COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, March 9, 2010

Ownn Nasi Ayam!


Hari sabtu hari tu.. aku keluar dari ‘jailed’! huhuhu...


Sebulan dok umah.... tak nampak dunia luar hokeee!! Terus timbul perasaan giler gedikk nak gie jejalan sana sini... dan dannnn tabiat waktu berchinta pun datang... semuanyer nak ku buat dlm masa satu hari.... nak gie tengok wayang lah.. nak gie window shopping lah.. nak gie makan2 lah... uishhh.. pendek kata semuanyer nak lah!

TAPIiiiiiiiii... masa skg bukan cam dulu.. ko akan banyak menghabiskan masa kat tengah jalanraya berbanding kat tempat yg dituju.. giler tensiiii arr kuar nowadays! Tu yg aku lebih suke dok umah dari gie jejalan lepas berkahwin nie.. (dulu waktu berchenta no choice sbb nak dating nyer pasal.. hahahaha) now biler dah kawin... kalau nak gie pun biarlah ade tujuan... kalau takkkk... once in the while tu ok lah kalau nak kuar... but not every week! Sbb aku leh jadik weak and weaker kalau dok spent time kat atas jalan.. maka stresss pun memuncak! Baik aku lepak umah.. layan TV.. layan tenet.. and layan en. Temannnn.... teetttttttttttttt... *dah lama aku tak layan dia since kelam kabut ngan diri sendiri* teeeeeeeeetttttttttt lagikkkkk.... hahahhaha...

Nak tau apakah aktiviiti aku pada hari sabtu yg lepas? Ok.. kite mulakan ngan sessi jalan jalan carik makan dulu.... we both kuar umah pun dah almost lunch time.. so, terus pikir nak makan kat mana.. kirenyer breakfast cum lunch jerk dah gamaknyer... aku teringin nak makan nasi ayam! So aku ajak en. Teman gie makan kat kiteorg punyer Nasi Ayam favorite stall!


_DSC0003 copy
OWNN Nasi Ayam!


Memang kat sini mabelesssss giler dia punyer nasik ayam... ini mengikut taste aku & en. teman lah yer... nasik ayam kat sini memang beribu-ribu kali ganda sedapnyer dari nasi ayam yg dah penah we ollzz makan sebelum2 nie... aku dah penah makan nasi ayam hainan bukit bintang & jugak nasi ayam Linda Onn... tapi tetap tak leh nak challenge kesedapan Ownn Nasi Ayam nie... soal mahal satu hal.. yelah sbb concept restaurant kannn.. kalau sedap ok lar jugak.. berbaloi lah bayar... nie mahal tapi tak sedap! fuh... memang tak suke concept nie! tapikan aku tak penah try lagi nasi ayam mengchongkam! Ramai org kata sedap.. tapi aku tak penah berkesempatan nak gie merasa lagi...


_DSC0001 copy
Sempattttttttttt lagiiiiiii dlm masa menunggu nasi ayam tiba! Welll... memang tak leh nak buang tabiat nie... hahahaha...



_DSC0010 copy
Ok.. makanan pun dah sampai... jemput makan yerrr...


Nasi ayam nie kiteorg kalau makan... confirm amik extra lagi satu pinggan.. kirenyer 2 org makan tapi order tuk 3 org makan lar camgitu.. pinggan yg ketiga tu aku setengah setengah ngan en. Teman... kiteorg kalau order memang mintak bahagian dada jerk! Sbb untung sikit dpt banyak isi.. ayam dia punn lembut gilerrrrr... and yg lebih menchongkam adelah......



_DSC0008 copy
Cili dia tuuu... perrggghhhh... pedasss & sgt mabelesss hoke! Aku kalau makan.. confirm mintak semangkuk extra kuah cili tu... don’t worry.. kat sini ko mintak lah extra apa pun.. diaorg ok jerk melayannnnn... tu yg best tuh!


Ok.. kot2 ade yg nak pegi carik kedai nasi ayam nie... silalah ke area Dato’ Keramat... carik Esso yg berdekatan ngan LRT stesen Damai... just opposite @ next to Esso tu ade gerai around the corner.. confirm korang akan jumpa kedai nasi ayam Ownn nih! ;) So kalau dah jumpa jgn lupa habaq mai kat aku.. so kite leh makan sama sama... lagi best kalau korang yg belanja aku makan.. sbb sepinggan nasi ayam tu = RM5 jerk... :p



Disebabkan aku terlebih rajin... aku tempekkan lah tuk korang.. supaya lebih senang korang nak carik! exact location yg bertanda X warna merah tu...


p/s: lepas makan continue jalan jalan lagi.. will story on next entry yeah! ;)

21 comments:

POSH76 said...

good info nanti nak teraila...memanjang jer nak menerai nasib baik ada location map senang sikit nak cari hehe

ina mail said...

neena : nasi ayam kedai ni style chicken rice shop ni bolehlah layan. akak tak minat ayam dia gantung sampai isi dia keras keras itu memang tak layan.lagi satu tengok kuah cili dia.

Mimy Hamid said...

wow....teruja ngan spek mata kamu bukan nasi ayam tau...hehehe...

eqbalzack said...

ur pic sgt sharpe! jeles abg eq...berapa panjang la lens dia tu...hehe

eynda said...

Tengok gambar pun dah rasa macam sedap :-)

joijoi80 said...

boleh la cuba nanti....

Deqna said...

aku rasa cam pernah pergi kot... bapak mertua aku bawak.. nasi ayam kat situ memang femes kan..

Ms AiReEn MoHd said...

babe aku suker rambut ko yg bawah curly tu..sumpah aku sgt suker....siap plak aku print nak wat mcm tu kononnyer....bungguks jerk aku kan...

nasi hayam sedap nyer...yummeh

NeenaAnuar said...

POSH:
hihihi.. try taw sbb dah ade map tu! confirm senang you nak carik! ;D

NeenaAnuar said...

Kak Ina:
ha'ah lar kak... lupa lak neena nak tambah... neena dah try My Chicken Rice SHop gak.. ok lah,... not bad gak nasi ayam kat situ... betoi.. neena pun kalau makan nasik ayam.. yg paling penting nak make sure chili dia haruslah mantop! ;)

NeenaAnuar said...

Mimy:
wakakakkaa... SPec Lagi glamm dari nasi ayam kah? hihihi..

NeenaAnuar said...

Kak Eynda:
Confirm sedap kakkk.. cuba taw kalau ade sekitar KL nanti... :))

NeenaAnuar said...

Abg Eq:
hehehe.. hubby yg amik gambar tu semua.. dia guna D90 kit lense jerk! ;D

NeenaAnuar said...

joijoi:
cuba... jgn tak cuba sis! ;)

NeenaAnuar said...

Deqna:
ha'ah.. memang ramai org kat kedai dia.. nak2 kalau lunch time hari org bekerja.. confirm penuh!

NeenaAnuar said...

Aireen:
hohohoo... TQ very much dear!! So nanti kalau dah buat rambut baru.. jgn lupa post kat blog keh! ;)

emaduel said...

yeah nasi ayam kat situ memang sedap..delicious..yummy..

hehe btw,suke tgk gamba2 dalam blog ni :D

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah datang2 sini terus kena hidangan dengan nasi ayam...pehhhh nie yang mencabar tekak nie....

NeenaAnuar said...

Emaduel:
hehehe.. betoi2.. sis penah makan situ yek! memang mabelesss kan nasi ayam nyer...

thanks for following & visiting my blog yeah! I'll link yours too! ;)

NeenaAnuar said...

Purplelicious:
alamak.. sorry my dear.. bukan niat ku nak buat hang lapar... takper.. for baby.. mintak en. shukri bawak sis pegi makan nasik ayam nie yer nanti.. :D

nba-Nur said...

Saya pun suka sangat makan di sini.. Sedap sangat!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails