COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, March 25, 2010

Promos!


Nie bukan keje aku... tapi ade org tu pemalas lipas nak buat keje dia sendiri... tak pasal2 nak 'rasuah' aku buat keje dia! eeeeeeeeeeeeeeee... sib baik lah dia tu bukan org lain.... kalau org lain dah lama dah aku cakap 'NO WAYYYYYYYY HOZEEEYY!!!' :p


Apa yg dia 'rasuah' aku tu nanti last2 kang aku citer.... skg aku nak perabihkan dulu kerja dia nie hah! selagi aku tak buat kanggggg... selagi tu lah dia dok memekakkk kat depan lobang hidong & lobang telinga aku nie.... nak jerk aku gigitt dia... tapi kalu aku gigit dia... confirm dia suke!!! aku lak yg merana.. hahaha..

Ok lah.. back to da story! Sapa lagi org itu kalau bukan en. teman suami ku yg manja itu! dia memang over manja ngan aku kalau dlm bab2 nak suruh aku buat entry on behap of dia... haisshh!! ngadass arr dia tu....

Akhir bulan 2 hari tu... en. teman dpt satu job.... shot b'day party kat putrajaya... job nie en. teman dpt atas tiket aku... maksudnyer... org yg 'employ' en. teman tu adelah adik kepada salah sorang kawan blogger aku jugakkk.. seee... binik blogin... laki dpt job! so sapa kata bloggin tak mendatangkan hasil??? memang sgt BODOHH org itu!!! hehehee...

Birthday nie merupakan 1st Birthday Party Celebration for........


_DSC0175 copy
Baby Muhammad Rayyan Khenaizi (anak buah Cida)...


_DSC0532 copy
Birthday yg bertemakan FootBall Club!


_DSC0082 copy
He's the 1.... Baby Chelsea!!


_DSC0553 copy
1 happy family....
Sila tahu yg ayah Rayyan merupakan peminat bola no.1 Chelsea!


_DSC0615 copy
Wakil dari setiap pasukan football...
From Left: Arsenal... ManU... Chelsea & Liverpool!


Ok... disebabkan gambar yg diamik dlm kuantiti yg beribu raban gaban... maka en. teman dah pilihkan a few shots yg dia suruh aku tempekkan kat sini... kalau nak tempek semua.. tak tertempek lah gamaknyer nanti.. so layankan aje gambar2 ini yerr....


_DSC0696 copy
Cutie Little Rayyan!


_DSC0042 copy


_DSC0045 copy


_DSC0416 copy


_DSC0418 copy


_DSC0727 copy
Outdoor shooting @ Taman Botanic Putrajaya....


_DSC0747 copy



_DSC0035 (2) copy
Aksi Spontan Rayyan yg berjaya en. teman snap!

Birthday tu dibuat kat umah atok rayyan.. lepas abis party... shooting bersambung lagi di taman botanik for outdoor shooting... skg punyer stail amik gambar... mesti mau ade outdoor shooting! nyesal aku kawin awal! hahaha.. tetiba!! ye lah.. betoi apa.. dolu2 mana ade outdoor2 nie... skg jerk yg bukan main lagi berout dooor out dooor sakannn... tak kire lah majlis apa pun.. mesti akan dpt free outdoor shooting by photog!

Ok... masa yg diambil adelah lebih kurang sebulan tuk siapkan hasil tangkapan semua gambar.... tuk baby rayyan nie... mama dia nak buat sticky album with mock-up cover!


_DSC0024 copy
Inilah rupe Mock-Up album!


_DSC0027 copy
Ruang sticky dibahagian dlm...


_DSC0028 copy
Lebih kurang 160 gambar boleh dimuatkan dlm album nie...


_DSC0029 copy
Kalau nak bubuh lebih gambar kene amik album yg lebih besar saiznyer.. yg nie standard size 31.5cm x 32.5cm (lebar x tinggi) = 160 keping gambar leh dimuatkan dlm album...


_DSC0031 copy
Bahagian belakang album!


_DSC0034 copy
Selain Mock-Up album.. costomer dpt jugak sekeping DVD... Dlm DVD nie containing segala ribu raban gambar yg telah disnap... kirenye unlimited picture lah... kalau en. teman snap 600 gambar... 600 gambar lah yg akan dimasukkan dlm DVD tu... kirenyer soft copy dpt lah 600 shots... hard copy dpt yg 160 jerk lar.. kalau nak semua 600 gambar di print out boleh jugak... kene tambah album = tambah duit jugak lah gamaknyer kannn... :D


_DSC0036 copy
DVD yg diprint out secara custom!


_DSC0038 copy
DVD Cover!


_DSC0041 copy
Selain DVD & album... customer dpt jugak sekeping frame gambar bersaiz 8R...


_DSC0021 copy
Complete Set!


Macam mana aku nak charge laki aku nie??? Nuffnang pun bayar aku kalau buat iklan taww!! nie dia camner aku nak kire nie? errrmmm.... haaaa.. tang 'rasuah' tadi tu dia janji nak bawak aku gie SPA massage! errmm pandai dia umpan aku kannnnnnn.. dia memang tau aku suke sgt gie sessi2 memanjakan diri nie... tapi aku buat nie bukan lah pasal 'rasuah' tu yerr.. tak baik tau.. buat sesuatu mengharapkan sesuatuu... sumpah ikhlas aku buat untuk dia nie... insyallah supaya bertambah2 rezeki dia masuk nanti.. mana tau kannn.. senang dia senang aku jugakkk..... aminnn...

Ok... kot2 ade yg teringin nak amik en. teman sebagai photog dlm apa2 acara... insyallah leh jerk!! wahh... bini promote laki sendiri nieh.. ye lah.. sapa lagi nak promote kann... tang harga mesti ramai yg rasa alahaii nie mesti mahal nie.... hehehe... takper... soal harga leh dirunding... lagi pun kalau nak dibandingkan harga yg en. teman letak berbanding ngan photog2 diluar sana yg giler punyer dah seniorrr & terrror... memang en. teman nye harga masih di tahap yg minima lahhh.. sbb paham.... dia pun masih lagi merangkak rangkak dlm dunia photography niee... so takkan lah nak letak harga tak setimpal ngan hasil kerja kannn... so as beginner... harga pun haruslah beginnerr... esok2 dah banyak experience... baru lah setimpal kalau nak letak harga yg ala2 pro kannn...

So, kalau ade sapa2 nak tau quotation harga... just email directly to me yer... aku kan seksi-tary dia... email me at cute_ena19@yahoo.com

Actually en. teman masih dlm process nak buat official flyers dia.. so senang sikit lah kalau org nak tengok apa package2 yg en. teman offer kannn.... insyallah.. nanti kalau dah siap... bakal aku tempekkan kat sini yerr....


_DSC0044 copy
Kalau rasa2 nak contact en. teman directly pun bolehhhh.... jgn ngorat sudaaaaaaa... hahahaha....


AC Photography!! jgn ingat AC Mizal punyer yerr... aku rasa kalau korang baca one of the TAG yg aku buat hari tu.. aku dah pun bagi tau macam mana en. teman leh dpt nama AC tu kann... so tuk business dia nie.. aku yg suggest tuk guna nama AC tu.... tapikan... kalau ikutkan aku sebenarnyer... nak jerk aku suruh dia bubuh... "En. Teman Photoghraphy" lagi glamourr gituuu.... hehehe...

Oh ya..... nak jugak promote diri sendiriiiiii... Logo AC tu aku lah yg designkan nyerrr.... cun tak? hehehehe...


p/s: selain birthday... en. teman amik jugak gambar wedding.. pre wedding.. engagement... kenduri aqiqahh... & many more!

30 comments:

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

gud job en teman..nanti leh la soh en teman amik gambar kita membawa perut nie lak..kita cam teringin nak amik gambar dalam preggy nie..hehehhehehe

Suki Cida said...

neeennnnaaaa hasil yang sungguhhhhh sunggguhhh aku tak leh nak cakap... mmg tip top padan la si pidah dok happy semacam... harus ku gi umah dia esok!!!

anak buah aku cute macam akukan? hahah tetiba... ehem ehem, gambar aku nan ado ka???

mrs.ecam said...

Wweh siyesly lawo okeh en.tman ko wat...hihihihi...x bek tau ko...die nk manje2 ko ckp ngengada plak...siap nk gigit2 lg...kui3...tp btol la org skang nie sume men outdoor2 klu amik gambo..xdek dh studio2 jln ampas cam jaman aku dl...ekekekekkeke

Siti Shuhadah Zainol said...

wah..cecantik la semua pic tu... kalau shu kat penang.. leh dtg ke neena?

Deqna said...

menariknya..cayalah en. teman..

sorang lagi kawan aku dah masuk line photog nie...

ni sambil taip ni sambil sengih nie.. nak wat outdoor photoshoot sempena pregnant ni boleh? tgk ramai yg buat... agak2 berapa harga ko nak letak? hehehehe

tapi harus aku malu2 bila nak bergambar dpn en. teman especially dpn ko... ko kan manager dia...

Cik Yayang said...

Hasil kerja yang sgt bagus!
Kiranya nnti2 leh tambah lense lagi la ni..:-)

LiAnA said...

wowwwwww.. congratss en. teman hihihi.. ni mcm kalau buat birtday Aqil akak contact neena jelah senang.. sbb dh kenalkan..
boleh neena datang sekali tolong tiupkan belon wakakakaka... akak gurau je haaa hihi

eqbalzack said...

merembis abg eq tgk gambar2 ni...hahaha

POSH76 said...

mmg meletop ler gambo2 tu santek sgt...kalu ada saper2 nak nanti i rekomen ur en teman....hehe

Emmelly Hanafi said...

Amboi..dr minat terus buek business ha...wah bley la nanti klu nk pakai abg nuar...tp bg spesial price le...huhu

Lady of Leisure said...

cantiknya gambar2...
nanti kalau i ada special event will let u know... serius best kan buat macam ni... ada kenangan yang boleh disimpan smp bebila..
:)

Ms AiReEn MoHd said...

terbaek en teman...chantekk gituuu

[z@ck] said...

wah en teman..
terbaiklah..
boleh la upah time nak kawin nanti..
wah..tingginya cita2 ku..
hahaha

joegrimjow said...

perghh
gambar terbaik ok
semua dah lawa da
album pon da ok

cume...

chelsea???
apakah>>>
haha

Mimy Hamid said...

wowwww kelasss..party ni mesti family bola gituuuuu

NeenaAnuar said...

Cida:
hehehehe.. TQ dear... tapi banyak lagi yg en. teman nak kene blaja...

harus lah.. like untie like nephew gituuu.. ehemm ehemm... adeee laaa... :D

NeenaAnuar said...

Purplelicious:
TQ sis... en. teman kata boleh jerk kalau nak... biler lagi nak simpan sbg kenangan kannn...

NeenaAnuar said...

Ecam:
hehehehe.. betoi2.. kite jaman dolu2 semuanyer cam skemaaa jerk kannn.. hehehe...

NeenaAnuar said...

Shu:
TQ Shu! leh jerk kalau nak suruh kiteorg datang... tapi ade penambahan cost lar sikit cayang yer.. sbb luar dari lembah kelang.. kene charge transportation & accommodation... :D

NeenaAnuar said...

Deqna:
TQ fren!

lorrrr.. buat apa nak suruh en. teman amik gambo ko.. dah tentu si shah pun ade camera yg sama cam en. teman kann... kang tak pasal2 laki ko majok ngan ko kang kalau ko employ en. teman tawww....

elehhhhhhhhhh!! sudah lar ko! :p

NeenaAnuar said...

Cik Yayang:
TQ cik yayang... insyallah.. kalau ade rezeki... hehehe..

NeenaAnuar said...

Kak Liana:
Thanks kak... ooohh! boleh sgt kalau akak sudi nak jemput kiteorg.. hehehe...

hohoho.. tiup belon confirm neena larikkkk seribu batu... neena adelah seorang yg sgt2 takot ngan belon! huhuhu...

NeenaAnuar said...

POSH:
thanks babe!! apa2 nanti roger2 lah yer! :D

NeenaAnuar said...

Abg Eq:
hohohohoho... TQ abg eq! ;D

NeenaAnuar said...

Emmelly:
hehehee... ala.. business kecil kecilan jerk emy... boleh kalau nak employ abg nuar.. soal harga kite leh jerk runding.. :D

NeenaAnuar said...

Lady:
TQ dear! Yea... kalau hardcopy nie lebih sentimental value sikit lah dari soft copy jerk kannn.. :D

NeenaAnuar said...

Aireen:
hehehe.. thanks babe! eh.. hari tu ko kata ko nak email aku apa yg ko nak en. teman buatkan tuk ko kan... email lah.. ko nak suruh dia buat camner yek?

NeenaAnuar said...

Joe:
Thanks!

Chelsea? hehehe... naper? bukan pasukan bola sepak ker? *saja buat purak2 tak tau disitu* :p

NeenaAnuar said...

z@ck:
hehehehe.. boleh jerk dik.. anytime..

eh.. cita2 tu harus okkk.. kawin pun perlu ade cita2 taww... hihihi..

NeenaAnuar said...

Mimy:
hehehe.. camgitu lah gamaknyer.. :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails