COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, March 31, 2009

Akhirnyer Kami Berdua-Duaan Jer...

Akhirnyer kami berdua-duaan sahaja.........

Trip nie we all memang dah plan out lama dah... kirenyer first trip lar for 3 of us da best friends... i.e. Me, Deyna & Farah... selalunyer we all hangout dekat2 area KL jer.. so, dah plan out since bulan january hari tuh tuk gie this trip... tapi apakan daya.. kami merancang.. sememangnyer Allah yg menentukan... Hubby deyna kene demam denggi just 1 week before kite org punyer trip to Cameron Highlands.. teruk gak lar si shah tuh.. sampai masuk wad.. tapi now dia dah ok.. alhamdullilah... then, farah lak si hubby nyer... katanyer demam panas just 2 days before we all punyer trip... so, endup me and hubby jer lar berdua2an gie cameron nie ha... jawabnyer honeymooning lagi lar we all... hehehehe...

Before bertolak pada pagi 26 march hari tuh... kereta pun nak mandi pagi dulu.. baru lar fresh nak gie holiday... hehehe..


Then, we breakfast dulu kat sini...

tengah tengok bill berapa banyak tuh... hehehehe.. ;)




our breakfast set..

then, kami pun bertolak lar ke cameron highland... lek lek jer kite org driving.. mula2 tuh ingat nak naik ikut simpang pulai.. tapi cam jauh jer.. so, hubby malas nak drive up sampai simpang pulai.. so, we all still ikut jalan lama... ikut tapah.. walau pun jalan nyer teruk sikit.. tapi cepat sampai... hehehe.. so, on dah way tuh cam biasa lar.. berhenti sat kat air terjun lata iskandar.. then, kat cameron boh tea plantations... gambar2 sila rujuk di facebook nanti yer... heheee..

sampai2 jer.... terus check in ... we all stay kat Villa Dahlia Apartment kat Brinchang.. apartment nie actully Maybank's Holiday Apartment... kirenyer staff Maybank boleh apply mana2 apartment yg ade kat malaysia nie lar.. tapi untuk mendapatkan tempat2 nie amat lar perit jugak yer.. sbb nak kene apply about 3 months earlier and ikut nasib gak coz diaorg akan buat cabutan undi... so, kirenyer we're lucky on that date... so, free of charge lar we all duduk sini selama 4 hari 3 malam.... hehehe.. Thanks hubby .. if not b'coz u're maybank staff.. tak merasa lar gamak nyer duduk free tempat yg besh-besh belaka.. mana tak nyer... sumer apartment yg maybank ade... all comes with 3 bedroom apartment.. then, with all Astro Channel... dapur fully equipt... pendek kata fully furnished lar... tak der apa yg tak der... contoh cam gambar2 di bawah nie lar...


master bedroom



the hall, dining and kitchen


dapur memang complete lar.. mesin basuh baju pun ade...


haa.. ni amaran yg paling penting yeahh....





apa tuh??? hehehe.. menikmati permandangan yg indah dari apartment we allz..


esok pagi nyer sarapan... gie kedai kat brinchang... beli jer brg2 nie... senang... :D


dah siap... tunggu masa tuk masuk dlm perot jer.. :D


pas breakfast hujan lebat sgt... so, we all lepak2 jer kat apartment nie.. layan astro ngan laptop!


mem'burn'kan gambar2 yg masih belum di burnkan...


begini lar rupanyer di cameron sepanjang 4 hari aku berada disana... memang hujann jer memanjang...


petang sikit baru leh kuar... we all gie pasar hujung minggu kat brinchang.. macam2 ade.. beesh..


Lepas gie pasar malam.. we all jalan2 waktu malam sat... bergambar kat kawasan Cameron Highland Resort.. memang cantik hotel nie di waktu malam... full of lights!


malam dok layan movie kat HBO sambil layan makan koci... hehehe.. that's my fav!

so, on da third day still raining.. tapi leh gak lar kuar... belasah jer... actually cameron nie dah a few times dah we all ke sini.. tapi suka tempat nie cam aman jer rasanyer... but nowadays dah tak cam dulu2 lar.. dah tak sesejuk dan senyaman dulu.. maybe terlalu banyak pembangunan dan pembalakkan yg berlaku... well.. MALAYSIA BOLEH!! malas nak ckp lebih2 .. buat sakit hati jer... aku memang anti org yg tak reti nak appreciate alam sekitar nie... sbb aku adelah PENCINTA ALAM SEKITAR yerr... hummmphh!!!

So, semenjak dua menjak nie, my hubby dah ade hobby baru... nak tau apa nyer?? nanti later2 aku citerkan apa kah hobi terbaru laki aku tuh yea.. hehehe.. walaupun dah a few times aku gie cameron.. tak pernah lar aku gi buat activity 'plug your own strawberry'..... sbb nyer dia punyer strawberry farm tuh cam hampeh jer... TAPIiii.. aku telah bertemu ngan satu agro farm kat brinchang... namanyer Big Red Strawberry Agro Farm.... memang besh giler lar tempat nie... tak pernah aku tengok farm yg secantik.. sebersih... agro farm nih! and yg paling best... parking memang ample sampai 200 parking lot.. & yg paling penting.. korang takkan basah nyer biler turun dari kereta kalau hujan ker apa ker.. coz dari tempat parking kereta kite tuh.. sumenyer fully covered yeah... so don't worry...

nie adelah activity memetik buah strawberry yeah.. aku memang enjoy giler kat sini... besar2 and merah2 woohhh dia punyer buah... memang fresh gilerszzz.. harga tuk 1/2 kg of strawberry yg kite plug sendiri tuh RM15... Ok lar.. not bad!

so, lepas dah buat plugging strawberry tuh.. me and hubby gi carik port yg agak menarik tuk we both celebrate me hubby's birthday... kirenyer dah belated almost 2 weeks camtuh lar... actually memang ingat nak buat celebration tuh with my 2 other friends tuh... tapi apakan daya.. mereka tak der.. so, jadi lar romantic celebration for my hubby... heheheh..



HAPPY BIRTHDAY TO YOU.. HAPPY BIRTHDAY TO YOU...



NAHH... your birthday gift... dah lama tau I beli...


haaaaa.... dah dpt hadiah... terus sayangg yekkk.... ;)


Dpt bunga Lavender lagi...



Ini lah dia hadiah from my wifey... sukanyer dia.... :D

Actually aku dah lama dah belikan hadiah tuh for my hubby.... siap simpan and sorok elok lagi kat umah tuh... and dia tak tau kat mana aku sorok.. hehehehe.. even on dia punyer b'day memang tak bagi apa2 pun... aku just ckp tak der hadiah lar this year.. duit tarak.. hehehehe.. dia ok jerrr... tak kisah pun... aku ckp camtuh coz memang nak wat surprise kat dia kat cameron nie ha lew... aku beli wallet tuh pun time sales year end last year... kalau tak bernanahhh jugak lar nak beli on dia punyer normal price... hehehehe... sayang nyer pasal... walau pun mahal sikit... aku beli jugak... coz pure kulit kan.. mesti tahan nyer... coz ade quality...
So, lepas lek2 makan kek.. malam tuh we all ngan tak sabar nyer nak melantak strawberry yg dah di petik sendiri ok we allz berdua... hehehe... so, aku pegi ke kedai nie...

Untuk beli ini...........

yeah.... Cooking Coklat! hehehee...
sbb nyer... tak puas arr bile gie beli kat pasar malam yg diaorg dok jual tuh... dah lar kecik2 buah strawberry nyer... coklat lak yg jenis murahan tuh.... jual mahal lak tuh.. 3 cucuk ade 9 biji buah strawberry yg kecik ya amattt.... hargenyer RM5... so, nak puas nyer pasal... we all buat sendiri lar.. buah pun fresh from the farm lar kata kan! heheeh..



sambil menonton konsert AF, kami menikmati Coklat Strawberry...

Yummm... Yummm... (perasan tak AC Mizal dok tengok kiteorg makan strawberry)... hahahahahah....
ok lar.. tuh jer lar serba sedikit citer perjalanan aku ke cameron with hubby... enjoy da trip... cuma aku nak syer satu sign board nie ha... nak makan tak kat Restaurant OK TAK?
nie restaurant nyer....

AHAKSSS!!!!

haaa.. yg nie.. korang jgn terkezutttt laks yer... hehehe.. aku terserempak ngan ba alif ba yaa... oink.. oink...



and this is for you deyna... ko nampak tak sign board bank negara nyer bunglow?? yg warna biru tuh haa.. yg kiri sekali tuh.. sign board maybank for villa dahlia.. hehehehe.. :D



p/s : jgn lupa tengok banyak lagi gambar2 menarik kat facebook!

17 comments:

Deqna said...

romantik u ols.. makan strawberry sama2, suap2, kiss2... pa de hal laki bini apa..kan..

bilik lagi dua tu korang wat per? hehe

klu kita sumer gi mesti syok kan.. apartment ko pun besar & cantik..
tgk ko makan kuaci sampai tinggi membukit kulit dia.. tu baru berdua kalau kita sumer gi mesti berbukit2 kuli kuaci tu..

tu betul ker oink2 aku tgk cam kerbau jer...hehe

nanti aku nak cilok gambar ko aku letak kat blog aku boleh?

mama-syira said...

wow neena, lomentiknyaa..best kan gi cameron? aku pun suka sebab aman, sejuk pastu leh peluk2 hahaha..
kalo bank negara resort, kat strawberry park. ataih bukit nun ;)

NeenaAnuar said...

DEQNA :-

> Ye lar.. nama pun laki bini kann.. hehehe...
> Bilik lagi 2 tuh.. kiteorg tak guna pun.. focus kat bilik masterbed room jer.. ahaks!
> tuh lar.. aku kat sana.. sentiasa dok ckp ngan si nuar... kalau lar depa2 nie sumer ade.. mesti lagi meriah kan...
> hahahahah... kuaci tuh aku makan sorang tau! nuar tak suka... heheheh..
> lawak lar ko nie deyna.. kerbau gie nyer.. cuba ko tengok betol2 hidung binatang tuh!
> boleh .. boleh .. boleh.. silakan.. nanti bayar aku royalti keh! huhuhu... ;P

MAMA-SYIRA :-

hehehe.. thanks! memang best cameron.. aku memang suka gie sini.. tapi tuh lar.. skg nie dah tak macam dolu-dolu lar.. kureng sejuk sikit.. haa.. tuh lar.. strawberry park tuh jauh gak nun atas bukit...

Deqna said...

aku tau apa hobi baru Nuar, dia suka amik gambar kan??? sama siot.. si shah pun dari hari ke hari dok merengek nak kamera baru pastu siap nak masuk kelas.. tak agak2 dia tuh..

BHMB said...

ttp mata..ada org kiss2..ahahah..
ala..dh HALAL..nk peluk2 ke..kiss2 ke..pedulik laa kan..hehe
ko ni kan neena..wat aku teruja nk g cameron lg sekali laaaaa..huhu

NeenaAnuar said...

Deqna : YA BETOL!! tak der deyna... laki aku nie.. dolu-dolu.. sebelum dia beli camera baru nie... tak der mananyer dia minat nak amik2 gambar nie.. aku jer yg dok carry camera kulu kilir... haaa.. skg amik ubat.. badi agaknyer... hehehe.. semenjak dia dah beli sendiri camera yg semi pro nie... baru minat nak amik gambar... keje lain tak der dah...

tadi ko tanyer kat facebook camera lama aku apa jadik kan? aku tak tau lak yg ko nak beli camera baru.... kalau tak leh gak offer kat ko kalau ko nak camera aku yg lama tuh.. memang bagus camera tuh... tapi aku dah jual kat kakak aku lew... sorry yek... tapi aku boleh suggest ko kalau nak beli.. beli lar camera panasonic lumix.. camera nie memang bagus quality lense dia...

BHMB : hehehehe.... tuh lar cik ita.. dah halal lar kata kan.. belasah jer lew.. huhuhu...

bagus.. bagus.. tuh yg aku nak dengar tuh... sampai ko leh teruja tengok gambar aku.. hik.. hik....

Deqna said...

baguslah tu neena, senang lah ko pasni takyah susah2 nak amik gambar,sumernya ko serahkan jer kat laki ko.. ok what..

oo takpe neena, so far kamera aku leh pakai lagi cuma kdg2 hang mungkin sbb memory card kot.. nak beli lain tak taulah bilanya.. lagipun tu kamera shah hadiahkan masa harijadi 2 thn lepas.. nak buang pun sayang.. tapi kalau shah nak beli gak suka hati dialah.. tapi percayalah dia mesti beli gak nanti, tambah lagi bila dia tgk member dia dah ada kamera baru, lagi lah dia eksaited..dia memang pantang..

NeenaAnuar said...

ohhh.. sentimental value tuh.. jgn buang atau jual.. kalau dah tak leh pakai pun.. simpan jer dlm peti harta karunnn.. hehehheh..

Suki Cida said...

wahhhh jeles tu baca entry ni... so loving... so caring... so 'romenting' (terengganu mari) hehehehe... keep it up gurl... suke tengok org bahagia ni....

NeenaAnuar said...

Hehehehehehe.. Thanks Suki Cida....

nice to know u dear... ;)

Cik Pah said...

salam neenna.. singgah blog awak nih.. tetiba rase muka awak ni familiar lah.. awak nih ex smhk ker.. kalau yer .. u must be my junior lah.. anyway salam kenal

NeenaAnuar said...

salam kak piah... hehehe.. yer lar.. neena ex SMHK... akak must be my senior lar.. akak sama badge ngan abg lokman ker? kalau kak piah kenal lar...

anyway, nice to meet you here sis! :D

BHMB said...

cikpah..sapa nama penuh..sy pun ex smhk..hehhe..tetiba aku pun teruja nk iklankan diri blh??haha
neena..hubby ko keje mbb HQ ke..x silap aku si suhana saad@ana pun keje situ ..

NeenaAnuar said...

hahaha.. tak per ITa.. bagus apa.. kite buat re-union.. ok lar tu!

tak... laki aku keje Maybank branch PJ SS222.... haa.. aku tau ana keje kat situ... tapi dah lama gak lost contact ngan dia...

BHMB said...

ko nk no fon dia?ni ha..012-6620129

NeenaAnuar said...

OKIE.. thanks Ita!

Mila Hilas said...

erk? kedai tu jual babi ke?? eee..ad ke org melayu pegi ctu?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails