COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, August 13, 2009

Daun SPA

Lepas tengok wayang... terus balik umah malam tuuu.. tak der lepakking kat mana2 lagi dahh... abis wayang kol 9:30 mlm... sampai umah kol 10 lebih camtuuu.... pastuh layannn movie kat Astro jerr...

Next morning (hari ahad)... bangun seawal kol 7.30 pagi tuk pegi ziarah kubur arwah mak... by the time lepas b/fast semua... gedebak gedebuk kol 11 pagi baru sampai umah.... dlm kol 11:30 kuar umah balik... niat di hati nak masak tuk suami ku selepas dapur dah lama sesangat tak berasappp... tapi laki ku kata... "tak yah lar... awak rehat jer minggu niee... kite beli jer tuk takat 2 mulut... minggu depan awk masak larr..." vaahh.... vaaahh... vaahhh.. begitu berbunggga-bunggaa hati ku biler laki ku amat2 memanjakan diriku ini.... I loike!!! :))

Bukan saja ku dimanjakan oleh hubby bay-bee kuu.. Ku jua telah memanjakan diri ku sendiri disiniiii.....


Daun Spa kat Ampang Waterfront

Aku dah lama dah tak pegi SPA nie... last yg aku pegi rasanyer bulan 5 dulu kalau tak salah.. tak berapa nak ingat lar.. lebih kurang lar.. tapi memang dah lama sgttt tak pegii... badan dah senggal2 sgt dahh... tapi kat Daun Spa nie first time aku cuba... selalu aku pegi di Melaka @ di Shah Alam...

Yg kat Melaka tuu memang bestttt gilerr... SPA tu terletak kat Hotel Seri Costa Melaka... Aku suka sesangatt sbb SPA tu 100% ala2 Bali.. even massager dia memang dari Bali.. harga pun ok lar.. average lar... aku biasanyer suka amik aromatheraphy full body massage... harga dia dlm RM130 per personn... tapi memang lar terasa seperti berada betol2 di Bali... walaupun cam agak mahall sikitt.... tapi coz aku memang cinta giler ngan SPA ala2 Bali nie.. so ku sanggup ke melaka just for SPA massage.. tapi so far baru 2 kali lar aku pegi SPA di Melaka tuuu... sbb agak jauh kann.. cost pegi sana pun dah satu hal.. biasanyer kalau aku memang kebetulan saja nak jejalan.. aku pegi larr....

Ok... Ok.. berbalik kepada Daun SPA yg located just 10 mins dari umah aku jerr... Aku buat 1 hour full body massage gak.. Harge RM98... kat SPA nie dia bukan concept Bali... tapi more to concept Java!


Tempat Reflexology


Bahan2 yg digunakan...


Dimulakan dgn Foot Bath!


Tujuan gambar nieee yg benarnyer... nak bagi nampak tempat bilik2 spa tuu.. tapi tak nampak punnn.. korang nampak ker?? alaaa.. yg dekat kerusi itam tu.. kan ade pintu tu kann.. kat situ lar...


Punyer lar aku menyirap ngan SPA nie... kedekut taik idung masin tol org nak amik gambar!! Yg mana sempat aku amik tu pun... pekerja2 kat situ dah buat muka.... tapi aku tak salah kan diaorg lar.. sbb diaorg kata Boss diaorg yg tak bagi amik gambar dlm tempat SPA tuu... Aku rasa skg punyer cara business minded kan perlu di ubah lar.. jgn lar sentiasa berpikiran org akan copy rite ker apa ker.. sbb kalau SPA ko bagus... org tetap akan dtg.. soal org lain tiru tuuu.. kalau org yg meniru tu buat SPA dia tak bagus cam SPA yg ko buat... still org yg meniru tu tak dpt apa2 keuntungan kann??? So, pokok pangkal nyer camner nak bagi service yg bagus pada costomer...

Anywayy... disebabkan ketidak puasan hati aku pasal tak dpt amik gambar nie kann... aku siap "sound" yg ala2 bagi pendapat lar... ye lar kann.. customer is always right kan??? tapi quotes tu apply ker lagi zaman skg nie?? aaahh.. apa2 lar.. aku tak pedulik!! Aku as customer... harus aku bagi pendapatt aku jugak! hahaha.. giler kuasa!!

Aku ckp kat Staff2 Daun SPA jer lar.... sbb boss diaorg tak der kannn... camgini aku bagi nasihatt.... hahaha...

"Dik... this is my oponion lar yerr... boss u tak der.. kalau dia ade.. sure akak akan ckp ngan dia terus... but yg akak leh jumpa hanyalah awk skg nie.. so I deliver this message tu you.. so nanti2 u deliver lar message akak nie to you boss keh! To me kann.. soal tak leh tangkap gambar nie cam very like old issue lar... I know biasa nyer org tak bagi tangkap gambar nie sbb org tak nak bagi org lain buat copyrite kann... but to me... actually bende tu like dah tak apply sgt lar ngan zaman skg niee... coz now org lebih open.. and prefer to see & look for information with photos.. Ok lar.. I give u an example keh... I nie blogger taww (wahhhh.. giler tegarr aku kann... org tak tanyer bagi tauu.. huhuhu.. tak per.. dengar dulu aku nak citer nie... korang pikir logik ker takk!) and I ade Facebook jugak... so, kalau I dtg SPA u yg mungkin org tak penah dengar lagi about it... then I amik gambar for my Blog & FB... So, don't u think ianyer satu promosi secara PERCUMA for this SPA??

Budak2 tu pandang muka aku ngan penuh tanda soal kat atas kepala diaorg... hahaha.. aku leh nampak dari reaksi wajah diaorg lar... hik.. hik.. sbb tak terkata minah2 kat situ.. tapi ade sorang jer budak Java tu ok.. yg buat urutan tuk aku tu lar.. dia kata.. "yeah... yeahh.. betol kak.. betol.." TAPI.. minah melayu sowang yg jaga cashier tu agak tak berapa berkenan kot ngan aku berckp begitu.... welll biasa lar org melayu kite nie kan kebanyakkan nyer yg kureng open sikittt... diaorg verry the tak suka biler org bagi pendapat kann... but it's ok larr... yg penting niat aku just nak bagi tau yg ngan aku bagi free promoto to their SPA.. secara tak langsung diaorg yg dpt untung kann.. aku bukan dpt apa punn... hehehe... then aku still explain lar kat bebudak tuu... apa yg aku maksudkan promotion secara percuma tuu... aku ckp lar yg kat blog nie ramai org baca (wahhh.. ramai sgtt ker puuunn? hahaha)... even kat FB pun ramai kawan2.. so kalau ade yg tengok then berkenan ngan SPA nie biler diaorg tengok gambar2 yg I amik... so secara tak langung tempat nie dah dpt keuntungan & I tak dpt apa punnnn... I dpt suka2 bergambar jer lar... hahahaha...(sememangnyer aku giler bergambar kannn...tapi tak lar.. niat aku bukan nyer tuk aku bergambar sgt punnnn.. tapi memang nak share ngan org2 luar la kannn.. so org leh tau tempat nie camner... tu pendapat aku lar.. tapi kalau boss SPA tu lak pikir... "alahhh.. tak per larrrr.. saya tak perlukan promosi secara percuma dari Pn. Neena.. saya boleh carik keuntungan ngan cara lain" Hah! sudah.. camner tuu??? Alaaa.. tak perlar... Ku tak kisah.. yg penting ku bagi tau apa yg ku rasa as Customer... itu sajork!!!

Eh.. ok lah.. dah panjang berjela lak aku bercerita nie ha... anyway, pendapat aku about Daun Spa niee.. first and foremost tempat dia OK larr.. biasa2 jer... agak sempit tuk relaxkan diri coz kedai dia memang kecik punn.. then, cara masagging... ok lar.. first time aku cuba Java style.. pergghh.. memang Java style agak keras sikit arr.. sapa yg tak tahan sakit tu takyah lar buat Javanese massage niee... coz ianyer lebih sakit & agak keras lar kalau nak compare ngan Balinese Style.. Now I know why Balinese Spa begitu fofullerrrr... pastu aku tak suka gak ngan staff2 dia yg agak sombongg... memang jauh beza ngan yg aku pegi kat Melaka tuu... semuanyer baik2.. sebijik jer cara diaorg cam kat Bali....

So persoalannyer adekah akan ku kembali ke SPA ini lagi??? errmm.. rasa nyer tak kot.. bukan lar sbb diaorg tak bagi aku amik gambar kann... eh.. bukan lah camtuh... tapi aku rasa aku more prefer Balinese massage lar.. lebih ade tenang & nyamann! Oh ya.. kan tadi aku ade kata aku buat kat Shah Alam kann.. hah.. aku buat kat Blue Wave Hotel @ Serenity SPA .. yg tu pun best gak... kire no 2 best after balinese massage lar... kat Serenity SPA tu dia menggunakan urutan Sweedishh.. yg nie pun ok.. better than Java style nie lar... murah pun murah... RM78 jer kalu time dia buat promotion... aku baru pegi sekali jer.. tengok lar lepas2 raya ker kalau ade promotion lagi.. harus aku pegi lagi kat Serenity niee... Gambbarr?? nan adoo.. sbb waktu tu lupa nak bawak camera... HP ade.. tapi tak ingat langsung nak amik gambar ngan HP.. tak per next time aku amik gambar yerr... yg kat Melaka tu dulu waktu aku pegi... diaorg tak kisah langsung kalau nak amik gambar... memang sakan aku bergambar kat situ... tapi ngan sedih nyer aku nak bagi tau.. aku dah terdelete dah softcopy gambar2 kat Sri Costa Spa tuu... huuuaaaahhhh... tak dpt aku nak share ngan korang kat sini... :(( tak per.. later2 kalau aku sampai kat sana.. harus aku amik gambar lagi sekali....


Ku Rasa Begitu Segarr & Refreshing!!

6 comments:

Suki Cida said...

poyo la diorg tu... bodo sangat2... aku lak geram... hahah tah2 neena terangkan dia pun dia tak tahu apa tu blog and fb... fire je... tak yah buat promotion pasal dia... see u buat entry ni dia dah hilang pelanggan yang memula menanan naiwaitu nak kesana sbb tengok kat dashboard macam best je SPA ni... sekali teruk... baik ku join deqna bayar RM 300 kat kuching... wakakak...sanggup ko nak ke kuching tuk dpt service baik... hahahah

lidasyah said...

mula2 baca entri ni .. cheewah berkobar2 rasa nk pergi..

tp bila pk kan layanan org yang penuh PHD ni kan.. mm tak mo lah..

paling benci la bangsa sendiri selalu layan melayu cam haprah jer..

mm any good place yang you explore later on.. please n please tell me k...

i need spa too.. but maybe after puasa la.. now sudah lewat loooo my buat temujanji....

Liea said...

erm.. aku lebih kurang mcm lidasyah... sebab terfikir rm98 & dekat.. tapi bila baca sampai habis macam 50-50. Aku bengang gak kalau org kerja cust service ni tapi menyombong... Meluat !!! Bodoh! Bukan boss dia tau pun gambar spa kena amik... setakat bali style tu berlambak dah org kita leh gi sana & survey market . Bangang! Ni macam kes bapa aku dolu2 I think 4 yrs back...masa kat bora ombak. ( AKu pulak hangin kan!!! )
P/s: patutla owner dia buta IT la .. takda pun webpage dia promote... LOL

NeenaAnuar said...

Suki Cida:
hahaha... exactly! neena pun terpikir bende yg sama.. tau ker tak ko nie apa itu FB & blog! anyway, memang dah kene fire & dah terbakar punnn agaknyer... hehehe... tujuan disebalik entry ni pun memang bukan nak bagi promotion.. tapi nak kasik customer laaaarrriikkksss... Hahaha.... Tu lar kannnn.. kalau services baguss.. jauh mana pun org sanggup pegi ye takk...

lidasyah:
tu lar melayu nyer cara business.. memang agak payah.. but what to do kann.. harap2 mereka akan lebih open minded ni time to come!

u shud go for spa dearr... don't worry I will share more infos about SPA later here...

Liea:
exactly babe! memang tak der pun webpage about the SPA.. so far aku tak jumpa lagi lar.. ade gak cuba2 carik.. tapi memang tak jumpa punn.. hehehe... harap2 SPA tu bakal celik IT lar later2 kannn...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

memang sangat poyo kan..klu sesetengah orang tue xkasi kita amik gambar..
pas tue cam nak menyombong jerk..sepak laju2 kang...takut la kononnyer kita nak sabotaj tempat dia...please la...orang nak kasi free promotion pun xnak ke...sengal kan..(wah motip haku lak lelebey emo nie..wakakakaka)..
tapi kan sis..pica u yang last tue..nampak cam xda apa2 yang berlaku..sangat fresh..dan enjoy sajork..

NeenaAnuar said...

Purplelicious:
ohhhh... picture tu more menunjukkan yg badan I lebih refresh after di urut... sib baik lar urutan dia OK.. so segala emo ku di awal2 tu telah pun hilang... hehehehe..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails