COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, March 24, 2010

Sama Ker???


Dulu kalau keluar jalan2 sama ngan arwah mak.... tak kire lah gie shopping ker.. gie umah sedara ker pasti ade yg menegur....


"eeehhh... muke anak akak yg nie sama cam akak yerrr...."

"wahhh... dah besar anak ko... memang sebijik muke ko waktu mude2 dulu Kiah" (nama gelaran arwah mak aku dikalangan ahli keluarga)

Betol ker sama eekkk???




ME-MAMA
Like Daughter Like Mother?



OR



me-mama
Like Mother Like Daughter?
hehehehe...


Tapi yg aku pasti... tang rambut aku memang sejibikk ikut arwah mak... lebattt & hitam! Arwah mak aku rambut dia sgt lebat waktu dia anak dara... biler dia dah kawin rambut dia makin kurang.. nanti lah kalau dpt chan aku carik gambar2 lama mak yg berambut sgt lebat tuu.... then, tang hidung memang aku copy right abisss.... then, arwah mak penah ckp gak ngan aku dulu....

"angah nie cam makkk... mak dulu mude2 suke bergaya.... suke make up... suke pakai baju yg berfashion... suke gie jalan2 sana sini... so pendek kata angah memang ade banyak persamaan cam mak"

Errrmmm... mana tak tumpah kuah kalau tak ke nasik kan??? hehehehe.... cuma satu yg mak tak penah sebut ngan aku.. dia suke bergambarrr kahhh??? hahahahahaha...

Lagi satu yg aku ingat sampai skg.. mak penah gak kata camgini kat aku....

"Mak dulu waktu muda selalu susah nak beli baju.. sbb mak nie rendah.. kalau beli seluar mesti labuhhh.... pastu mak jenis badan yg berisi.. kalau nak beli baju agak payah... so, mak selalu berdoa kalau mak dpt anak nanti.. biar lah anak mak tinggi... badan kuruss.... haaa... skg mak dapat pun angah!"

Tu semua antara dialog2 manis antara arwah mak ngan aku yg tak dpt aku lupakan... aku bersyukur sgt sbb arwah mak jenis yg banyak bercakap (pun sama cam aku) ... willing to share everything (pun sama ngan aku)... dia juga jenis yg meluahkan (pun sama ngan aku)... So pada aku... dengan cara mak yg banyak berkongsi rasa ngan aku tu lah yang membuatkan aku ade banyak kenangan bersama-sama dia... dan kini ianya tinggal sebagai satu memori & kenangan yg terindah! ;)

29 comments:

ina mail said...

alah bagilah rambut lebat sikit.rambut akak banyak gugurlah. samalah cam muka arwah mak neena.

Cik Yayang said...

Mmg ada iras pun, Neena..:-)

[z@ck] said...

sis..
memang sama la..
=)

Deqna said...

memang ko sama cam mak ko muda2 dulu..

mana tak tumpah kuah kalau tak ke nasi..

hari ni entry sumer pasal arwah mak ko.. syahdu beb...

hah lagi satu arwah mak ko masak sedap kan.. ingat lag masa zaman belajar dulu makan kat rmh ko lauk ikan terubuk masak lemak dengan belimbing kecik2 tuh.. perggghhhh power siot...

tentu ko pun pandai masak kan.. hehehehe

Siti Shuhadah Zainol said...

mmg sebijik la neena... mcm kembar plak... hehehe...

Suki Cida said...

memula ku tengok nan ado yang sama... pipi sama kot... but the second pic sama!!!! she sweet like you dear :)

Al-Fatiha buat dia

Ms AiReEn MoHd said...

ade babe..mamam u tu chubby sikit uu kuwus sikit....ha gitu la...sweet tetap menten same la....cara daring pun same..heheheh like mama like doter la ni....hihihihi

eqbalzack said...

sama2...nampak classic sangat...hehe

POSH76 said...

mmg seiras la dear...mesti masih terngiang2 apa your mother had saidkan....

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

sama la sis..memang saling xtumpah la...anak mak la katakan nyek..heheheh..sweet jerk...
al-fatihah tuk ur mum...

Lady of Leisure said...

sangat sama... like mother like daughter... so sweet... ke mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi kan...
i pun org selalu cakap reflect my mom hehe...

NeenaAnuar said...

Kak Ina:
hehehee.. akak nak rambut neena sikit ker? leh gak.. sbb rambut neena banyak sgt niee... huhuhu...

sama yek kak? nnggeeeee... :D

NeenaAnuar said...

Cik Yayang:
Iya? Thanks cik yayang... ;)

NeenaAnuar said...

z@ck:
hihihi.. sama.. like mother like dotter kann.. :D

NeenaAnuar said...

Deqna:
huhuhu... hari nie hari memperingati arwah mak aku.. so touching2 sikit lah gamaknyer hari nie.. hehehe..

hohohoh.. ko leh ingat lagi yer frennn.... yea.. arwah mak aku such a good cook! AKU??? PANDAI MASAK KAH??? kah... kah.. kahh.. ko dah penah rasa aku masak kan?? so sedap kahh? ngggeeeee... :D

NeenaAnuar said...

Siti:
huhuhu... kembar di zaman yg berbeza! ;D

NeenaAnuar said...

Cida:
hehehehee... ade2 part lah yg sama kannn.. :D

NeenaAnuar said...

Aireen:
hehehehe.. cara daring tu yg mahal tu kan... :D

NeenaAnuar said...

Abq Eq:
TQ bro! ;)

NeenaAnuar said...

POSH:
yeaaaaaa... memang takkan leh luput dari saluran telinga nie... uhuk!

NeenaAnuar said...

Purplelicious:
sama yerrr.. tu lah. betoi lah ramai yg dah kata camgitu.. thanks dear! ;)

NeenaAnuar said...

Lady:
thanks babe! mesti you comeyy like your mom tooo kannn... :D

Ms AiReEn MoHd said...

babe ko tau tak..aku punye tak menahan satay ko aku ajak boy mencekik satay kat rnr yg dekat bukit subang si samuri punye....

ko tau aaku mkn bape cucuk...10++ dengan rakus sambil teringat blog ko...akhirnyer ..ha kan da berlambak lemak kat perut aku skang ni...kenyang neh...jgn buh mknan yg aku suker...yang ado aku kan..kekekeke

Ms AiReEn MoHd said...

EHHH babe da siap entry sate aku..ko jgn tunjuk en teman gelak die tgk cara aku nangkap gambo kang...

eynda said...

Ada iras....dlm masa yg sama sedih jugak la baca entry ni ... :-(

Mimy Hamid said...

neena u mix yer...bestnyaaaaaa

NeenaAnuar said...

Aireen:
hohohoo... ok lah tu babe.... sekurang kurangnyer ko dpt makan apa yg aku makan kannn... hahahahaha...

NeenaAnuar said...

Kak Eynda:
ade yer kak... thanks!

NeenaAnuar said...

Mimy:
ha'ah.. I'm mix dear... Malay + Indian! :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails