COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, March 30, 2010

Excited Sangatttt!


Lupakan kisah sedih itu... walaupun yg sedih tu terjadik selepas yg happy nie.... Apa yg happy sgt tu??? mmm.... actually happy + excited! hihihi...


Ok.. sabtu lepas pagi2 buta kiteorg dah bangun tuk gie wat service kereta... dari kol 8 pagi - 12 tgh dok lepak kat tempat service kereta... memang cukup menyampah biler time kene gi service kereta sib baik kat situ ade WiFi... leh gak lah abiskan masa 4 jam tu layan tenet... kalau tak confirm sanggappp!!!!



_DSC0395 copy
Aku memang cukup suke bawak kereta kalau lepas diservice! hehehe... tapi dlm pada syok2 bawak tu tension gak sebenarnyer!! tu muke aku tengah suke + tension kekdah nyer!


_DSC0397 copy
Tension sbb semua jalan disekitar KL cam harammm on last saturday!! Jammed cam tiada hari esok dah gamaknyer! huhh!!


Lepas service... gie makan... lepas makan... aku ade BELI something! part tu aku story kat enty lain yerr... hehehe... pastu en. teman gie potong rambut... nak tengok wajah baru en. teman? yg tu pun akan aku tempekk kat entry yg lain yerr...

Lepas en. teman potong rambut.... aku ajak en. teman lalu depan umah baru kami... Hohoho.. lama gilerrrr kannn aku tak update pasal my Axis Crown nie? Since aku berbloggin rasanyer baru 2 kali jerk aku update about it! and last entry was in June last year!!

Disebabkan dah lama giler tak update about Axis.... kekdah nyer entry nie akan jadik panjangg giler babassss.... so layannnnnnnnnnnnnnn........


_DSC0403 copy
AXIS PANDAN view from MRR2...


_DSC0465 copy
AXIS PANDAN view from Jalan Cempaka....


_DSC0410 copy
Bawah sekali Axis Atrium (shopping mall).. atas Atrium.. Axis SOHU.. atas SOHU.. Axis Residences!


Ok.... sapa2 nak review about AXIS nie.. leh refer to THIS website yer... Aku just give a lil bit of review pasai umah aku niee.... Atrium tu merupakan shopping mall 2 tingkat... SOHU (small office home unit) tu merupakan rumah yg berkonsepkan office... Residences tu pulak 33 tingkat serviced apartment! So far progress tuk Atrium, SOHU & Residences almost completed walaupun dah delayed berbulan-bulan!! biasalah mana ade project yg on schedule kan?


_DSC0409 copy
Axis Crown!

Yup!! Thats mine!! Aku beli 1 unit of Axis Crown... Axis Crown nie merupakan 44 tingkat serviced condominium! Umah aku di tingkat 14 jerk! tak sanggup aku nak beli tingkat yg tinggi melangit tuu... rasa cam naik roller coster kekdah nyer nanti... dan jugak mau en. teman tak duduk kat balcony umah nanti! hehehehe... So far progress umah aku nie dah mencapai ke tingkat 27 dah... adoiii.. jauh lagik nak mencapai ke tingkat 44 tuh!! well biasalah.. kalau dah yg Axis Residences pun delayed apatah lagi yg Axis Crown nie! kalau ikutkan SNP.. aku bakal dpt kunci pada bulan May nie ok... tapi nampak gayanyer lambat lagi lah nie... takper lah.. janji siap dari terbengkalai kannn....


_DSC0408 copy
Waktu amik2 gambar tu tetiba terperasan yg kereta dok berderet depan umah aku niee... apa yg special sgt kan???


_DSC0418 copy
Sekaliiiiiiii... nampak org dok sorong troli keluar dari Atrium! Apakkahh?? KFC pun dah dibuka! huhuhu...


Rupe2nyer ATRIUM dah dibukaaaa daaaaaa... dah 3 hari dah Atrium dah didatangi pengunjung! huhuhu... tak sangka lak.. coz aku selalu monitor umah aku nie tiap2 hari dari dlm LRT jerk.. i.e. bahagian belakang umah! yer.. pada yg tak tau.. betol2 belakang umah aku adelah Station LRT Pandan Indah... gamaknyer kereta aku lagi kurang bergerak lah nanti... pasai tu tak tahu pun yg bahagian depan tu camner progress nyer... dah lama sgt tak survey bahagian depan umah tu... tu yg aku ajak gak en. teman pegi sana hari sabtu hari tu... sekali pegi.... tuuuu diaaaaa..... dah banyak perubahann rupenyer! hehehe... So apa lagik... kami berdua ngan secara gayat nyer gie menyerbu masuk ke dlm ATRIUM lah! Jom tengok apa yg ade dlm shopping mall umah aku tu... :D


_DSC0422 copy
Kedai Kasut!
Wahh!! I loiikeee! :D abis laaa duit aku


_DSC0426 copy
Pusat Hiburan Kanak2...
Abiss lar esok2 anak aku asyik nak turun gie main game jerk gamaknyer! :p


_DSC0440 copy
Oohhh.... Yg nie memang penting buat aku! hahahaha.... Tak sangka ade gak Money Changer di situ...


_DSC0433 copy
Hah! nie penting buat en. teman! agak2 dah bertambah rabun.. turun bawah jerk buat check up! then leh teruih buat kanta baru... hehehe....


_DSC0449 copy
Agak2 laporrr.... leh carik roti! ;D


_DSC0425 copy
Masih banyak tenant2 kedai yg giat menjalankan kerja2 renovation!


_DSC0446 copy
Aku suke section nie... sgt ceria!


_DSC0431 copy
Tak der kedai pun yg bukak lagi kat section Axis Atrium Fashion.. masih dlm process renovation kedai masing2....


_DSC0445 copy
Pandangan Axis Atrium Fashion dari tingkat 2... aku rasa tempat nie diaorg jual brg budak2 teenagers lah kot!


_DSC0444 copy
OK.. nie ruang legar Axis Atrium!


_DSC0442 copy
Nie ruangan kedai di tingkat dua.... memang tak der kedai yg bukak lagi di tingkat 2 nie... melainkannnnnnn....


_DSC0441 copy
MR. D.I.Y!
Besar giler kedai dia kat sini... En. teman suke sgtttt sbb senang dia nak carik barang2 hardware! hehehe....


Disebabkan baru 3 hari Axis ATRIUM tu dibuka... so memang tak banyak sgt lagi kedai2 yg beroperasi... masih banyak tenant yg dlm process nak masuk kedai & buat renovation...

Ok... yg paling best & yg paling aku suke kat Axis ATRIUM nie adelah.....


_DSC0434 copy
CARREFOUR!
Carrefour merupakan anchor tenant kat Axis Atrium nie! :D


_DSC0436 copy
Owner rumah tengah buat survey... ok ker tak service yg diberikan... hehehe.. ternyata tip top! puas hati aku tengok... majority barang2 keperluan yg aku biasa guna pakai ade disitu... tak macam TESCO... tension jerk tiap kali pegi.. mesti ade jer barang2 yg aku nak beli tu tak der! katanyer out of stock! hmmm... takper lepas nie no more TESCO & GIANT.. Welcome to CARREFOUR! hehehehe...


_DSC0438 copy
Something new to me! tak tau lah kalau org lain dah penah tengok bende alah nie aku tak penah tengok lagi kat mana2 supermarket! cute jerk troli nie... dia main tarik2 jerk.... cool kan?


_DSC0437 copy
Disebabkan aku dah beli barang2 dapur hari tu... so tak dpt lah aku shopping apa2 kat CARREFOUR umah aku nie... tapi disebabkan gayat nyer pasal.. balik tak nak tangan kosong! so beli lah anggur nie sepaket!! bestttttt... manisss buahnyer! and pasal anggur nie jugak laah mood aku dah bertukar masamm biler nak bayar anggur RM8... hilang duit RM50! uhuk.. uhuk.... :(


_DSC0451 copy
Okkk.. dah abis round dlm ATRIUM.. now nak survey2 kawasan perkarangan @ corridor AXIS ATRIUM lak! Kat area corridor Axis Atrium tu.. akan ade banyak kedai2 makan....antaranyer yg dah naik banner adelah...


_DSC0411 copy
Sib baik tak NINA Cafe! ahakss!!


_DSC0454 copy
OLD TOWN WHITE COFFEE!
Wahhh... our favourite lol! :D
pasnie sapa2 nak lepak old town.. dtg umah aku jerk lar yer... hehehe...


_DSC0457 copy
Mamakkkkk okkkkk.... wajib ade taw! hehehe...


_DSC0452 copy
Saja nak tunjuk location KFC & umah aku tu haa.... en. teman kata.... "esok nak makan KFC kite turun pakai kain pelekat & kain batik jerk lar yerr" hahahaha...


_DSC0461 copy
OK!! secara keseluruhan... aku happy sgt ngan furnishing ATRIUM! tak tau biler official opening for it! yg pasti tak lama lagi org2 Axis RESIDENCES dah boleh dpt kunci...


_DSC0450 copy
Sedangkan aku????
Tetap sabar menunggu AXIS CROWN ku! harap2 by end of this year siap lah hendaknyer! korang doakan lah tuk aku yer!


_DSC0458 copy
Apa pun... I'm really happy & excited to see my own house in progress! ;D

36 comments:

joijoi80 said...

wuih..best..bawah rumah shopping complex tu........

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah memang complete semua ada..senang sangat kan..xda alasan la klu nak beli barang apa2 tue xda ...tapi antara malas n rajin jerk la nak turun ke bawah tue kan...hehehehheheh...
kita penah tengok troli cute tue dekat econsave balakong..heheheh memang cute kan..main tarik jerk..

Yaniez said...

wahhh... bestnya..
pasni dah pindah tak p jauh2 nak shopping.. g turun bawah jek.. macam2 ada... huhu

-niD's- said...

uiii...beshnyaaa...lokasi umah NEeNa...sok ni g KL bolew laa singgah umah NeEna eRk...sebab "MCM-MCM ada"

Siti Shuhadah Zainol said...

wah...bestnyer neena... dah nak masuk rumah baru... :)

Lady of Leisure said...

bestnya neena nak masuk umah baru.. congrats ya.. best kan umah ada segala kedai n kemudahan... salun rambut ngan spa ada tak hehehe..

Cik Yayang said...

Betul2 punya complete facilities kt area umah Neena ni...mmg confirm kalau kitaorg dh lepak umah Neena, penuh makanan kt umah kan..hahaha

Jom tengok apa yg ade dlm shopping mall umah aku tu----> Ayat ni cm best jer kan...DALAM SHOPPING MALL UMAH AKU..:-))

~kuyam~ said...

wah3...mcm best.semua ada :D

eynda said...

Wah!! Lengkap!! Takyah pi mana dah neena hehe...

mrs.ecam said...

perghhh gilos ah....bwh umh de suping kompleks u...kelazzzzz.....abes la wit ko pasni...kih3

eqbalzack said...

salam neena...

kalau free singgah blog abg eq jap...

ada sesuatu menunggu anda di sana...

nanti kalau jadi...bawak abg syg sekali k...

kita lepak2...hehe

Mimy Hamid said...

kalau macam nii nya dekat..kalau aku le kannn konpom bankrupsi berlaku...yerla apa tak nya...aku gi la KFC..mau hari2 aku jamah KFC..pastu pantang tgk bread story...adoii...tpi menarik tertarik erhhh...tgh2 kl ni harga konpom dh melambung ni...

Ms AiReEn MoHd said...

mmg sgt best umah ko tu babe...wajah excited ko tu wat aku nak tersenyum sekali...tak sangka ko sgt happy mcm tu....aku pun happy tgk ko babe...tempat ko tu ya ampun sumpah tersngat best mau kalau aku duk situ tengah bulan aku amik mangkuk tadah mintak duit plak kat public...asik abis jer la keje nyer duit aku...

aceh aku sembang mcm duit aku byk jer..tak der la aku nak mampu beli umah mcm ko yg mahal gini weh...aku ni lum pun beli umah lagi...da sethn 4 bulan kawin umah pun tak der lagi ni..huwaaaa...tetipa malam mulai mlm ni aku da tarbiah boy pasal umah lak la..ekekekkee

mrs.hanibunny said...

ayo mak cik...tingkat 14 jerk??? bagi aku 14 tu tinggi da... seyes la best... semua depan mata... tah yah pk nak parking... heheh aku parking umah ko la... lalalal ok tak???

soffya cik bulan said...

sis, ku suka gayamu...vogue sungguh wlpn simple.i like...;D

he...salam kenal dari saya eh...ada ms kita lepak2 ok...:)

ku ingin link2 juga.=)

Deqna said...

fren, ko tau.. rupanya ofismet aku pun beli rmh kat situ gak. Berjiran lah korang.. dia tingkat 12 ko tingkat 14..senang lah kalau aku nak gi rmh korang kan..

bestnya kat sana, byk kedai2.. tak yah susah2 nak kuar... shopping kat bawah rmh jer...

POSH76 said...

wow bessnya tngk place kat future house u tu...mmg happening...mcm2 ada...la ni tak yah nak gi jauh2 soping kat area umah u ajer...hehe

~eZmALiZa~ said...

omg!!!
axis atrium da bkk ke??uma ezma dekat depan tu je..see!! punye la lame ezma xblk uma..asek duk perlis je..uwaaa...jelesnye kak neena da pegi dulu..btw, wayang xde eh kak?? :)

sumpah excited gilerrr!!! :)

NeenaAnuar said...

joijoi:
hihihi.. nanti jemput lah dtg shopping kat umah neena yer! ;D

NeenaAnuar said...

Purplelicious:
tu lah.. takot gak esok2 dah malas lak nak turun walaupun dah dekat nak beli barang! hehehe....

NeenaAnuar said...

Yaniez:
huhuhu.. tu lah pasal! agak2 tak dak bende jerk! terjah teruih ke bawah! :D

NeenaAnuar said...

niD:
sila.. silaa.. jemput lah dtg umah yer.. jgn segan2 keh! kot TERterjah ke KL.. roger2 lah nanti yer! ;D

NeenaAnuar said...

Shu:
huhuhu.. lambat lagi lar Shu.. umah neena lom siap pun lagi.. yg siap nie bahagian bawah jerk.. :D

NeenaAnuar said...

Lady:
thanks dear! tapi lambat lagi leh pindah masuk umah nie... tahun depan kot baru dpt kunci...

hehehehe.. so far tak nampak lagi hair salon & spa.. kalu ade confirm i tak duduk umah lar jawabnyer! wakakkaaka...

NeenaAnuar said...

kuyam:
thanks dear! TQ gak coz sudi singgah sini yer! singgah2 lah selalu yer! ;D

NeenaAnuar said...

Kak Eynda:
tu lar tu kak.. alhamdulilah... :D

NeenaAnuar said...

ecam:
wakakaka.. tu lah pasal!! memang nak kene jaga poket aku.. mau kasik ketat sikit! hihihhi..

NeenaAnuar said...

Abg EQ:
salam bro!

dah singgah dah..

thanks for da award! nanti kite menge-TEH sesama yer! and dah semestinyer abg sayang tu akan ku kelekk sekali... mana leh tinggal sama dia... hehehe..

NeenaAnuar said...

Mimy:
haaaa... baru ko comment kat tempat yg betol! hehehe...

tu lah.. aku pun risau gak nanti kot2 poket aku leh bankrup jugak! huhuhu... harga tu tak der lah melambung mana... still under control lah... hehehe..

NeenaAnuar said...

Aireen:
thanks babe! hehehe... itu muke happy spontan aku.. sempat lak en. teman snap gambo tuu... hahahha... macam2 lah ko nie beb! sampai nak bawak mangkuk tadah tuu.. wakkakaka...

takper beb.. yg penting ko plan jerk dulu.. soal dpt biler tu belakang kire! mana tau esok2 jadik kenyataan kan! tak mustahil semuanyer bermula ngan angan2 kann. :D

NeenaAnuar said...

hanibunny:
hehehehe.. ok jerk! anytime babeh! :D

NeenaAnuar said...

soffya:
hihihi.. Thanks dear! *blushing* :p

salam kenal to you too! leh jerk nak lepak... nanti roger2 yer! :D

NeenaAnuar said...

Deqna:
oh ye ker? kecik sungguh dunia nie yer! hehehe... bagus2 ... esok senang ko nak wat rounding visiting kawan2 kannn... :D

NeenaAnuar said...

POSH:
hehehe.. thanks babe! nanti dtg lah shopping kat umah I yer! leh pastu kite lepaking together2.. :D

NeenaAnuar said...

Ezma:
hohohoho.. tak sangka esok2 kite bakal berjiran yer! kecik tol donia nie yer... hehehe...

wayang akak tak sure lah dik ade ker tak... so far tak nampak lagi lah...

nanti kalau adik dah balik sini.. jgn lupa tok roger2 yer.. leh kite pekene old town kat situ! :D

NeenaAnuar said...

cik yayang:
sorry ku tertinggal nama pun tadi! hehehe...

alhamdulillah.. so far tengokkan pada facilities tu puas hati lar... leh jerk nak dtg lepak kat umah.. kecik tapak tangan.. satu kondo tu neena tadah kann.. ewahhh!! ;D

memang bestttt jerk statement tuuu kannnnnnnnnnnnnnnnnn... :p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails