COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, October 19, 2010

1 Hari Ade 2 Occasion... So Aku Memilih Utk Pakai Baju 2 Alam!


Ni masih citer raya di minggu yg terakhir sebelum habisnye Syawal! hahaha.... kire nie lah last umah yg aku dijemput ke rumah terbuka dlm bulan syawal....

On that day during lunch time kami dijemputt oleh Cida & Zamani ke rumah diaorg di Klang!  Then rite after that memang kiteorg (ZaaLee, AwienRudy & NeenaAnuar) dah ade plan nak gie outing together2... so aku mula2 cam dah decide nak pakai baju raya (kurung or kebaya)... tapi bile pikir2 balik cam takot tak sesuai lak nak berouting sampai malam nak berbaju raya sakan kann.. so end up atas nasihat pakar perunding image saya sapa lagi kalau bukan en. teman... maka saya pun mengenakan baju ini.... :)

DSC_1487 copy
Top tu tak tahu nak panggil apa...  cam ala2 kebaya pun ade! hehehe...
Top yg berwarna lilac nie aku beli dah lama gilerrr!  tak ingat tahun biler tapi yg pasti memang dah berzaman gak lah dia duduk dlm wardrobe aku tuu! beli kat mana pun tak berapa nak ingat.. tapi seriously aku memang suke ngan design baju nie!  Kain chiffon dan ade manik2 yg tak terlalu heavy kat bahagian leher, butang & lengan baju...  Lagi satu yg aku suke ngan baju nie coz dia very versatile!  Ko boleh pakai dia ngan seluar jeans yg cam aku pakai nie.. atau pun ngan kain pario!  Since aku ade corset warna purple which that was my wedding corset.. maka amatlah matching corset tu ngan baju lilac nie.. at least berguna lah jugak kannn corset wedding aku tu... dari terperuk dlm almari... baik aku pakai biler ade occasion2 cam gini... :D

DSC_1486 copy
Sempat lagi bergedik santai sebelum bertolak ke Klang! :p
Aku janji ngan ZaaLee & AwienRudy tuk convoy sama2 ke Klang...around almost 2PM kiteorg pun sampai... we ollzz org yg paling awal.. hehe.. bukan apa.. takot jalan jammed menggila...

DSC_1482 copy
Makan time!
Macam2 juadah yg dihidangkan... Cida cater dari MIL dia jerk!   Ade nasik... ade sup... ade kek & puding dan kuih2 raya yg banyak gilerrr... tak terlarat aku nak merasa kuihh raya ko cida! hahaha... Tak lama lepas kiteorg sampai.. Mimy & Megat pun tiba... dpt lah kami berbual-bual sesama sendiri & makan bersama-sama secara mesra!

DSC_1483 copy
Makannn... jgn tak makannnn...
As usual biler en. teman dah jumpa makanan yg banyak... confirm dia agak kelupaan dengan 'baby' dia... gamaknyer gambo kami nan ado lah secara banyaknyer!  Before pulang.. sempat lah we ollzz bergambar beramai-ramai.. tu pun only the ladiesss in purple!

DSC_1485 copy
Suratan @ kebetulan!  Masing2 tak plan pun nak pakai purple... tapi biler dah berjumpa hari tu.. masing2 terkejut & tertawa biler kami semua mengenakan pakaian yg bertemakan ala ala Purple gituu!  (sis purple sila suke! :p)
Pada Cida sekeluarga.... terima kasih yg tak terhinggaaaa atas jemputan & layanan yg diberikan!  Lain kali jgn lah lupa  utk menjemput kami lagi yer! :p

Kami bertolak dari Klang almost 4PM... kami teruss pulang ke KL!  Nak tahu apa aktiviti seterusnyer!  wait for it yeah! :D

24 comments:

MiYOKO TACHIBANA said...

cntik bj sis...sukaaaa....

sume2 bj sis sy sukaa...:)

nk tnye sket sis, korset tu, nk tempah kt ne ek...

Shu Shinju said...

wah...semua pupple..cam berjanji plak erk...:)

kak pupple kite mesti menjeles...hehe..

Aini said...

sentek okeh kak..huhu... Memang pandai bergaya.. i like =)

ratusiput said...

ha'ah ble tersama lak sme pepel ek...ratu pepel je yg takdo...ehehe...tp mmg bagus kalau ade baju2 slamat camni takyah la kite pening2 nk salin2 baju atau nk bwk baju lebih...

lady XOXO said...

FIRST OF ALL nk ckp.. NOTED PURPLE cemuaaaaaaaaa JELES nie.. aaahah.. baju sis lawa.. lilac erk sis.. lawa2 leh wat baju tunang ni ..wakakak ckp tunang plak.. ahaha.. cantek alls.. dah purple sure lawa

LiAnA said...

body cun.. pakai apa pun cun.. pakai kat akak mau tercabut butang wakaka...huhuhu

cikbedahlaser said...

la..ingt kan tuan umah wat tema pepel... kebetulan rupa nye...
1st time tgk baju tu...sy terbayangkan sari dlm cite hindustan... cantik...
heheheh

Lady of Leisure said...

lawa kebaya ni neena.. nampak ayu gitu.. hehe

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

huhhuhu suka sambil makan hati..sebab xdapat nak join..huhuhuh...
gila xjeles tengok semua orang berbaju pepel..harus la jeles..uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
sis baju u cantik la..baju mimy pun sama..cunnnnnnnnn

mekchu said...

pun 2 thumbs up jugak utk baju 2 alam nih.. sbb tu pompuan ni byk baju kan.. kalo lelaki ni selai tu tak kira beralam-alam pun tak pe.. hahahaha..

* bila nak wat wardrobe sale??

Mimy Hamid said...

baju pepel ko tu memang aku tertarik..kan aku awal2 dah bgtau..suka laaaaa

♥ Vee Violet ♥ said...

i like your 1st pic darl...
cantik sgt2... :)

NeenaAnuar said...

MiYOKO:
TQ dear!! corset tu akak tempat kat butik pengantin waktu akak nak kawin dulu... Tin leh jerk tempah corset nie kat mana2 butik pengantin rasanyer.. :)

NeenaAnuar said...

Shu:
tu arr... suratann dan kebetulan sungguhh! :D

NeenaAnuar said...

Aini:
TQ so muchh dearrr!! :D

NeenaAnuar said...

ratusiput:
tu ar.. kalau dia ade pasti lagi meriah kan.. sebab dia ketua pepel! :D

NeenaAnuar said...

lady XOXO:
TQ deary! hehee.. takpe2.. plan dari skg tuk baju tunang warna pepel lilac yek! :D

NeenaAnuar said...

LiAnA:
hehehe.. ala kak.. tengah leh pakai nie pakai lerr.. kalau tak leh esok sedekah lah baju2 tu kat org kottt! :D

NeenaAnuar said...

cikbedahlaser:
hehe.. tu arr.. memang kebetulan sungguh! yea.. memang baju tu ade ciri2 hindustan sikit! :D

NeenaAnuar said...

Lady:
TQ lady!! ;D

NeenaAnuar said...

PuRpLeLiCiOUs:
huhuhu.. tak pe sis..insyallah next year sis buat open house bertemakan purple yek! :D

NeenaAnuar said...

mekchu:
hehehe.. thanks mekchu! insyallah.. lom sempat nak godek2 almari lagi! :D

NeenaAnuar said...

Mimy:
hehe.. TQ beb! :D

NeenaAnuar said...

Vee:
thanks dearrry! :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails