COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, October 13, 2010

Hari Raya Cup Cakes!


Besabauu jerk lah korang ngan citer raya aku eekk!!  selagi tak abis segala gambar yg ade dlm camera en. teman tu... selagi tu lah aku akan hudpate pasal hari raya jerk! hehehee.... :p

Yg sebenarnyer... pada hari jamuan makan2 hari raya kat umah aku tuu... si Cida siap datang bawak buah tangan... punyer lah besauuuu kotak kek dia bawak... aku pulak dah kelam kelibutt melayan tetamu bagai.. sumpah terlupa nak bawak keluar buah tangan dia on that nite... leh lak aku ngan secara tak sengajanyer terperamm kek tu sampai lah diaorg semua balik.. biler nak kemas2. baru perasan yg kek dia bawak tu tak bukak waktu semua kawan2 ade... uhukk.. uhuk... soorryy lah to all my frens yg dtg malam tu.... bukan aku sengaja takmo share ngan korang... tapi sumpah aku telah dilanda kelembapan otak yg amat dasattt malam tu.. coz terlalu banyak nak dipikirkan...

Biler waktu nak kemas umah subuh hari tu.. baru lah terpandang pada kotak kek yg besauu gedabakk tu... terus tepuk dahi memasing!  takpe lah.. en. teman ckp since esoknyer nak ke rumah BIL aku kat Subang.. dia kata bawak jerk kek tu ke sana since budak2 pun ramai...

Tapi subuh tu sempat gak lah kiteorg bukak kotak kek tuu and tinjau apa rupe kek kat dlm kotak tu... at first sikit pun tak terpikirkan yg Cida nak bagi cup cakes!  sekali bila bukak... wooooo.. cup cakes rupenyer.... thanks!  nice.. nice... siap ade ucapan selamat hari raya lagi... yg aku ingat ucapannyer lebih kurang camgini... "Ucapan Selamat Hari Raya Neena Nuar From Cida & Zamani"

Aku dah suruh en. teman snap gambo time tu jugakk since esok nak bawak kek tu ke umah BIL so esoknyer senang... tapi en. teman kata dia penat dah nak pegang camera.. takpe lah aku pun paham.. masing2 penatt lepas layan tetamu... then nak bersihkan umah lagi.... then keesokkanyer.. teruslah kami pergi ke umah BIL since dia wat makan2 hari raya tuk our immediate family members pulakk...

Sampai jerk kat sana... en. teman terus pass kan kek tu kat MIL... then MIL letak atas meja kat dapur.... yg kiteorg plak terus makan tengahari dulu.. so en. teman punye plan kengkononnyer lepas dia makan tengahari baru lah dia nak keluarkan kotak kek tu then amik gambo siap2 then baru make surprise pada budak budak (anak2 buah dia).. end up kiteorg lak yg tersurprise!  boleh lak si Icha & the gengs dah selongkar kotak kek tu....  aduihhhh... dak kecik tuu! kalutt tuih lah!

DSC_1286 copy
Ni lah rupe cup cakes yg diterima dari Cida.... but waktu gambar nie diambil... rasanyer 2 cup cakes dah hilang.. pasal tu line kat bawah tu tinggal 3 cup cakes jerk!  and then susunan pun dah kelam kelibut... jenuh aku dok susun balik cup cakes nie just tuk amik gambo! huhuhu....

Waktu en. teman nak amik gambo... anak2 buah dia semuanyer dah get ready depan kotak cake nie... tangan lak memasing dah panjangg jerk nak mencuit.. aku lah yg jadik mando kat situ... ckp jgn usik dulu!!. nanti!!! kejappp!!!  sampai lah pakngah diaorg dah abis amik gambar.. baru lah boleh ngap kek2 tuu...  and yg bebudak tu pulak... boleh plak wat lawak.. waktu aku kata Jangan Sentuh tuu.. bukan main lagi diaorg nak menyentuhh nyer... tapi biler aku dah kata... OK! skg boleh makan! amikkkk!! semua kanak2 ribena tu boleh plak wat muke blurrrrrrr.... semua nyer sepakattt cam tak mo cuit sikit pun kek tu!   masing2 pandangggggg jerk muke aku biler kata dah boleh makan cup cakes tuu... hehehe.... haihhh lah budak! memang lawakkk sungguh kamo2 semua!


DSC_1299 copy
Biler semua dah blur.... Mak Ngah lah yg kene lead.... baru lah diaorg semua pun joint sekaki! hahahaa....


DSC_1324 copy
Hasil bedalan & bedilan 'anak anak' ku!


DSC_1325 copy
My In Laws Familia.....
Lunch rumah my in law.. dinner umah org lain plak!  nak tahu di mana?  tunggu next entry yeah! :D

18 comments:

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

cute nya cup cake tue.....cida nak jugak... :P

lady XOXO said...

hhaha.. lawak ler kak ni sampai lupa.. sure bz ar tue.. wah kak serius cute kek tue.. uhuuuuu comei nyer.. baik hati toi kawn kak nie.. erk.. uhuuuu besh2... comei ar anak buah pakai baju koko tu n merah.. cute lpa

Rizziela said...

Mesti sedap kek tu..cantik

POSH76 said...

nampak comei sgt cup cake tu mesti sedap ni hehe

sWeEtdARLiNG said...

Salam Tuan Umah,

Sorry selama ni jadi SR...

Pemberitahuan, saya dah bertukar bloglink yang baru... http://sw33tdarling.com.. anda dijemput, silalah berkunjung

Dee said...

cutelah cupcakes tu..kalo x manis sgt dee suka..

azzey said...

Neena; cup cakes tu npk cantik! sedap ke rasa dia..?

ratusiput said...

budak2 mmg cam takut2 nk makan cc tu sbb mostly dorang tak sangka yg mende tu bleh makan.ehehe...

NeenaAnuar said...

PuRpLeLiCiOUs:
memang cute! :D

NeenaAnuar said...

lady XOXO:
huhuhu... tu lah pasal.. banyak sgt nak ingat dan nak buat.. sampai leh terlupa! hehehe.. :p

NeenaAnuar said...

Rizziela:
not bad lah rasa dia.. tapi to me agak manis coz of the icing... but as for budak2 memang diaorg suke lah! :D

NeenaAnuar said...

POSH:
hehe.. cute cam si penerima takkk?? :p

NeenaAnuar said...

sWeEtdARLiNG:
waaa.. dah DOT.COM... bagus2.. thanks for da info! ;)

NeenaAnuar said...

Dee:
agak manis gak lah sis dia punyer icing tuu.. kek ok la not bad coz kek cokelat!

NeenaAnuar said...

azzey:
rasa kek saja sedap.. tapi neena nie tak kuat manis.. so rasa icing dia tu agak manis laa... tapi mana2 kek yg ade cream or icing cream memang akan manis sikit la kann! :D

NeenaAnuar said...

ratusiput:
walhal depa lah yg dok terkinja-kinja nak makan sangattt pun sebelum aku kata leh makan! hahahaha...

Mimy Hamid said...

ala tak dapat makan cupcakes!!!!!...tak de rezeki kami..heheh

NeenaAnuar said...

Mimy:
huhuhu... I'm sooowwwwiiieeeeee!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails