COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Saturday, March 20, 2010

Nak Apa? Nak Telor!


Isteri : Bee.. you nak makan apa tengah hari nie? Cakap jerk nak makan apa... I masak lah... dah lama I tak masak nie... hari tu pun I masak simple jerk sardinnnn... so hari nie kalau you teringin nak makan apa2 yg best2... bagi tau lah.. I leh masakkan...


Suami : Eeerrrmmmmm...... Buat telor kicap jerk lar!

Isteri : ???


Aku ingatkan dia nak lah makan yg grand2 sikit.. masak lemak ker... masak asam ker.. masak gulai kari ker... masak kurma ayam ker... aku memang dah get ready lah nak berjuang kat dapur dari segi mental & fizikal... tapi nie tak... lagi mudah dari sardin lak yg dia suruh aku masak.. hihihi.. tu lah en. teman... kalau soal makan memang tak banyak kerenah... senang jerk nak jaga tekak dia nie.. tak banyak songgeh.. dia memang suke menu yg simple2... sama jerk ngan tekak aku... kalau menu telor ngan kicap nie memang favourite aku dari kecik.. in fact favourite menu turun temurun dari arwah nenek sampai lah ke arwah mak aku... and now aku carry the gen.. suke gilerzz ngan telor kicap!


P1060238 copy
Goreng telor mata kerbau... goreng cili padi & bawang kuning...
Then tuangkan kicap manis habbal diatasnyer!
Cepat.... Mudah... dan amat Lazat!!!



P1060242 copy
Seharusnyer dihidangkan bersama-sama nasi putih yg paannaasssss... :D


Tak sampai 10 min kat dapur.. dah siap satu menu yg sgt2 lazat (pada aku ngan en. teman lah)... kite org selain dari sardin.. menu nie memang favourite.. so jgn kata aku malasss masak yerr... biler mood rajin aku sampai... aku tanyer dia nak makan apa... dah dia kata nk makan tolorrrr ... apa leh aku buat kann? hehehee.. so layannnnnnnnnnnnnn kan aje permintaan suami tuu.. yg penting dia enjoy makan.. aku pun enjoy sbb tak susah nak menyediakan nyer.... hihihihi....

33 comments:

Liea said...

best best aku pun suka! senang dapat laki tak cerewet kan! AMin!

sisdee said...

my hubby's fav too...my fav too....:D simple gile n sodap kan :D

LiAnA said...

huhu lauk mcm tu pun dh boleh buat perut yg kenyang jd lapar balik hiks..


hari ni akak masak simple gak ikan bawal goreng, pak choi oyster dgn sambal belacan je.. sedap dh tu...kiki

eqbalzack said...

kadang2 lauk yg simple2 mcm ni la pembangkit selera kita.....tambah 2-3 kali...hehe

Awien Ghazi said...

hari sabtu... hari malas memasak... tapi gara-gara entry neena... awien telah pun selesai makan nasi bersama telur goreng kicap...

burrppp alhamdulillah... sodapnya.

Lady of Leisure said...

to me yang simple tu yang sedap...
lady kalau lauk simple mcm ni, boleh makan bertambah tau.. hehe

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

memang kadang2 menu yang simple2 nie la pembuka selera...lebih dari lauk yang hebat2...pehhhhhhhhhhhhhh nie yang buatkan kita tiba2 rasa nak goreng telur nie..walaupun makan dengan roti jerk..hehehehe

Suki Cida said...

ko ni banyak komen lak... hahah klau laki aku mita mcm tu neena... nikmat aku raso... hahahah... giler sonang weiiii... mcm tu berjuang pakai copstik jo... hahahah

sipisenan said...

isk2.. br pas mkn, ble tgk jer, da lapa balik. hukhuk

ina mail said...

telor lagi sedap dari segala lauk. tengoklah budak-budak, dah ada lauk pun nak goreng telor lagi.

POSH76 said...

senangnya en teman...samalah cam MR Y tanya nak makan apa mesti nak yg simple2...hehe

bagus gak tak bnyk ragam...hehe

uncle ana said...

sedap wei2///
tiba2 aku terus lapo

Yaniez said...

huhu sedapnya...
lauk2 yg simple camni la yg membangkitkan selera...
kalau zack plak, dia kalau boleh tetiap ari nak sambal ikan bilis dan telur.. dia kata masak tetiap ari pun tak pe.. tak jemu... huhu

Ms AiReEn MoHd said...

boy pun tu rekues makan yg paling glamor aku suker juga sebab senang..aku punye tak la secantik ko tu..aku kene berkuah melakung..ha gituuu banjir kekdahnyer babe....

eynda said...

Air tangan isteri masak simple pun sedap...akak pun suka masak telur cam tu...pembuka selera gak tu :-)

Deqna said...

tu pun lauk feberet kami laki bini gak...

biasanya aku akan masak kicap tu dengan sos sekali ngan bawang, cili sumer lah.. fuh lagi marbels tau....

lauk paling cpt dan senang..

NeenaAnuar said...

Liea:
alhamdulillahhh... dpt yg sonang camgini ok lah.. kalau tak mau meroyan gak lar tiap kali nak masak.. hehehe...

NeenaAnuar said...

Sis Dee:
heheheehe.. sama... I pun laki binik suke makan lauk nie... :D

NeenaAnuar said...

Liana:
betoi2.. leh ulang2 makan kan lauk nie....

huhuhuhu.. ok lah tu.. lauk akak simple & mabeless... :D

NeenaAnuar said...

Abq Eq:
betoi2... yg simple tu lah yg paling menganchammm sekali kann?

NeenaAnuar said...

Awien:
hahahahahaha.. bagus!! kuat tol pengaruh blog nie yer! ;D

NeenaAnuar said...

Lady:
betol tu dear.... I pun kalau lauk nie... laju jerk makan.. tak toleh kiri kanan kengkadang tu... :D

NeenaAnuar said...

Purplelicious:
betoi2... makan ngan roti pun bestt woooo.. nak2 wat scramble egg! top up cili sos sikit! perrggh...

NeenaAnuar said...

Cida:
hehehehehee.... tapi tak leh lah amalkan selalu kann... kang silap2 chopstik kat lubang hidung aku kang.. hahaha...

NeenaAnuar said...

sipisenan:
hehehee.. takper.. biler2 agak lapar jerk... gie carik telor & kicap yek! :D

NeenaAnuar said...

Kak Ina:
hihihi.. betoi tu kak... telor nie ibarat pembuka selera gak lah kann...

NeenaAnuar said...

POSH:
tu lah... senang kan kalau hubby yg tak banyak songgeh nie... :D

NeenaAnuar said...

Uncle Ana:
hohohoho.. gi goreng telor cepat! jgn lupa bubuh kicap taww!! :D

NeenaAnuar said...

Yaniez:
wahhh... lauk tu pun memang pembangkit selera tuu..

betol kalau lauk yg simple nie kengkadang tiap2 hari makan pun tak per kannn... :D

NeenaAnuar said...

Aireen:
hehehehe.. tak per babe.. rupe tak penting.. yg penting sodap!! :D

NeenaAnuar said...

Kak Eynda:
tu lah... air tangan tu penting kan kak! memang betol.. simple tu lah yg da bomb benornyer.. hehehe..

NeenaAnuar said...

Deqna:
waaahhh.. tak sangka aku ramai gak yg suke ngan lauk nie yerr.. hehehee.. betol lah.. aku rasa dlm banyak2 masakan aku buat entry.. rasanyer entry telor kicap nie lah yg paling ramai org comment pun... so dari situ memang sah confirm lah bende yg simple tu sedap! hahahaha...

ha'ah.. cara cam yg ko buat tu pun leh gak.. ade masa aku buat camgitu gakk... simple & sgt cepat kann.. :D

-oP_ida- said...

haiyakkkk INI lagikk sdp..
dahlaa simple...pastu memang menyelerakan...haippppppppp

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails