COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, March 10, 2010

Aktiviti Memanjakan Diri @ SERENITY SPA!


Lepas makan nasik ayam.. we ollzz terus gerak ke AmCorp Mall!


Tapi sekarang nie, aku malasssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss nak citer apa yg kiteorg buat kat Amcorp Mall tu... sbbnyerrr.... alahh.. nanti korang akan tau jugak lah on next entry!!

So, aku skipkan kan dulu citer aku nie ke destinasi seterusnyer... lepas menghabiskan $$$$ dlm masa hampir 3 jam di AmCorp Mall... we olllzzz meneruskan perjalanan ke Grand Bluewave Hotel Shah Alam!

_DSC0026 copy
Sempattttttttttt lagi gedik santai depan pintu Bluewave tuuuuu! :p


Buat apa lak aku kat BlueWave hotel tu yer???



_DSC0028 copy
Tadaaaaaaaaaaaaa.... :D


Serenity Spa nie ade banyak cawangan.... tapi why aku pilih kat hotel Grand BlueWave nie b’coz kat sini jerk yg katil urutan dia tu ade ‘dulang muke’! susahhh siiott nak carik tempat spa massage yg ade ‘dulang muke’ niee.. kalau kat Bali tak yah ckp lah... yg chekai2 punyer SPA centre pun pakai ‘dulang muke’ tu... eh...jap.. korang tau ker camner dulang muke tu? Alamak... lupa lak aku nak snap picture dulang muke tu hari tu.... takper... aku dah googlekan gambar tuk korang!



(courtesy of Mr. gOOgle)
Yg dulang berbentuk 'U' tu lah dulang muke!


Siksa tau kalau buat SPA massage tak der dulang muke nie.. aku tak selesa sungguh lah.. mungkin ade org tak kisah.. but not me... pada aku bila dpt treatment.. kite perlukan maximum relaxation... so badan haruslah 100% relax! Kalau takder ‘dulang muke’ nie... confirm sakit kepala aku... yelah.. dah sah sah.. kepala telengggg selama tempoh 1 jam camgini.....


(courtesy of Mr. gOOgle)


Ok... kalau nak wat SPA nie biasanyer kene wat appointment! sib baik aku buat appointment tuk lewat petang hari tu.. kalau tak confirm terbantut aktiviti menyePA aku! dah tu kat AmCorp jerk dah berabis dekat 3 jam! haih!! en. teman arrrr punyer pasal nie!


_DSC0045 copy
Welcome..... to Serenity Spa!
(ade gaya penyambut tetamu tak aku? hahaha)



_DSC0049 copy
Ruang Reception yg cozy & bercirikan ala ala Bali!



_DSC0038 copy
Walkway nak menuju ke bilik2 SPA!
Actually ruang nie gelap... dim & sgt cozy!
Disebabkan nak bagi nampak ngan jelas keadaan disitu...
So, en. teman harus meng-ON-kan flashnyer!


Tanpa berlenggah.. terus gie wat SPA massage... aku amik 1 hour full body massage! Kat Serenity SPA nie punyer style urutan berkonsepkan "Sweedish Massage"... OK lah Sweedish massage nie... better then Thai massage... aku dah try Balinese Massage.. Thai Massage & Sweedish Massage... and pada aku... aku lebih berminat ngan Balinese Massage Style lah! Memang selepas diurut tu.. badan akan rasa sgt2 refresh & ringan seringan ringan nyer kalau lepas diurut ngan urutan Balinese Style nie... tapi tu lah kat Malaysia nie susah tol nak dpt Balinese Massage yg murah & at reasonable price! Ade tu memang adelah tempat yg buat urutan ala2 Bali nie... tapi tu lah harga memang tak bleh blahh! gilerr mahal!

Yg kat Serenity SPA nie pulak... harga yg ditawarkan agak berpatotan lah... now nie diaorg tengah wat promotion for Sweedish Full Body Massage... kalau buat sorang harganyer RM99++ tapi kalau buat berdua @ couple... dia kire RM140++ jerk 2 org! Dulu first time aku buat lagi lah murah.. RM78++ jerk sorang... now nie dah naik sikit.. but still cheap kalau dicomparekan with other places!

Cuma yg buat aku pelik sikit ngan SPA nie... dia buat concept jerk yg ala ala Bali... maksudnyer only on the decoration yg berkosepkan Bali... tapi dari segi urutan bukan style Bali! Takpe lah.. biler dah takder choice maka apa2 jenis urutan pun boleh lah... hihihi..


_DSC0042 copy
Di bilik SPA!


Maka berlalu lah 1 jam ngan begitu pantass sekali.... rasa tak puas lak diurut... ye lah badan aku nie dah senggalllll gilerr lepas operation hari tu... kalau ikutkan nak amik 2 jam.. tapi budak SPA tu kata kalau buat direct pun takkan hilang sakit2 badan tu... aku kene urut secara berperingkat.. paling minima 3 kali... infact budak yg urut aku tu pun terkezuutt biler aku kata aku baru lepas operation.. dia kata biasanyer org lepas operate nie lepas 6 bulan baru boleh berurut.. dah aku confuse!! kan aku dah mintak pendapat doktor hari tu pasal nak wat SPA massage nie kan?? dia kata OK jerk... buat lah nak wat apa pun... tapi tak pe lah... doktor lebih mengetahui kannn... but yet aku still amik langkah berjaga2 lah... pada bahagian2 yg terlibat sewaktu operation tu... memang budak tu tak urut punnn... and alhamdulillahh.. so far aku rasa OK... tak der lah rasa sakit yg luar biasa kat bahagian operate tu...


_DSC0032 copy
As usual... selepas diurut...
tetamu akan dihidangkan ngan air teh halia...
Uwweekk!! aku tak suke!
tapi paksa gak minum sbb dia elok tuk buang angin dlm badan!
*gambar diambil dengan mode pengcahayaan sebenar*



_DSC0051 copy
Motif letak gambar nie?
En. teman telah create satu incident yg sgt lawak waktu nak balik dari SPA hari tu.. Boleh ngan slumber jerk dia balik ngan sliper SPA tuh! Sedap & comfort sgt kahh?? Aku memang tak perasan langsung dia keluar dari SPA tu ngan sliper tu walhal aku dah tukar dah kasut aku... kiteorg dah gerak sampai ke pintu lift taw... pastu budak SPA tu cuba kejar kiteorg.. sib baik kiteorg tak masuk lift lagi... masuk lift ok lagi kot... kalau sampai umah baru perasan kasut dah bertukar kepada sliper amacam?? adoii... en. teman.. en. temann... kalau tak buat aku gelak satu hari tak sah!


p/s: teringat waktu gie Bali dulu... memang meng-gila aku buat SPA day & nite... sbb for 1 1/2 hours full body massage hanya berharga RM25 per person!! Mauuu aku tak GILER???

22 comments:

Cik Yayang said...

Serenity Spa..
Kat Bangi pun ada satu..
Ada plan nk pergi, tp tak tahu lagi bilo nyo...tp tpt dia bau herba nya sgt2 la kuat kan...:-)

ina mail said...

2009 akak pegi sini.selalu ambik full package murah sikit. masa akak pegi, dia syor buat lulur garam. sebab banyak lemak katakan.serenity spa ni ada utk lelaki gak, tapi kat concorde.selalu akak pegi tengok bajet. kalau kaya bolehlah pegi 3 bulan sekali.kwang kwang

Mimy Hamid said...

ai tak pernah pegi spa yang ala2 tradisonal bali like serenity ..ai pegi spa yang cinos punya like philip wain & body contour..tapi tukang urutnya melayu gak kannn...hahaha...tap takpe janji free..nk try gak la spa melayu ni...tlg melayu kan

Deqna said...

bestnya spa...

baru aku tau dulang muka tu tak sumer spa ada yer? sbb aku ke spa pun beberapa kali jer.. tapi yg beberapa kali tu sumernya ada dulang muka...pastu kat bawah muka kita tu (kat atas lantai dia letak satu bekas air berisi bunga2an) relax kan..

yg lawak tu boleh en. teman kuar ngan selipar tu yer.. mujur en. teman tak kuar ngan bertowel sahaja..hahahaha

mrs.ecam said...

bestnyer g spa...rege pong ok la xdek la mhl sngt kn....heeeeeeeee dh lme x g spa neh

LiAnA said...

branch spa ni dekat dgn umah akak.. lama dh nak cuba tp tak pegi2 lai huhu..


neena ni fotogeniklah... amik mana angle pun tetap comelll

NeenaAnuar said...

Cik Yayang:
ha'ah.. dia memang banyak cawangan.. salah satu nye memang ade di Bangi! So cik yayang boleh lah mencubanyer yer! ;)

NeenaAnuar said...

Kak Ina:
hihhihihi.. betol tu kak.. kalau nak murah better amik full package kannn..

NeenaAnuar said...

Mimy:
hihihi.. ok gak tempat yg you pegi tu... nanti later2 cuba lah yg nie pulak yer... ;)

NeenaAnuar said...

Deqna:
ha'ah... kalau kat malaysia nie memang payah nak jumpa tempat yg ade dulang muke tu...

yup.. memang relax jerk biler baring sambil nampak mangkuk ade air + bunga kat bawah dulang muke tu...

hihihihi.. tu lah pasal! memang sengalll laki aku tu tawww!

NeenaAnuar said...

ecam:
yeah.. kat sini harga quite reasonable lah.. so nanti leh lar pegi yer since dah lama tak pegi spa kann! :D

NeenaAnuar said...

Kak Liana:
hihii.. tak per kak.. since dah dekat tu apa lagi.. leh lah cuba kann lepas2 nie.. :D

*blushing* *blushing* TQ very veryy much kak! malusss I taw!! :D

Lady of Leisure said...

syoknya pi spa.. i so wanna go.. serius lama sungguh tak pi...
btw how r u? lama tak dengar berita hehe..

Ms AiReEn MoHd said...

heheh aku p gak serrenity spa ni kat ngan hq nyer..aku tak bace complete n3 lagii ni..ko wat kat ne?akuselalu dpt bilik bawah tu jerk...hehehe aku wat yg murah massage ajer rm 74 taksilap aku...tu yg dlm gambo ko tu la yg massage aku...lagi sorang namenyer suzie...pergh dak sabah tuk aku kuat lol..sakit aku nyer lemak kat belakang...pecah sudah...hehehehe spa mmg terbaehkkk babe..weh ko penah lepak spa kat holiday in tu..jom try nak..rm 175 semua include ade wifi free serta makan ..aku nk pg sorang takutt lak..jom jom

Ms AiReEn MoHd said...

oo ko pg bule wave ekk..tapi pompuan tu si julia kot namenye die pun ade kat hq sec 13 ari tu..hehehehe tapi grand bluwave ni lg lawa ekk..aku pg sini plak la nanti...

POSH76 said...

bessla sis ni yg buat nak menerai ni...sempat lg posing2 kat dlm tu...ok yer depa don't mind some place cam tak bg ajer...en teman mau tayang bulu kaki ka hehe

eynda said...

Swiss Garden Lumut ada dulang muka tu hehe...dulu2 pegi SPA kat situ...betoi la tak la rasa lemas muka kan :-p Dah lama aim nak pi SPA....semua nak aim jenuh la mana satu nak pegi :-D

NeenaAnuar said...

Lady:
memang best beb gi SPA.. nak2 ngan badan I yg dah sakit2 nie kan... heheh.. takper.. nanti kite pegi sama2 nak..

I'm good dear.. alhamdullilah.. getting better day by day.. :D

NeenaAnuar said...

Aireen:
yup.. dulu2 dpt RM74 tu.. but now dia dah increase sikit.. I tak penah lagi pegi yg kat HQ dia tu.. selalu pegi yg kat BLueWave nie jerk...

yeah.. aku pun penah di urut oleh budak sabah Suzie tu.. but hari tu aku pegi budak2 kat situ kata dia dah resign dah... so org lain yg urut aku hari tu.. nama dia Huda..

holiday inn.. insyallah.. leh gak nanti kite cuba2 yek! nanti kite roger2 yer.. ;)

NeenaAnuar said...

Aireen:
aku tak penah lagi pegi yg kat sek 13 tu... coz memang tiap kali pegi memang terus ke bluewave nie jerk.. sbb dia ade dulang muke tu... lepas2 nie ko try lah yg kat bluewave nie pulak yer.. :D

NeenaAnuar said...

POSH:
try lar nanti babe! tempat nie ok lah.. dia org tak strict sgt.. but yet I mintak permission to take photos la.. sbb kalau ikutkan memang diaorg tak bagi.. tapi budak2 kat situ kata tak per lar kalau takat nak buat kenangan peribadi.. hehehe..

NeenaAnuar said...

Kak Eynda:
Oh ye ker kak? neena tak penah sampai lagi ke sana... nanti nak try lar... hehehe...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails