COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, March 25, 2010

Nostalgia Kebaya Hijau!


Hari nie aku gie keje berKebaya hijau!


_DSC0380 copy


_DSC0381 copy


_DSC0383 copy
*nie nak tunjuk baju ker nak pozing pozingg... hehehehe.. layannnnnnnn.... :p*

Ade nostalgia disebalik kebaya hijau tuuu... kalau korang nak tau... kain hijau nie adelah pemberian arwah mak aku... . arwah mak memang suke shopping kain ela... dia nyer style... jalan2 kat kedai kain... asal nampak yg berkenan dimata dia.. confirm dia akan beli... tempah kemudian citer.... ade masa dia simpan jerk kain2 yg dia dah shopping tu dlm almari.. biler dia teragak nak jahit... baru dia antar kat tailor...

So nak dijadikkan cerita... satu hari tu... dia tunjuk2 lah kain yg dia shopping... waktu tu aku sendiri tak tau dia dah lama pun menyoping kain2 tuu.... ade lah dlm 3-4 helai kainn camgitu... so biler tengok2 tu... aku ngan spontan nyer berkata.... "ehh.. chantek lah mak yg warna hijau nieee.." tanpa ade apa2 niat didadaa okkkk... aku ckp chantekk tu sbb memang suke ngan kain tu... so secara tak langsung cam puji lah kain2 pilihan mak tuuu... Tup tup mak pun secara spontan ckp kat aku... "haaa... angah suke yer? hah... amik... mak bagi kat angah! nanti jahit buat baju yerrr..." waahhh.... terkedu aku sekejap disitu...

Ye lah.. time tu aku baru start keje... duit pun bukan ade sgt nak shopping mopping niee... so harus lah cam terharu sikit biler mak bagi kain soh buat baju kannn... tapi tu lah... biler mak dah tak der... semua nie tinggal kenangan... secara tak langsung bile aku tengok balik baju nie aku rasa sgt2 nostalgia... kalau org tanyer... aku leh kata... "baju nie arwah mak aku yg kasik" bahagia jerk rasa biler sebut nama MAK kat situ... ;)

Bayangkan lah dah berapa tahun aku simpan baju nie... rasanyer hampir 7 tahun gak lah usia baju kebaya niee... tapi sampai ke hari ini... masih elok lagi tuk diguna pakai... aku nie yg benornyer ade satu pe-ell... sometimes ade sesetengah baju aku pakai paling lama pun 3-4 tahun jerk... pastu confirm aku sedekah kat org... maybe sbb dah timbul perasaaan bosan ngan baju tuu... tapi sesungguhnyer tidak pada baju kebaya hijau niee... apa pun yg terjadik... if let say esok2 aku dah tak muat sekali pun... insyallah aku akan tetap simpan baju nie dlm almari baju aku... biar ianyer menjadik satu sentimental value buat aku... mana tau esok2 anak aku tanyer pasal baju tu... leh lah aku jawab... "haaa... nie baju arwah wan yg bagi kat mama" :D


_DSC0386 copy
Brooch tu pun arwah mak yg punyer!!
Arwah mak penggemar brooch... banyak collection2 brooch dia yg ade dlm simpanan aku now nie... pendek kata.. aku tak der brooch sendiri.. semua arwah mak yg punyer! ;)


p/s: gigih aku tunggu en. teman balik keje tuk amik gambo aku nie... hehehe.... lewat aku mandi hari nie!! :p

26 comments:

POSH76 said...

cantikla beb mcm baru lagi nice kaler
paling suker ur posing style kelasss
simpan as a memories hehe

Cik Yayang said...

7 tahun simpan masih leh dipakai? wahh caya laa...nmpak sgt maintain jer penjagaan badan..:-)

joijoi80 said...

kenangan mengusik jiwa...yang jadi pengubat rindu..

Mimy Hamid said...

masih fit?? pehh body ko mmg maintain...salute arrrrr...beb touching nengok ko pki baju pemberian arwah mak...iskk terharu la

Lady of Leisure said...

agree ngan posh, gaya u posing ala2 model gitu... kalau i pun sure akan simpan baju pemberian my mom, sentimental value kata orang kan...

Suki Cida said...

so nice neena...aku suke tengok ko pakai kebaya la... potongan badan hang meletopppppp

Aini said...

mak aih 7 tahun simpan still maintain badan. Sy dalm 4 tahun ni berat dah naik dekat 10 kg..hambik..

ina mail said...

Mak kalau pilih mesti yang terbaekkan.Tapi badan neena maintain, bolehlah pakai, dapat kat akak hancur.

SURIA AMANDA said...

sokong...memang cantik and nampak klasik ..gambar you pun cantik sis...kamra canggih kan?

CuppyCakeMommy said...

u sgt photogenic tau..hubby photograper..untung dapat model yang terror posing..heheh

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

selalu klu pilihan mak nie..memang nampak sangat santik...ur late mum sama macam mama kita sis..suka sangat beli kain ela.pas tue belambak dalam almari dia..pelik betoi...heheheheheheh

[z@ck] said...

hahah..
semangat minta en teman tolong snap gmbr ek..
sronok gak dapat laki suka men camera ni..
=)

Siti Shuhadah Zainol said...

laa...balik keje ke? ingt baru nak gi keje... muka maintain cantik cam baru nak gi keje...

NeenaAnuar said...

POSH:
TQ dear! tu lah.. insyallah.. memang kalau boleh nak simpan sampai bileer2.. hehehe..

NeenaAnuar said...

Cik Yayang:
hihihi... alhamdulillahh.... :D

NeenaAnuar said...

joijoi:
huhuhu... :D

NeenaAnuar said...

Mimy:
yeaa.. masih fit gituu... hihi.. thanks babe!

NeenaAnuar said...

Lady:
hik... hikkkss... TQ darling!
betoi2.. sgt2 sentimental value! :D

NeenaAnuar said...

Cida:
huhuhuhu.. buat masa nie leh lagi lar melatoooppp... esok2 tak tau lar.... kot2 ke-ba-bom ker! hehehe..

NeenaAnuar said...

Aini:
hihihi... alhamdulillahh.. takper.. badan Aini ok ape.. maintain vogue gituu.. :D

NeenaAnuar said...

Kak Ina:
tu lah.. kalau mak pilih semuanyer terbaik & the best kannnn!
hihihi.. alhamdulillah.. so far masih lagik leh maintain kak... esok2 tak tau lerrr.. :D

NeenaAnuar said...

Amanda:
TQ so much dearrr... hehehe.. tak der lar changgih mana pun... D90 jerkk.. :D

NeenaAnuar said...

CuppyCakeMommy:
hehehhehehe.. Thanks dear! :D

NeenaAnuar said...

Purplelicious:
betoi2.. memang mak2 kite jenis yg minat shoppinggg... pasai tu kite pun kaki shopping gakkk kannnnnnn... hahahaa...

NeenaAnuar said...

z@ck:
huhuhu.. tu lah pasal.. kalau tak sapa lak yg nak amikkan gambar akak ko nie!

NeenaAnuar said...

Shu:
hahahahaa... ha'ah time tu dah kol 8:30 malam.. tak cuci makeup lagik.. sanggup tunggu en. teman balik dari keje semata2 nak amik gambo! ahaksss!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails