COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, August 4, 2009

A Big Day for Cida & Zamani


1st August 2009... tarikh bermakna buat kawan blogger aku i.e. Cida & Zamani.... Kami suami isteri mendapat jemputan ke majlis persandingan mereka yg bertempat di.....


Kg. Pengantin, Jalan Genting Kelang, KL


Aku tiba ngam2 kol 9 malam... actually mengikut kad undangan sepatotnyer ketibaan tetamu kol 8 tapi aku stuck kat MRR2.. banyak tol kereta.. biasalar malam minggu kannn.. Nuar kata... "Eh, semua org nak gie wedding cida jugak ker niee??" boleh soalan laki aku tu??

Actually this is my first time mendapat jemputan kat kg. pengantin nie.. before this selalu dengar org ckp2 jerr... and biler dah sampai kat situ ok lar .. tak susah nak carik pun... parking pun very the ample gituh... nak jadik cerita... sepatotnyer sbg tetamu kene lar ikut jalan yg betol kan tu masuk umah org... maksudnyer ikut pintu depan lar kann.. nie tak.. boleh kiteorg masuk ikut pintu belakang... itu terjadik kerana we ollz parking kereta kat bahagian belakang.. so nampak ade entrance gak kat situ.. so we ollz belasah jek larrr... maka biler dah ikut pintu belakang.. sapa lak yg nak sambut kannn.... dah tentu2 tuan rumah menunggu kat main entrance kannn... sib baik lar ade adik ipar cidaa.. husband nyer si pidah sambut aku laki bini... dia yg kebetulan ade kat situ.. siap pandang2 we ollzz.. we ollzz lak cam keblurann gitu kann.. call2 si awien & za yg dah sampai dulu idak pulak depa menjawab talipon.. bising kot pasal tu depa tak dengar.. tak per lar... pastu husband pidah tanyerr... "Ni kawan Rashidah yek? aku like.. errmm.. yeah.... yeah... hehehehe... aku keblurrran seketika sbb bro tu guna nama Rashidah... agak kurang biasa lar ngan nama tuu.. aku biasa ngan nama SUKI CIDA... ahaksssss!!! anyway... thanks to husband pidah.. tak tau nama lar.. hehehe... kalau takder dia.. agak kemaluan jugak lar kann sbb masuk umah org tak bersambutt... dah tue bukan salah tuan rumah.. salah diri sendiri.... hehehehe...

Rupe2nyer biler aku dah masuk kat kawasan kg. pengantin tuee... baru aku perasan yg rupe2nyer ade walkway yg amattttt2 menarikkkkkkk gituuuuuuuuu tuk para tetamu yg hadirrrrrrr... huaaaaa... huuuaaaaa.... akak dah terlepas tuk jadi artist bergaya di red carpet malam tueee!! huhuhuhu.... tapi tak perrr.. demi tak menghampakan diri sendiri... aku lalu jugak walkway tuuuu...... bukan lar aku keluar balik & masuk balik yerrr... tapi aku lalu waktu aku nak balik larrrr.....


Ade gaya artist on red carpet tak???
Hahahahahaa... pasan gedikkk aku kannn... alaaa..... korang layan jer lar aku yg giler bergambar nie yerrr.... hehehehe...


Memang cantik tempat nie.. akak sukaaa OK!


Haa... my fren nie pun tak melepaskan peluang tuk sama2 bergaya di red karpet.. siap ngan plastik bekalan lagik! hehehehehe... tapi dia waktu dtg melalui jalan yg betol lar ... aku yg tersongsang.. hehehe..


I loiikeee thisss pic!
Tapi agak sayang.. aku patot ke kiri sikitt.. so that tak block my frenn kat belakang tuee.. Si nuar lar nie tak bagi signal! isshh!!


Ok larr.. udah2 lar ngan gambar kami2 yg tak hingat dunia kalau nampak camera... pengantin nyer gambar lom lagi.. tapi aku yg dah oberrr nieee... hehehehee... OK.. OK.. kite sambung ngan cerita pengantin lak yerrr.... but before that... aku nak tunjuk dulu decoration kg. pengantin nie yerrr which is pada aku amat2 lar cantikkkksss sekali....


Such a wonderful decoration!
Simple & nice...


Memang luas kg. pengantin nieee... aku suka setting dia yg bersih, kemas & teratur...

So, setibanyer aku pada pukul 9 malam.. memang ngam2 lar time tu MC annouce pengantin turun tuk bersanding di pelaminan... so we ollzz pun terus jer berdiri & tunggu tengok pasangan bahagia tu berarak tanpa pergi ke meja makan yg telah di book oleh Awien & Za...


Nice... Sorang turun belah kiri.. sorang turun belah kanan...


Nampak muka Pn. Cida nerbesss... huhuhu...


Wahh.. ramainyer photographerr tak bertauliahhh.... which termasuk lar laki aku jugak yerr... hehehehehe...


Pengantin yg bersanding di pelaminan...


Wahh.. sempat main peace2 lagi yer Cida... sempooiiiii...


Cida & Zamani sempoiii.. tapi si Fifie yg berpoloh-polohh aku tengok.. hehehe.. yg sebelah cida tu pun leh tahan gak peluhh dia tuuuu.. huhuhu...


Antara org yg terawal sampai... Za, Awien & Rudy yg sampai dulu.. pastu di ikuti oleh kami suami isteri...


Then di ikut oleh my buddy.. Deyna & Shah...


Para2 isteriiii...


Para2 suami... sayang Lee tak derr.. kalau ade... lagi havoc kannn.. and harus kite semua menggedikksss cam nak rak malam tuue sbb camera DSLR!! huhuhu...


Lepas pengantin sanding.... harus lah ade makan beradap kannnnn....


Raja Sehari bersantapann...




Awat Pengapit sensasi tu tak pandang camera... puas aku dok cuba nak depa2 semua pandang camera... sib baik pengantin pandang kannn..


Biler pengantin dah makan... kami tetamu2 yg ala2 VIP nie pun harus lah makan jugakkk kannnn...


Sedap lauk2 yg dihidangkannn...


Ohh!! Kuih Seri Mukaa.... perrgghhh.. sedap sehhh... tu yg berseri2 muka aku tuu.. sbb suka makan kuih seri muka... wahhh.. tetibaaa jer kannn.. ahaksss!!


Lepas makan beradap... Harus jugak ade acara potong kek!



Pengantin berarak ke meja potong kek...


3 Tier Cake!


So sweet the cake! I likee... very simple & nice!!


Acara memotong kek!


Acara Suap.....


Menyuap!

Lepas acara suap menyuap.. santap menyantapp.... kite ade acara tangkap menangkap lakkk!!


Tangkap Gambar bersama Pengantin larrr...


CAAAKKKK!!!!


Suami kpd Para2 Blogger....


Sergahan para suami!


Me & Pn. Cida

Para2 Blogger yg agak tegarr...


Nowww.. layaan lak aksi2 pengantin baru nie yerrrr....




Aksi nie agak lawakk... punyer lar lama pengantin nie berlaga hidungg... just b'coz nak amik a good shot! huhuhu...

Aaawwww... Mengintai di sebalik tirai kamar!


Maka... biler pengantin dah berada di sebalik tirai kamarr.... tak reti2 nak keluar bilik??? huhuhuhu.... Ok.. Aksi di Kampung Pengantin tak abis lagi niee... ade lagiiiiii.. tapi aku publish yg nie dulu yerr.. sbb nanti kan panjangg bebenorrr lar pulakkk kaannnn satu entry aku nieee... so, check it aissssleeeeeeeee yeeeeee....

8 comments:

Deqna said...

sumer ok.. tapi kan nape ko letak gambar aku bawak bekalan tu?...ko sajer nak sabotaj aku nie ...hehehehehe

Suki Cida said...

thanks for special entry neena...hahahah time kena sergah tu sian shah! hahahah aku mmg tak perasan... oh nasib korang happy... tu la terkejut asal si hars bagi tahu korabng tak dpt berkat... lalu pintu belakang rupanya...

anyway cida tak rasa pun malam tu grand... tengok gambar2 ni grand ku rasa... hahahahmungkin sbb dlm bilik je... tak pa time hasra kita terjah! wakakakak

nasaoji said...

cam syok je kawen kat ctu..

lalala..nak kawen lg ler...hehehe...

selamat pengantin baru tuk kak cida itu...;p

Cik Pah said...

chantek pengantin berbaju merah... tapi cik pah lagi suker ngan baju neena.. chantek gak.. berkenan sungguh hati cik pah..

Hasra_Razali said...

ssungguhnya kesemua nya adalah blogger yang tegar, smpai ke akhir majlis kita di sana ek...kira tul2 tetamu terakhir lah yg balik...ahaks!

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

uit main ngintai2 lak nie..heeheheh nanti kena ketumbit kang dok ngintai..hahahahaahah

NeenaAnuar said...

Deqna:
hahahaha... ishhh.. jgn lar kata aku sabotaj kooo.. tak baik tawww.. aku suka lar nak bubuh ko sekali bersama2 ngan aku kat red carpet tuu.. baru lar ade geng.. tapi sayangnyer ko bawak bekal lar pulakk kannnn... hehehehehe... ampuunnnn frennnnn.. sumpah tak berniat apa2 tawwww!!

Suki Cida:
hehehe... tu lar kannn.. cida dok sibuk sgt dlm bilik.. sampai tak tau what's going on kat bawah tu kannn?? :D

nasaoji:
hahaha.. jom kite kawin lagi sekali dik! tapi make sure ngan suami yg sama lar yerr.. huhuhu...

NeenaAnuar said...

Cik Piah:
hehehehehe.. alamak.. cantik ker? hik.. hik.. TQ Cik Pah!!

Hasra:
haaaaa... kannnnnn...

Purplelicous:
hehehehehe... sib baik sampai skg tak der tumbuh ketumbit lagi sis! ahaks!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails