COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, March 23, 2010

Kunjungan Mengejut!


Ingat lagi tak pada entry aku yg pasal
KeKeNyangan hari tu?


Last Thursday en. teman dpt call dari Abg Joi (abg sepupu dia)... waktu call dia with his family dah on the way dari ipoh nak turun KL... diaorg turun KL sbb kan cuti sekolah.. so kire trip ronda2 KL lah...

Kebetulan this time Abg Joi turun bawak WakYah (makcik Nuar @ kakak MIL aku) sekali... WakYah nak jumpa aku sbb hari tu waktu aku masuk hospital dia tak dpt nak dtg visit... in fact Abg Joi and family pun tak sempat nak dtg melawat coz diaorg semua stay kat Ipoh & Manjung! So, dah kebetulan cuti nie diaorg amik kesempatan nak melawat aku sekali lah...

Abg Joi bagi tau nak jumpa malam... sbb esoknyer (hari jumaat) diaorg dah nak balik Ipoh balik... so, bincang2 ngan en. teman.. mula2 ingat nak ajak lah dtg umah.. tapi as usual lah.. kalau during weekdays... memang rumah agak unruly! hehehehe... lagi pun dtg secara terjah harus lah tak prepared apa2 kat umah... nak masak or whattt... maka... en. teman kata gie makan luar jerk lah! infact Abg Joi sendiri yg ajak jumpa kat luar jerk pada asalnyer sbb dia tak nak menyusahkan kiteorg sbb hari keje kannn...

So.... tempat yg menjadik pilihan kami pada malam itu adelah....


_DSC0212 copy
Di Statay Station Kg. Pandan!
From Left: Wah Yah, Farah (anak abg joi), Kak Ina (wife abg joi)


Relax sikit lepak kat satay station nie.. nak2 kalau dpt lepak kat dlm serambi umah dia... this time kiteorg dpt yg kat bahagian depan hall dia.. betol2 depan TV! ingat nak amik bilik yg selalu aku gie waktu lepaking with kengkawan.. tapi bilik tu tak available lah plak waktu tu... so ok lah... lepak2 kat luar nie pun not bad!


_DSC0221 copy
En. Teman, Abg Joi & anak buah Abg Joi


Nuar memang rapat ngan abg sepupu dia nie sejak dari kecik lagi.... pendek kata dimana ade en. teman pasti ade abg joi.. dan di mana ade abg joi.... pasti ade en. teman.... hihihi...

Actually WakYah nak jumpa MIL sekali... tapi apakan daya... MIL skg berada di umah my SIL kat klang... giler jauh weeehhh nak gie amik... nak2 hari keje.. mana nak sempat.. kalau kat umah BIL kat Subang tu sempat lah lagi nak diusahakan... so, tak dpt lah kakak nak bertemu ngan adik.. takpelah.. next time aku bawak MIL balik Ipoh gie jejalan umah WakYah lak! hehehehe..



_DSC0225 copy
Kak Ina, Farrisya (anak kak ina) and si gadis ayu! :p


Kalau en. teman rapat ngan abg joi.... aku pulak sgt rapat ngan kak ina! walaupun kami sekadar berass.. eh silap.. birassss.. tapi since aku kawin ngan en. teman... memang aku rapat bangattt ngan kak ina... tak kire apa saje mesti kiteorg akan be together2.. mungkin ade persamaan diantara kami kott yg membuatkan kami nie sgt2 lah serasi bersama... antara persamaan nyer adelah... kami sama2 mulut lazzzerrr... kami sama2 banyak ckp @ peramah... kami sama2 suke mengusik antara satu sama lain.. kami sama2 leh rasa keikhlasan antara kami... and kami sama2 amik berat one each other! Btw... gambar kat atas tadi tu... korang pasan tak pewoott aku dah buncitt semacam?? gie tengok balik kalau tak perasan.. hahaha..

Haaa... mana lahhhh tak buncittttt! Tengokkan saja pada menu2 dibawah nie...


_DSC0224 copy
Satay 70 cucuk...


_DSC0217 copy
Mee Rebus Semangkuk....


Tapi aku tak lah makan satay tu sampai 70 cucuk... giler apa punyer lahap... hihi.. aku ade laaa makan lebih dari sepuluh cucuk camgitu... kire banyak gak lah.. sbb satay dia betol2 penuh ngan isi taww.. tak ade lemak! walaupun aku dah banyak kali gie makan kat Satay Station nie & setiap kali tu jugak lah aku pastekan gambar2 satay & mee rebus niee kat sini... sbb apa?? sbb saja nak kasik semua org yg tiap kali lihat gambar2 satay & mee rebus tu terussss meleleeehh air liur! tak terkecuali... aku yg tengah dok menaip nie pun dah terliur balik dibuatnyer..... dan dannnnnnnnnnnnn niee terasa nak makan satay & mee rebus lagik! huhuhu....

Oh ya ade satu lagik yg menambahkan ke-buncit-tan perott aku malam tuu...


_DSC0218 copy
Fresh Watermelon Juice!


Perrrrrggghhhh... memang mabelesss air nie.... Aku bukan minum satu gelass.. tapi 2 gelas hoke... selalu aku kalau part minum2 air nie just share jerk with en. teman taww... tapi entah naper tetiba malam tu tekak nie teringin sgt nak minum watermelon juice & en. teman order air sirap limau... so ok lah... ingatkan cukup lah segelas.. tup2 biler dah abis.. rasa cam tak cukup lah pulak.. teruih mintak en. teman order kan lagi satu... takpe.. en. teman bayorrr... so nak order berapa pun tak per! hehehehe...

p/s: teringat waktu gie jejalan kat Ipoh tahun lepas.. Abg Joi & Kak Ina bawak kiteorg gie makan kat Restaurant Pakeeza... gilozz sedap makanan kat sini.. katanyer diaorg ade cawangan kat PJ.... tapi aaku tak penah try lagi till now... nanti later2 nak gie try lah.. dah rindu nak makan Palak Paneer disitu... huhuhu...

22 comments:

mrs.ecam said...

halaaaaa...ko mmg wat aku terliuq la ptg2 d saat ujan renyai2 nih...sje jek kn...uhuhuhu...tp sate kt satay station mmg terbaekkk....ish nk kne g mkn ler ni...uish...

CuppyCakeMommy said...

Farisha sangat comel macam mommy dia..ayu betul la..

Siti Shuhadah Zainol said...

sedapnye satay... terus tingin cam org ngandung plak.. hehehe...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

uwaaaa nampak sangat sedap..sate2 tue...bila ntah nak g try satay station tue..huhuh

p/s: sis..cantik la baju sis..maybe sebab kaler purple kot..hahaha terus mata kita nampak cantik baju tue... :P

Lady of Leisure said...

huargh sedapnya satay...samalah kita i slalunya share air sangat kurang minum... tapi kalau kena yg sedap siap boleh mintak dua gelas..
:D

LiAnA said...

wahhh mcm suasana dlm umah je restoren tu.. area mana tu neena??.. adoii lapor lakk tgk satay dgn mee rebus tu huhu

POSH76 said...

beb kat mana restoran ni yer tak pernah dgr...mau jer nak terai ni asik sate samuri boringla...

budak tecik tu kiut sgt...ala muncit sekejap jer tu normal la kalu lepas makan hehe...yang penting menten vogue gitu hehe

untung u ada biras satu kepala hehe

Deqna said...

rindu nak makan satay Satay station...

palak paneer tu apa?

ina mail said...

tak tahan tengok watermelon juice. satay pun sodap.semuanya sodap-sodap belakalah.

Ms AiReEn MoHd said...

babe satay ko kan time petang kat opis ni adalah memedihkan perut aku..tak pasal aku nak cr satay mlm ni nganboy..tapi satay kat samuri jerk.....

babe ko duk mane?

NeenaAnuar said...

Ecam:
hihihihi... soweeeyyy... tapi memang besttt kannn satay kat sini... so apa lagi.. gi lah terjah satay station! ;D

NeenaAnuar said...

CuppyCakeMommy:
hehehehe.. dia memang sgt chomel! :D

NeenaAnuar said...

Siti:
ok lar tu... takper... tak semestinyer owang ngadung jek yg leh teringin.. so apa lagi.. gie lah carik satay cepat! :D

NeenaAnuar said...

Purplelicious:
serious memang sgt sedap sisss... so apa lagik, ajak lah en. shukri terjah satay station... hehehe...

p/s: hehehehe.. TQ.. biasalah mata kite berdua kaalu nampak purple jerk teruih berkenan kann... :D

NeenaAnuar said...

Lady:
memang sedap babe satay kat sini.. kalau ade kesempatan try lah yer!
hehehe.. sama kite yerr.. share2 baru lah romantik sikit kannn.. bukannyer kedekut yer dak... hahahha...

NeenaAnuar said...

Kak Liana:
ha'ah kak.. memang makan dlm umah pun.. dia rumah kg yg dibuat khas tuk dijadikkan restaurant.. tapi kat bahagian laman rumah tu still ade tempat tuk makan2.. tapi diaorg bukak table2 lah...

Satay station nie terletak kat Kg Pandan kak.. akak tau tak traffic light taman nirwana... kan kat situ dah kire area kg pandan gak kan... dia justt on da left hand side tepi jalan.. kalau akak tengok banyak kereta parking tepi2 jalan & pastu confirm akan nampak sign board "Satay Station"...

NeenaAnuar said...

POSH:
hehehehe.. dia kat area Kg Pandan... Kalau you nak tengok map.. maybe kan refer here..

http://www.wikimapia.org/#lat=3.144844&lon=101.7489982&z=17&l=0&m=b

You should try taw kalau ade peluang! sbb confirm you takkan regret! hehehe..

budak kecik tu kiut ngan gigi rabbitnyer... hehehee.. tu lah pewott buncit sbb kembong air!

ha'ah.. I pun rasa bertuah sgtt.. sbb bukan senang kan nak dpt yg satu kepala nie... :D

NeenaAnuar said...

Deqna:
heheheh.. nanti kalau nak pegi roger2 lah yer.. ;)

ooohhh.. palak panerr tu sayur bayam yg di lenyek2 ngan apa entah aku pun tak tau.. tapi rasanyer sgt sedap.. its a monggolian food! ;D

NeenaAnuar said...

Kak Ina:
hahahaha.. memang sedap kak.. so apa lagi.. si lah cuba makan disitu! ;)

NeenaAnuar said...

Aireen:
hehehehehe... takper.. lepas2 nie gi try makan satay nie pulak yerr...

aku duduk kat area ampang babe!

eynda said...

Baru je makan satay hj samuri last week...tengok satay ni teringin lagi hihi...

NeenaAnuar said...

Kak Eynda:
hehehe.. tu lah.. satay nie kalau hari2 tengok memang terliur jerk kann... :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails