih ker... kalau  dia nak wat kerja setann nie apa pun dia layann jerk...

But apa pun aku still rasa syukur lah coz rantai tu terputus kat umah... buatnyer dia terputus kat tempat lain which aku tak perasan.. tak ke haruu dibuatnyer!  Dah lah ade loket diamond kat rantai nie.. kalau terputus kat luar... ade kemungkinan ngan loket loket tu sekali hilang!  huuuwwwaaa... tang tu lagi aku sentapp kott... kalau takat rantai nie leh lah tahann lagii... huhuhu...  Takpe lah.. nie semua pengajaran.. lepas nie kene lebih berhati-hati...

Nanti nak bawak rantai nie gie Habib.. check sama ade boleh di pateri balik ker tak.. setahu aku kalau emas kuning memang boleh jerk dipaterikan balik... but white gold nie my first experience ianye terputus... ade sapa2 tahu sama ade white gold nie boleh dipaterikan balik atau tak?

p/s:  pandai rantai nie pilih timing nak putus yek!  sebulan jerk lagi memang tempoh tuk aku dpt hadiah... hihihi.....

13 comments:

Mimy Hamid said...

beb..tabahkan..hati..hehehe...tetiba aku teringat rantai white gold bekas ex aku bagi...tu memang patut putus la..takpe en teman sila beli baru

Dee said...

gi cuba paterikanlah..hopefully bole..jgn sedih2 tau..

azzey said...

Neena: Dear.......ko tabahkan ati, kuatkan smgt!....hu3....

♥ciK-t0ge ♥ said...

aiyooo sis.. awat ganaih nau..
xpe2... nnti try tnye kedai..
maybe boleh sambung balik..
nasib baik ptus kt rumah kan???
sabar ya

lady XOXO said...

alaaaa cianyer sis.. uwaaaaaaaa tak per p pateri balik ok.. tak pown en teman kena bagi lain ar.. ahahhaa

-NiD's- said...

ermmm alahai kakneena...sampai suda masanyaa untuk putus...then bg change pada akak beLi yg baru dan lebih santek....hihi..yg ni amik simpan dalam BOX k..wat kenang-kenangan...=)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

pandai rantai nie pilih tarikh nak putus kan..heheheh xpa..nuar..apa lagi..kasi ganti la... :P

rATu kEBaYA said...

sabar ye neena.. tak lama lagi dah tu..

SURIA AMANDA said...

sabar kak..dia mintak beli yang baru tu..

Azmiezas said...

ala..shiannya kat tuan punya rantai itew..

tak per,..nanti mintak en.teman gantikan yg baru yer..ahakss..

sLEEping BEauty said...

sob sob .. sedeynye puan neena ...
BElikan je yg baru ...
weeeeee ...
hehehee

Nurhidayah Shamsury said...

rantai putus tanda ye suh beli yg baru..ahaks

sYuFiNaZ SuHAiMiN... said...

sian dier....jgn sedey dear...mintak En Teman beli yg tebal skit......

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails