COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Monday, March 1, 2010

Sambung Lagi.......


Last saturday was my 1st check up after the operation.... so, doktor buat check up in detail lar... tengok luka luar & dalam... alhamdulillah... doktor kata semuanyer chantekkk sgt2... and yg paling penting masalah dalaman tu setakat nie nampak such a positive progress lar... syukur aku pada mu ya allah...


So, doktor explain lar aku punyer medical report... keputusan lab test... alhamdulillahh... tak der apa2 yg membayahakan dari result lab test tuh!! Phewwww!!! waktu tu aku rasa cam satu bebanan yg amat beratt sekali dah keluar dari dlm tubuh nie... coz yg sgt2 membimbangkan aku adelah keputusan lab test tuu... baru lah aku girang gumbira tak terhingga sampai ke telinga.... dan dan rasa nak terbang tinggi ke awan biru... (tu cari modal nak gie holiday.. *wink *wink*)

After review lab report... doktor kasik injection kat montot.... adoiiiii..... sedappppppnyerrrrrrrrr.... hahahaha... oh ya that was my 2nd dose Hepatitis B injection... next dose in July nanti.... aku mesti complete 3 kali of Hepatitis injection.. coz berdasarkan blood test aku... doktor kata aku punyer Hepatitis ker apa entah dlm badan nie menunjukkan "Non-Reactive"... so, that's why aku kene complete dose Hepatitis ni... huhuhu.. bagus gak kann.. kalau tak jadik camgini aku rasa till now aku tak tau apa status kesihatan aku coz sentiasa merasakan diri tu sihat jerk.. hihihi... bukan tu jerk lebih dasyat bile selama hampir 30 tahun aku hidup.. aku tak penah tau apa jenis darah aku pun! hahaha.. sadis tol!! sib baik teringat nak tanyer doktor hari tu... baru la aku tau yg... OoooOOoo.. aku berdarah jenis B rupanyer... hehehe...

Lepas doktor bagi injection kat aku... terus dia tanyer kat en. teman..

Dr: You penah check your hepatitis tak?

En. Teman: Tak penah langsung doktor!

Dr: Eeehhh... I suggest you better do it ok... coz at least you & wife sama2 clear..

En. Teman: Haa.. ok ok...

Dr: Nah.. amik form nie... go and get your GL... nanti kite leh buat further check up!

Muahahahha.... tak pasal2 en. teman pun nak kene suntik nanti!! Chuakk gak dia rupenyer nak amik darah... waktu aku sakit hari tu bukan main lagi dia cam confident gilerrr jerk kata "alaa.. tak der apa apa lar.... sakit sikit jerk tu" haaaa.. skg diri sendiri kene mau suntik amik darah... tau plak dia gerun kan... hahaha.. memang lawak lar laki aku nie... dia punyer level of confident giler punyer tinggi waktu bagi aku suppport waktu aku sakit hari tu.. macam dia tak takot langsung! now biler baru nak bagi darah tuk buat blood test dia dah gerun... hahaha.. memang pandai dia berlakon depan aku sebelum nie kan... tapi takper... disebabkan full support & confident level dia yg tinggi tu lar yg banyak sgt membantu aku dlm menghadapi saat2 genting hari tu... Thanks darling walaupun hakikatnyer you pun penakot gak!! hahahaha...

Sejam jugak lar duduk kat dlm bilik doktor berborak.. huhuhu.. sian org yg dok menunggu que nak masuk... aku kalau dah masuk bilik doktor memang camgitu.. segala macam bende yg aku nak tanyer... memang very in detail.. yelah.. dah alang2 jumpa tuk dptkan consultation kan... so baik gunakan peluang tu sebaiknyer... lagi pun bukan murah nak kejap2 gie jumpa dia...

Memang syok arr aku borang ngan doktor aku tu.. rasa cam berborak ngan arwah mak lak... coz aku leh kongsi.. bertanya apa saja ngan dia.. aku takot gak kot2 doktor aku busan ker kann.... kot lar dia berkata dlm hati... "banyak lak soklan budak nie.." tapi sesungguhnyer doktor aku memang sempoiiii abis lar... dia lagi suke ade lar biler aku hover peramah & hover bertanya macam2... aku tanyer lar dia... "doktor.. doktor ok ker saya banyak sgt ckp & banyak sgt tanyer nie? hehehe.." dia kata... "I lagi suke biler you banyak bertanyer"... Tapi jgn risau... doktor aku tak charge extra pun tuk extra advice dia tu... siap bagi no. HP personal dia lagi kat aku... dia kata at any time kalau you ade apa2 nak tanyer.. just call me ok! Oohhhh... I'm feel so blesseed to have her as my doktor!

Waktu doktor check2 and borak2 ngan aku tu... doktor tanyer satu soklan cepumas...


Dr: Neena... neena ade buat exercise tak?


Aku: (Gulp!!!) Takder doktor... saya terus terang ngan doktor.. saya memang pemalas lipas lar nak buat exercise... *sambil aku lemparkan satu senyuman kambing pada doktor*


Dr: haaa... better buat yer... coz ianyer menyihatkan badan

Aku: *senggih sampai telinga* Ok doktor... errrmm... kalau swimming jerk ok tak?

Dr: Haa.. Ok ok... but kalau you nak lagi bagus... jgn swim kat swimming pool taww... yg paling effective you kene always swim kat laut!

Aku: Ohh ye ker doktor? Eerrmmm.. Ok.. ok.. saya suke tu.. (sambil pandang pada en. teman) kalau camtu kene lagi kerap lar saya kene gie holiday tuk carik air laut niee... hahahaha.. (holiday jugakkkkkkkkkk)


Dr: Hahaha... Haa.. ok lar tu.. I know.. you got such a supportive husband! You patot bersyukur2 tau.. coz I ade ramai patient yg tanggung sorang2.. kesian! hubby tak bagi support langsung.. So you're lucky!


Aku: *terharu mode* Betol doktor.. saya tak rasa saya boleh lalui semua nie kalau tanpa suami saya disisi... he has given me more than what I expected for! (en. teman kembang kempis dah montot dia time nie)
Dr: Good.. good...

Mana tak berjam jam dalam bilik doktor... bukan aku jerk yg peramah.. Doktor aku pun sama jerk 2 x 5 cam aku... WoohHhhh... I Loikkee!! tak boring waktu ngan dia.. and the best part dia pun tak boring biler jumpa ngan aku... sbb waktu tengah dok borak2 ngan aku yg hover peramah nie.. kat part mana entah aku tak ingat apa yg aku borak ngan dia... sbb banyak sgt bende yg aku share ngan dia.. aku bagi tau apa yg aku rasa dlm sebulan MC tu... tup2 ade satu part tu ngan penuh ikhlas, spontan & sambil ketawa Doktor tu berkata....

"hehehe.. you nie cute larr Neenaa...."

*Terkesima aku sekejapan!* Bluuurr aku sat time tu... coz rasanyer bende yg dibincangkan tak der kene mengene pun ngan rupe paras aku! hahaha..

tapi doktor kata camgitu maybe cara aku borak2 ngan dia tu kot.. aku kan slumberrrr jerr jerk! slumberr jer aku buat gila2 ngan doktor tu.. mulut pot pet pot pet.. saja jer aku kasik ilang ngantuk doktor tu sikit... hehehee... aku rasa lar.. dlm ramai2 patient doktor tu.. aku lah yg paling kecoh rasanyer... org yg menunggu kat luar bilik doktor pun mesti heran... org nie sakit tapi leh gelak2 sakan dlm bilik jumpa doktor? hahaha.. yer lar... sakit2 pun kene happy2 kan.. sbb ketawa itu adelah penawar duka... cewahh!! Tak sabar lak rasanyer nak jumpa dia on my next appointment... lalalallaa....


Ok lah.... other complication on me tak der... but it just that doktor check aku punyer fitness... memang aku ade side effect pain lately nie... so dia kata better aku rest bebetol tuk kembali fit! coz tak nak bagi impact pada inside & outside wound... so dengan ini.. doktor telah meng-ExTeNd-kan aku punyer MC lagi SEMINGGU!!

So, minggu depan 8hb.. secara officialnyer lah aku akan kembali bertugas! Wahhh... rindunyer pada dunia kerjaya aku... hahahaha....

Disebabkan doktor kata aku cute... aku pun nak bukti lah... betol ker aku nie cute?? hahahhaa... Soo... layannnnnnnnnnn kan ajerrrr... :D




_DSC0714 copy
A month after...
Amacam? Rasa rasa aku makin kurus ker makin gemuk??
*saja tak nak amik gambar penuh.. nak suruh korang teka.. :p*


Keluar jerk dari bilik doktor.. terus aku suruh en. teman snapkan gambo aku.... lama tak posing rasa cam kekok lar plak! hihi...

22 comments:

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

u dah nampak kurus la sis....:)alhamdulilah ur kesihatan dah kembali pulih..syukur sangat...amin..

Deqna said...

nampak sudah semakin sihat....:)
betul2.. kalau jumpa doktor amik je peluang tanya itu dan ini kat doktor, kadang2 mungkin derang pun terlupa nak explain sesuatu kan.. so bila kita byk tanya kita pun membantu doktor mengeskplain lah jugak kan..

p/s: nak bercuti mana pulak kali nie?

POSH76 said...

citer pasal suntikan hepatitis tu rasa nak amiklah ....good review la sis..dah geng dgn doc kalu ada apa2 leh ler share yer...u mmg kiut hehe

Mimy Hamid said...

babe sudah sehat...errr jgn marah ..i tau u sakita..tp sakit apa ..take care okeh..lucky u hubby sgt support...

L@n@ said...

kurus ke domok ke u ttp vogue la yang...!!!

booh7979 said...

Aku pernah ambil suntikan hepititis 7 tahun yang lalu..tapi tau la samada masi reactive lagi ke tak...heheheh anyway u look great here!

sipisenan said...

syukur kak da sehat.. hehe.. =)

ina mail said...

pasal exercise, memang malas sangat.bukan neena je akak pun sama .sampai laki akak pun dah sound, bila nak start exercise.yang penting neena mmg cun.sebab tu akak suka jenguk blog neena,sebab nak tengok gambar.

joijoi80 said...

maintain jer nampak...

joijoi80 said...

pernah pergi bercuti di pangkor laut ker? cubala kat sana.. mesti damai x ramai orang

NeenaAnuar said...

Purplelicious:
huhuhu.. kurus ker? alhamdulillah.. now semakin sihat dah... :))

NeenaAnuar said...

Deqna:
tu lah.. mulut aku dok pot pet pot pet biler jumpa doktor.. sib baik dpt doktor yg baik.. mau dia layan jerk kerenah aku nie... heheehe...

p/s: entah.. masih dok mencarik2 lagi nie.. :D

NeenaAnuar said...

POSH:
haa.. you better go and check taw...
hihihi.. TQ darling! :D

NeenaAnuar said...

Mimi:
hehehe.. I confuse.. you tau ker you tak tau I sakit apa nie? hahaha...
but anyway.. thanks a lot yeah!

NeenaAnuar said...

L@N@:
lololololo... ni yg nak cium2 lana kalau jumpa dia nie! hehehe.. TQ dear! :D

NeenaAnuar said...

booh:
ohh.. doktor told me that evry 5 years we need to check the status... and now is the best time for you to check my dear!

hehehe.. TQ darling! muuuahhh....

NeenaAnuar said...

sipisenan:
thanks dik! berkat doa adik jugak... :))

NeenaAnuar said...

Kak Ina:
hehehehe.. TQ very much kak... malusss tol neena niee.. merah2 dah pipi nie haa... :D

tu lah liat tol biler mention about exercise nie kan.. huhuhu...

NeenaAnuar said...

joijoi:
huhuhuhu.. thanks sis!

tak penah sampai lagi ke sana... insyallah.. nanti neena survey2 yer... thanks!

Suki Cida said...

alhamdulilla... sekurang2nya kesihatan kita doktor pantau... i guess ada reason disebalik apa yang terjadi, betulkan?

NeenaAnuar said...

Cida:
yup! exactly! :D

rohaniabdul said...

ha..ha... syok gak baca citer neena ni.. updates jugak perkembangan one of my best friend ni.. kot yer yr hubby nak ngaku la.... yg boleh nak komen ni pasal teringat time kami ramai2 nak derma darah masa kat sekolah dulu..org lain elok je.. dia yg jantan pulak yg pitam... so, kim salam kat dia erkkk...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails