COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, October 8, 2010

Icha Meroyan MIntak Di Make-Upkan!


Icha sekarang nie bukan main lagi.... dia dok giler meroyan nak makeup! hahaha... tanyer gak kat mak dia... camner dia tahu pasal make up nie? rupenyer biler mak dia sibuk bersiap nak keluar or gie kerja... dia akan sit and watch!  patot lah waktu kat umah aku hari tu... asal aku masuk bilik nak bersiap jerk.. dia dok ngekorr masuk bilik gak.. pastu meroyan royan mintak di makeup kan jugak... cute arr Icha nie!  :D

Since Mak Ngah dia pun memang suke melayan budak2 kannn.. so layann kan aje lah kehendak si Icha tu... tapi at the same time.. kene gak kelentong dia sikit2.. main acah2 jerk make up kan dia tu.. bagi dia puas hati... bukan apa.. kalau di make up kan betol2 nanti.. rosak muke budak... diaorg punyer kulit time nie lah nak di develop... for long term tak elok coz leh rosakkan kulit muke diaorg kalau di pakaikan bahan2 kimia camgini... kite yg dah 'matang' nie tak pe lah kannnn... hehehe.... :p

Ok.. jom layan gambar2 Icha yg di makeup kan oleh Mak Ngah nyer... siann gak aku tengok budak nie.. kene tipu bulat bulat.. Nottie Mak NGah! hahahahah....

DSC_1169 copy
Mula2 kite makeup kan mata yerr...

DSC_1168 copy
tak puas hati tuuu... siap tunjuk mintak di makeupkan lagi sebelah matanyer... yea yeaa jerk dia ingat ade warna kat mata dia.. walhal Mak Ngah dah siap2 kelentong Icha.. ckp cantikkkkkk mata Icha! hahahaa....

DSC_1166 copy
Now suruh pakai bedak ngan blusher plak!  ish.. budak2 zaman skg kannnnn...

DSC_1165 copy
Ko tengok.. skg dia dah mintak lipstik pulak! hah! yg nie aku tak leh nak tipu... sbb kalau guna beruss dia tak tahu ade bende ker tak der bende yg melekat.. tapi kalau lipstik dah sah2 kene colek direct dari lipstik sbb aku tak gunakan berus lispstik... so Mak Ngah dah kantoi kat situ.. udahnyer kata kat dia... "Takyah lipstik... sebab bibir Icha dah cantik!" hehehe...

DSC_1170 copy
See... betapa bahagianyer dia biler tahu diri dia dah di 'makeup' kan.. hehehe.. sian Icha.... Mak Ngah terpaksa tipu Icha sebab tak mau muke Icha rosak... muke Icha sangatttt cantik tanpa secalit make up... Icha dah ade natural beauty look!  so tak yah susah2 nak tenyeh tenyeh itu ini kat muke tau! 

Tak sabar nak tunggu Icha besar & jadik anak dara!  Time tu nak tengok pasti Vogue  the vasss anak buah en. teman yg sorang nie! hehehehe...


21 comments:

lady XOXO said...

sis neenaAAAAAA .... comei gila ler.. geram,... sure nanti besar cantek like u.. ehehhe

mekchu said...

eeeee.. kecik2 dah pandai melaram tau.. geram lak tgk budak kecik nih.. comel..

Dee said...

wohoo..icha tu leh ar acah2 neena..kalo anak2 dee..wei..jgn main2..dorang tau lekat ke x kaler tu suma..jenuh gak ckp nti muka tumbuh jerawatlah..lubang2lah..keluar cacinglah..x herannya..nak gak mekap..sbb tu kalo dee mekap kena sorok2..hehehe..

MiYOKO TACHIBANA said...

icha ni bape thn, sis neena...kecik2 dah pandai ye....

nnti, esk besar, suhla die baca blog sis neena..baca entri nii..br die tau, rupa2nye mak ngah die telah tipu dia bolat2....hehehe

tp kannn...icha sgt2 comel laaa...gerammm//

ratusiput said...

coooooooooooooomei icha!~

xi da ya said...

"kite yg dah 'matang' nie tak pe lah kannnn... "
hahahaha..

ayat 'matang' tu plg tepat skali.hehe..
comel la icha tu~

Shu Shinju said...

sukenye tgk pic yg last tu..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

budak2 skrang nie memang pandai kan...tengok orang dok mekap..diorang pun nak mekap gak..adoi la jenuh la nanti kena sorokkan mekap dari amani..hehehehhe icha commmmmmmmeeeeeeeeeeiii sangat

Just Call Me Bitt said...

akekekkekeke comel...kena pada gegurl ok la tenyeh jek...kena pada ismeth si boy tu...perhh kalau kite sendiri tak makeupkan dia habis dia blushhhh dinding bilik dia...uwaaaa memang haru...ape kejadah nak makeupkan anak lelaki...fening...

-NiD's- said...

ooo makngah tipu-tipu icha erk....tapi takapa tipu sunat..sebab icha takleh g makeup bagai..ha'ah btol cakap makngah tuh muka icha comeii bangt....sukalaa tgk dia..tak sabaaq tgg sofia besaq mcm nieh...

NeenaAnuar said...

lady XOXO:
hehehe... Thanks dear! ;)

NeenaAnuar said...

mekchu:
tu lah! tunggu mekchu ade anak pompuan esok.. hah! camgini lah ragamnyer! hehehe...

NeenaAnuar said...

Dee:
hahaha... memang bijak anak2 skg kan.. icha nie pun time2 camgini leh lah kot kelentong sunat kat dia.. esok2 dah besar sikit silap haribulan sama gak cam anak2 kak dee kott...

NeenaAnuar said...

MiYOKO:
Icha lebih kurang 2 tahun 5 bulan kot.. hahahhaa.. tu lah.. esok2 confirm dia carik Makngah dia balik tanyer naper tipu dia kannn... hiks!

NeenaAnuar said...

ratusiput:
TQ untie! :D

NeenaAnuar said...

xi da ya:
hahahahaha.... :D

NeenaAnuar said...

Shu:
hehehe.. Thanks shu! ;D

NeenaAnuar said...

PuRpLeLiCiOUs:
haaa... tu lah tu sis... so better be prepared with amani okkk! :D

NeenaAnuar said...

Bitt:
hahaha... sian you! jenuhh nak kasik dia pahamm kannnn! :D

NeenaAnuar said...

NiD:
hehehe.. takpe dear.. tak lama jerk lagi.. besar lah sofia cam icha nie hah.. time tu jenuhh nak layan! :D

POSH76 said...

confirm ramai peminat bila besar nanti hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails